برترین های کسب وکار ایرانیخدمات صنعتی

همه چیز درباره انواع کاشی ضد اسید

همانطور که می دانید کاشی و سرامیک  ها انواع زیادی دارند که در مکان های مختلفی به کار می آیند. در واقع یکی از بهترین نوع کاشی و سرامیک، نوع ضد اسیدی بودن آن است که مقاومت بسیار زیادی در برابر مواد شیمیایی دارند و به همین علت است که در اغلب مواقع در مکان هایی از این نوع کاشی استفاده می شود که سروکار زیادی با مواد مخرب شیمیایی دارند. البته بیشترین موارد استفاده و به کارگیری از کاشی ضد اسید، در مکان هایی اعم از کارخانه های صنعتی، کارخانه های تولید مواد لبنی و غذایی، حوض های دارای مواد اسیدی و … است. در این وبلاگ قصد داریم به همه چیز درباره انواع کاشی ضد اسید بپردازیم. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

کاشی ضد اسید چیست؟

نوع جدیدی از کاشی به نام کاشی ضد اسید تولید شده است که در برابر تمامی انواع اسید هیدروفلوریک و اسید فسفریک بسیار مقاوم است و به هیچ وجه ممکن دچار خوردگی نمی شود. در واقع نبود این نوع کاشی ها در بسیاری از صنایع و مکان هایی که در معرض اسید بودند به طور کامل حس می شد. به همین علت سرامیک و کاشی ضد اسید تولید و عرضه شد تا در محیط هایی که در معرض مواد اسیدی و شیمیایی هستند با خیال راحت، مورد استفاده قرار بگیرند.

ویژگی های کاشی ضد اسید چیست؟

کاشی ضد اسید مزایا و ویژگی های زیادی دارد که در متن زیر به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • رنگ کاشی ضد اسید معمولا کرمی رنگ است و به علت استحکام بالا مورد توجه قرار گرفته است.
  • این نوع کاشی ها نیز در اشکال هندسی مربع و مستطیل ساخته می شوند و همچنین محدودیتی برای میزان ضخامت و اندازه آن ها وجود ندارد.
  • به علت مقاومت مکانیکی بالای کاشی ضد اسید، آن ها در برابر شوک های حرارتی، سایش و خمش استحکام بالایی دارند.
  • همچنین میزان جذب آب توسط کاشی ضد اسید بسیار کم و ناچیز می باشد و همین امر مانع از ایجاد یخ زدگی در این کاشی ها می شود.
  • کاشی ضد اسید، کاشی بدون لعاب می باشد که مقاومت آن در برابر مواد اسیدی بالا است.
  • میزان جذب آب توسط کاشی ضد اسید، 5/1 درصد است.
  • دارای دوام و ماندگاری بلند مدت
  • عدم لیزی سطح و یخ زدگی
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • شتسشوی آسان کاشی ضد اسید
  • نصب آسان
  • شرایط نگهداری آسان
  • درصد جذب آب پایین

کاربردهای کاشی ضد اسید

  • مناسب جهت پوشش کف و دیواره سالن های صنعتی
  • مناسب جهت کاربرد در حوضچه های اسید و مواد شیمایی
  • مناسب جهت کاربرد در محیط هایی که در معرض ترافیک سنگین عبور و مرور افراد قرار دارند (مانند مکان های عمومی)
  • مناسب جهت کاربرد در محیط هایی که در معرض بارهای سنگین دینامیکی قرار دارند. (مانند کف انبارهای صنعتی که لیفتراک های حامل بار بر روی آن تردد می نماید)
  • مناسب جهت کاربرد در محیط هایی که در معرض مواد دارای بوی آزاد دهنده قرار دارند. ( مانند آشپزخانه های صنعتی و سرویس های بهداشتی عمومی)
  • مناسب جهت کاربرد در محیط هایی که در معرض اسیدها ( به جز اسید فلوئوریدیک HF قرار دارند.
  • کاشی های ضد اسید را می توان در صنایعی مانند روغن کشی، بسته بندی مواد غذایی یا حتی کنسرو سازی نیز استفاده کرد.
  • قابل استفاده در تصفیه خانه ها
  • مناسب برای آزمایشگاه ها

انواع کاشی ضد اسید صنعتی کدام اند؟

سه نوع کاشی مقاوم در برابر مواد شیمیایی با درجات مختلف وجود دارد: کاشی معدنی، کاشی سرامیکی و کاشی چینی لعاب دار. از لحاظ شیمیایی، کاشی ضد اسید به آجر ضد اسید شبیه می باشد، اما از آن نازک تر است و تفاوت های اساسی دارند. کاشی ها ساختارهایی با ضخامت کمتر 4/1 اینچ هستند و در واقع این در حالی است که ضخامت آجرها بیشتر از 4/1 اینچ است. بهتر است بدانید که کاشی های مورد استفاده در ساخت و ساز مانند سنگ فرش ها به طور معمول از خاک رس شیل قرمز ساخته می شوند و میزان جذب آن ها 5 تا 6 درصد نسبت به آجر ساخته شده از شیل قرمز بیشتر است.

این کاشی ها بر روی بستری از دوغاب CRM و همچنین روی یک غشا قرار می گیرند و درزهای باز توسط دوغاب پر می شوند. کاشی های معدنی و سرامیکی که از خاک های رس و شیل مشابه آجر ضد اسیدی پخته می شوند، عمدتاً در صنایع مختلف برای محافظت از کف و دیوارهای بتنی در برابر مواد شیمایی خورنده همانند HF و NAOH، از کاشی ضد اسید استفاده می شود که به طور طبیعی این مواد شیمایی برای آجر اسیدی نیز مواد خورنده محسوب می شوند.

 کاشی معدنی، کاشی لعاب دار و کاشی سرامیکی بایستی به طور مستقیم توسط ملات هایی مانند سیمان، ملات ضد اسید که به عنوان غشاء نیز عمل می کنند، به زیر لایه چسبانده شوند. فراموش نکنید که اگر این کاشی های ضد اسید نازک تر از 1 اینچ روی یک غشاء نرم قرار گیرند، در زیر ترافیک، حتی پیاده روی افراد خرد می شوند.

ملات مورد استفاده در کاشی ضد اسید چیست؟

به طور کل ملات های مورد استفاده در نصب کاشی های ضد اسید انواع مختلفی دارند که شما می توانید بر اساس شرایط محیطی، یکی از انواع آن را انتخاب کنید. چسب کاشی ضد اسید سیلیکاتی، اپوکسی، فوران، پلی استر و همچنین وینیل استر انواع ملات های مورد استفاده در نصب کاشی ضد اسید هستند که مقاومت بالایی در برابر انواع مواد شیمیایی، شوک های حرارتی، تنش های موضعی و نیروهای مکانیکی دارند و همچنین در نظر داشته باشید که بارهای الکتریکی را به خوبی تخلیه می کنند. به عبارت دیگر می توان گفت که از ملات سیلیکات پتاسیم در کارهایی تخصصی تر می توان استفاده کرد.

 در واقع ملات های ضد اسید از رزین هایی که طی واکنش های شیمیایی خشک می شوند. پرکننده های سیمانی تولید می شوند و همچنین دارای سختی، مقاومت شیمیایی و انعطاف پذیری بالایی می باشند. بهتر است بدانید که استفاده از این ملات ها بسیار ساده و راحت است و همچنین زمان گیرش کمی دارد.

انواع مختلف چسب کاشی

چسب کاشی عمدتا به دو دسته اصلی زیر تقسیم بندی می شود.

  • چسب کاشی خمیری
  • چسب کاشی پودری

چسب کاشی در دسته بندی های فرعی به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند.

  • چسب کاشی پودری کف
  • چسب کاشی پودری دیواری
  • چسب کاشی پودری پرسلان
  • چسب کاشی ضد اسید
  • چسب کاشی منعطف
  • چسب کاشی دو جزئی
  • چسب کاشی آب بند

خرید کاشی ضد اسید

کاشی های ضد اسید موجود در بازار دارای قیمت های مختلفی می باشند. البته حواستان باشد که محصولات نامرغوب و تقلبی بسیاری زیادی وجود دارد. یکی از راه های تهیه کاشی ضد اسید از طریق سایت های آنلاین است که به راحتی می‎ توانید به محصول مورد نظرتان را سفارش دهید و همچنین انواع کاشی های ضد اسید را مشاهده کنید.

 در نظر داشته باشید که با خرید اینترنتی چسب کاشی به قیمت کارخانه تمامی واسطه ها حذف می شوند و مشتری به صورت مستقیم محصول را از کارخانه خریداری می کند، از این رو کاشی خریداری شده قیمت بسیار مناسبی خواهد داشت. برای اطلاع و مشاهده قیمت چسب کاشی ارزان، قیمت افزودنی بتن، قیمت چسب سرامیک، قیمت چسب پرسلان، ابزار کاشی، چسب خمیری، چسب پودری و همچنین پودر بندکشی می توانید به همین سایت مراجعه کنید.

روش نصب کاشی ضد اسید

به طور کل کاشی ها بایستی با یک حرکت چرخشی، محکم در جای خود فشار داده  شوند تا به درستی تراز و بستر شوند. البته در کاربردهای عمودی، نحوه نصب کاشی نیز حتما باید از پایین به بالا شروع شود. اطمینان کامل کنید که حداقل 75 درصد از پشت کاشی با سیمان یا چسب در تماس باشد. برای دوغاب ریزی بایستی حداقل ضخامتی در حدود 5 میلی متر در اطراف کاشی ها خالی بماند.

دوغاب ریزی: هنگام نصب کاشی ضد اسید، به ضخامتی در حدود 5 تا 10 میلی متر از دوغاب در امتداد محیط هر کاشی احتیاج است. در واقع این فضای اضافی به کاشی ها اجازه می دهد تا بسته به شرایط آب و هوایی همانند رطوبت و جهت جلوگیری از آسیب کاشی در موارد شدید، منبسط و منقبض شوند.

 البته دوغاب را می توان هم زمان به هنگام ریختن ملات ضد اسید بستر یا بعد از ریختن کامل ملات بستر تزریق نمود. زمانی  که دوغاب را هم زمان با ملات بستر تزریق می کنید، ضخامت بیشتری از دوغاب را در بستر اعمال کنید تا بعد از فشار دادن کاشی ها بر روی سیمان یا چسب، مواد دوغاب از بین شکاف ها بیرون بزنند. سپس دوغاب اضافی بیرون زده بریده می شوند و اتصالات دوغابی شده با کاردک نقاشی هم سطح شده و کار به پایان می رسد.

 اگر قرار است دوغاب کاری پس از سفت شدن ملات بستر و تثبیت کاشی ها انجام شود، دوغاب اپوکسی را با کاردک پلاستیکی روی درزها بمالید و سطح را یکنواخت نمایید. همین طور بعد از مالید دوغاب اپوکسی، از یک پد فیبری یا پارچه ای بسیار نرم مرطوب به الکل جهت تمیز نمودن مواد اضافی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که نباید از آب استفاده کنید. همچنین این کار بایستی در عرض 15 دقیقه تمام شود و به هیچ وجه اجازه ندهید که آب با دوغاب تماسی پیدا کند. مواد اضافی حتما باید پیش از این که سفت شوند از روی سطح سرامیک ضد اسید برداشته شوند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به همه چیز درباره انواع ضد کاشی اشاره کنیم. کاشی ضد اسید مقاومت شیمیایی برجسته ای دارد. همچنین در برابر طیف وسیعی از اسیدهای غلیظ و سودها (مواد قلیایی)، حلال ها، روغن ها و چربی ها و همچنین در برابر اسیدهای سولفوریک، کلریدریک و فسفریک غلیظ مقاوم است. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد، از این رو از شما تشکر می شود که تا انتهای این وبلاگ همراه ما بودید.

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا