آشپزیبرترین های کسب وکار ایرانی

0 تا 100 راه اندازی کارگاه شیرینی پزی خانگی

آیا تابحال به این فکر کرده اید که چگونه می توان یک کسب و کار خانگی راه انداخت؟ یا اینکه چطوری می توان کارفرمای خود بود و نیاز به سرمایه و مهارت دارد. از بزرگترین مزایای راه اندازی کسب و کارخانگی، کاهش هزینه های اولیه (عدم نیازی به اجاره مغازه یا هزینه های سنگین مربوط به تجهیزات حرفه ای) است. به عنوان مثال برای راه اندازی کسب و کار مانند پخت کیک و شیرینی خانگی نیاز به سرمایه زیاد یا مهارت در حد استاد شیرینی پزی نیست، و شما می‎ توانید با حداقل دانش و تجهیزات (همان تجهیزات آشپزخانه خود)اقدام به راه اندازی کسب و کار خود کرده و درادامه علاوه بر مهارت افزایی، تجهیزات به روز و جدید تهیه کنید. از مهمترین مزایای راه اندازی کسب و کار خود، انعطاف پذیری بالا و امکان تنظیم آن با سایر کارهای خود است.

در شیرینی پزی خانگی، اگر اندکی خلاقیت را چاشنی کار کنید با خلق طعم و طرح خاص، محصولاتی منحصر بفرد تولید کنید و مشتریان وفادار جذب کنید. در ادامه قصد داریم مراحل راه اندازی یک کارگاه شیرینی پزی خانگی و چالش های پیش روی آن را توضیح دهیم، با ما همراه شوید. اگر به دنبال فرصتی جذاب برای کسب درآمد با سرمایه محدود هستید، یکی از گزینه های پیش روی شما، پخت کیک و شیرینی خانگی است. اما باید به این نکته توجه کنید که راه اندازی هر کاری نیاز به برنامه ریزی و تعیین نقش راه دارد، چرا که بدون داشتن هدف، نمی توان میزان موفقیت را سنجید. در ادامه به مهمترین مراحلی که برای راه اندازی یک کارگاه شیرینی پزی خانگی نیاز دارید خواهیم پرداخت.

11 گام اساسی برای تولید شیرینی و کیک خانگی

  1. تعیین اهداف و برنامه ریزی

همانطور که گفتیم بدون داشتن هدف و چشم انداز نمی توانیم برنامه ریزی کنیم و میزان موفقیت خود را بسنجیم. در هر کسب و کاری نیاز به تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت داریم. همچنین برنامه ریزی مالی، برآورد هزینه ها شروع اولیه و پیش بینی هزینه هایی که در آینده ممکن است متحمل شویم. به عنوان مثال هزینه های مربوط به تهیه تجهیزات مورد نیاز برای شیرینی پزی خانگی که در ابتدای کار باید حتما تخمین زده شود.

  1. توسعه مهارت

برای شروع کار، شما نیاز به حداقل دانش و مهارت در زمینه پخت کیک و شیرنی دارید، یعنی نیاز نیست به اندازه یک خلیفه در کارگاه های بزرگ ماهر باشید اما باید حداقل تکنیک ها و فنون برای تهیه یک محصول با کیفیت را بدانید. به این منظور بهتر است در یک شرکت در دوره های شیرینی پزیشرکت کنید و مهارت های خود را بهبود بخشید و با تمرین مدام کیفیت کار خود را بهبود دهید.

  1. تهیه تجهیزات و مواد اولیه

در هر آشپزخانه ای وسایل و تجهیزاتی همچون همزن برقی، قالب کیک و شیرینی و …. وجود دارد که برای شروع اولیه کافی است و به تدریج و با توسعه کسب و کار خود می توان تجهیزات پیشرفته تری خریداری کرد. همچنین در تهیه مواد اولیه مرغوب و با کیفیت و خریداری جعبه مناسب برای ارائه با کیفیت تر محصول به مصرف کننده باید دقت کافی داشته باشید. مهم است که بدانید جعبه شیرینی بهداشتی چه ویژگی هایی دارد.

  1. تحقیق و بررسی دقیق بازار

تحقیق بازار و پیدا کردن محصولات ترند و مورد پسند مصرف کننده مهمترین قسمت راه اندازی یک کارگاه شیرینی پزی خانگی است. چرا که قرار نیست هر آنچه شما دوست دارید یا تولید می کنید، مشتری خریداری کند. در واقع شما بر اساس نیاز بازار و تقاضای مصرف کننده باید اقدام به تولید محصولات خود کنید. به عنوان مثال اگر در ایام نوروز اقدام به تولید زولبیا و بامیه کنید، قطعا فروش چندانی نخواهید داشت.

علاوه بر آنکه نیاز به تحلیل بازار و رقبای خود از لحاظ تنوع محصولات و قیمت ها دارید، باید به شناسایی مخاطبان خود بپردازید. در واقع باید بر اساس نیاز و سلیقه مشتریان خود اقدام به تولید محصول کنید.

  1. برآورد هزینه و قیمت گذاری

پس از مرحله تحقیق بازار و تحلیل رقبا نیاز به برآورد هزینه ها و تعیین قیمت محصول است. در این مرحله دقت کافی به خرج دهید تا قیمت پیشنهادی قیمت محصولات علاوه بر پوشش هزینه ها و سود مناسبی داشته باشد. شما میتوانید در ابتدای کار و برای جذب مشتری از میزان سود خود کاسته و با ارزش پیشنهادی، قیمت کمتر مشتریان بیشتر را جذب کنید.

  1. ایجاد برند و بسته بندی

یکی از مهمترین گام ها در موفقیت کسب و کارهای خانگی، بوجود آوردن تصویر ذهنی مثبت از برند خود در ذهن مشتریان است. این مسئله وابسته به عوامل مختلفی از جمله کیفیت محصول، انتخاب بسته بندی، نوع معرفی محصول، چگونگی ارتباط با مشتری و … است.

پیشنهاد می کنیم برای کسب و کار خود نامی مناسب انتخاب کنید و متناسب با آن لوگویی طراحی کنید که نام برند شما را در ذهن ها ماندگار کند. باید بدانید که بسته بندی محصول به عنوان اولین نقطه تماس محصول شما با مشتری، تاثیر زیادی بر روی جلب توجه و انتخاب وی دارد. پیش از هرچیزی از جعبه مقوایی بهداشتی که نشان استاندارد و سیب سلامت بر روی آن ها درج شده برای بسته بندی کیک و شیرینی خود استفاده کنید. در صورت استفاده از جعبه مقوایی بهداشتی، علاوه بر حفظ کیفیت محصول خود به مشتریان این حس القا می شود که سلامت آن ها برای شما اهمیت دارد.

  1. رعایت نکات بهداشت و ایمنی

هرچند برای راه اندازی یک کسب و کارخانگی در زمینه پخت کیک و شیرینی نیاز به تهیه مجوزهای پیچیده ندارد، اما برای استانداردسازی، از بهداشت و ایمنی محیط کار خود مطمئن شوید تا از مشکلات پیش بینی نشده جلوگیری کنید.  با گذراندن دوره های مربوط به بهداشت مواد غذایی اطمینان حاصل کنید که محل کار شما با استانداردهای بهداشتی مطابقت دارد.

  1. بازاریابی و فروش

برای فروش محصولات خود باید به دنبال کانال های توزیع باشید.  پلتفرم های آنلاینی همچون اینستاگرام، تلگرام و… مهمترین کانال فروش برای کسب و کارهای خانگی هستند. به نوعی می توان گفت ویترین اصلی برای معرفی و فروش کیک و شیرنی خانگی اینستاگرام است. به تدریج و با توسعه کسب و کار خود و پیدا کردن نام و آوازه مناسب می توانید یک وب سایت برای نمایش و فروش محصولات خود استفاده کنید.

برای افزایش کانال های فروش خود می توانید محصول خود را در فروشگاه ها و کافه ها عرضه کنید و در نمایشگاه های فصلی و مناسبتی محصول خود را ارئه دهید. همچنین میتوانید با ارگان ها و سازمان های مختلف برای تولید محصول سفارشی و مناسبتی همکاری کنید.

  1. نوآوری در محصولات و بهبود مستمر

برای باقی ماندن در بازار رقابتی، همواره باید به دنبال خلق ارزش ویژه و نوآوری در محصولات خود باشید. با بهبود مستمر مهارت ها و استفاده از ایده های نوآورانه به خلق محصولات جدید بپردازید و مشتریان وفادار برای خود فراهم کنید. همچنین، به دلیل مستقیم بودن ارتباط با مشتریان، می توانید بازخورد آن ها را به سرعت دریافت و در بهبود محصولات خود اعمال کنید. این ارتباط مستقیم و بدون واسطه، نه تنها به افزایش کیفیت محصولات کمک می کند، بلکه تجربه خرید را برای مشتریان لذت بخش تر می سازد. با توجه به رشد روزافزون تقاضا برای محصولات دست ساز و خانگی، شما می توانید با سرمایه گذاری در این زمینه، به سرعت کسب و کار خود را توسعه دهید و به موفقیت دست یابید.

  1. ارتباط موثر با مشتریان

با مشتریان خود ارتباط بگیرید و به نظرات، انتقادات و پیشنهادات آن ها توجه کنید. مشتریان راضی شما، کم هزینه ترین کانال تبلیغاتی شما محسوب می شوند.

  1. مدیریت زمان

در حین ثبت سفارش به مدیریت زمان برای تولید و ارسال سفارش ها توجه کنید. در واقع با توجه به ظرفیت و توانایی مجموعه خود ثبت سفارش کنید تا بتوانید محصول با کیفیت را در کمترین زمان ممکن به دست مشتریان خود برسانید.

نتیجه گیری: 

همه موارگفته شده تنها بخشی از مراحل راه اندازی کارگاه کیک و شیرینی خانگی است. بسیاری از موارد نیاز به موشکافی بیشتر دارد و بسته به شرایط متفاوت است و به تدریج با آن ها روبرو خواهسد شد. اما به طور کلی با پیگیری این مراحل و استفاده از تجربیات دیگران و گوش دادن به بازار و مشتریان،  می توانید یک کسب و کار شیرینی پزی خانگی موفق و پایدار ایجاد کنید.

دکمه بازگشت به بالا