آموزش اسکالپ تریدینگ

ارزهای دیجیتال به طور کلی دارای نوسانات بالایی هستند. اما آنها راه های متعددی به معامله گران برای سودآوری ارائه می دهند. کسانی که از استراتژی‌های پر ریسک استقبال می کنند و بیشتر وقت خود را به نظارت بر تغییرات قیمت اختصاص می‌دهند، به اسکالپ تریدینگ (Scalp trading) یا نوسان گیری علاقه دارند یا به اسکالپینگ به عنوان یکی از گزینه‌های ارجح  برای معاملات خود نگاه می‌کنند.

اگر ابزار و دانش مناسبی در اختیار داشته باشید، اسکالپ تریدینگ ارزهای دیجیتال می تواند یک استراتژی کم ریسک و با پاداش بالا باشد. برای کمک به شما در یادگیری نحوه اسکالپ تریدینگ ارزهای دیجیتال، ما در این مقاله فهرستی از مهم ترین عواملی که باید در نظر بگیرید و همچنین برخی از بهترین شاخص ها و نکات اسکالپ تریدینگ را گردآوری کرده ایم.

استراتژی اسکالپ تریدینگ چیست؟

اسکالپ تریدینگ یا اسکالپینگ یک استراتژی معاملاتی در بازه زمانی کوتاه مدت است که یک معامله گر برای به دست آوردن سودهای کم و مکرر از حرکت های کوچک قیمت در هر روز اتخاذ می کند. سودهای کم و جزئی از هر معامله، می تواند در طول زمان به مقدار قابل توجهی برسد. اسکالپ تریدرها با انجام تعداد بالای معاملات سود خود را افزایش می دهند.

استراتژی اسکالپ تریدینگ به دلیل ماهیت بسیار پر نوسان بازار ارزهای دیجیتال یک استراتژی معاملاتی محبوب در این بازار است. نوسان گیران اغلب از اهرم های بالا و حد ضررهای کوچک برای مدیریت ریسک معاملات با تعداد بالا استفاده می کنند.

معامله گران فارکس یا کریپتو از این استراتژی برای واکنش سریع به حرکات بازار استفاده می کنند. به جای نگه داشتن یک موقعیت معاملاتی برای چند ساعت، روز یا هفته، یک اسکالپر در عرض چند دقیقه و گاهی اوقات حتی چند ثانیه واکنش نشان می دهد. ثبات و سرعت عوامل اصلی تعیین کننده نتایج در این استراتژی هستند.

انواع استراتژی اسکالپ تریدینگ در بازار ارزهای دیجیتال

هر اسکالپر باید درک کاملی از فعالیت های اسکالپینگ خود داشته باشد. به همین دلیل است که بهتر است یک استراتژی خاص را حفظ کنید و از تصمیمات غیر ضروری و مخرب اجتناب کنید. پنج استراتژی شناخته شده اسکالپ تریدینگ وجود دارد که هر معامله گر مبتدی تا حرفه ای می تواند از ان بهره ببرد.

استراتژی محدوده نوسان (Crypto Range Trading)

اصطلاح “رِنج” به معنای حرکت قیمت بین دو سطح قیمتی، بالا (High) و پایین (Low)، در یک دوره زمانی معین است. معامله‌گران ارز دیجیتالی که در حال معامله در محدوده رِنج هستند، بسته به موقعیت قیمت در محدوده رنج، تمایل دارند تایم فریم های مختلف معاملات خرید (Long) و یا فروش (Short) داشته باشند.

هنگامی که یک معامله گر محدوده ایده آل برای معامله را شناسایی می کند، سعی می کند به صورت دستی پوزیشن های معاملاتی با خرید در حمایت و فروش در مقاومت، باز کند. از طرف دیگر، اسکالپرها می‌توانند سفارش‌های لیمیت را در معاملات لانگ (خرید) بکار گیرند. این کار بهتر است با قیمت ورودی کمتر در محدوده در جهت مطلوب و زمانی که بازار به سطح حمایت رسید انجام شود. اسکالپرها می توانند در زمانی که بازارها جهت ندارند، در محدوده رنج معامله کنند.

آربیتراژ (Arbitrage)

آربیتراژ در معاملات بازار کریپتو به دلیل نوسانات ذاتی بازار موثر است. این نوع معاملات زمانی اتفاق می‌افتد که یک معامله‌گر سود خود را از خرید و فروش با تفاوت قیمت یک دارایی در صرافی های مختلف بدست می‌آورد. یک اسکالپر آربیتراژ هر دو را تقریباً همزمان انجام می دهد.

وقتی نوبت به معامله آربیتراژ ارز دیجیتال می‌شود، می‌توانید با آربیتراژ فضایی یا آربیتراژ جفتی معامله کنید. یک معامله گر آربیتراژ فضایی می تواند یک موقعیت خرید و یک موقعیت فروش را در صرافی های مختلف به طور همزمان باز کند. از سوی دیگر، آربیتراژ جفتی تنها برای یک پلتفرم مناسب است. معامله گران از تغییرات یک جفت معاملاتی سرمایه گذاری می کنند، به عنوان مثال، جفت معاملاتی  USD/BTC را برای کاهش ریسک، شورت می کنند.

پرایس اکشن

این روش مبتنی بر مطالعه حرکت قیمت یک دارایی است. یک معامله گر باید آن را ببیند و آن را تفسیر کند. اسکالپ بازارها با پرایس اکشن تفاوت چندانی با معامله با سایر استراتژی های پرایس اکشن ندارد.

معاملات مارجین (Margin Trading)

معاملات مارجین از وجوه شخص ثالث به جای سرمایه شما برای افزایش سود بالقوه استفاده می کند. این به معامله گران اجازه می دهد تا با مبالغ بالاتر فعالیت کنند و در نتیجه سود بیشتری کسب کنند. از سوی دیگر، برخی از معامله گران با استفاده از معاملات مارجین در بازار ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری می کنند. برخی از صرافی های ارز دیجیتال نیز به مشتریان خود وجوه مارجین ارائه می دهند. این می تواند نتایج یک اسکالپر را بهبود بخشد زیرا اسکالپینگ برای موفقیت به سرمایه زیادی نیاز دارد.

برخی از این استراتژی ها نسبت به سایرین ریسک بیشتری دارند. سعی کنید هر یک از آنها را پیاده سازی کنید تا بفهمید کدام یک برای شما بهتر است.

اندیکاتورهای مناسب اسکالپ تریدینگ

برای معامله‌گران روزانه، اسکالپینگ می‌تواند سریع، هیجان‌انگیز و گیج‌کننده باشد. در اصل، اسکالپینگ شامل معاملاتی است که معمولاً فقط برای چند ثانیه تا حداکثر چند دقیقه انجام می شوند. طبیعتا هدف هر استراتژی معاملاتی کسب سود هرچه بیشتر است.

در حالی که ممکن است وسوسه شوید که از چندین مورد از این شاخص ها استفاده کنید، اما استفاده از چندین اندیکاتو تاثیری در دقت معاملات شما ندارد.  در عوض می توانید برای تثبیت تحلیل های خود از این اندیکاتورها استفاده کنید.

مووینگ اورج (Moving Average)

شاخص میانگین متحرک میانگین ارزش دارایی محاسبه شده در یک دوره خاص را نشان می دهد. در نتیجه، یک اسکالپر ایده ای از حرکت قیمت دارایی پیدا می کند.

Relative Strength Index (RSI)

این شاخص فنی قدرت روند قیمت و امکان تغییر آنها را تعیین می کند. سیگنال ها با یافتن واگرایی ها و نوسانات خرابی تولید می شوند. RSI ابزاری عالی برای شناسایی روند کلی است.

سطوح مقاومت و حمایت

این مفهوم بر اساس محدوده های قیمتی شدید است. حمایت نقطه ای است که قیمت متوقف می شود و شروع به حرکت به سمت بالا می کند و مقاومت نقطه ای است که قیمت متوقف می شود و شروع به حرکت به سمت پایین می کند.

چگونه یک استراتژی معاملاتی اسکالپ تریدینگ تنظیم کنیم؟

اگر در اسکالپ تریدینگ بازار ارزدیجیتال مبتدی هستید، نترسید و امتحان کنید. اگر از قوانین ساده پیروی کنید می توانید به موفقیت برسید.

  • جفت های معاملاتی را برای اسکالپینگ انتخاب کنید.
  • یک پلتفرم معاملاتی مناسب پیدا کنید.
  • از ربات های معاملاتی غافل نشوید.
  • به کارمزدهای معاملاتی توجه کنید.
  • استراتژی های مختلفی را امتحان کنید تا بهترین را انتخاب کنید.
  • اسکالپ تریدینگ را شروع کنید!

مزایا و معایب اسکالپ تریدینگ

هر معامله ای مزایا و معایب خود را دارد و اسکالپینگ نیز از این قاعده مستثنی نیست. قبل از شروع اسکالپینگ به مزایا و معایب آن توجه کنید.

مزایا

سبک معاملاتی  اسکالپ تریدینگ شامل ریسک های کم است زیرا اندازه موقعیت های کوچکتر درگیر این فرآیند است.
دستیابی به موفقیت آسان تر است زیرا تغییرات کوچک قیمت بیشتر اتفاق می افتد. همچنین، معاملات اسکالپ را می توان به راحتی خودکار کرد زیرا معمولاً بر اساس معیارهای فنی قابل محاسبه است.

معایب

این نوع معاملات مستلزم سریعترین واکنش ممکن است. هر گونه تاخیر بسیار مهم است به طور کلی، اسکالپ تریدینگ می تواند تهاجمی باشد. اسکالپ تریدینگ کریپتو مخصوصاً می تواند برای ذهن های ناآماده خسته کننده باشد. سود برای هر معامله بسیار کم است، بنابراین سرمایه قابل توجه تری برای دستیابی به نتایج قابل توجه مورد نیاز است. در نهایت، هزینه های معاملاتی با توجه به تعداد معاملات بیشتر است و لازم است هر بار کارمزد معاملات پرداخت شود.

آیا اسکالپ تریدینگ برای همه مناسب است؟

البته این طور نیست. اگر شما مبتدی هستید و به تازگی در صنعت کریپتو وارد شده اید، بهترین کار این است که موارد کم خطرتر را امتحان کنید. ما به شما سرمایه گذاری به صورت میان مدت و بلند مدت در ارزهای دیجیتال را توصیه می کنیم. با این حال، اگر اعتماد به نفس دارید و آماده پذیرش ریسک های معاملات هستید، اسکالپ تریدینگ کریپتو شروع خوبی است. نظر شما چیست؟ ایا آموزش اسکالپ تریدینگ برای همه افراد مناسب است؟

سخن پایانی

شناخت و تسلط کامل بر ابزارهای معاملاتی در واقع تنها بخشی از عناصر مورد نیاز برای تحقق معاملاتی موفق می باشد. برای تکمیل پروسه یادگیری و مهارت کامل در تحلیل و انجام معاملات موفق، یک معامله گر بایستی اهداف خود را از معاملات در بازارهای مالی (ارز، کالا، سهام و یا هر بازار دیگر) مشخص نماید.

به عبارتی دیگر درصد بازدهی مورد نظر سالانه شکل سرمایه گذاری موقت یا بلند مدت را مشخص نموده و بر روی کاغذ بیاورد. با مشورت از اساتید و کارشناسان با تجربه ترکیب ابزارهای معاملاتی مناسب با اهداف تعیین شده همچون نوع و چگونگی استفاده از ترکیب مورد نظر را مشخص و بر روی کاغذ بیاورد. پس از مشخص نمودن استراتژی معاملاتی و قوانین مدیریت ریسک و سرمایه که مجموعا سیستم معاملاتی را تشکیل می دهند. به ازمایش و تست سیستم مربوطه در محیط ازمایشی اقدام کنید.

دکمه بازگشت به بالا