چگونه با یک دوربین کانن، حرفه‌ای فیلمبرداری کنیم؟

راهنمایی آموزش عکاسی با دوربین کانن با یازده نکته توضیح همراه با عکس

1 حالت عکسبرداری را تغییر دهید

در دوربین کنون با استفاده از شماره گیری در بالا بین حالت های مختلف عکسبرداری جابجا می شوید. دوربین های سطح ورودی معمولاً حالت های بسیار بیشتری نسبت به دوربین های سطح متوسط ​​یا حرفه ای دارند – بنابراین راهنمای ما را در مورد اینکه تمام نمادهای مختلف به چه معنی است ، بررسی کنید .

2 دیافراگم ، سرعت شاتر و جبران نوردهی را تنظیم کنید

هنگامی که از Manual یا حالت نیمه اتوماتیک استفاده می کنید ، باید مقداری از دیافراگم ، سرعت شاتر و جبران نوردهی را تنظیم کنید. در دوربین های سطح بالا کانن ، هر تنظیمات شماره گیری جداگانه ای دارند. در دوربین های سطح پایین ، فقط یک شماره گیری درست پشت دکمه شاتر قرار دارد. نگه داشتن دکمه Exposure Compensation در پشت دوربین و چرخاندن شماره گیری تنظیمات دیگر را کنترل می کند.

3 ISO را تنظیم کنید

ISO سومین قسمت از مثلث نوردهی است . برای تنظیم آن ، دکمه ISO را در بالای دوربین خود فشار داده و سپس از شماره گیری سرعت شاتر یا D-pad در پشت دوربین استفاده کنید تا ISO مورد نظر خود را انتخاب کنید. دوباره دکمه ISO را فشار دهید ، دکمه دیافراگم را به نیمه فشار دهید یا از دکمه SET در D-pad استفاده کنید تا انتخاب شود.

4 تراز سفید را تنظیم کنید

در آموزش تعمیر دوربین کانن و عکاسی با دوربین کانن برای هر زمان روز ، آب و هوا و منبع نوری که استفاده می کنید ، نور “دمای رنگ” متفاوتی دارد که از یک نارنج گرم در غروب افتاب تا آبی خنک در سایه در یک روز آفتابی متغیر است. دوربین شما دارای حالت ” تعادل رنگ سفید ” خودکار است ، اما باید بدانید که فقط در صورت حفظ هماهنگی بین تصاویر ، می توانید آن را به صورت دستی تنظیم کنید.

دکمه WB را در پشت دوربین خود فشار داده و از D-pad  انتخاب کنید:

  • تراز سفیدی خودکار
  • نور روز
  • سایه
  • ابری
  • نور تنگستن
  • نور فلورسنت سفید
  • فلاش
  • سفارشی

5 حالت Autofocus Mode و Autofocus Point را تنظیم کنید

دوربین عکاسی کانن شما دارای سه حالت فوکوس خودکار متفاوت است: One Shot ، AI Focus و AI Servo. هر یک از آنها به صورت کمی متفاوت عکسبرداری می کنند. و هر کدام را باید انتخاب کنید بستگی به عکسبرداری شما دارد.

برای جابجایی بین این حالت ها ، دکمه AF را در پشت دوربین خود فشار داده و سپس از D-pad برای انتخاب حالت مورد نظر خود استفاده کنید.

دوربین عکاسی کانن شما همچنین دارای چندین نقطه فوکوس خودکار مختلف بر روی سنسور است. به طور پیش فرض ، دوربین شما به طور خودکار آنچه را که فکر می کنید باید تمرکز تصویر داشته باشد ، انتخاب می کند. برای انتخاب دستی یک نقطه فوکوس خودکار ، دکمه AF Point Selection را در پشت دوربین خود فشار داده و از D-pad برای انتخاب یکی از نقاط استفاده کنید. هر آنچه در زیر آن نقطه باشد وقتی به منظره یاب نگاه می کنید این است که اکنون دوربین شما با حالت تمرکز در یک نقطه را دارد.

6 حالت تایمر خودکار را تنظیم کنید

هنگامی که به عنوان عکاس گروهی می خواهید دسته جمعی به صورت خودکار عکس گرفته شود باید از تایمر خودکار استفاده کنید. هر دوربین Canon دارای یک تایمر دو ثانیه و ده ثانیه است.

دکمه Self-Timer / Shooting Mode معمولاً در پشت دوربین شما قرار دارد. نماد بالا را می توانید مشاهده کنید. آن را فشار داده و با استفاده از D-pad ، نماد با “2” را در کنار آن برای تایمر دو ثانیه یا آیکون معمولی برای تایمر ده ثانیه ای انتخاب کنید.

پس از اتمام کار با حالت تایمر ، می خواهید دوربین خود را به حالت اول  یا عکسبرداری مداوم (پشت سر هم) بازگردانید. دوباره دکمه Self-Timer / Shooting Mode را فشار داده و یکی از روش دلخواه خود را انتخاب کنید. اینگونه است که شما دوربین خود را در حالت Burst قرار دهید .

7 دوربین خود را در حالت فیلم قرار دهید

DSLR شما به طور حتم می تواند فیلم و فیلم بگیرد. در هر سطح ورودی Canon DSLR که در چند سال گذشته منتشر شد، سوئیچ قدرت به عنوان سوئیچ حالت فیلم دو برابر می شود. یک کلیک اضافی آن را به جلو فشار دهید تا دوربین خود را در حالت فیلمبرداری قرار دهید. برای شروع ضبط فیلم، دکمه Live View / Record را فشار دهید. حتی در حالت فیلمبرداری، دکمه شاتر هنوز هم عکس می گیرد.

8 کیفیت تصویر دوربین را تنظیم کنید

Camera RAW یک پرونده تصویری با کیفیت بالاتر است که همه DSLR ها می توانند از آن عکس بگیرند . برای به دست آوردن بیشترین استفاده از دوربین خود ، باید از آن به جای JPEG استفاده کنید. برای جابجایی بین دو قالب ، دکمه منو را در پشت دوربین خود فشار دهید. اولین گزینه به طور معمول کیفیت تصویر است. آن را انتخاب کنید ، و سپس گزینه RAW را انتخاب کنید.

9 تصاویر و عکس های گرفته شده با دوربین را مشاهده و بررسی کنید

در آموزش عکاسی با دوربین کانن برای متوقف کردن و بررسی کار خود گاهی اوقات ضروری است. بفهمید که تمام عکس های شما به درستی عکس برداری شده اند یا نه برای بررسی تصاویر ، دکمه Play را در پشت دوربین خود فشار دهید. از طریق آنها با استفاده از D-pad حرکت کنید. حتما از دکمه های بزرگنمایی و زوم کردن برای بررسی جزئیات تصاویر خود استفاده کنید. آنچه در صفحه نمایش کوچک خوب به نظر می رسد ، ممکن است در رایانه شما با کیفیت خوب به نظر نرسد.

10 به جای حذف تصاویر ، رم یا کارت های SD خود را فرمت کنید

پاک کردن تصاویر از رم یا کارت های SD کار درستی نیست زیرا می تواند منجر به خراب شدن اطلاعات شود. این گزینه برای پاک کردن یکجا می تواند حافظه رم دوربین شما را پاک سازی کند.

گزینه قالب بندی کارتهای SD شما کمی در منوی دوربین شما نمایش داده شده است. دکمه منو را فشار داده و سپس به صفحه اول گزینه ها (آنهایی که نماد آچار دارند) بروید. Format Card را انتخاب کرده و سپس OK را برای پاک کردن کارت SD موجود در دوربین خود انتخاب کرده و آن را برای فیلمبرداری بعدی خود آماده کنید.

چگونه با یک دوربین DSLR حرفه‌ای فیلمبرداری کنیم؟

شاید شما هم مثل خیلی از عکاس‌های حرفه‌ای دیگر با این موقعیت مواجه شده‌ باشید که مشتری در حین انجام یک پروژه عکاسی از شما خواسته باشد کمی هم از او فیلمبرداری کنید؛ و ممکن است شما خیلی از این موقعیت‌های خوب را فقط به این خاطر که فیلمبرداری برایتان یک دنیای ناشناخته و جدید بوده رد کرده باشید.

این اصلا موضوع نگران کننده ای نیست؛ چرا که امروزه بسیاری از دوربین‌های عکاسی برای فیلمبرداری هم کاملا مناسب هستند و شما به راحتی می‌توانید از آن‌ها برای خلق ویدیوهای صنعتی و تبلیغاتی استفاده کنید. بنابراین با اضافه کردن خدمات «فیلمبرداری» به لیست خدماتی تان، می‌توانید کسب و کار خودتان را تا حد زیادی توسعه دهید.

بدون شک فیلبرداری با دوربین DSLR ممکن است خیلی پیچیده‌تر از عکاسی باشد اما شما فقط با رعایت چند گایدلاین ساده و تنظیمات فیلمبرداری دوربین‌ عکاسی می‌توانید ویدیوهای خلاقانه و زیبایی خلق کنید. همچنین با اینکه با گذشت زمان می‌توانید تجهیزات و وسایل بیشتری برای ضبط ویدیو اضافه کنید، با هزینه خیلی کمی می‌توانید تولید ویدیو را آغاز کنید. در این مقاله ما روی فیلمبرداری با دوربین DSLR نیکون تمرکز داریم اما نکات ذکر شده برای هر نوع دوربین DSLR دیگری هم کاربرد دارد.

1) آیا DSLR شما برای فیلمبرداری مناسب است؟

قبل از اینکه هرگونه پروژه‌ی مربوط به فیلمبرداری را قبول کنید باید این سوال را از خودتان بپرسید. عموما هر پروژه‌ای که در آن باید از سوژه‌های در حال حرکت فیلمبرداری کنید (برای مثال عروسی) و به خصوص اگر لازم باشد اتوفوکوس روی برخی سوژه‌های خاص قفل شود برای فیلمبرداری با DSLR مناسب نیست و بهتر است با یک دوربین فیلمبرداری حرفه‌ای این قبیل پروژه‌ها را انجام دهید.

این موضوع به دلیل این است که اتوفوکوس اکثر دوربین‌های DSLR کمی کند است، برخی اوقات با خطا مواجه می‌شود و سر و صدای زیادی هم به همراه دارد. نویز صوتی ناشی از موتور فوکوس داخل بدنه دوربین و/یا لنز آن به وضوح داخل ویدیوهای شما شنیده می‌شود و فیلتر کردن آن هم کار خیلی سختی است. همچنین لنزهایی که در دوربین‌های DSLR مورد استفاده قرار می‌گیرند از قابلیت Power Zoom پشتیبانی نمی‌کنند و در صورتی که در ویدیوهای خودتان به زوم کردن نیاز دارید استفاده از آن‌ها خیلی سخت خواهد بود.

هر پروژه‌ای که به ضبط فیلم‌های بدون وقفه طولانی (بیشتر از 30 دقیقه) نیاز داشته باشد را هم نمی‌توانید با دوربین DSLR انجام دهید زیرا اکثر این دوربین‌ها به ویدیوهای کمتر از 30 دقیقه محدود هستند. دوربین‌های DSLR برای انجام پروژه‌هایی مناسب هستند که جدا کردن سوژه از پس زمینه خیلی مهم است، شما از سوژه‌ها و صحنه‌های ثابت عکاسی می‌کنید و یا صفحه کانونی سوژه خیلی تغییر نمی‌کند و نیازی به جابجایی‌های بهم پیوسته دوربین ندارید.

۲) انتخاب اندازه کادر و فریم ریت

یکی از تنظیمات فیلمبرداری دوربین‌ عکاسی انتخاب اندازه کادر و فریم ریت دوربین است. دوربین DSLR شما احتمالا تعدادی اندازه کادر و فریم ریت مختلف دارد که شما می‌توانید هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنید. تعداد زیادی از مشتری‌ها اندازه فریم 1920 * 1080 و فریم ریت 24 یا 30 فریم بر ثانیه را ترجیح می‌دهند.

با این تنظیمات دوربین مقدار جزئیات خیلی زیادی را ثبت می‌کند و زمانی که روی صفحه نمایش‌های بزرگ به نمایش گذاشته می‌شود، کاملا حرفه‌ای به نظر می‌رسد. در صورتی که قرار است داخل فیلم‌های ضبط شده توسط شما هرگونه حرکت دوربینی دیده شود، توصیه می‌کنیم از نرخ فریم 30fps استفاده کنید، زیرا بدین ترتیب حرکات دوربین خیلی نرم‌تر از زمانی خواهد بود که با نرخ فریم 24fps فیلمبرداری می‌کنید.

مطمئنا در صورتی که دوربین شما توانایی ضبط فیلم‌های 1920 * 1080 با نرخ فریم 60fps را دارد بهتر است که از آن استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که با این کار کارت حافظه‌های شما خیلی سریع‌تر پر می‌شوند و به دلیل حجم بالای فایل باید زمان بیشتری را صرف ادیت ویدیو کنید. امروزه ویدیوهای 4K نیز به شدت در حال محبوب شدن هستند و در صورتی که قصد خرید دوربین جدیدی را دارید بهتر است این موضوع را نیز در نظر داشته باشید.

۳) تطابق سرعت شاتر و نرخ فریم

برای ضبط ویدیوهای با کیفیت و روان که در آن‌ها تمامی حرکات طبیعی به نظر می‌رسند باید سرعت شاتر و نرخ فریم را با هم تطبیق دهید. این بدین معنی است که برای ضبط ویدیو با نرخ فریم 24fps باید سرعت شاتر را روی 1/50 ثانیه، برای 30 فریم بر ثانیه سرعت شاتر را روی 1/60 ثانیه و برای ضبط ویدیوهای 60fps نیز سرعت شاتر را روی 1/125 ثانیه تنظیم کنید.

همچنین می‌تواند از تنظیمات شاتر برای دستیابی به قابلیت‌های خلاقانه‌تری هم استفاده کنید. برای مثال عکاسی با سرعت شاترهای آهسته‌تر باعث افزایش تاری تصویر می‌شود و باعث خواهد شد ویدیوهای شما خیالی‌تر به نظر برسند اما افزایش سرعت شاتر ممکن است باعث شود ویدیوهای واضح‌تر و برخی اوقات متقاطع‌تری داشته باشید. حرکت دادن یا چرخاندن دوربین در زمان استفاده از سرعت شاترهای سریع‌تر یا آهسته‌تر باعث تقویت این افکت‌ها خواهد داشت. با این وجود برای اکثر ویدیوهای تجاری از سرعت شاتر/فریم ریت استاندارد استفاده خواهد شد.

منبع : نمایندگی کانن در ایران

Back to top button