دلیل حالت تهوع بعد از قهوه

قهوه اسپرسو و انواع آن یکی از نوشیدنی های همیشگی برای مردم دنیا شده است و عادت به نوشیدن آن به دلیل داشتن خواص و فواید بسیاری که دارد آن را به یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها تبدیل کرده است. کافئین موجود در قهوه اسپرسو خلق و خو، عملکرد ذهنی و فیزیکی شما را تقویت می کند و انرژی بدنی شما را افزایش می دهد. با تمام این صفات خوب قهوه اگر در نوشیدن آن زیاده روی کنید ممکن است دچار حالت تهوع بعد از قهوه و حتی سرگیجه شوید. در این مقاله م یخواهیم به دلیل تیجاد تهوع بعد از نوشیدن قهوه اسپرسو بپردازیم و روش های رفع این حالت ناخوشایند را برایتان توضیح دهیم، با که دارای مدرن ترین تجهیزات کافه در ایران می باشد همراه باشید.

چه کسانی دچار حالت تهوع بعد از قهوه می شوند؟

نوشیدن  قهوه سوپریم گانودرما دکتر بیز بخودی خود دارای خواص و فواید فراوانی است اما اینکه بعضی افراد بعد از نوشیدن آن دچار حالت تهوع بعد از قهوه می شوند فقط وابسته به ژن شماست که چقدر تحمل نوشیدن کافئین را دارد. بعضی افراد می توانند مقدار کافئین بیشتری را نسبت به دیگران مصرف نمایند بدون اینکه دچار حالات و عوارض خاصی شوند ولی کسانی که به نوشیدن کافئین عادت ندارند و یا دچار حساسیت به قهوه هستند ممکن است پس از نوشیدن حتی فقط یک فنجان قهوه دچار حالت تهوع، سرگیجه، سردرد، طپش قلب و اسهال شوند.

دلیل ایجاد حالت تهوع بعد از قهوه در افراد:

نوشیدن 3 الی 5 فنجان قهوه اسپرسو در طول روز نه تنها برایتان مضر نیست بلکه فواید زیادی نیز برایتان به همراه خواهد داشت اما اگر از این میزان تجاوز کنید و مقدار بیشتری قهوه اسپرسو بنوشید دچار های کافئین می شوید که در بعضی افراد که به نوشیدن قهوه عادت ندارند حتی با نوشیدن یک فنجان قهوه هم ممکن است دچار حالت تهوع بعد از قهوه شوند.

علائم ایجاد حالت تهوع بعد از قهوه:

1-ایجاد استرس شدید و بی مورد

2-سرخ شدن گونه ها

3-گرگرفتگی بدن

4-لرزش در دستان

5-طپش قلب و آریتمی

6-خشک شدن لب ها

7-عرق کردن بدن

چه کسانی بهتر است قهوه ننوشند تا دچار حالت تهوع بعد از قهوه نشوند؟

1-کسانی که بیمارند و دارو مصرف می کنند حتما باید درباره نوشیدن قهوه اسپرسو و تداخل داشتن یا نداشتن آن با پزشکشان مشورت کنند مانند کسانی که داروهای ضد افسردگی، روان پریشی، فشار خون، آلزایمر، پارکینسون، سرطان، تیروئید و میگرن مصرف می کنند.

2-مادران باردار و شیرده یا کسانی که قصد بارداری دارند دور مصرفی  قهوه در آنها باید از 200 میلی گرم هم کمتر باشد.

3-کسانی که واکنش آلرژیک به قهوه نشان می دهند بجای نوشیدن قهوه روبوستا باید از قهوه عربیکا که کافئین کمتری دارد استفاده نمایند.

4-کسانی که کلا به کافئین آلرژی دارند می توانند قهوه های دی کاف مصرف کنند و حتما برچست مواد غذایی را مطالعه کنند تا دچار حالت تهوع بعد از قهوه نشوند.

5-کسانی که ناراحتی های معده و رفلاکس شدید دارند بهتر است بخاطر اسیدهای موجود در قهوه، آن را ننوشند یا قهوه را بصورت دم سرد و آیس کافی و دی کاف بنوشند.

برای دچار حالت تهوع بعد از قهوه نشدن، چه قهوه ای بنوشیم؟

1-می توانید قهوه های دمی  مثل فرانسه، قهوه ترک، قهوه ائروپرس، قهوه کمکس، قهوه سایفون و V60  مصرف کنید.

2-می توانید قهوه اسپرسو را بصورت ترکیبی بنوشید مثلا لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و هر قهوه ای که با شیر ترکیب می شود و از حالت تهوع بعد از قهوه جلوگیری می کند استفاده کنید.

درمان پس از ایجاد حالت تهوع بعد از قهوه:

اگر نکات گفته شده را رعایت نفرمایید و بعد از نوشیدن قهوه دچار حالت تهوع شدید، می توانید با روش هایی ساده به خروج کافئین از بدنتان و کنترل و کم کردن علائم کمک کنید که البته این پروسه هم چند ساعتی طول می کشد:

1-آب فراوان بنوشید تا مجبور به ادرار شوید هرچند خود قهوه نیز حالت مدر دارد و این نوشیدن آب به کم شدن لرزش دستتان کمک میکند.

2-دمنوش های گیاهی مناسب و آرامبخش بنوشید مثل گل گاو زبان و بابونه که هم استرستان را کم می کند و هم سرگیجه را رفع می نماید.

3-شیر بنوشید تا این حالت تهوع بعد از قهوه را از بین ببرد.

4-ویتامین C را بصورت قرص یا جوشان مصرف کنید چون در برطرف کردن علائم منفی کمکتان می کند.

5-نفس های عمیق بکشید تا سرگیجه و اضطرابتان تان کم شود و تنفستان که سریع و کم عمق شده است به حالت عادی برگردد.

6-اگر احساس کردید فشارتان بالا رفته و مجاز به مصرف هستید، قرص فشار بخورید.

7-راه بروید تا انرژی زیادی ولید شده در بدنتان را مصرف نمایید و طپش قلبتان را به حالت عادی برگردانید.

8-ورزش سبک کنید تا انرژی تولید شده توسط قهوه مصرف شود.

9-خودتان را سرگرم کنید تا حواستان پرت شود و وقت کاف یبه بدنتان برای دفع بدهید.

10-صبور باشید! مطمئن باشید اگر روش های بالا را انجام دهید خیلی زود، کافئین از بدنتان خارج می شود و به حالت عادی برمی گردید.

در انتها باید بگوییم اگر این اتفاق برایتان افتاد و دچار حالت تهوع بعد از قهوه شدید، جای نگرانی نیست و زود رفع می شود؛ باید این مطلب را اضافه کرد که ری اکشن شما به کافئین و ایجاد تهوع  وسرگیجه به مقدار کافئین و نوع قهوه ای که همیشه مصرف می کنید هم بستگی دارد مثلا کسانی که اصلا قهوه نمی نوشند یا خیلی کم می نوشند یا به قهوه و کافئینش حساسیت دارند، همچنین کسانی که نوع قهوه و دوز مصرفی خود را تغییر می دهند بیشتر در معرض این حالت می باشند. خاطرتان باشد که مصرف روزانه و میزان متعادل آن نه تنها به شما آسیب نمی زند بلکه می تواند جزو همیشگی رژیم غذایی شما باشد تا از خواص و فواید قهوه اسپرسو بهره مند شوید. اگر می خواهید شما هم یکی از شعب کافی پارس را در شهر خودتان داشته باشید برای ازمان مطالعه: 5 دقیقه

قهوه از نوشیدنی های پرطرفدار در دنیاست که به دلیل داشتن کافئین، خلق و خو و ​​عملکرد ذهنی و فیزیکی شما را تقویت می کند .سرگیجه بعد از خوردن قهوه یکی از نشانه های زیاده روی در مصرف آن است. در واقع مصرف آن در مقادیر کم تا متوسط برای سلامتی بسیار مفید است.

بیشتر بدانید: خرید قهوه گانودرما اصل

شاید جالب باشد بدانید که تحمل کافئین به ژن شما بستگی دارد. برخی از افراد می توانند کافئین بسیار بیشتری نسبت به دیگران مصرف کنند، بدون این که عوارض خاصی گریبانشان را بگیرد. در مقابل، افرادی که به کافئین عادت ندارند، ممکن است پس از مصرف مقدار کم، علائمی همچون سرگیجه و تپش قلب را تجربه کنند.

این نوشیدنی انرژی زا و فوق العاده سالم، مانند یک سوپرهیرو خستگی شما را شکست می دهد. البته اگر حالت تهوع بعد از خوردن قهوه یا علائم دیگری را تجربه کرده اید، نگران نباشید! دلایل علمی آن و راه های کم کردن عوارضش را در این مقاله از بررسی می کنیم.

دلایل بروز سرگیجه بعد از خوردن قهوه

اگر شما هم جزو افرادی هستید که پس از نوشیدن یک فنجان صبحگاهی قهوه، اتاق دور سرشان شروع به چرخش می کند، باید بگوییم که زیاد جای نگرانی نیست!  قهوه یک محرک است؛ واقعیتی که ما اغلب نادیده می گیریم و بی توجه به آن با شکم خالی قهوه می نوشیم. مصرف کافئین با معده خالی باعث ایجاد اسید فرسایشی مخاط معده می شود و مطمئنا باعث عصبانیت و علائمی همچون سرگیجه می شود.

زیاده روی در مصرف قهوه، در تجربه عوارض گفته شده نقش دارد. کافئین مانند بسیاری از محرک ها، جریان خون به مغز را کاهش می دهد. دلیل اصلی سرگیجه بعد از خوردن قهوه هم همین کاهش جریان خون است. نوشیدن تقریبا 4 فنجان کوچک قهوه در روز بی خطر به نظر می رسد. علایم زیاده روی در مصرف قهوه زمانی مشاهده می شوند که از این تعداد تجاوز کنید. البته این تعداد 4 فنجان ممکن است برای برخی ها کم تر باشد و زودتر علائم نشان دهند؛ علائمی مثل سرگیجه و حالت تهوع.

علت تپش قلب بعد از خوردن قهوه

اضطراب و تپش قلب هم از دیگر علایم زیاده روی در مصرف قهوه است. کافئین به اثرات معجزه آسای خود برای افزایش هوشیاری شناخته شده است و با مسدودکردن اثرات آدنوزین، یک ماده شیمیایی در مغز، احساس خستگی را کم می کند. با این وجود، ترشح آدرنالین را که مرتبط با افزایش انرژی ست تحریک می کند. افزایش بیش  از حد آن در بدن باعث بالارفتن تپش قلب و حس اضطراب می شود.

مصرف روزانه بالای 1000 میلی گرم کافئین در روز  باعث عصبانیت، بی قراری و علائم دیگری همچون سرگیجه بعد از خوردن قهوه می شود. همچنین تنفس شما را سریع تر می کند و افزایش سطح استرس را به همراه دارد.

بی خوابی یک تیغ دولبه بعد از خوردن قهوه

توانایی کافئین در کمک به افراد برای بیدارماندن، یکی از ارزشمندترین ویژگی های آن است؛ به ویژه اگر جزو دقیقه نودی ها برای تحویل پروژه یا خواندن درس باشید. اگر از حالت تهوع بعد از خوردن قهوه یا سرگیجه و استرس بگذریم، نوشیدن بیش  از  حد آن می تواند چرخه خواب را مختل کند. همچنین ممکن است کل چرخه خواب را، به خصوص در افراد مسن، کاهش دهد که برای سلامت بدن مضر است.

مشکلات گوارشی از علایم زیاده روی در مصرف قهوه

مشکلات گوارشی، مانند سرگیجه بعد از خوردن قهوه، خیلی شایع نیست. نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی به حرکت روده کمک می کند. اثر ملین قهوه به ترشح گاسترین -هورمونی که معده تولید می کند و فعالیت روده بزرگ را سرعت می بخشد- کمک می کند. با این حال، جای تعجب نیست که دوز بالای کافئین ممکن است منجر به شل شدن مدفوع یا حتی اسهال در برخی افراد شود.

از سوی دیگر، برخی مطالعات نشان می‎دهد که نوشیدنی های کافئین دار ممکن است بیماری رفلاکس معده (GERD) را در برخی افراد بدتر کند؛ مخصوصا در مورد نوشیدن قهوه این عارضه صادق است و این افراد حالت تهوع بعد از خوردن قهوه را تجربه می کنند.

واکنش آلرژیک و تنفسی به کافئین

اگر مصرف کافئین منجر به مشکلات تنفسی شود، ممکن است به آن حساسیت داشته باشید. اگر این اتفاق افتاد، فورا مصرف قهوه را متوقف کنید. همچنین اگر علائم آنافیلاکسی، از جمله مشکلات تنفسی، کهیر، فشار خون پایین و پریدگی رنگ پوست و سرگیجه بعد از خوردن قهوه را تجربه کردید، حتما با اورژانس تماس بگیرید.

تکرر ادرار از دیگر علایم زیاده روی در مصرف قهوه

کافئین ادرارآور است و در واقع تولید ادرار را افزایش می دهد. کافئین می تواند جریان خون را به کلیه ها افزایش دهد و منجر به افزایش ادرار در مثانه شود. مثانه بیش فعال، امکان از دست دادن مواد مغذی بدن را افزایش می دهد و برای همین، سرگیجه بعد از خوردن قهوه هم به وجود می آید.

خوردن حدود چهار فنجان قهوه باعث کاهش تیامین، B12، کلسیم، منیزیم، سدیم، فسفات، کلرید و پتاسیم در بدن می ‍ شود. این پدیده تاثیر منفی بر سلامت استخوان دارد و گاهی باعث بروز تهوع بعد از خوردن قهوه می شود.

درمان خانگی مسمومیت با قهوه با روش های ساده

هدف از درمان خانگی، خروج کافئین از بدن و کنترل علائم است. این فرآیند ممکن است 4 تا 6 ساعت طول بکشد. مگر این که شما یکی از معدود بدشانس هایی باشید که به کافئین حساس هستند؛ در این صورت ممکن است مجبور شوید خیلی بیشتر صبر کنید. اگر علائم حاد و اورژانسی وجود نداشت، یکی از راه های زیر را امتحان کنید.

مرتب نفس عمیق بکشید

اگر مضطرب هستید یا احساس سرگیجه بعد از خوردن قهوه دارید، این احتمال وجود دارد که تنفس شما سریع و کم عمق باشد. نفس های آهسته و عمیق بکشید تا جریان تنفس خود را به حالت عادی برگردانید و اضطراب را کاهش دهید.

آب و دمنوش بنوشید

همان طور که اشاره کردیم، کافئین یک ادرارآور است؛ به این معنی که برای جبران آب ازدست رفته، باید آب بیشتری بنوشید. علاوه بر این، می توانید از دمنوش های آرامش بخش استفاده کنید. نوشیدن آب، می تواند باعث درمان لرزش دست بعد از خوردن قهوه موکا گانودرما دکتر بیز شود. دمنوش هم سرگیجه بعد از خوردن قهوه را برطرف می کند؛ اما بهتر است در خصوص نوع دمنوش، با پزشک متخصص مشورت کنید تا با کافئین تداخل نداشته باشد.

قدم بزنید

اگر انرژی زیادی در بدن خود احساس می کنید، قدم بزنید تا مقداری انرژی خرج کنید؛ اما اگر متوجه اتفاق غیرعادی در ضربان قلب خود شدید -مانند افزایش سریع و ناگهانی ضربان قلب– قدم زدن را متوقف کنید.

نکات مهم برای کنترل سرگیجه بعد از خوردن قهوه و دیگر علائم

  • مصرف قهوه ممکن است با اثربخشی داروها تداخل داشته باشد و نحوه عملکرد آن ها را تغییر دهد. داروهای ضد افسردگی، ضد روان پریشی، فشار خون، داروهای آلزایمر و پارکینسون، سرطان، تیروئید و میگرن جزو این موارد هستند.
  • دوز مصرفی کافئین برای مادران باردار، شیرده و در آستانه بارداری، کم تر از 200 میلی گرم در روز است.
  • اگر واکنش آلرژیک به قهوه دارید، از خوردن قهوه روبوستا به شدت پرهیز کنید. قهوه روبوستا درصد بالایی کافئین دارد؛ لذا علایم زیاده روی در مصرف قهوه را با شدت بیشتری تجربه خواهید کرد.
  • اگر کلا به کافئین حساسیت دارید، حتما برچسب روی نوشیدنی های انرژی زا را بخوانید. این نوشیدنی ها معمولا مقداری کافئین مخفی دارند.

نحوه واکنش شما به کافئین و بروز سرگیجه بعد از خوردن قهوه ممکن است تا حدی با میزان کافئینی که به نوشیدنش عادت دارید، مشخص  شود. افرادی که به طور منظم کافئین نمی نوشند، نسبت به اثرات آن حساس تر هستند و ممکن است حتی حالت تهوع بعد از خوردن قهوه را تجربه کنند. مصرف بیش از چهار یا پنج فنجان در روز می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد.

فراموش نکنید که مصرف متعادل قهوه می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای اکثر افراد باشد و هوشیاری شان را افزایش دهد. شاید اگر خانواده «لبوف» در نمایشنامه باغ آلبالوی آنتون چخوف کمی مصرف قهوه خود را افزایش می دادند، متوجه می شدند که چگونه با بی خیالی آن باغ زیبا را از دست دادند. در آخر این که اگر در این رابطه تجربه یا نظری دارید، حتما در بخش کامنت های با ما به اشتراک بگذارید. درضمن به ما بگویید که در روز چند فنجان قهوه می نوشید؟

طلاع از شرایط نمایندگی به سایت کافی پارس مراجعه نمایید.

 

دکمه بازگشت به بالا