اصول طراحی آرایشگاه زنانه

آرایشگاه زنانه با توجه به اینکه با جلوه های زیبایی سر و کار دارد در نگاه اول طراحی و جانمایی فضاهای مختلف سالن میزان تخصص مدیر مجموعه را در ذهن مخاطب ایجاد میکند. بنابراین برای جذب مشتریان جدید یکی از نکات مهم داشتن سالنی زیبا و جذاب برای مخاطبین خود می باشد.

جانمایی فضاهای اصلی سالن زیبایی در طراحی آرایشگاه زنانه بسیار مهم است. فضاهایی مانند قرارگیری میز منشی و سالن انتظار و جانمایی فضاهایی مانند پدیکور و مانیکور و …

مراحل طراحی سالن زیبایی به این شکل است که در مرحله اول پلان سالن ترسیم میگردد و در آن جانمایی و تقسیم فضاهای مختلف را شاهد هستیم فضاهایی مانند:

  • اتاق مدیریت
  • سالن انتظار
  • قسمت پدیکور و مانیکور
  • قسمت رنگ
  • قسمت ماساژ
  • قسمت شینیون و …

برای جانمایی فضاهای مختلف حتما به سیستم تاسیساتی موجود و قابل نصب در آینده حتما توجه شود و بر اساس وجود امکانات حتما طراحی صورت گیرد تا در مرحله اجرای سالن زیبایی و آرایشگاه زنانه با مشکل مواجه نشویم، بعد از این مرحله و بعد از تهیه نقشه های دو بعدی و پلان در قالب چند آلترناتیو مختلف برای سالن زیبایی و آرایشگاه زنانه پلان آماده شده را در صورت وجود ایراد اصلاح تا به نتیجه مطلوب برسیم.

در مرحله بعد طراحی سالن زیبایی و طراحی آرایشگاه زنانه شروع به طراحی سه بعدی بر اساس سبک مد نظر صاحب کار میشود.

سبک طراحی مدرن و کلاسیک در طراحی سالن زیبایی

سبک مدرن و کلاسیک چه فرقی در طراحی داخلی دارند. اصولا سبک کلاسیک به سبکی گفته میشود که قبل از دوران مدرن معاصر 100 سال گذشته رواج داشته و برای زیبایی کار بیشتر از تزئینات رایج و پرکار مانند گچ بریها و فرمهای هندسی مختلف المانهایی مانند ستون و سر ستون و سراهی و سنتوری و … استفاده میشده است. سبک طراحی کلاسیک در طراحی سالن زیبایی باعث ایجاد فضایی مجلل و گرانقیمت میشود ولی باید به این نکته توجه کرد که سبک طراحی کلاسیک در طراحی سالن زیبایی باعث افزایش هزینه اجرا و افزایش زمان در ساخت پروژه میشود.

ولی در مقابل سبک طراحی مدرن را داریم که از المانها و تزئینات غیر کاربردی و اضافی پرهیز میکند، سبک مدرن متعلق به دوران معاصر است که همه چیز کابردی است و از المانها اضافی پر هیز شده، هیچگونه گچبری و تزئینات خبری نیست و در عوض از رنگهای خالص و فرمهای خالص مکعب و مربع و مستطیل بهره گرفته شده است. پنجره ها قدی و بزرگ هستن و میزهای و صندلی ها ساده و خالص و در واقع زیبایی این سبک در خلوص آن است. طراحی سالن زیبایی و یا آرایشگاه زنانه به این سبک هزینه کمتری دارد و در ساخت آن در زمان صرفه جویی میشود.

نور در طراحی آرایشگاه زنانه

یکی از مواردی که باید در طراحی سالن زیبایی و طراحی آرایشگاه زنانه به آن توجه کرد استفاده از نور طبیعی میباشد. باید به این نکته توجه کرد که نور طبیعی در طراحی سالن زیبایی به نور مصنوعی ترجیح داده میشود و باید به آن توجه کرد. اما با توجه به شیوه شهرسازی و محدودیتهایی که در تامین نور طبیعی در واحدهای اداری و مسکونی وجود دارد روشهایی دیگری نیز موجود است تا نور واحدهای خود را تنظیم کنیم.

وجود نور در سالنهای زیبایی و طراحی سالن های آرایش بانوان از اهمیت خاصی برخوردار است. وجود نور باعث میشود مخاطبین حاضر حس بهتری در این مکان داشته باشند و به حضور دوباره در آن ترغیب شوند و همچنین کارکنان حاضر در این محیط کمک میکنند تا فضای اطراف خود را بهتر ببینند و به آن مسلط باشند. استفاده از منابع نور نقطه ایی در محل مناسب مثل فضاهایی مانند قسمت ناخن کاری و قسمت کوتاهی مو بسیار مهم است و در نهایت باعث افزایش کیفیت خروجی نهایی کار میشود.

انتخاب آینه در طراحی سالن زیبایی

انتخاب آینه برای سالن زیبایی بر گرفته از سلیقه شما برای محل کار و سالن زیبایی است. تقریبا همه مراجعین به سالنهای زیبایی روبرو آینه قرار میگیرند و در آن خود را میبینند بنابراین توجه به آینه ها در سالن زیبایی از اهمیت خاصی برخوردار است. اینه ها کارکردهای مختلفی دارند گاهی باید قدی باشند و گاهی گرد و یا مربع کوچک و در محل دقیق خود نصب شوند.

طراحی سالن خود را به دیوارهای سالن محدود نکنید و به طراحی سقف و طراحی کف و مصالح بکار رفته در آنها نیز توجه کنید. گاهی در طراحی سالن زیبایی و آرایشگاه زنانه پیوستگی طراحی در دیوار و کف و سقف به صورت همزمان وجود دارد.

در طراحی سالن زیبایی بهتر است فضاهای با الویت بیشتر مانند سالن عروس و … به طبقه بالا منتقل شود و یا در قسمتی مجزا باشد بنابراین یکی از نکات مهم در سالنهای زیبایی سلسله مراتب و رعایت الویتها در طراحی می باشد.

بر گرفته از  گروه معماری و طراحی داخلی مهرازبنا

Back to top button