برترین های کسب وکار ایرانیعمومی

تفاوت بین سقف های شیب دار آردواز و آندوویلا چیست؟

استفاده از سنگ برای پوشش سقف از زمان قرون وسطی در اروپا و به ویژه فرانسه مرسوم بوده است. به دلیل وجود معادن سنگ در مناطق غربی فرانسه بیش از سایر مناطق از سنگ برای پوشش سقف استفاده می شده است. در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم بسیاری از معادن سنگ فرانسه به دلیل برداشت بیش از حد و خالی شدن، بسته شدند و امروزه بخش قابل توجهی از سنگ مورد نیاز برای پوشش سقف از اسپانیا، کانادا، چین و برزیل تامین می شود.

سنگ های مصنوعی یا سنگ های ترکیب سیمان و الیاف نیز از دیگر مصالحی هستند که بسیار شیبه به سنگ طبیعی می باشند و در کارخانه تولید می شوند. اما استفاده از آزبست در ساخت این نوع مصالح باعث شده است که شهرت چندان خوبی نداشته باشند. استفاده از آزبست از سال 1997 در اروپا ممنوع شد و امروزه در ساخت صفحات سنگ مصنوعی به منظور استفاده در نمای ساختمان از آن استفاده نمی شود.

What is the difference between slate and Andovilla pitched roofs?

آردواز نوعی مصالح ساختمانی می باشد که به منظور محافظت از نمای ساختمان و زیبایی سقف مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع مصالح ساختمانی جزء اولین محصولات برای پوشش سقف های شیبدار به شمار می آیند. ورق آردواز به دلیل طراحی خاصی که دارد از نفوذ عوامل خارجی همچون برف، باران، گرد و خاک و … به درون ساختمان جلوگیری می کنند. ورقه های آردواز را به صورت پله ای و با شیب های متفاوت در سطوح بالایی ساختمان بر روی نمای اصلی ساختمان، بالای پنجره ها، سقف ساختمان های ویلایی، پوشش آلاچیق، اتاقک های کلبه ای، سردر ورودی مجتمع ها و… نصب می گردد. در این مقاله پس از معرفی ورق آردواز، به بررسی ، مزایا، کاربردها، قیمت و نحوه اجرای آردواز میپردازیم.

آردواز بر روی سقف شیروانی ساختمان ها، نمای اصلی ساختمان ها، بالای پنجره ها، سقف آلاچیق ها و خانه های ویلایی به صورت پله ای و با شیب های متفاوت طراحی می شود. این نوع مصالح به دلیل طراحی خاصی که دارند از نفوذ عوامل خارجی همچون برف، باران، گرد و خاک و … به درون ساختمان جلوگیری می کنند. این نوع سقف ها نسبت به سقف های دیگر از زیبایی خاصی برخوردار می باشند، از این رو از انتخاب های اول افراد برای سقف خانه است.

ویژگی های عمومی و تخصصی آردواز

آردواز از ترکیب مواد مختلفی همچون الیاف معدنی، آزبست، الیاف مصنوعی، سیمان و مواد شیمیایی با آب تشکیل شده است. این نوع مصالح ساختمانی با شیب های متفاوت و به صورت پله ای نصب می شوند. این پوشش ها به صورت ورقه هایی با دو شکل هلالی و طرح ساده تولید می شوند. این نوع ورق ها در ابعاد 30 * 60 سانتیمتر برش خورده اند. این ورق ها تحت فشار 100 تا 150 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع تولید می شوند.

انواع آردواز

بهتر است بدانید ورقه های آردواز در حالت کلی دارای دو نوع فلزی و سیمانی هستند که نگاهی مختصر به آنها خواهیم داشت. عبارتند از:

آردواز سیمانی

از این نوع پوشش برای نمای اصلی ساختمان ها استفاده می شود، زیرا از قابلیت شیب قابل تنظیم برخوردار است. آردواز های سیمانی از یک سری ورقه به شکل پله پله ساخته شده اند. از این نوع می توان برای سقف ساختمان ها، اتاق های کلبه ای، سر درب های ورودی و … استفاده کرد.

آردواز فلزی

این مدل از نظر جنس و ویژگی های ظاهری با نوع سیمانی تفاوت های بسیاری دارند. نوع فلزی از مزایا و قابلیت های بسیاری در مقایسه با نوع سیمانی برخوردار هستند. مدل های فلزی طول عمر و ماندگاری بیشتری نسبت به نوع سیمانی دارند. همچنین شکست ناپذیری، غیرقابل ترک و تنوع بالای رنگ بندی از دیگر مزایای این نوع پوشش ها به شمار می آید.

مزایای ورق آردواز

بهتر است بدانید استفاده از ورق آردواز مزایای بسیاری را به دنبال دارد. این نوع ورق ها نسبت به  ورق های صاف معمولی مقاومت و دوام بسیار بالایی دارند، زیرا تحت فشار بالا تولید می شوند. همچنین این نوع پوشش دارای خواصی مشابه با سنگ طبیعی است. از دیگر مزایای این ورق ها می توان به غیرقابل نفوذ و سبک بودن آنها اشاره داشت. از طرفی این نوع ورق ها نمای بسیار زیبا و کلاسیک را به ساختمان هدیه می دهند. این نوع صفحه ها از قابلیت رنگ آمیزی برخوردار بوده و به صورت از پیش رنگ شده نیستند. ظاهر این نوع ورق ها به نوعی تداعی کننده رنگ بتن است. از دیگر مزیت های این نوع پوشش ها می توان به مقاوم بودن آنها در برابر آلودگی اشاره کرد.

کاربردهای آردواز در صنعت ساختمان

اولین و پرکاربردترین مصالحی که به منظور پوشش سقف های شیروانی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند ورقه های آردواز هستند. از این نوع پوشش ها می توان برای افزایش زیباسازی و مقاومت ساختمان استفاده کرد. همچنین از دیگر کاربردهای این مصالح در ساختمان جلوگیری از ورود آلودگی های شیمیایی به درون ساختمان است. آردواز از سقف شیروانی ساختمان در مقابل بارش های سنگین برف و باران و همچنین تگرگ به بهترین شکل محافظت می کند. استفاده از این نوع پوشش ها مانع از خوردگی و آسیب دیدگی ساختمان در مقابل تغییرات شدید آب و هوایی می شود.

بهتر است بدانید رنگ قطعات آردواز در رده رنگ های کوره ای قرار دارد. این رنگ ها به دلیل داشتن پوششی یکپارچه و مقاوم ظاهری زیبا به این نوع پوشش ها می بخشند. از دیگر ویژگی  های مهم این نوع رنگ ها چسبندگی قوی آنها می باشد. همچنین این رنگ ها دارای خاصیت آب گریزی و غبار گریزی نیز هستند. از دیگر خصوصیات بارز رنگ آردواز دارا بودن پوشش ضد uv می باشد که این ویژگی باعث افزایش مقاومت پوشش سقف در برابر اشعه های ماورای بنفش می شود. پر مصرف ترین رنگ های آردواز شامل رنگ قهوه ای سوخته، نارنجی، قهوه ای شکلاتی، آبی نفتی،  قرمز جگری، زرد و  قرمز آبی می باشد.

اجرای سقف آردواز

برای اینکه یک آردواز به شکل کاملاً اصولی و مطابق با استانداردها نصب شود لازم است که یکسری مراحل با دقت خاصی طی شود. طراحی دقیق و مهندسی شده این نوع پوشش اولین گام برای نصب اصولی این نوع پوشش ها به شمار می آید. اولین کار برای  زیرسازی های فلزی می باشد. بعد از زیرسازی فلزی لازم است شاسی کشی و زیرسازی چوب با فواصل از قبل تعیین شده انجام شود. در مرحله بعد باید آردواز با رعایت تمام استاندارد ها و نکات ایمنی نصب گردد. در آخرین مرحله نیز به منظور آب بندی ساختمان باید فلاشینگ ها و تیزه ها نصب شوند.

تفاوت بین سقف های شیب دار آردواز و آندوویلا

سقف های شیب دار آردواز و آندوویلا دارای تفاوت هایی در طراحی و مشخصات هستند. در زیر به تفاوت ها و نصاب سقف آردواز اشاره می شود:

### تفاوت ها:

1. **شکل و طراحی:**
– **آردواز:** دارای یک شیب مستطیل شکل با یک سر خمیده است.
– **آندوویلا:** شکل آن معمولاً مستطیل است و گوناگونی در طراحی ها وجود دارد.

2. **جنس مصالح:**
– **آردواز:** معمولاً از فلز یا آلومینیوم ساخته می شود.
– **آندوویلا:** ممکن است از مصالح متنوعی مانند سیمان، فایبر گلاس، یا چوب باشد.

3. **وزن:**
– **آردواز:** به طور کلی سبک تر است.
– **آندوویلا:** ممکن است سنگین تر باشد.

4. **نصب:**
– **آردواز:** نصب آسان تر و سریع تر است. معمولاً به کمک سیستم های قفل های مکانیکی نصب می شود.
– **آندوویلا:** نیاز به نصاب ماهرتر و زمان بیشتری برای نصب دارد.

### نصاب سقف آردواز:

نصاب سقف آردواز باید دارای تجربه کافی در نصب سقف های شیب دار و آشنایی با سیستم های قفل های مکانیکی باشد. برخی مراحل مهم نصب سقف آردواز عبارتند از:

1. **آماده سازی سطح:** تمیز کردن و آماده سازی سطح برای نصب سقف.

2. **قرار دادن پانل ها:** قرار دادن پانل های آردواز به ترتیب و با استفاده از سیستم قفل های مکانیکی.

3. **نصب تجهیزات جانبی:** نصب تجهیزات جانبی مانند سیستم های دفاع از آب و برف، لوله های تهویه و …

4. **اتصال به سازه:** اتصال سقف به سازه ساختمان با استفاده از سیستم های اتصال مربوطه.

5. **تنظیمات نهایی:** تنظیمات نهایی برای اطمینان از صحیح عملکرد سقف.

همواره توصیه می شود که برای نصب سقف آردواز، از نصابین ماهر و شرکت های متخصص در این زمینه استفاده شود تا کیفیت و ایمنی کار تضمین شود.

دکمه بازگشت به بالا