آشپزی

طرز تهیه 12 سالاد سالم و خوشمزه برای گیاه‌خواران


گیاه‌خواری با وجود تمام مزایایی که دارد، دردسرهای خاص خودش را هم دارد. یکی از این مشکلات، نبود رسپی‌های متنوع برای تهیه‌ی غذاهای گیاهی است. اگر گیاه‌خوار هستید و دنبال رسپی‌های سالاد گیاهی می‌گردید، سراغ مقاله‌ی درستی آمده‌اید. در این مقاله از ای بی سی مگ تصمیم داریم طرز تهیه‌ی 12 سالاد گیاهی خوشمزه و خوش‌طعم را به شما آموزش دهیم.

این سالاد‌ها علاوه بر اینکه رنگارنگ هستند، گوشت ندارند و به کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول خون، بهبود حرکات روده، کاهش فشار خون و کاهش مشکلات پوست و مو کمک می‌کنند. سالادهایی که در این مقاله به شما یاد می‌دهیم نه تنها برای گیاه‌خواران، بلکه برای افرادی که رژیم هستند هم گزینه‌هایی عالی به شمار می‌روند. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

1. سالاد گیاهی یونانی

این سالاد خوشمزه با سبزیجات متنوعی تهیه می‌شود و ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی مثل پتاسیم، فولات، ویتامین C، ویتامین K و… را در اختیار بدن قرار می‌دهد. این سالاد در حدود 20 دقیقه آماده می‌‌شود.

مواد لازم

  • گوجه‌فرنگی متوسط: یک عدد
  • گوجه‌ی گیلاسی نصف شده: یک فنجان
  • پیاز ریز خرد شده: نصف فنجان
  • خیار درشت خرد شده: یک فنجان
  • شوید خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • برگ ریحان خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • زیتون سیاه خرد شده: دو قاشق غذاخوری
  • پنیر فتا: 200 گرم
  • پونه‌ی کوهی خشک شده: یک قاشق چای‌خوری
  • سرکه‌: یک قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
برای تهیه‌ی این سالاد جذاب ابتدا گوجه‌فرنگی، گوجه‌ی گیلاسی، پیاز، خیار، شوید، برگ ریحان، زیتون سیاه، روغن زیتون، سرکه، نمک و فلفل را درون یک کاسه‌ی بزرگ بریزید و آن‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.

2.
پنیر فتا را خرد کنید و آن را روی سالاد بریزید. در پایان پونه‌ی کوهی خشک شده را هم به سالاد اضافه کنید. روی سالاد مقدار کمی روغن زیتون بریزید و نوش جان کنید.

2. سالاد گیاهی کلم‌بروکلی و هویج

این سالاد خوشمزه با کلم‌بروکلی، سرکه‌ی بالزامیک و هویج تهیه می‌شود و طعمی بهشتی دارد. تهیه‌ی این سالاد کمتر از 20 دقیقه از شما وقت می‌گیرد.

مواد لازم

  • کلم بروکلی: یک و نیم فنجان
  • مکعب‌های توفو: نصف فنجان (اختیاری)
  • هویج: یک عدد
  • روغن زیتون: چهار قاشق غذاخوری
  • سرکه‌ی بالزامیک: دو قاشق غذاخوری
  • سرکه‌ی سفید: دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
رای تهیه‌ی سالاد کلم‌بروکلی و هویج، ابتدا باید هویج را پوست بگیرید و آن را خرد کنید.

2.
یک کاسه‌ی مناسب بردارید و در آن سرکه‌ی بالزامیک، سرکه‌ی سفید، نمک، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و فلفل را خوب مخلوط کنید.

3.
یک قابلمه‌ی کوچک را پر از آب کنید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید. کلم‌بروکلی‌ها را درون قابلمه بریزید و آن‌ها را به مدت دو دقیقه بپزید.

4.
یک کاسه را پر از آب یخ کنید و کلم‌بروکلی‌های نیم‌پز شده را درون کاسه بریزید. بعد از 10 دقیقه کلم‌ها را از کاسه بیرون بیاورید.

5.
یک ماهیتابه‌ی نچسب را روی حرارت متوسط بگذارید. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را اضافه کنید و مکعب‌های توفو را به مدت 3 تا 4 دقیقه بپزید. سپس زیر حرارت را خاموش کنید.

6.
مکعب‌های توفو، کلم‌بروکلی و هویج را درون یک کاسه‌ی بزرگ ریخته و مخلوط حاوی سرکه‌ی بالزامیک را به‌عنوان سس روی سالاد بریزید. نوش جان.

3. سالاد کلم‌پیچ و تخم‌آفتاب‌گردان با سس تاهینی

سالاد گیاهی کلم‌پیچ

این سالاد جزء سالادهایی است که مواد اولیه‌ی بسیار متنوعی دارد. این سالاد چون ترکیبات سالمی دارد، برای سلامتی بدن بسیار مفید است. اگر قصد کاهش وزن دارید و به دنبال یک سالاد رژیمی و خوش‌طعم هستید، این سالاد را حتما امتحان کنید.

چیزی که این سالاد را از بقیه‌ی سالادها متمایز می‌کند، سرو شدم آن به همراه سس لبنانی تاهینی است که احتمالا آن را تا به حال امتحان نکرده‌اید.

تهیه‌ی این سس خوشمزه فقط به دو ماده‌ی اولیه نیاز دارد که در ادامه طرز درست کردن آن را به شما یاد داده‌ایم. برای تهیه‌ی این سالاد باید حدود 30 دقیقه وقت بگذارید.

مواد لازم برای تهیه‌ی سس تاهینی

  • کنجد: یک فنجان
  • روغن زیتون: یک چهارم فنجان

مواد لازم برای تهیه‌ی سالاد

  • کلم‌پیچ خرد شده: دو فنجان
  • نخود پخته شده: یک و نیم فنجان
  • زیتون سیاه خرد شده: نصف فنجان
  • گوجه‌فرنگی خشک شده: یک سوم فنجان
  • تخم آفتاب‌گردان: سه قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمزان رنده شده: نصف فنجان
  • سس خردل: نصف قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش تازه: سه قاشق غذاخوری
  • سیر رنده شده: یک قاشق چای‌خوری
  • سس تاهینی: یک سوم فنجان
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه‌ی سس تاهینی

1.
فر را روی 175 درجه‌ی سانتی‌گراد بگذارید تا گرم شود.

2.
دانه‌ی کنجد را به سینی فر منتقل کنید و سینی را در فر بگذارید. اجازه دهید کنجد به مدت 10 تا 12 دقیقه یا تا زمانی که عطر آن درآید، در فر بماند. هر چند دقیقه درب‌ فر را باز کنید و بااحتیاط کنجدها را هم بزنید.

3.
سینی را از فر خارج کنید و کنجد برشته شده را به همراه روغن زیتون به مخلوط‌کن اضافه کنید. مواد را چند پالس بزنید تا نرم شوند. در صورت نیاز روغن زیتون بیشتری اضافه کنید. سس تاهینی آماده است‌. آن را کنار بگذارید.

طرز تهیه‌ی سالاد

1.
برای تهیه‌ی این سالاد گیاهی، ابتدا تخم آفتاب‌گردان را به سینی فر منتقل کنید و آن‌ها را به مدت تقریبا 10 دقیقه در فر با دمای 175 درجه‌ی سانتی‌گراد برشته کنید.

2.
یک کاسه بردارید و کلم‌پیچ، نخود پخته شده، زیتون، گوجه‌فرنگی و تخم آفتاب‌گردان برشته شده را با یکدیگر مخلوط کنید.

3.
وغن زیتون، نمک، آب لیموترش، سس خردل، سس تاهینی، سیر و فلفل را در یک کاسه‌ی دیگر با یکدیگر ترکیب کنید.

4.
مخلوط حاوی روغن زیتون را روی سالاد بریزید و سالاد را حسابی هم بزنید. در نهایت پنیر پارمزان را روی سالاد بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.

4. سالاد یونانی مدیرترانه‌ای

این سالاد جذاب که احتمالا آن را امتحان نکرده‌اید، یکی از خوشمزه‌ترین سالادهای گیاهی است که فقط با یک بار خوردن آن عاشق طعم فوق‌العاده‌اش خواهید شد. حدود نیم ساعت که وقت بگذارید، این سالاد بی‌نظیر آماده می‌شود.

مواد لازم

  • خیار بزرگ: یک عدد
  • گوجه‌فرنگی خشک شده: نصف فنجان
  • گوجه‌فرنگی: نصف فنجان
  • پیاز قرمز: یک عدد
  • پنیر فتای خرد شده: نصف فنجان
  • زیتون سیاه خرد شده: سه قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش تازه: سه قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
اولین کاری که برای تهیه‌ی این سالاد یونانی باید انجام دهید، پوست گرفتن پیاز و خرد کردن آن است. پوست خیار را هم بگیرید و آن را به نوارهای باریک برش بزنید.

2.
خیار، گوجه‌فرنگی، گوجه‌فرنگی خشک شده، پنیر فتا و زیتون سیاه را در یک کاسه ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید.

3.
روغن زیتون، آب لیموترش، فلفل و نمک را به سالاد اضافه کرده و خوب با یکدیگر مخلوط کنید. سالاد گیاهی شما آماده است.

5. سالاد تایلندی با خیار و بادام‌زمینی

سالاد تایلندی با خیار و بادام‌زمینی

این هم یک سالاد بین‌المللی دیگر برای شما که به دنبال رسپی‌های متنوع برای تهیه‌ی سالا گیاهی هستید. این سالاد جذاب می‌تواند با طعم منحصربه‌فرد خود شما را شگفت‌زده کند. تهیه‌ی این سالاد تایلندی فقط 15 دقیقه وقت شما را می‌گیرد.

مواد لازم

  • خیار خرد شده: یک فنجان
  • بادام‌زمینی: دو قاشق غذاخوری
  • کاهوی خرد شده: نصف فنجان
  • آب لیموترش تازه: سه قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای: نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل هالوپینوی خرد شده: نصف قاشق چای‌خوری
  • زیتون خرد شده: 5 عدد
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
یک کاسه بردارید و آب لیموترش، شکر قهوه‌ای، روغن زیتون و نمک را در آن مخلوط کنید.

2.
خیار، کاهو، فلفل هالوپینو و زیتون را به کاسه اضافه کرده و مواد سالاد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید.

3.
روی سالاد بادام‌زمینی را بریزید و نوش جان کنید.

6. سالاد هویج با سس سرکه‌ی سیب و روغن زیتون

با خوردن این سالاد دلچسب سلامت چشم‌هایتان تقویت می‌شود و ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ مختلفی مثل فیبر، ویتامین K، پتاسیم و پروتئین دریافت می‌کنید. این سالاد گیاهی در 20 دقیقه حاضر است.

مواد لازم

  • هویج: دو عدد
  • روغن زیتون: چهار قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: شش قاشق غذاخوری
  • موسیر خرد شده: یک چهارم فنجان
  • پوست لیموترش رنده شده: یک قاشق غذاخوری
  • پسته‌ی خام: سه چهارم فنجان
  • عسل: دو قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده: یک چهارم فنجان
  • انگور: نصف فنجان
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
برای تهیه‌ی این سالاد خوش‌طعم، ابتدا هسته‌های انگور را خارج کرده و آن‌ها را نصف کنید. سپس پوست هویج را بگیرید و آن را به شکل نوارهای باریک برش بزنید.

2.
در یک کاسه آب لیموترش، پوست رنده‌ شده‌ی لیموترش، نمک و موسیر را مخلوط کنید. عسل و روغن زیتون را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.

3.
یک ماهیتابه روی حرارت متوسط بگذارید و یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. پسته‌ی خام و نمک را درون ماهیتابه بریزید و آن را به مدت 10 دقیقه حرارت دهید.

4.
در یک کاسه‌ی بزرگ هویج، انگور، جعفری و سس حاوی روغن زیتون را اضافه کرده و مواد را به‌خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. پسته‌ها را به سالاد اضافه کنید و از خوردن این سالاد رژیمی و مقوی لذت ببرید.

7. سالاد گیاهی عدس و هویج

عدس جزء حبوبات است و خیلی خوب می‌دانید که حبوبات به روش‌های مختلف سلامتی بدن را بهبود می‌بخشند. این سالاد جذاب مثل سالادهای دیگر سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوع است. تهیه‌ی سالاد عدس و هویج تقریبا 30 دقیقه وقت شما را می‌گیرد.

مواد لازم

  • عدس قهوه‌ای پخته شده: نصف فنجان
  • آب: یک و نیم فنجان
  • هویج خرد شده: نصف فنجان
  • پیاز قرمز خرد شده: نصف فنجان
  • سیر رنده شده: یک قاشق چای‌خوری
  • گوجه‌فرنگی خرد شده: یک چهارم فنجان
  • کرفس خرد شده: نصف فنجان
  • پودر آویشن: نصف قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: دو قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
عدس، گوجه‌فرنگی، هویج، سیر، پیاز، نمک و آب را در یک قابلمه بریزید و آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.

2.
مواد داخل قابلمه را به یک کاسه منتقل کنید. آب لیموترش، جعفری، روغن زیتون، فلفل سیاه و پودر آویشن را اضافه کنید و سالاد را خوب هم بزنید. سالاد سالم و رژیمی شما آماده است.

8. سالاد گیاهی انار و سیب

سالاد انار و سیب

سالاد انار و سیب برای کسانی که عاشق این دو میوه هستند، یک گزینه‌ی عالی محسوب می‌شود. اگر‌ ترکیب میوه و پنیر فتا را دوست دارید، از امتحان کردن این سالاد پشیمان نخواهید شد. 20 دقیقه که وقت بگذارید، این سالاد آماده می‌شود.

مواد لازم

  • کلم سفید خرد شده: دو فنجان
  • سیب خرد شده: یک فنجان
  • انار: یک فنجان
  • پنیر فتای خرد شده: نصف فنجان
  • سیر خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • عسل: دو قاشق غذاخوری
  • سرکه‌ی بالزامیک: پنج قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: سه قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
در یک کاسه عسل، سیر، سرکه‌ی بالزامیک، آب لیموترش، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. اگر دوست دارید سالاد تندتر باشد، فلفل بیشتری به آن اضافه کنید.

2.
کلم سفید، سیب و انار را در یک کاسه با هم ترکیب کنید و سس که در مرحله‌ی اول تهیه کردید را روی آن بریزید. روی سالاد پنیر فتای خرد شده بریزید.

9. سالاد هندوانه

وجود هندوانه در این سالاد آن را به یک گزینه‌ی مناسب برای آبرسانی به بدن در روزهای گرم تابستان تبدیل می‌کند. برای تهیه‌ی این سالاد گیاهی باید 20 دقیقه وقت بگذارید.

مواد لازم

  • هندوانه‌ی مکعبی خرد شده: چهار فنجان
  • پنیر فتای خرد شده: نصف فنجان
  • ریحان خرد شده: دو قاشق غذاخوری
  • آب آناناس: نصف فنجان
  • عسل: یک قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: چهار قاشق غذاخوری
  • نعناع: چند برگ
  • نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

1.
برای تهیه‌ی سالاد هندوانه در ابتدا باید هندوانه، پنیر فتا، ریحان، آب آناناس، عسل، آب لیموترش و نمک را در یک کاسه بریزید و آن‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.

2.
سالاد را به ظرف دلخواه خود منتقل کرده و آن را با برگ‌های نعناع تزیین کنید.

10. سالاد گیاهی انار و هویج

 انار و هویج

این سالاد خوشمزه را که بخورید، فیبر، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K، فولات و پتاسیم دریافت می‌کنید.

انار اثرات ضدالتهابی چشمگیری دارد و ممکن است به مبارزه با سرطان سینه کمک کند. این میوه‌ی خوش‌رنگ ممکن است در مقابله با سرطان سینه هم مفید باشد. مدت زمانی که طول می‌کشد این سالاد گیاهی آماده شود، 20 دقیقه است.

مواد لازم

  • هویج خرد شده: یک فنجان
  • انار: یک فنجان
  • ریحان خرد شده: دو قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای: یک قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: سه قاشق غذاخوری
  • گشنیز: یک مشت
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

1.
آب لیموترش، شکر قهوه‌ای، فلفل سیاه، ریحان خرد شده و نمک را در یک کاسه ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید.

2.
هویج و انار را به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سالاد را با گشنیز تزیین کنید. سالاد شما آماده‌ی خوردن است.

11. سالاد هندوانه و خیار

این سالاد خنک یک گزینه‌ی بی‌نظیر برای تابستان است. هندوانه و خیار جزء میوه‌هایی محسوب می‌شوند که آب زیاد و کالری کمی دارند و به آبرسانی به بدن کمک می‌کنند. این سالاد خوشمزه و خوش‌رنگ 20 دقیقه‌ای آماده است.

مواد لازم

  • خیار خرد شده: یک فنجان
  • هندوانه‌ی مکعبی خرد شده: دو فنجان
  • آب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • عسل: دو قاشق چای‌خوری
  • نعناع خرد شده: دو قاشق غذاخوری
  • پنیر فتای خرد شده: نشف فنجان
  • نمک: یک ششم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

1.
هندوانه، خیار، آب گوجه‌فرنگی، آب لیموترش، عسل، پنیر فتا و نمک را در یک کاسه بریزید و آن‌ها را خوب با هم مخلوط کنید.

2.
سالاد را بچشید و اگر تمایل دارید، کمی نمک به آن اضافه کنید. سالاد را با برگ‌های نعناع خرد شده تزیین کنید. نوش جانتان.

12. سالاد سبزیجات خام

این سالاد با سبزیجات متنوعی درست می‌شود و ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی را از جمله پروتئین، فیبر، ویتامین C، ویتامین K، منیزیم، پتاسیم و منگنز برای بدن مهیا می‌کند.

مواد لازم

  • کلم سفید خرد شده: یک فنجان
  • گوجه‌فرنگی گیلاسی نصف شده: نصف فنجان
  • خیار خرد شده: نصف فنجان
  • اسفناج: یک فنجان
  • زیتون سبز: چند عدد
  • شکر قهوه‌ای: نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

مواد لازم

1.
در یک کاسه‌ی بزرگ روغن زیتون، شکر قهوه‌ای، فلفل، آب لیموترش و نمک را با هم مخلوط کنید.

2.
کلم سفید، گوجه‌فرنگی گیلاسی، خیار، اسفناج و زیتون سبز را به کاسه اضافه کنید.

3.
سس روغن زیتون را روی سالاد بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.

نکته‌ی پایانی

برای تهیه‌ی سالادهای گیاهی دستتان باز است و می‌توانید هر ماده‌ی غذایی که دوست دارید را به سالادتان اضافه کنید. در این مقاله از ای بی سی مگ طرز تهیه‌ی 12 سالاد گیاهی را به شما آموزش دادیم. این سالادهای جذاب را امتحان کنید و نظرات خود را درباره‌ی آن‌ها با ما و سایر مخاطبان در میان بگذارید.

منبع: style craze

.

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا