قطعات الکترونیک
قطعات الکترونیک در برق الکترونیک کاربرد دارند و به عنوان یک جزء جدانشدنی محسوب می شوند و نمونه های متفاوتی داشته اند. امروزه پیشرفت های بسیار زیادی در خصوص قطعات الکترونیک صورت گرفته و موجب شده تا آنها در وسایل و صنایع مختلفی نظیر صنایع نظامی، پزشکی، الکترونیکی و… مورد استفاده قرار بگیرند.
در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی قطعات الکترونیکی به کار برده می شود و قابل دسترس میباشند؛ به بیانی ساده تر بدون وجود قطعات الکترونیکی این مدارها کامل نخواهند بود و می تواند در عملکرد آنها اختلالاتی به وجود بیاید.
قطعات الکترونیکی از سیم برق یا حداقل ۲ ترمینال حاصل می شود که به منظور متصل شدن به مدار استفاده می گردند. برخی از آنها در نمونه هایی بر روی مدار به واسطه ترمینال ها لحیم می گردند یا در مدار مانند آی سی و مدارهای مجتمع استفاده می شوند. می توان تقسیم بندی قطعات الکترونیک را در گروههای همانند اکتیو، پسیو و الکترومکانیک قرارداد.
فروش آنلاین قطعات الکترونیک
فروشگاه الکترو ام کا به عنوان یکی از معتبرترین فروشگاه هایی می باشد که شما می توانید برای خرید قطعات الکترونیک از آن استفاده کنید و با تجربه ۱۰ ساله خود در این حوزه توانسته است انواع قطعات الکترونیک نظیر فیوز، خازن، مقاومت و… را در اختیار مشتریان عزیز قرار بدهد.
تمام تلاش این مجموعه بر آن بوده تا بتواند به نیازهای مشتریان خود پاسخ بدهد و همچنین به منظور تامین کامل نیازهای مشتریان عزیز اقدام به واردات قطعات الکترونیک از چین و کشورهای دیگر نموده است. برای دسترسی به انواع قطعات نظیر قطعات الکترونیکی چای ساز ، قطعات الکترونیکی چرخ گوشت یا هر وسیله ی دیگر از این فروشگاه معتبر استفاده نمایید.
قطعات الکترونیک و کاربرد آنها
قطعات الکترونیکی بر روی برد استفاده می شوند و قطعات اکتیو در جهت تولید انرژی به منظور تقویت سیگنال های الکتریکی کاربرد دارند. شما میتوانید با کیفیت های متفاوت این قطعات را تهیه کنید چرا که همه قطعات الکترونیکی اکتیو نیاز به مقداری منبع انرژی دارند.
قطعات الکترونیکی پسیو از انرژی مدار الکترونیکی استفاده نمی کند که این عمل دقیقاً برعکس قطعات اکتیو می باشد. قطعات الکترونیکی پسیو نیازی به منبع تغذیه ندارند و میتوانند ولتاژ و جریان را تغییر بدهند.
اگر وارد دنیای قطعات الکترونیکی شوید قطعاً متوجه خواهید شد که بسیار متنوع هستند و تعداد زیادی هم داشته اند و می توان در مدارهای الکتریکی از آنها استفاده کرد. زمانی که شما با قطعات الکترونیکی مختلف آشنا شوید و از کاربردهای آنها به خوبی آگاه باشید قطعاً در انتخاب قطعات الکترونیک راحت تر خواهید بود و آسان تر انتخاب تان را انجام می دهید.
مقاومت: یکی از قطعات مهم الکترونیکی که بر روی برد استفاده می شوند مقاومت است که دارای نمونه های متفاوت هستند و در دو گروه معمولی و فیوزی یا سیمی قرار می گیرند. طراحی مقاومت معمولی شبیه به مکعب است و شامل رنگهایی مثل سبز، آبی و مشکی می باشد و البته احتمال اینکه با خرابی روبرو شوند نیز بسیار اندک است.
اما اگر از مقاومت های سیمی استفاده میکنید این نکته را به خاطر داشته باشید که امکان خرابی آنها وجود دارد و طراحی شان به صورت مکعب مستطیل است و بر روی آنها یک عدد درج شده در حالی که هیچ نوشته ای در مقاومت های معمولی وجود ندارد.
خازن: خازن توانایی ذخیره انرژی الکتریکی را دارد و به بیان ساده تر وظیفه ذخیره انرژی الکتریکی را برعهده می گیرد و طراحی آن به دو شکل سرامیکی و الکترولیتی می باشد. اگر در بازار جستجویی داشته باشید متوجه می شوید که خازن های سرامیکی رنگ های طوسی و قهوه ای دارند و بر روی آن ها عددی نوشته نشده ولی در خازن های الکترولیتی مقدار و ولتاژ آنها بر روی قطعه مشخص شده و رنگ مشکی یا قهوهای دارند.
دیودها: دیود قطعه یکسو کننده شناخته می شود که جریان الکتریکی را تنها از یک سمت عبور داده و وظایف مختلفی در مدارهای الکترونیکی دارد و دارای انواع متفاوتی نظیر دیودهای نوری، دیود های حساس به نور و دیودهای زنر می باشد و تبدیل سیگنال های ac به سیگنال های dc به عنوان اصلی ترین وظیفه دیود به شمار می رود.
در صورتی که برای تهیه هر کدام از قطعات الکترونیکی نتوانید به محصولات داخلی دسترسی داشته باشید کافیست که از فروشگاه قطعات الکترونیک چینی الکترو ام کا استفاده کنید.
ترانزیستور: این قطعه به عنوان تقویت کننده سیگنال های الکترونیکی می باشد. وظیفه ترانزیستور تقویت کننده سیگنال های الکترونیکی یا قطع و وصل کردن آن می باشد و جزء قطعات مهم محسوب می گردد. به منظور تولید این قطعه از مواد نیمه رسانا همانند سیلیسیم و ژرمانیم استفاده میگردد و البته دارای نمونه های متفاوتی نیز می باشد که می توان به ترانزیستور pnp به عنوان یکی از آنها اشاره کرد.
آی سی
در کنار مواردی که ذکر شده است یکی دیگر از قطعات الکترونیکی خاص به آی سی ها اختصاص دارند که در اکثر مدار های الکترونیکی استفاده می شود و به صورت خطی و غیرخطی هستند.
این قطعه در مدار ها به قدری مورد استفاده قرار می گیرند که در بیشتر وسایل الکترونیکی می توان آنها را دید و نیاز است تا علاوه بر مهندسان حوزه الکترونیک بلکه همه افراد تا حدودی با این قطعه کاربردی آشنایی داشته باشند. آی سی یا مدار مجتمع یک پکیج بوده که هر کدام از اجزای آن دارای کاربرد مشخص هستند و شامل مدار های زیاد، ترانزیستور، گیت های منطقی و اجزای دیگر می باشد.
این مدارها انواع متفاوتی دارند که میتوان دسته بندی آنها را بر اساس ساخت، کاربرد و تکنولوژی ریز تراشه ها انجام داد. اگر بر اساس کاربرد به دسته بندی آنها اشاره شود شامل مدار مجتمع آنالوگ، مدار مجتمع دیجیتالی و مدار مجتمع آنالوگ- دیجیتال می باشد.
تقسیم بندی انواع آی سی بر اساس چگونگی ساخت به مدار مجتمع یکپارچه و مدار مجتمع مختلط اختصاص دارد.
در نهایت انواع آی سی بر اساس تکنولوژی ریز تراشه ها به آی سی های BJT و آی سی های MOSFET و آی سی های BJT و Mosfet گروه بندی می شود. از اصلی ترین مزیت های آی سی می توان به هزینه و کارایی آن ها اشاره نمود. نباید از بازدهی بالای آنها به علت اندازه کوچک و مصرف توان کم اجزا غافل شد.
قطعه الکترونیک سلف
این قطعه به عنوان ذخیره سازی انرژی الکترونیکی می باشد و دو پایه دارد که در خود انرژی الکتریکی را ذخیره میکند و در مواقع نیاز آن را به مدار باز می گرداند. از لحاظ ساختاری قطعه سلف دارای طراحی ساده ای است به نوعی که تشکیل آن فقط از سیم پیچ بوده و یک مقدار مغناطیسی در زمان عبور جریان در آن ایجاد می گردد. در نظر داشته باشید که سلف ها دارای انواع متفاوتی هستند اما عملکرد آنها بر اساس یک قانون مشخص می باشد.
هر سلفی در اطراف رسانا یک میدان مغناطیسی را تنظیم می نماید و مقاومت القایی خاصی دارد. سلف ها در اشکال مختلف هستند و کاربردهای متفاوتی دارند و با توجه به موادی که در تولید آنها به کار برده شده اندازه شان نیز متفاوت است و به صورت کلی میتوان آنها را به سلف های ثابت و سلف های متغیر تقسیم بندی کرد.
می توان سلف ها را بر اساس کاربرد و ساختار مکانیکی آنها به سلف مبتنی بر بوبین، سلف سرامیکی چند لایه، سلف فیلمی، سلف های توریدال، سلف هایی با هسته چند لایه، سلف کوپل، سلف متغیر و سلف قالب گیری شده تقسیم بندی نمود.