رشته پرستاری در ترکیه

رشته پرستاری در ترکیه در بین دانشجویان ایرانی اهمیت خاصی دارد. از آنجا که پرستاری در تمام دنیا، یک رشته پرطرفدار  و ضروری است، بسیاری از ایرانیان، خواهان تحصیل این رشته  در کشورهای دیگر هستند. ترکیه، یکی از کشورهایی است که در رشته پرستاری امکان جذب دانشجوی خارجی را دارد. از طرفی بازار کار رشته پرستاری نه تنها در ایران، بلکه در ترکیه نیز داغ است.

این کشور بنا به دلایلی مورد توجه محصلین ایرانی قرار گرفته است. من جمله، همسایه بودن این کشور با ایران، تشابه فرهنگی و مذهبی، ارزان بودن هزینه‌های زندگی و تحصیل در نسبت با دیگر کشورهای اروپایی و …. از همین رو، رشته‌های پرطرفداری مانند داروسازی، پزشکی و مهندسی در این کشور اروپایی برای ایرانیان کرسی دانشگاه دارد. در ترکیه حتی پس از فراغت از تحصیل، امکان اشتغال نیز برای مهاجرین ایرانی فراهم است. بسیاری از دانشجویان داروسازی پس از پایان تحصیل موفق شده اند، در ترکیه مجوز تاسیس داروخانه بگیرند.

دلایل جذب دانشجو بین المللی توسط ترکیه

گفتنی است، پرستاری در ترکیه از نظر آموزشی در راستای جهانی سازی حرکت می کند. چرا که خوب می داند، با چند وجهی کردن موسسات و مراکز علمی خود، امکان این هست که حرفه های متنوع تری بوجود آید. این نرخ از پذیرش دانشجوی مهاجر، باعث می شود تا از نظر علمی نیز کلاس جهانی ترکیه ارتقاء یابد.  از همین جهت، این کشور، بستر مناسبی برای دانشجویان مهاجر بوجود آورده است. به عنوان مثال، پذیرش پزشکی بدون کنکور به دلیل ظرفیت کم دانشگاه ها برای علاقمندان فراهم است. از طرفی، بورسیه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه، برای مهاجرین نیز اعمال می شود. لذا دانش آموزان ایرانی که رزومه خوب دارند، با شرط بالا بودن معدل در کنکور  1401  شانس اخذ بورسیه در این دانشگاه ها را خواهند داشت.

شرایط تحصیل پرستاری در ترکیه چگونه است؟

به منظور تحصیل در رشته پرستاری در ترکیه، متقاضی می بایست شرایط ویژه ای برای قبولی در دانشگاه داشته باشد. این شرایط امکان دارد با توجه به دانشکده های خاص، کمی توفیر داشته باشد. مثلا؛ دانشگاهی مانند دانشگاه مدیترانه شرقی از دانشجویان مهاجر خود خواسته است تا یک رونوشت از گواهینامه دیپلم یا مقاطع بالاتر  خود، به دانشگاه ارائه دهند.

علاوه براین، بنا به انتخاب زبان، پذیرش در دانشکده های دولتی مشروط به دریافت نمرات آزمون YOS و SAT است. گفتنی است؛ چنانچه زبان انتخاب شده توسط دانشجو, ترکی باشد؛ نمره هر دو آزمون و چنانچه زبان انگلیسی، زبان مدنظر دانشجو باشد؛ تنها نمره آزمون SAT کافی خواهد بود. خوب است بدانید، آزمون YOS منحصرا برای دانشجویان مهاجر ، طراحی و تنظیم شده است و در بردارنده پرسش های ریاضی و هوش می باشد.

خواندن این مقاله پیشنهاد می‌شود: بازار کار رشته پرستاری

متقاضیان رشته پرستاری در ترکیه، پزشکی و .. باید در این آزمون نمره خوبی دریافت کنند. همچنین، آزمون آمریکایی SAT شامل دو قسمت یک و دو می باشد. دانشگاه های پرستاری که زبان انگلیسی در آن تدریس می شوند، نمره قبولی آزمون SAT1 ملاک آنهاست. دانشگاه فنی استانبول نیز قبولی در آزمون SAT2 را مورد تایید خود می داند. لازم به ذکر است، دانشگاه های ترکیه، به سن متقاضیان تحصیل در رشته نرسینگ اهمیت خاصی می دهد. در دوره کارشناسی، سن دانشجو نباید بیش از بیست و سه سال باشد. این شرط سن نیز برای دوره های فوق لیسانس و دکترا به ترتیب، سی و سی و چهار سال می باشد.

برای تحصیل در رشته پرستاری در ترکیه چه روندی باید طی شود ؟

پس از این که در رشته پرستاری در ترکیه پذیرفته شدید، لازم است چهار سال در دانشگاه تحصیل کنید تا مدرک لیسانس را دریافت نمایید. قبل از این، ترکیه برنامه هایی ارائه می کرد که بر اساس دیپلم و بالاتر بود. دوره فوق دیپلم تنها 2 سال طول می کشید. این برنامه، بر مبنای سیستم دانشگاه های آمریکا الگو برداری شده بود. اما زمانی نگذشت که ترکیه برنامه کارشناسی با طول مدت چهار سال را در اولویت چارت آموزشی خود قرار داد. دوره فوق لیسانس در این کشور چهار ترم زمان می گیرد. پس از پایان دوره فوق لیسانس، دانشجو می تواند در دوره دکترا به تحصیل خود ادامه بدهد. مدت زمان دوره دکترا نیز هشت ترم می باشد. شایان ذکر است، دانشجویی که بتواند تحصیلات تکمیلی خود را از سر بگذارند، تحت عنوان پرستار متخصص شناخته خواهد شد.

دانشگاه مدیترانه شرقی، ارائه دهنده دوره های فوق لیسانس پرستاری در ترکیه است. دانشجویان می توانند برای ادامه تحصیل در دوره دکترا به دانشگاه اسکودار رفته و تحصیلات تکمیلی خود را در این دانشکده به پایان برسانند. در دوره دکتری پرستاری، تخصص هایی چون پرستاری داخلی و پرستاری بیماری های جراحی تدریس می شود.

هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه چقدر است؟

در ادامه معرفی رشته پرستاری در ترکیه باید گفت؛ هزینه تحصیل، برای دوره کارشناسی در دانشکده های دولتی، چهار هزار و پانصد دلار به صورت سالیانه می باشد. این مبلغ برای شهریه در نظر گرفته شده است. هزینه های بیمه، زندگی و اقامت و ..را شامل نمی شود. برای افرادی که پیش از ثبت نام احتیاج دارند یک برنامه مقدماتی را بگذرانند، میزان پرداختی این هزینه به صورت یک سال حدود چهار هزار و هفتصد و پنجاه دلار آمریکاست. خوشبختانه برخی از دانشگاه های پرستاری در این کشور، برای افرادی که احتیاج دارند محل زندگی شان نزدیک دانشکده باشد، خدمات و سرویس هایی ارائه می دهند.

Back to top button