علمی و پزشکی

کمبود چه ویتامینی باعث درد ساق پا میشود

ضعف پا ممکن است در درجات مختلفی دیده شده و به طور ناگهانی یا تدریجی ایجاد شود. بسیاری از افرد مبتلا به این عارضه، به هنگام راه رفتن یا ایستادن احساس خستگی عمومی می کنند که به دلیل عدم انجام فعالیت های سنگین می تواند آن ها را سردرگم کند. زمانی که ضعف عضلات پا همراه با درد ایجاد می شود می تواند مشکل ساز باشد. بسته به شرایط فرد، ممکن است درد حالت مبهم و خفیفی داشته و یا شدید باشد.

ضعف پا علت های مختلفی دارد و یکی از شایع ترین آن ها کمبود ویتامین D و در برخی موارد کمبود ویتامین B است. متخصصین نقش ویتامین دی را پررنگ تر از ویتامین  B برای ضعف پا می دانند. کمبود ویتامین B بیشر مربوط به گزگز و بی حسی عضلات مربوط است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن­  09025804413 تماس حاصل فرمایید.

ضعف پا علائم کمبود کدام ویتامین است؟


ضعف پا به علت کمبود ویتامین دی و بی:

کمبود ویتامین دی و ضعف پا

کمبود ویتامین دی می تواند باعث درد استخوان و ضعف عضلات پا شود. البته کمبود خفیف این ویتامین الزاماً علامتی ایجاد نخواهد کرد. ویتامین دی با نام ویتامین خورشید شناخته می شود چرا که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید، در پوست بدن تولید می شود. این ویتامین را می توان از منابع لبنی نیز دریافت کرد ولی اصلی ترین منبع برای تأمین این ویتامین، غذاهای غنی شده با آن (مثل شیر و دیگر محصولات لبنی) خواهد بود. مقادیر قابل توجه این ویتامین به طور طبیعی فقط در چند غذا یافت می شود ازجمله روغن ماهی، روغن جگر ماهی و تخم مرغ.

چگونه کمبود ویتامین دی را تشخیص دهم؟

اگر در خطر کمبود ویتامین دی قرار دارید یک آزمایش خون ساده می تواند کمبود این ویتامین در شما را تأیید کند. این تست برای همه ی افراد توصیه نمی شود ولی به شکل رایج برای افردی که علائم کمبود ویتامین و یا عوامل خطر مربوط به آن را دارند انجام می شود.

آیا می توان کمبود ویتامین دی را درمان کرد؟

خوشبختانه کمبود ویتامین دی را می توان با مکمل های خوراکی مختلفی درمان کرد. از آن جایی که مقادیر زیادی ویتامین دی می توانند سمی باشند، مهم است که در مورد دوز مصرفی این ویتامین با پزشک خود مشورت کنید و از او در مورد بهترین مکمل برای درمان کمبود ویتامین دی راهنمایی بگیرید.

ضعف پا و کمبود ویتامین بی

ویتامین ب 12 برای بدن انسان ضروری است. این ویتامین برای عملکردهای مختلفی از جمله شکل گیری سلول ها، متابولیسم سلولی، فعالیت های عصبی، تولید DNA و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. ویتامین ب 12 محلول در آب بوده و باید به عنوان بخشی ضروری در رژیم غذایی مورد توجه قرار بگیرد. کمبود ویتامین ب 12 در بدن می تواند علائمی را ایجاد کند. این ویتامین برای فعالیت مغز و تولید گلبول های قرمز خون نیز ضروری است. کمبود ویتامین ب 12 عارضه ای شایع است به خصوص در افراد گیاه خوار چرا که منابع اصلی این ویتامین در غذاهای حیوانی وجود دارند.

ضعف و خستگی پاها ازجمله علائم اصلی کمبود ویتامین ب 12 هستند. این مشکل معمولاً به دلیل کمبود گلبول های قرمز خونی ایجاد می شود. کمبود گلبول های قرمز روند انتقال اکسیژن در بدن را با مشکل مواجه کرده و منجر به ضعف در پاها خواهد شد. همچنین ممکن است متوجه ناتوانی برای انجام کارهای روزمره ی خود شوید.

علت بروز کمبود ویتامین بی چیست؟

در زیر به 4 علت اصلی کمبود ویتامین بی اشاره می کنیم:

  • عدم تعادل در رژیم غذایی: با وجود اینکه این مشکل شایع نیست ولی برخی از افراد به دلیل کمبود ویتامین ب 12 در رژیم غذایی دچار کمبود آن می شوند. داشتن رژیم غذایی متعادل معمولاً می تواند مقادیر کافی این ویتامین را تأمین کند. ولی گیاه خواران و افرادی که رژیم غذایی نامناسب دارند در خطر بالایی برای ابتلا به این کمبود قرار می گیرند.
  • مصرف الکل: مصرف الکل می تواند برای بدن مضر باشد که یکی از مضرات آن کمبود ویتامین بی خواهد بود. الکل در کوتاه مدت کلیه های شما را وادار به دفع ویتامین بی کرده و اجازه ی استفاده از این ویتامین را به بدن نمی دهد درنتیجه این ویتامین در بدن هدر می رود.
  • بسیاری از داروها: برخی داروها می توانند در روند جذب ویتامین ب 12 مشکل ایجاد کرده و منجر به کمبود آن شوند. متفورمین که یک داروی پر استفاده برای بیماران دیابتی است یکی از همین داروهاست. ازجمله مثال های دیگر می توان به نئومایسین، کلرامفنیکول، کلشیسین و برخی داروهای ضد تشنج اشاره کرد.

درمان کمبود ویتامین ب 12

روش درمانی مورد استفاده به علت بروز کمبود ویتامین ب 12 بستگی خواهد داشت. در بسیاری از موارد، تزریق ویتامین و یا استفاده از مکمل های خوراکی آن برای درمان عارضه کافی خواهد بود.

  • ممکن است پزشک تزریق دوز های بالای ویتامین ب 12 به شکل هیدروکسوکوبالامین را برای شما تجویز کند که به صورت یک روز در میان و به مدت 2 هفته و یا تا زمان برطرف شدن علائم انجام خواهد شد.
  • در صورتی که کمبود ویتامین منشأ غذایی داشته باشد، استفاده ی روزانه از مکمل و یا انجام تزریقات با فواصل 6 ماهه یا کمتر برای شما توصیه خواهد شد. همچنین توصیه می شود با مراجعه به متخصص تغذیه، میزان دریافت ویتامین ب 12 از رژیم غذایی خود را افزایش دهید. ازجمله منابع غذایی ویتامین ب 12 می توان به گوشت، ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی اشاره کرد.
  • در مواردی که کمبود ویتامین به رژیم غذایی فرد ربطی نداشته باشد، معمولاً انجام تزریقات ویتامین ب 12 هر 3 ماه یک بار و یا بیشتر ضروری خواهد بود.
  • افرادی که علائم درگیر کننده ی دستگاه عصبی مثل سوزن سوزن شدن اندام ها را دارند ممکن است به متخصص بیماری های خون ارجاع داده شوند تا کمبود این ویتامین به صورت تخصصی مورد درمان قرار گیرد. ممکن است لازم باشد تا این افراد تزریقات ویتامین را هر دو ماه یک بار و یا بیشتر انجام دهند.
  • تزریقات ویتامین ب 12 معمولاً عوارض جانبی ایجاد نخواهد کرد و تنها ناراحتی موجود در اثر ورود سوزن به پوست خواهد بود.



علت پا درد و بی حسی پا چیست

گاهی پا درد و بی حسی پا با هم به سراغ فرد می آید. پا درد می تواند به صورت متناوب یا ثابت باشد و از درد خفیف تا احساس سوزش و درد ضربان دار احساس شود. 

بی حسی نیز به این صورت است که حس بیمار در قسمتی از پا از بین می رود یا سرما در یک یا چند ناحیه از پا احساس می شود. دلایل مختلفی برای پا درد مانند بیماری های زمینه ای وجود دارد.

دلایل احتمالی که منجر به پا درد و بی حسی پا می شود

پا درد ممکن است به دلیل ایجاد مشکلی در ناحیه کمر، لگن یا در خود پا باشد. علل شایع درد در یک یا هر دو پا به شرح زیر است: 

فشرده شدن یا تحریک عصب نخاعی

ریشه های عصبی ملتهب و فشرده شده ستون فقرات کمری یا ساکرال ممکن است باعث ایجاد رادیکولوپاتی، درد عصبی یا همان سیاتیک شود. 

علاوه بر این ممکن است اعصاب در طول مسیر پا دچار آسیب دیدگی و در نهایت منجر به نوروپاتی محیطی و پا درد شود.

تحت فشار قرار گرفتن نخاع

تنگی کانال نخاعی در گردن به نخاع فشار وارد می کند و باعث ایجاد درد و بی حسی در هر دو پا می شود.

شرایط عروق خونی

انسداد رگ های پا می تواند منجر به کاهش خونرسانی و در نتیجه درد و بی حسی شود.

مشکلات مربوط به لگن

مشکلات مفصلی در ناحیه لگن مانند اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک یا آرتروز مفصل ران منجر به پا درد می شود. تحریک عصب مرتبط نیز منجر به بی حسی خواهد شد.

شرایط سیستمیک

اختلالات درون ریز و متابولیک مانند بیماری کم کاری تیروئید و دیابت ممکن است منجر به آسیب عضلانی و عصبی در پاها شود که در نهایت درد و بی حسی را به همراه خواهد داشت.

سندرم کودا اکوینا

فشرده شدن این قسمت (گروهی از اعصاب نخاعی که از نخاع در قسمت پایین کمر قرار می گیرد) ممکن است منجر به درد شدید، بی حسی و ضعف در هر دو پا شود.

عفونت

بیماری لایم، عفونت استخوان و دیسک مانند استئومیلیت یا اسپوندیلودیسکیت و عفونت های ویروسی مانند تبخال زوستر یا HIV منجر به پا درد می شود.

تومور و کیست

وجود توده در قسمت تحتانی کمر، لگن یا ساق پا ممکن است عروق خونی یا اعصاب را فشرده کند و منجر به درد یا بی حسی در پا شود.

علاوه بر این امکان ایجاد پا درد به دلیل فشار، ورزش، کم آبی بدن، افزایش سن، وضعیت نامناسب بدن یا عوامل ارثی یا حتی شغلی که دارید، وجود دارد.

اسپاسم عضلات لگن مانند سندرم پیریفورمیس

سندرم پیریفورمیس باعث ایجاد درد ساق پا، بی حسی و ضعف پا می شود.

بی حسی پای چپ

عادت به وضعیتی که به اعصاب فشار وارد می کند یا زمانی که جریان خون کافی در اندام های پایینی یعنی پا وجود ندارد، باعث کرختی موقت در پاها می شود. در صورت ادامه دار بودن چنین وضعیتی، نیاز به بررسی توسط متخصص درد دارد.

بی حسی پای راست

بی حسی موقت در پای راست به دلیل نشستن زیاد کاملا مشکل طبیعی است و جای نگرانی ندارد. کرختی مکرر یا مداوم می تواند نشانه یک بیماری جدی تر باشد و باید فورا توسط پزشک مورد بررسی و درمان قرار گیرد.

علائم همراه با پا درد

شایع ترین علائمی که ممکن است همراه با پا درد باشد، به شرح زیر است:

علت پا درد

ضعف

ضعف در پا هنگامی رخ می دهد که عصب کمری یا خاجی تحت فشار باشد.

تغییر حس

زمانی که عصب تحت تاثیر قرار می گیرد، احساس سوزن سوزن شدن یا سایر علائم مربوط به عصب را دارید.

سوزش

ممکن است بیمار درد را در پایین پای خود احساس کند و منجر به درد شدید یا سوزش شود. به طور کلی امکان ایجاد چنین علائمی در هر قسمت از پا همراه با بی حسی و ضعف وجود دارد.

احساس درد در وضعیت خاص

درد و بی حسی پا ممکن است با حالت یا فعالیت های خاصی مانند ایستادن طی طولانی مدت، راه رفتن، بالا رفتن از پله ها یا در حالت ایستادن افزایش پیدا کند.

تمامی این موارد احتمالی ممکن است در همه افراد ایجاد نشود.

بیشتر بخوانید: درمان پا درد در بارداری

دیسک کمر و بی حسی پا

امکان ایجاد فتق دیسک در هر قسمت از ستون فقرات وجود دارد، در بیشتر مواقع چنین مشکلی در پایین کمر رخ می دهد. 

بسته به اینکه کدام دیسک دچار فتق شده است، منجر به علائمی از جمله درد، بی حسی یا ضعف در دست و پا می شود. با این حال بسیاری از افراد علائمی ناشی از دیسک کمر را تجربه نمی کنند.

بی حسی کف پا

کرختی در کف پا در اغلب مواقع به دلیل کمبود جریان خون یا آسیب عصبی ایجاد می شود. عفونت، تروما، التهاب، سرطان و… در ایجاد سِری پا نقش دارد؛ اما به طور کلی بی حسی پا معمولا به دلیل آسیب عصبی است.

علت بی حسی پا از زانو به پایین

سِری طولانی مدت یا احساس سوزن سوزن شدن در این قسمت از پا می تواند به دلیل شرایط مختلفی از جمله ام اس، دیابت، بیماری شریانی و فیبرومیالژیا باشد.

چنین حالتی گاهی در کل پا، زانو به پایین یا در نواحی مختلفی از ساق به پایین احساس می شود. بی حسی مچ پا نیز می تواند چنین دلایلی داشته باشد.

ورزش برای بی حسی پا

عصب سیاتیک زیر عضله قرار دارد و در صورت سفت شدن باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن در پاها می شود. 

باید به پشت دراز بکشید و زانو را باید به سمت شانه مخالف تا زمانی که پشت لگن احساس کشیدگی کنید، بالا بیاورید. یک دقیقه به همین حالت نگه دارید و دو بار در هر پا این تمرین را انجام دهید.

کمبود چه ویتامینی منجر به بی حسی پا می شود

کمبود ویتامین B12 باعث ایجاد علائمی مانند بی حسی، گزگز در دست ها، پاها و…. می شود. همچنین اگر ویتامین D بدن خیلی کم باشد، احتمالا سطح کلسیم پایینی نیز دارید. چنین حالتی می تواند منجر به بی حسی، درد یا گرفتگی عضلات و حتی تشنج شود.

چه زمانی پا درد مشکلی جدی است

گاهی پا درد می تواند به دلیل مشکلات زمینه ای جدی ایجاد شده باشد که برای درمان و حفظ عملکرد بیمار نیاز به درمان فوری دارد. علائم خطر ناشی از این بیماری شامل موارد زیر است:

  • تب بدون دلیل
  • درد و تورم شدید
  • از دست دادن اشتها یا کاهش وزن بدون دلیل
  • حالت تهوع
  • بی حسی و ضعف
  • از دست دادن کنترل روده یا مثانه

تحریک عصب نخاعی

مدت زمان باقی ماندن درد و بی حسی در پا

دوره درد و مدت زمان احساس آن به علت زمینه ای بیماری بستگی دارد. پا درد ناشی از رادیکولوپاتی ممکن است با روش های درمانی غیر جراحی توسط پزشک فوق تخصص درد کنترل شود؛ بیشتر علائم نیز بهبود پیدا می کند.

اگر درد به صورت مزمن شود و علائم عصبی مانند ضعف و بی حسی ادامه پیدا کند، ممکن است در نهایت به عمل جراحی نیاز باشد. 

 


درد پاشنه پا نشانه چیست؟

بزرگ ترین استخوان مچ پا استخوان پاشنه است و بیشترین وزن بدن را تحمل می کند. عوامل بیرونی می توانند بر یک پارچگی پا اثر بگذارند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شوند.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص استخوان و مفاصل مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره استخوان و مفاصل

علل مختلفی را می توان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسک کمر و مشکل های مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.

شناسایی زودهنگام دلایل درد پاشنه پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد. این مطلب را به بررسی این درد و راهکارهای درمانی آن اختصاص دادیم. پس تا انتها با ما همراه باشید تا ببینیم درد کف پا از چیست.

علت درد کف پا چیست؟

به طور کلی علت درد کف پا ضربه، بد راه رفتن، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب است ولی بعضی از دلایل شایع تری نیز وجود دارند که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد.

خار پاشنه

خارپاشنه در صورتی ایجاد می شود که یک زائده استخوانی در زیر استخوان پاشنه پا به وجود آید. این عارضه به وسیله تصویربرداری با اشعه ایکس از ناحیه کف پا مشاهده می شود.

وجود خار پاشنه به تنهایی باعث بروز درد در فرد نمی شود ولی اگر این خار بزرگ و ملتهب شود، فرد ممکن است درد را حس کند. در افراد فربه و چاق ملتهب شدن خار پاشنه بیشتر به چشم می خورد. خار پاشنه از عارضه های شایع است و از هر ده نفر یک نفر به آن مبتلا خواهد شد.

علل درد پاشنه پا

خمیدگی بیش از حد پا به داخل

خمیدگی بیش از حد پا به داخل می تواند باعث ایجاد کشش بر تاندون ها و رباط های متصل به پایین و پشت استخوان پاشنه پا شود. این اختلال در لگن، زانو و کمر فرد ممکن است آسیب هایی را به وجود آورد.

نوشته های مشابه

  • پا درد در بارداری

    پا درد در بارداری نشانه چیست؟ + معرفی بهترین راه های درمان و کاهش درد

    1401-04-13

  • اب اوردن زانو

    مشکل رایج آب آوردن زانو چگونه درمان کنیم

    1401-03-05

پیچ خوردگی مچ پا

اگر شدت پیچ خوردگی زیاد باشد درد در پا شکل می گیرد.

شکستگی پا

گاهی بر اثر وارد شدن نیرو و ضربه بر کف پا ممکن است استخوان پاشنه بشکند. همین شکستگی ایجاد درد می کند.

تاندونیت آشیل یا التهاب تاندون آشیل

تاندون آشیل ساق پا را به پاشنه متصل می کند. ویژگی درد التهاب تاندون آشیل سوزاننده و سفت بودن است. این اختلال زمانی ایجاد می شود که فرد از تاندون خود زیاد استفاده کند، مثلا فردی که زیاد می دود یا ورزشکاری که بدون گرم کردن ورزش می کند.

همچنین آرتروز و کفش نامناسب نیز می تواند از دلایل ایجادکننده این عارضه باشد. در اکثر موارد فقط تاندون آشیل ملتهب می شود اما گاهی این تاندون بر اثر فعالیت شدید ناگهان پاره می شود که علاوه بر درد شدید، صدایی مثل صدای پاپ در آن موقع به گوش می رسد.

بورسیت یا التهاب بورس ها

بورس ها کیسه هایی پر شده از مایع هستند که در صورت التهاب در فرد درد ایجاد می کنند.

گیر افتادن عصب پا

گاهی بر اثر شکستگی، تورم سیاهرگ یا پیچ خوردگی عصب گیر می افتد که علائم آن درد، بی حسی و سوزش در کف پا است.

علاوه بر دلایل گفته شده علت های دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز درد پاشنه پا سمت چپ می شوند اما در میان افراد، رواج کمتری دارند. این علت ها شامل موارد زیر است:

  • سندروم تارسال تونل
  • کبودی پاشنه
  • سندروم هاگلوند
  • آتروفی پد پا
  • سندروم سینوس تارسی
  • عفونت استخوان پاشنه
  • تومور استخوان پاشنه

درد پاشنه پا و کمبود ویتامین

ممکن است شما از افرادی باشید که از درد استخوان در نواحی مختلف بدن به ویژه پاشنه پا شکایت کنید و بعد از مراجعه به دکتر مچ پا و انجام آزمایش های مربوطه متوجه شوید که مشکل، کمبود ویتامین D در بدنتان است.

ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و این مواد معدنی در استحکام استخوان ها نقش اصلی را دارند. به همین دلیل وجود ویتامین D کافی در بدن از بروز دردهای استخوانی و عضلانی جلوگیری می کند.

منبع تولیدکننده ویتامین D خود بدن است و این ویتامین با مصرف مواد غذایی خیلی کم جذب بدن می شود، زیرا بدن ویتامین مورد نیاز خود را به دنبال تابش نور خورشید بر پوست، تامین می کند.

پس یکی از دلایل درد استخوان پاشنه پا کمبود ویتامین D و کلسیم است که در صورت درمان نشدن فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می دهد همچنین فرد در برابر نیروهای وارده بر کف  پا مستعد آسیب بیشتری است.

علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب

علت های مختلفی برای ایجاد درد کف پا هنگام صبح وجود دارد که با بررسی کیفیت و نوع درد می توان علت آن را دریافت. مثلا اگر درد ناحیه پاشنه پا دردناک و تیز باشد نشان دهنده التهاب است. بعضی از این دلایل را در زیر نام می بریم:

  • فاشئیت کف پا (التهاب فاشیای کف پا): فاشیا یک نوار بافتی ضخیم در کف پا است که اگر بیش از حد از آن استفاده شود یا تحت کشش مداوم قرار گیرد، درد در این ناحیه را تجربه خواهید کرد.
  • التهاب تاندون آشیل
  • شکستگی

درمان درد پاشنه پا هنگام صبح معمولا در چند قدم اول بعد از بیدار شدن از خواب شروع می شود و ممکن است در طول روز با شروع فعالیت ها این درد کم شود.

اما برای بسیاری از افراد درد صبحگاهی آزاردهنده است، زیرا باید چند دقیقه ثابت بایستند تا این درد کمتر شود و گاهی روند انجام کارهای روزانه را کاهش می دهد.

تشخیص علت درد پاشنه پا

علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن چیست؟

درد کف پا هنگام راه رفتن دلایل زیادی می تواند داشته باشد که از دلایل ساده تا پیچیده را در بر می گیرد. بهتر است در هنگام شروع درد با مراجعه به پزشک ارتوپدی و تشخیص دلیل درد از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

اگر برای سوال درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؟ دنبال پاسخ می گردید، متخصص آنلاین استخوان و ارتوپدی پذیرش 24 در هر ساعت از شبانه روز می تواند به صورت آنلاین در خدمت شما باشند.

بعضی از دلایل درد پاشنه پا هنگام راه رفتن شامل موارد زیر می شود:

ورم کف پا

این عارضه زمانی اتفاق می افتد که فاشیای پا بیش از حد طبیعی کشیده شدهو باعث پارگی جزئی فاشیا شود. افراد دیابتی، افراد چاق، بازیکنان والیبال، افرادی که کف پا صاف دارند، زنان باردار، تنیس بازان، دونده ها و پله نوردان بیشتر مستعد ورم کف پا هستند.

پوشیدن کفش نامناسب و فشار دادن یک وسیله سنگین احتمال بروز این اختلال را افزایش می دهد.

خار پاشنه

استفاده از کفش مناسب ممکن است درد خار پاشنه را در هنگام راه رفتن کاهش دهد.

آپوفیزیت پوستی

عارضه آپوفیزیت پوستی در کودکان سن 8 تا 14 سال و کودکانی که فعالیت زیادی دارند مثل افرادی که ورزش های پرشی انجام می دهند شیوع بیشتری دارد. درد این اختلال در پشت پاشنه پا به وجود می آید و پوشیدن کفش نامناسب ابتلا به آپوفیزیت پوستی را افزایش می دهد.

بورسیت

همان طور که در مطالب فوق گفتیم بورس ها کیسه هایی پر شده از مایع هستند که حرکت تاندون ها و عضلات را هنگام حرکت مفصل آسان می کنند.

بورسیت علت درد پاشنه پا در طب سنتی است و به دو دلیل ممکن است ایجاد شود. اول به دلیل پوشیدن کفش نامناسب و دوم به دلیل مشکلات ساختاری پا به وجود می آید. بورسیت یا التهاب بورس ها باعث ایجاد درد در پشت پاشنه می شوند.

کبودی موضعی

ممکن است در هنگام راه رفتن با وارد شدن ضربه ای به پا، کف پا کبود شود که همین کبودی دردآور است. اگر با استراحت این درد از بین نرود و شدت پیدا کند باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

التهاب آشیل

این مشکل می تواند به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، آرتریت واکنشی، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید ایجاد شود.

فشرده شدن عصب

علائم آن بی حسی، گزگز و درد پاشنه پا است.

پوشیدن کفش نامناسب

یکی از شایع‎ ترین علل درد پاشنه پا در هنگام راه رفتن پوشیدن کفش نامناسب است که خود این موضوع می تواند علت شروع عارضه های مختلف باشد. پوشیدن کفش طبی مناسب از ایجاد عوارض مربوطه جلوگیری می کند.

علت درد پاشنه پا و کمر

برخی افراد که درد در پاشنه پا را احساس می کنند، بعد از مراجعه به دکتر اسکن پا و انجام آزمایش ها متوجه می شوند که ساختار پا سالم است و اختلالی در آن وجود ندارد. پس به نظر شما این درد به چه علت است؟

بعضی از دردهای پا دلایلی غیر از اختلال های ساختاری پا دارند. مثلا ممکن است فردی که دیسک کمر یا اختلال در سیاتیک دارد، احساس درد در ناحیه پاشنه پا را تجربه کند.

بسیاری از اختلال های کمر بر عملکرد فرد اثر می گذارند و باعث کاهش سرعت در انجام فعالیت های او می شوند. این اختلال ها علائم و نشانه های مختلفی دارند که درد پاشنه پا یکی از این علائم است. این دردها کیفیت زندگی فرد را می توانند کاهش دهند.

تشخیص درد پا به چه صورت است؟

دکتر ارتوپد مچ دست و پا شما با بررسی نوع کفشی که می پوشید، طرز راه رفتن، میزان راه رفتن و ایستادن در روز و سابقه بیماری های شما علت درد را تشخیص می دهد و درمان مربوطه را شروع می کند. گاهی برای تشخیص بهتر انجام آزمایش هایی مثل تصویربرداری درخواست می شود.

درمان درد پاشنه پا به روش سنتی

اگر شدت درد پا کم باشد می توان با استفاده از روش های خانگی و ساده درد را کاهش داد یا متوقف کرد. اجازه دهید تعدادی از آن ها را نام ببریم.

  • از انجام فعالیت هایی که فشار زیاد بر پاشنه پا وارد می کند دوری کنید.
  • کفش مناسب پای خود تهیه کنید. زیرا همان طور که در متن بالا گفتیم کفش نامناسب علت بسیاری از اختلال ها می تواند باشد.
  • برای کاهش فشار وارده بر کف پا سعی کنید پا برهنه راه نروید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • اگر ورزش می کنید حتما قبل از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین B مثل آووکادو، تخمه آفتاب گردان، ماهی سالمون و تخم مرغ را در وعده های خود بگنجانید.
  • برای کاهش درد از کیسه های یخ در محل استفاده کنید.

درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی

برای درمان درد پاشنه با استفاده از داروهای گیاهی یا روش های خانگی راهکارهای زیر را امتحان کنید.

سرکه

سرکه برای کاهش التهاب استفاده می شود. وان حمام را با آب داغ پر کنید و سپس سرکه و نمک را در آن بریزید. پاهای خود را به مدت 20 دقیقه در وان قرار دهید.

روش دیگر استفاده از سرکه برای کاهش درد به این صورت است که دو وان را با آب و سرکه پر کنید. در یکی آب سرد و در دیگری آب گرم بریزید.

روزانه 3 تا 4 بار یک حوله را در وان گرم خیس کنید و دور پای خودت به مدت 5 دقیقه بگذارید و همین عمل را با وان آب سرد هم انجام دهید.

سولفات منیزیوم

2 تا 3 قاشق غذاخوری نمک سولفات منیزیوم را در وان آب گرم بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. نمک باعث کاهش درد فوری می شود اما پوست شما را خشک می کند که باید بعد از استفاده از آن مرطوب کننده بزنید.

روغن میخک

روغن را به پاشنه پای خود بزنید و به آرامی ماساژ دهید. انجام این کار جریان خون ناحیه را افزایش می دهد و باعث کاهش درد می شود.

فلفل قرمز

اگر زمانی که کف پا شما سرد می شود درد به سراغ شما می آید مقداری فلفل قرمز در جوراب خود بریزید و بعد آن را بپوشید.

این کار باعث می شود پای شما گرم بماند. همچنین می توانید برای کاهش درد نصف قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز در نصف سطل آب گرم بریزید و بعد پاهای خود را در آن خیس کنید.

علاوه بر روش های گفته شده، برای درمان درد پاشنه پا از جراحی، انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی نیز می توان کمک گرفت که برای استفاده از این  روش ها باید به دکتر فیزیوتراپ مچ دست و پا مراجعه کنید. اگر دسترسی به پزشک ندارید حتما با متخصصان مشاوره استخوان و ارتوپدی پذیرش 24 صحبت کنید.

پیشگیری از درد پاشنه پا

راه هایی برای پیشگیری از درد پاشنه پا وجود دارد که متناسب با شرایط خود می توانید آن ها را رعایت کنید:

  • زمانی که احساس خستگی و درد در پاهای خود حس می کنید استراحت کنید.
  • وزن خود را متعادل نگه دارید.
  • رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین B داشته باشید.
  • از مکمل های D استفاده کنید.
  • قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید و کفش مناسب بپوشید.
  • تمرینات کششی را که باعث کشش تاندون آشیل و فاشیا پا می شوند انجام دهید.
  • اگر ورزشکار هستید پس از انجام حرکات سنگین کف پاهای خود را با کیسه یخ ماساژ دهید.
  • تشخیص زودهنگام دردها و ناراحتی ها که نشان دهنده هشدار برای توقف یا کاهش فعالیت های سنگین است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر شدت درد کم باشد با روش های خانگی ممکن است درد متوقف شود اما گاهی نیاز است حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. با توجه به موارد زیر این درد را جدی بگیرید.

  • اگر درد پاشنه پا بیشتر از یک هفته طول بکشد و در صورت ثابت و بی حرکت بودن پا درد تداوم داشته باشد.
  • در راه رفتن طبیعی فرد مشکل ایجاد شده باشد.
  • تب نیز همراه درد پاشنه پا در فرد ایجاد شود.
  • اگر درمان های خانگی موثر نباشد.
  • درد ناگهانی شروع شود.
  • در پاشنه پا التهاب دیده شود.
  • اگر شدت درد به حدی زیاد باشد که فرد نتواند راه برود.

برای جلوگیری از وخیم تر شدن شدت درد خود و همچنین تشخیص زمان مراجعه حضوری به پزشک می توانید با متخصص آنلاین ارتوپدبه صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه روز در ارتباط باشید. پا ستون بدن است و با جدی گرفتن درد پاشنه پا می توانید زندگی را بهتر و سالم تر پیش ببرید.






3.4/5


(8 نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص استخوان و مفاصل را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر استخوان و مفاصل

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا