آموزش

مقالات آزمون ریدینگ آیلتس

دومین بخش آزمون آیلتس، بخش ریدینگ می باشد. ریدینگ، به معنای «خواندن متن» و «درک مطلب» آن می باشد. در این بخش از آزمون شما باید متونی را بخوانید و به سوالات ارائه شده پاسخ دهید. داشتن «مهارت خواندن و درک مطلب» و «مدیریت زمان» در این بخش از آزمون بسیار اهمیت دارد.

فرآیند آزمون ریدینگ آیلتس

پس از اتمام بخش لیسنینگ، شما ظرف مدت ۶۰ دقیقه به ۴۰ سوال ریدینگ پاسخ خواهید داد. برای پاسخگویی به سوالات باید از مداد نرم مشکی استفاده کنید. شما زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه ندارید. بنابراین، هنگام پاسخگویی به سوالات همان جا پاسخ تان را وارد پاسخنامه کنید.

برای آشنایی با پاسخنامه، می توانید نمونه برگه پاسخنامه ریدینگ را از لینک زیر دانلود کنید:

دانلود پاسخنامه ریدینگ آیلتس

بخش ریدینگ در آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس

همانطور که در مقاله «آیلتس چیست» اشاره شد، آزمون آیلتس به دو صورت جنرال و آکادمیک برگزار می شود. در بخش ریدینگ، ماهیت این دو آزمون مشابه هم می باشند؛ به عبارتی، در هر دو آزمون باید به سوالات در مورد متون ارائه شده پاسخ دهید. تفاوت در نوع و تعداد متون، درجه سختی سوالات و نحوه نمره دهی می باشد.

  • ریدینگ آیلتس جنرال، دارای سه بخش می باشد (به عبارتی 6 متن) : بخش اول شامل یک یا دو متن کوتاه؛ بخش دوم شامل دو بخش مرتبط به هم؛ بخش سوم هم یک متن طولانی دارد در صورتی که ریدینگ آیلتس آکادمیک، دارای سه متن جداگانه می باشد.
  • نوع متن ها در ماژول جنرال، متن‌های عمومی و در رابطه با زندگی روزمره، کار و مسائل مرتبط با آنها می باشد به عنوان مثال از شما می‌خواهند که یک شغل را توصیف کنید. اما در ماژول آکادمیک، شما متون علمی، توصیفی یا تحلیلی می خوانید. برای مثال موضوعاتی مانند آلودگی هوا، وقایع تاریخی، فرآیند تولید یک محصول و غیره. البته، نگران نباشید؛ متن‌های انتخاب شده، برگرفته از مجله، ژورنال، کتاب و روزنامه می باشد و این متن ها برای افراد غیرمتخصص نوشته شده اند.
  • در بخش ریدینگ در ماژول های آکادمیک و جنرال، شاید تفاوت عمده مربوط به نحوه نمره دهی به سوالات باشد. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

انواع سوالات بخش ریدینگ آزمون آیلتس

در آزمون ریدینگ آیلتس، سوالات در شش دسته  کلی قرار می گیرند. هر کدام از این سوالات، نحوه پاسخگویی مشخصی دارند که به طور جداگانه به هر کدام از آنها در یک مقاله می‌پردازیم.

1-  سوالات True/ False/ Not Given (برای یادگیری تکنیک های پاسخگویی به این سوالات به مقاله سوالات True/ False/ Not Given ریدینگ مراجعه کنید.)

2- سوالات جور کردنی:  Matching Questions (به مقاله سوالات Matching ریدینگ مراجعه کنید.)

3- سوالات چندگزینه ای: Multiple Choice Questions (مقاله سوالات Multiple Choice Questions (چند گزینه ای) ریدینگ را بخوانید.)

4- سوالات جای خالی: Gap Filling Questions (به مقاله سوالات Gap Filling Questions ریدینگ مراجعه کنید.)

5- سوالات مکان یابی اطلاعات در پاراگراف ها: Locating Information in Paragraph Questions (پیشنهاد ما برای شما: مقاله سوالات Locating Information in Paragraph ریدینگ)

6- سوالات جور کردن عنوان برای پاراگراف: Matching Heading Questions (مقاله سوالات Matching Heading Questions (مکان یابی اطلاعات در پاراگراف) ریدینگ می تواند به شما در این زمینه اطلاعات بسیار مهمی بدهد.)

مهارت های لازم برای پاسخ دهی به سوالات بخش ریدینگ

هدف از آزمون ریدینگ آیلتس، سنجش میزان «درک مطلب» شما در کمترین زمان ممکن می باشد. در این آزمون، شما ۶۰ دقیقه زمان دارید که متون آزمون را بخوانید و به ۴۰ سوال پاسخ دهید. در نتیجه، مهارت های مختلفی مورد نیاز خواهد بود تا بتوانید در این آزمون عملکرد مطلوبی داشته باشید.

مدیریت زمان در آزمون ریدینگ

یکی از مهمترین مهارت های  لازم برای پاسخگویی به سوالات ریدینگ، مدیریت زمان خواهد.در آزمون آکادمیک شما 3 متن خواهید داشت. گاهی عنوان می شود برای هر متن ۲۰ دقیقه زمان بگذارید. اما با توجه به اینکه سطح دشواری سوالات متفاوت خواهد بود، توصیه می شود  زمان خود را به این صورت تقسیم بندی کنید: برای بخش اول ریدینگ ۱۸ دقیقه؛ برای بخش دوم ۲۰ دقیقه؛ و برای بخش سوم که متن دشوارتری دارد، ۲۲دقیقه.

مهارت های درک مطلب

شما باید بتوانید در کمترین زمان ممکن بیشترین میزان درک مطلب را از خواندن متن داشته باشید. بنابراین، لازم است به مهارت های ریدینگ آشنا بوده و آنها را در آزمون بکار ببرید. در آزمون آیلتس، هدفتان نباید خواندن دقیق متن یا به عبارتی close reading باشد. هدف «درک مطلب» می باشد. برخی کلمات در متن وجود دارند که معنی آنها را نمی دانید. این موضوع نباید باعث نگرانی شما شود. معمولا دانستن معنی این کلمات در پاسخ دهی شما به سوالات نقشی نخواهند داشت! آنها شیرهای خفته ای هستند که باید به آرامی از کنارشان بگذرید!

مهترین تکنیک هایی که شما می توانید در پاسخگویی به سوالات ریدینگ از آنها استفاده کنید عبارتند از:

  • مرور اجمالی یا Skimming
  • خواندن متن برای یافتن اطلاعات خاص یا مهارت Scanning.

تکنیک مرور اجمالی یا Skimming چیست؟

هر کدام از انواع سوالات ریدینگ روش خاصی برای پاسخگویی دارند که در مقالات جداگانه ای به این موضوع پرداخته می شود. اما به طور کل، وقتی با متن روبرو می شوید، ابتدا عنوان آن و نصف پاراگراف اول را بخوانید. با این کار ایده کلی متن را به دست می آورید و این همان تکنیک مرور اجمالی یا Skimming  می باشد.

خواندن متن برای یافتن اطلاعات خاص یا مهارت Scanning.

بعد از اینکه با موضوع کلی متن آشنا شدین، سوال ها را تک به تک بخوانید، کلمه کلیدی آن را خط بکشید و در متن به دنبال این کلمه بگردید. این مهارت، Scanning نام دارد.

نمره دهی بخش ریدینگ آزمون آیلتس

براساس تعداد جواب های صحیح در پاسخنامه، نمره شما در آزمون ریدینگ آیلتس تعیین می شود. این بخش از آزمون آیلتس نیز در بازه 1 تا 9 نمره دهی می شود.

با توجه به اینکه نمره دهی آزمون جنرال و آزمون آکادمیک با هم تفاوت دارد، در دو جدول جداگانه نمره دهی را ملاحظه خواهید کرد.

آزمون ریدینگ دارای ۴۰ سوال است و اگر شما به همه این سوالات پاسخ صحیح بدهید، نمره 9 خواهید گرفت. حال اگر در آیلتس جنرال، داوطلب از ۴۰ سوال ۳۱-۳۰ تا را صحیح جواب دهد، نمره 6 از این بخش خواهد گرفت؛ اما در آیلتس آکادمیک با داشتن تعداد ۲۶-۲۳ پاسخ صحیح از ۴۰ سوال، داوطلب به نمره 6 خواهد رسید. برای بررسی دقیق تر این موضوع می توانید جدول نمره دهی را ملاحظه کنید.

 

   پاسخنامه ی ریدینگ آیلتس جنرال  نمره پاسخنامه ی ریدینگ آیلتس آکادمیک نمره
۴۰ 9 ۴۰_۳۹ 9
۳۹ 8/5 ۳۸_۳۷ 8/5
۳۷_۳۸ 8 ۳۶_۳۵ 8
۳۶ 7/5 ۳۴_۳۳ 7/5
۳۴_۳۵ 7 ۳۲_۳۰ 7
۲۳_۳۳ 6/5 ۲۷_۲۹ 6/5
۳۰_۳۱ 6 ۲۶_۲۳ 6
۲۹_۲۷ 5/5 ۲۲_۱۹ 5/5
۲۶_۲۳ 5 ۱۸_۱۵ 5
۲۲_۱۹ 4/5 ۱۴_۱۳ 4/4
۱۸_۱۵ 4 ۱۲_۱۰ 4
۱۴_۱۲ 3/5 ۹_۸ 3/5
۱۱_۹ 3 ۷_۶ 3
۸_۶ 2/5 ۵_۴ 2/5

 

نکات مهم در بخش ریدینگ آزمون آیلتس

  • شما در مجموع ۶۰ دقیقه زمان دارید تا به ۴۰ سوال بخش ریدینگ پاسخ دهید و پاسخ ها را وارد پاسخنامه کنید .دقت کنید که زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه نخواهید داشت. پس بلافاصله پاسخ را در برگه پاسخنامه وارد کنید.
  • در این بخش (و بخش شنیداری) حتما بایستی از مداد استفاده کنید و پاک کن همراه داشته باشید.
  • با خیال راحت می توانید از برگه سوالات استفاده کنید! شما می توانید روی این برگه محل پاسخ را علامت بزنید و اگر لازم شد چیزی یادداشت کنید. نمره دهی روی برگه پاسخنامه صورت می گیرد.
  • در بخش ریدینگ آیلتس، هر سوال 1 نمره دارد و در این آزمون نمره منفی محاسبه نمی شود. پس به همه سوالات جواب داده و شانس خودتان را امتحان کنید.
  • باور داشته باشید، در صورتی که به مهارت های ریدینگ مسلط باشید، با تکرار، تمرین و تحلیل اشتباهاتتان به راحتی می توانید به نمره مورد نظر خود از بخش ریدینگ برسید.

عوامل موثر در افزایش سرعت خواندن متن و کسب نمره 7 به بالا در ریدینگ آیلتس

  • سوالات را قبل از خواندن متن بخوانید! اگر ابتدا متن را بخوانید و سپس به سوالات مراجعه کنید، مجبور خواهید شد دوباره متن را بخوانید.
  • در دام لغات ناآشنای متن نیفتید! اگرچه آزمون ریدینگ آیلتس به نوعی آزمون لغات تلقی می شود و هرچه کلمات و عبارات بیشتری بدانید راحت تر به سوالات پاسخ می دهید ، اما لزومی ندارد کل متن را بفهمید تا به سوالات پاسخ دهید. فهم کامل تک تک کلمات و جملات، فکر کردن به مفهوم و جزئیات و همچنین زمزمه کردن کلمات و جملات هنگام آزمون، منجر به پاسخگویی بهتر نمی شود. با این کار صرفا زمان از دست خواهید داد. پس اگر با برخی کلمات ناآشنا مواجه شدید، از آنها بگذرید.
  • درصورتی که دانستن معنی آن لغت برای پاسخگویی به سوال لازم بود، سعی کنید معنی آن را از روی جمله حدس بزنید. گاهی وقت ها کلمه مورد نظر ریشه ای دارد که می توانید از آن برای درک معنی آن استفاده کنید.
  • قبل از اینکه آزمون آیلتس بدهید حداقل روی ۳۰ متن تمرین کنید!پیشنهاد می شود در ابتدای تمرین، خودتان را محدود به ۶۰ دقیقه نکنید. ابتدا روی یادگیری تکنیک ها تمرکز کنید و پس از کسب مهارت و اعتماد به نفس کافی، حداکثر زمان پاسخ دهی به آزمون آزمایشی را به ۶۰ دقیقه برسانید. از مجموعه کتاب های Cambridge IELTS استفاده کنید که نمونه های حقیقی آزمون آیلتس را دارند. برای دانلود این مجموعه روی لینک زیر کلیک کنید.
  • در آزمون های آزمایشی (ماک) مراکز معتبر شرکت کنید و مهارت های خواندن و درک مطلب خود را بسنجید.

در مدرسه انگلیسی سارا، می توانید در کارگاه “به وقت آیلتس” شرکت کنید و تمام تکنیک های کسب نمره 7 به بالا را به صورت عملی روی تست های واقعی آیلتس بیاموزید. برای استفاده از مشاوره رایگان راجع به این کارگاه، فرم مشاوره زیر را پر نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.


اگر بدنبال تکنیک های ریدینگ آیلتس هستید، یا اینکه می‌خواهید بدانید که چگونه باید ریدینگ آیلتس خود را تقویت کنیم ما در 20 نکته اساسی آن‌را به شما خواهیم گفت. اما پیش از آن بهتر است کمی به معرفی این مهارت بپردازیم.

سپس در مورد تفاوت های بین ریدینگ آیلتس و تافل هم صحبت خواهیم کرد. در انتها نیز به سوالات متداولی در این حوزه پاسخ خواهیم داد. پس برای پاسخ به سوالات خود تا پایان این مقاله همراه مرکز زبان ایرانیان باشید.

با آموزش آنلاین زبان همراه آموزشگاه زبان ایرانیان بهترین آموزشگاه زبان در نیاوران باشید.

آزمون تافل

معرفی ریدینگ آیلتس

ریدینگ چیست؟ ریدینگ (Reading) یکی از مهارت های چهارگانه در آزمون‌های بین المللی مانند آیلتس و تافل است. آزمون آیلتس در 3 حالت برگزار می‌شود که هر یک گروه و مخاطب مشخصی را پوشش می‌دهد. این 3 دسته عبارتند از: آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)، آیلتس جنرال (IELTS General Training) و آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills).

آموزش آنلاین آیلتس

هردوی ریدینگ آیلتس جنرال و ریدینگ آیلتس آکادمیک دارای 3 بخش هستند، اما نوع لایف اسکیلز اصلا مهارت ریدینگ را ندارد. جالب است بدانید که مهارت‌های اسپیکینگ و لیسنینگ در این دو نوع آزمون آیلتس مشابه هم هستند. اما در مهارت‌های رایتینگ و ریدینگ باهم تفاوت‌هایی دارند.

بخوانید تا بیشتر بدانید: celpip چیست؟

بخش ریدینگ هر دو شامل 40 سوال است که باید در 60 دقیقه به آنها پاسخ دهید. اما بهتر است ببینیم ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

تفاوت بین ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال

تعداد زیر بخش های ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک

اولین تفاوت در تعداد زیر بخش های ریدینگ است. با اینکه هر دو ماژول دارای 3 بخش اصلی هستند، اما بخش دوم و سوم ریدینگ آیلتس جنرال، خود به 2 بخش دیگر تقسیم می‌شود. در حالی که تمام بخش‌های ریدینگ آیلتس آکادمیک به صورت تک بخشی است.

موضوعات ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال

تفاوت دوم در نوع موضوعات است. موضوعات آکادمیک مناسب افرادی است که قصد ورود به دانشگاه را دارند. پس از موضوعات علمی، توصیفی و تحلیلی است. در حالی که موضوعات ریدینگ جنرال، عمومی و مشابه موضوعات روزمره زندگی است.

بخوانید تا بیشتر بدانید: شروع آیلتس از صفر

نمره ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال

سومین تفاوت در نحوه امتیازدهی و نمره ریدینگ آیلتس است که تاثیر بسزایی برای گرفتن آیلتس دارد. بارم سوالات در ماژول آکادمیک از ارزش بالاتری برخوردار است. بعبارتی اگر شما می‌خواهید نمره 7 از مهارت ریدینگ آیلتس بگیرید، در آزمون جنرال باید به 35 سوال، پاسخ درست بدهید. در حالی که آکادمیک کافی است به 30 سوال پاسخ صحیح داده باشید.

نکته مهم دیگر این است که برای هر متن معمولی 13 الی 14 سوال وجود دارد. همچنین هر متن تقریبا شامل 900 کلمه است که در مجموع چیزی حدود 2700 کلمه در کل مهارت ریدینگ آیلتس خواهید خواند.

بخوانید تا بیشتر بدانید: کاربرد مدرک آیلتس در ایران

چگونه می توانم نمره ریدینگ آیلتس بالایی کسب کنم؟

20 نکته ضروری آزمون ریدینگ آیلتس

خیلی از افراد برای بهبود و تقویت ریدینگ آیلتس خود به دنبال راهکار و نکات ویژه ای هستند که با رعایت آنها نتیجه بهتری در این آزمون کسب کنند. پس با ما در آموزشگاه زبان ایرانیان – آموزشگاه زبان در نیاوران – همراه باشید تا 20 نکته طلایی برای تقویت ریدینگ را به شما یادآوری کنیم.

1- به هیچ عنوان اول به سراغ خواندن متن نروید. حتما شما هم بارها این نکته را شنیده‌اید. اما همچنان برخی بخاطر استرس در حین آزمون آن را فراموش می‌کنند. ابتدا باید تمرکزتان بر روی هدینگ‌ها و تصاویر باشد.

2- اول سوالات آزمون را بخوانید.

بخوانید تا بیشتر بدانید: بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی در تهران


3- در پاسخ به سوالات Matching Features دقت کنید که Distractor ها حواس شما را پرت نکند.

هوشیارانه عمل کنید، چرا که این کار به صورت عمدی برای پرت کردن حواس شما انجام می‌شود.


4- بیش از حد حواستان را به استراتژی ها و روش های پاسخ گویی به سوالات ریدینگ آیلتس پرت نکنید. سعی کنید تمرکزتان بر روی موضوع باشد.

5- برای اینکه ارتباط بین جملات را بهتر درک کنید و همچنین ترتیب متن از دستتان در نرود، به حروف ربط و نشانگرهای میان متن مثل ویرگول، نقطه و … دقت کنید.


6- همانطور که می‌دانید، برخی سوالاتی در بخش ریدینگ آیلتس پرکردنی هستند که با استفاده از یکسری کلمات باید آن‌را پر کنید. در این جا حتما به محدودیت تعداد کلمات دقت کنید. بعنوان مثال، اگر از شما خواسته شود در پاسخ از یک کلمه و یک عدد استفاده کنید، اما شما یک کلمه بیشتر بنویسید، پاسخ شما به طور کلی غلط در نظر گرفته می‌شود.


7- عددها چه در حالت حروفی و چه در حالت عددی، تنها یک عدد حساب می‌شوند. بعنوان مثال اگر شما عدد 36 را به صورت thirty six بنویسید، بازهم یک عدد به حساب می‌آید نه دو کلمه.

8- املای کلمات را صحیح وارد کنید. این موضوع با اینکه ساده به نظر می‌رسد اما همواره عده زیادی تنها بخاطر رعایت نکردن آن، نمره آن سوال را از دست می‌دهند.


9- در این گونه سوالات، هرگز از حروف ربطی مثل and، or و … استفاده نکنید. چرا که این حروف نیز یک کلمه حساب می‌شوند و باعث می‌شود پاسخ شما غلط به حساب بیاید.


10- سرعت خواندن جهت پاسخ گویی به سوالات ریدینگ آیلتس بسیار اهمیت دارد. چرا که شما قرار است تنها در 60 دقیقه 3 بخش را بخوانید و به 40 سوال پاسخ دهید. بنابرلین، سعی کنید سرعت خواندن خوبی داشته باشید.


11- همواره به مفرد یا جمع بودن در جملات دقت کنید. این موضوع در انتخاب پاسخ صحیح سوالات گزینه‌ای نقش مهمی دارد.

12- حواستان باشد کلمات دو بخشی یا اصطلاحا Hyphenated word ها که با آندرلاین از هم جداشده اند، همواره یک کلمه به حساب می‌آیند.


13- مهمترین مهارتی که به کسب نمره بهتر در ریدینگ آیلتس شما کمک می‌کند، گستردگی واژگان و دامنه لغات انگلیسی است. پس اگر در این بخش ضعیف هستید، بهتر است بفکر باشید. در همین راستا، سعی کنید مترادفات و متضادها را به خوبی بشناسید.


14- زمان شما برای پاسخ به هر سوال یک دقیق و نیم است. پس مدیریت زمانتان را فراموش نکنید.

15- حتما، حتما و حتما در پاسخ نامه خود از وارد کردن کلمات حشو، اضافی و بی مورد مثل برخی صفت‌ها و قیدها بپرهیزید.


16- دنبال این نباشید که حتما به تمام سوالات پاسخ دهید. اگر به سوالی رسیدید که جواب آن را نمی‌دانستید، زمان را به یاد بیاورید که بسیار مهم است و نباید بیش از زمان استاندارد برای هر سوال وقت بگذارید. از طرفی همانطور که بیان شد اگر به سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک پاسخ می‌دهید با پاسخ صحیح به 30 سوال از 40 سوال می‌توانید به نمره قابل قبول 7 دست یابید.


17- تکنیک Skimming and Scanning را فراموش نکنید. این تکنیک توسط اساتید دلسوز آموزش داده می‌شود. این تکنیک برای مدیریت زمان شما تاثیر مثبتی دارد. اسکیمینگ به معنای تندخوانی است. اسکیمینگ به شما خواهد گفت که کلیت متن در مورد چیست. اما اسکنینگ به شما می‌گوید که اطلاعات خاص و مهم متن کجا هستند.


18- در پایان سوالات اگر سوالی بود که به آن جوابی ندادید و هم اکنون وقت اضافه دارید، به سراغ آن بروید.

19- پس از آنکه تمام جواب‌ها را دادید، بازهم چک کنید که جوابی را در جای اشتباه ننوشته باشید.


20- نکته گمره کننده ای که اکثر داوطلبان با آن روبرو می‌شوند، این است که در پاسخ ها کلمات تکراری و مشابه متن می‌بیند. در حالی که باید حواستان باشد که مفهوم متن مهم است. شاید در پاسخ از کلمات مترادف یا Paraphrase ها استفاده شده باشد.


سوالات متداول ریدینگ انواع آیلتس

آیلتس آکادمیک بهتر است یا جنرال؟ در کدام آزمون شرکت کنم؟

بستگی به نیاز شما از آزمون دادن دارد. اگر قصد اپلای و ارسال نمره زبان خود برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارید، آیلتس آکادمیک را باید انتخاب کنید. اما اگر برای درخواست کار نیاز به نمره زبان دارید، آزمون آیلتس جنرال برای شما مناسب است.

اول متن ریدینگ آیلتس را بخوانیم یا سوالات را؟

متن را با تکنیک های Skimming and Scanning سریع بررسی کنید تا موضوع متن، ساختار و نکات مهم آن را پیدا کنید. سپس سریعا به سراغ سوالات بروید و هرگز متن را به طور کامل نخوانید.

کلاس خصوصی تافل

حداقل نمره قبولی ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک چقدر است؟

پاسخ این سوال به دانشگاه موردنظر شما بستگی دارد. اما به طور کلی در دانشگاه های انگلیسی زبان باید حداقل نمره 6 از بخش ریدینگ آیلتس را کسب نموده باشید.

آیا املای صحیح کلمات در پاسخ نامه مهم است؟

بله اگر اشتباه املایی داشته باشید پاسخ شما غلط خواهد بود.

آیا بخش ریدینگ آیلتس دارای نمره منفی است؟

خیر نمره منفی ندارد. پس اگر سوال بی جواب داشتید و از طرفی، زمان اضافه آوردید به نزدیکترین پاسخ احتمالی جواب دهید. چراکه اگر اشتباه بود، شما نمره ای را از دست نمی‌دهید.

برای مشاهده نمونه های سوالات ریدینگ آیلتس کلیک کنید.

فهرست کلاس های زبان آموزشگاه زبان ایرانیان

هزینه کلاس خصوصی آیلتس
آموزش فشرده زبان ترکی استانبولی
آموزشگاه زبان آلمانی نوجوانان
دوره فشرده زبان فرانسه
هزینه کلاس زبان ترکی استانبولی
آموزش زبان آلمانی آنلاین
دوره آمادگی آزمون سلپیپ
کلاس آنلاین اسپانیایی
کلاس آنلاین آیلتس
آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی
کلاس زبان فرانسه آنلاین
کلاس free discussion
هزینه کلاس زبان انگلیسی
دوره ttc کودکان
دوره ttc کودکان آنلاین


ریدینگ آیلتس از مهم‌ترین بخش‌های این آزمون است، این قضیه کاملا درست است که بخش ریدینگ آیلتس نیاز به تمرکز و سرعت عمل بالایی دارد، اما آنطور هم که بعضی از داوطلبان در ذهنشان غولی از قسمت ریدینگ ساخته­‌اند نیست. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید، که به شما نشان بدهیم، بخش ریدینگ به آن سختی هم که شما فکر می­‌کنید، نیست؛ و با تکنیک­‌ها و روش­‌هایی که شما را با آن آشنا خواهیم کرد؛ خواهید دید که تست ریدینگ اصلا به آن سختی که فکر می­کردید، نیست.

در مقاله” آیلتس چیست؟” به طور کامل درباره کلیات آیلتس توضیحاتی را خدمت شما ارئه کردیم. و در این مقاله در مورد قسمت ریدینگ آیلتس توضیح خواهیم داد. سوال‌های بخش ریدینگ آیلتس 40 عدد است، که باید در 60 دقیقه به آن پاسخ دهید. در ریدینگ آیتلس 3 متن وجود دارد، که روی هم رفته بین 2200 تا 2800 واژه است.  هر قسمت دارای یک متن طولانی و معتبر است، که از کتاب مجلات و یا روزنامه گرفته شده است. که سطح دشواری آن مناسب متقاضیانی است، که قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر دارند.

قابل ذکر است که آزمون ردینگ آیتلس دو نوع آکادمیک و جنرال است. تعداد سوالات ذکر شده در هر دو ردینگ آکادمیک و جنرال صادق است. و اگر در انتخاب ردینگ ها (آکادمیک یا جنرال) مشکل دارید، حتما با یک کارشناس آیتلس صحبت بکنید. حال که تقریبا با آزمون ردینگ آیتلس آشنا شدید باهم به مواردی می‌پردازیم که بارعایت آن‌ها می‌توانید آزمون را به خوبی پشت سر بگذرانید و نمره خوبی کسب بکنید.

تکنیک‌های ریدینگ آیلتس:

1)سرعت خواندن خود را بالا ببرید.

همان طور که در بالا ذکر شد بخش ریدینگ آیلتس ۶۰ دقیقه زمان دارد و در این ۶۰ دقیقه شما باید 3 ریدینگ را بخوانید که سطح هر ردینگ  نسبت به قبلی خود بالاتر است و به ۴۰ سوال پاسخ دهید، بنابراین سرعت خواندن اهمیت ویژه ای دارد، و حتما شما باید از سرعت خواندن بالایی برخوردار باشید.

2)سعی نکنید کل متن را در ریدینگ آیلتس درک کنید.

در بیشتر سوالات آزمون به جای درک کامل و جزبه جز متن از شما می‌خواهند، که اطلاعات خاصی را در متن پیدا کنید. عملا شما بدون درک کامل متن می‌توانید به خیلی از سوالات به درستی پاسخ دهید. لازم به ذکر است که نوع سوال Matching Heading از این قاعده مستثنا است و درک متن را با جزییات بیشتر می‌طلبد و شما مجبورید، که متن را به طور کامل مطالعه کنید. اغلب پاسخگویی به سوالات متن درک دقیق یک یا چند جمله خاص را می‌طلبد، پس هیچ نیازی به خواندن کامل متن وجود ندارد.

مطالعه کنید: کیوکارت آیلتس چیست؟

3) سوالات دشوار را به آخر امتحان موکول کنید.

اگر شما زمان زیادی را برای سوالاتی که برای شما دشوار هستند اختصاص بدهید، فقط زمان با ارزش خود را هدر داده‌اید و در این شرایط شما نمی‌توانید به سوالاتی که برای شما راحت هستند، پاسخ بدهید و نمره آن سوالات را هم از دست خواهید داد. در این جور مواقع که پاسخ درست سوال را نمی‌دانید و یا مطمئن هستید، که وقت بسیار زیادی از شما می‌گیرد از کنار آن سوال بگذرید و به سوالات دیگر بپردازید و بعد از اتمام سوالات در صورت داشتن وقت برگشته و به سوالات پاسخ بدهید.

4) زیاد تمرین بکنید.

شما با تمرین زیاد یاد خواهید گرفت، که چگونه آزمون بدهید و این باعث می­‌شود، که شما در جلسه آزمون دچار سردرگمی نشوید و شناخت قبلی از آزمون داشته باشید. همچنین تمرین زیاد قبل از آزمون باعث می‌شود که شما نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید، و قبل از آزمون نقاط ضعف خود را برطرف کنید و حتی در هنگام آزمون اول سوالاتی که در آن‌ها تسلط بالایی دارید را حل بکنید، که این کار باعث می‌شود که زمان خود را به خوبی مدیریت کرده و همچنین از استرس خود بکاهید.

از دست ندهید: کالوکیشن های ضروری رایتینگ 8 آیتلس |

5) برخورد مناسب با لغاتی که بلد نیستید.

هنگام برخورد با لغاتی که بلد نیستید مهم ترین کار حفظ آرامش است. این موضوع را به یاد داشته­ باشید که آزمون آیلتس یک آزمون لغت انگلیسی نیست و شما با بلد نبودن یک کلمه نباید نا امید شوید و به طور کلی آن سوال را رها بکنید. شما در این گونه مواقع می‌­توانید در مرحله اول معنی آن لغت را به طور کامل نادیده بگیرید، چون در بعضی موارد معنی جمله حتی با معنا نکردن یک لغت کامل است. حال اگر روش قبلی جواب نداد، شما می‌توانید با فهمیدن مفهوم کامل جمله معنی کلمه­‌ای را که نمی­دانید حدس بزنید.

برای یادگیری لغات انگلیسی کلیک کنید.

6) اول سوالات را بخوانید.

به جای وقت صرف کردن برروی خواندن passage سوالات را به دقت بخوانید و به دنبال جواب دادن به آن‌ها باشید. با این روش و مطالعه دقیق صورت سوال که دقیقا چه چیزی می‌خواهد و سپس با خواندن خود سوال نمره خود را 2 تا 3 نمره بالا برده و از اشتباهاتی که ناشی از بی دقتی و با عجله خواندن صورت سوال است، جلوگیری کنید.

7) به ترتیب به متن ها جواب بدهید.

سوالات را به ترتیب جواب دهید. اول  متن 1 بعد 2 و بعد 3 چون هر سه متن نمره برابری دارند اما سطح سختی آن‌ها بعد از گذشتن از هرمتن بالاتر می‌رود. پس با شروع از سوالات آسان تر شانس خود را در گرفتن نمره خوب بالاتر ببرید.

مطلب مفید: 9 نکته مهم موفقیت در رایتینگ آیلتس

8) به تمامی سوالات پاسخ دهید.

برخی از شرکت کنندگان آزمون ریدینگ آیلتس فکر می‌کنند، که این آزمون هم مانند کنکور دارای نمره منفی است، اما اصلا اینطور نیست و این آزمون نمره منفی ندارد، پس عاقلانه ترین کار این است که به تمامی سوالات پاسخ بدهید، حتی به صورت شانسی.

9) دامنه واژگان خود را تقویت کنید.

برای اینکه به سوالات ریدینگ پاسخ درست بدهید، نیاز دارید که هم academic vocabulary و هم topic vocabulary   خود را تقویت کنید. دامنه واژگان شما هر چه گسترده تر و متنوع تر باشد وقت کمتری برای حدس زدن معنی کلمات صرف کرده و سرعت خواندنتان بیشتر خواهد شد، و در نتیجه به سوالات بیشتری پاسخ خواهید داد.

مطالعه کنید: هزینه آزمون آیلتس چقدر است؟

10) برای درک متن های ریدینگ سه مهارت زیر را به خوبی فرا بگیرید.

  • Skimming : نگاهی اجمالی و کلی به متن انداختن تا بفمیم که منظور کلی متن چه است.
  • Scanning  : پیدا کردن سریع یک کلمه یا اسم یا تاریخ با حرکت سریع چشم بر روی متن، به این شکل که فقط به دنبال همان کلمه موردنظر هستیم و کلمه ها و اطلاعات دیگر در متن حواس ما را پرت نمی‌کنند.
  • Close reading : در بعضی از انواع سوالات شما نیاز دارید، تا چند جمله یا قسمتی از متن را دقیق بخوانید و معنای آن را کامل بفهمید تا بتوانید سوال را جواب دهید.

قبل از آزمون حتما باید سه مهارتی که در بالا ذکر شد به خوبی تمرین بکنید، تا در روز امتحان با خیال راحت و بدون مشکل از روش‌های ذکر شده استفاده بکنید.

مطلب پیشنهادی: 4 قانون طلایی موفقیت در یادگیری مهارت‌های زبان انگلیسی

11) گول کلماتی که در متن و سوال یکی هستند را نخورید.

این کلمات در واقع شما را گول می‌زنند، تا فکر کنید قسمتی که جواب را در خود دارد همان قسمتی است که کلمات یکسانی با سوال دارند، اما 90 درصد مواقع اینگونه نیست و شما باید آن قسمت را close reading  کنید، تا به جواب درست برسید. معنای جملات در متن و سوال را با هم چک کنید، نه کلمات یکسان را، ممکن است با وجود کلمات متفاوت در متن و سوال معنا یکسان بوده و همان پاسخ سوال باشد.

12) پیشبینی كنيد كه چه پاسخي خواهيد شنيد و به ماجراي داستان نيز توجه كنيد.

مثلا اگر موضوع يك آزمايش تجربي براي كودكان است، كه با پرواز آشنا شوند و شما به انتظار نوشتن نام لوازم مورد نياز هستيد؛  اگر در ليست لوازم مورد نياز براي انجام آزمايش كلمه Pepper‌ را شنيديد، به آنچه شنيديد شك كنيد،‌ حتي اگر به طور واضح هم Pepper‌ بشنويد، باز ممكن است اشتباه كرده باشيد، لحجه‌هاي مختلف گاه واقعا باعث اشتباه می‌شوند، آنچه شنيده ايد را با توجه به موضوع داستان قضاوت كنيد.

احتمالا بجای Pepper بايد Paper گفته شده باشد، چون احتمال استفاده از كاغذ براي نشان دادن جريان هوا و پرواز مثلا با ساختن يك هواپيماي كاغذي، خيلي بيشتر از استفاده از فلفل است، كه چشم همه شاگردان را خواهد سوزاند. پس در يك كلام فکر  كنيد و در مورد صحت آنچه شنيديد قضاوت كنيد.

یک تکنیک دیگر توجه به گرامر است، آنچه می‌شنوید باید از لحاظ گرامری درست باشد، دقت کنید که در آزمون آیلتس دقیقا آنچه می‌شنوید باید بر روی کاغذ آورده شود و شما مجاز به تغییر ساختار گرامری آن نیستید، مثلا نمی­‌توانید به جای نامی که شنیدید، صفت آن را بنویسید. بنابراین اگر آنچه می­‌شنوید از لحاظ گرامی نمی‌تواند با جواب سوال هماهنگ باشد، احتمالا آنچه فکر می‌کنید شنیده اید، آنچه گفته شده نیست و یا پاسخ نیست.

مطلب مفید: چطور در لیسنینگ آیلتس نمره بالا کسب کنیم؟

13) دقیقا بدانید كه چه نوع اطلاعاتي را بايد پاسخ بدهيد.

  • مهم تر از گوش كردن يا خواندن براي يافتن جواب،  ‌درك دقيق سوال است، ‌هميشه به سوال خوب دقت كنيد و نوع پاسخ را تشخيص دهيد، درک دقیق سوال و مشخص کردن اینکه چه چیزی سوال خواهد بود، موثر ترین تکنیک است.
  • آيا پاسخ يك شماره خواهد بود؟ يك اسم خواهد بود؟ نام يك مكان خواهد بود؟
  • از لحاظ گرامري پاسخ به چه گروهي تعلق مي گيرد؟ آيا من به دنبال فاعل هستم؟ آیا من به دنبال يك صفت هستم؟
  • اين پيش بيني نوع پاسخ، به شما كمك مي‌كند، كه تنها به شكار جواب بنشینید، و به راحتي كلماتي را كه نمي‌توانند جواب باشند،  فيلتر كنيد.

14) یادداشت لغات برای تمرین

بعد از اینکه تمرین Reading شما تمام شد، شما می توانید، از متن آن ریدینگ، به عنوان منبعی برای یادگیری لغات و الگوهای زبانی استفاده کنید. توجه کنید که به هنگام تمرین، به هیچ وجه به لغات جدید توجهی نکنید. سایت‌های مختلفی را که مقاله‌های علمی دارند مطالعه کنید. همیشه دیکشنری کنار دستتان باشد یا در کامپیوتر یا تلفن همراه خود نصب داشته باشید، تا لغات جدید و پر کاربرد را چک کنید. از کنار این کلمات به سادگی نگذرید.

مطلب مرتبط: لیست بهترین دیکشنری‌های زبان انگلیسی

یک دفترچه برای نوشتن لغات جدید داشته باشید. برای کلمه‌های جدید حتما سعی کنید یک یا دو جمله به عنوان مثال بنویسید. در زمان‌هایی که نیاز به دوره دارید فقط لغت را چک نکنید و با صدای بلند با لغات جدید جمله بسازید.

15) طبق متن جواب بدهید.

متقاضیان IELTS حتما باید جواب را از اطلاعات متن پیدا کنند و بنویسند. به هیچ وجه نباید جواب سوال را از دانش خود و یا سلیقه ای جواب بدهند حتی اگر در نظرشان درست باشد.

16) در انتقال جواب‌های خود به پاسخ نامه دقت کنید.

در آزمون، شما باید جواب‌های خود را به پاسخنامه منتقل کنید. یک اشتباه رایج این است که زمان زیادی را به خواندن و پاسخ دادن اختصاص دهید، و برای منتقل کردن جواب‌ها به پاسخ نامه با کمبود وقت مواجه شوید. این اشتباه ساده تنها برای افراد تحت فشار اتفاق می­افتد.

پیشنهاد می­‌شود که با پاسخ نامه‌های آیتلس تمرین کنید و ببینید انتقال جواب‌ها چه مدت طول می‌کشد. این مساله به شما این امکان را می­‌دهد، که با این فرآیند آشنا شوید و در روز امتحان اعتماد به نفس خود را حفظ کنید.

مطالعه کنید: اصول ارائه یک سخنرانی عالی به زبان انگلیسی

17) از هیچ چیز نترسید.

بعضی سوالات ساده است و برخی ممکن است بسیار سخت باشند. نکته این است، که شما موقع جواب دادن به یک سوال سخت به خود ترسی راه ندهید. حتی اساتید آیتلس نیز مجبور می‌شوند که، پاسخ­‌های خود به سوالات سخت را بررسی کنند. زمان و اعصاب خود را کنترل کنید تا بتوانید به خوبی از پس قسمت reading بر بیایید. هیچ کدام از این نکات در صورتی که نتوانید اعصاب خود را کنترل کنید، به درد نخواهد خورد. شما احتمالا به همه‌ی سوالات به صورت صحیح پاسخ نخواهید داد. لذا قبول کردن این موضوع به شما کمک می‌کند زمان و احساسات خود را در روز آزمون کنترل بکنید.

18) این سوالات را در پایان جواب بدهید.

مرتبط کردن عناوین داده شده به هر پاراگراف نیازمند این است، که با متن آشنایی زیادی داشته باشید، همچنین اینکه این سوالات وقت زیادی می­‌گیرند. نکته دیگر در مورد این دست از سوالات این است که، برخلاف دیگر انواع، ترتیبی در متن ندارد که بتوانید جای صحیح را حدس بزنید.

بخاطر همه این دلایل بهتر است که، پاسخ دادن به این سوالات را به آخر کار موکول کنید. شما در پایان کار آشنایی خیلی بیشتری با متن دارید و شاید بتوانید خیلی سریع تر پاسخ دهید.

از دست ندهید: مشکلات خود آموزی زبان چیست؟

19) به ترتیب سوالات توجه کنید.

در آزمون ریدینگ آیتلس برخی از سوالات به ترتیب متن نیستند. مراقب این نوع سوالات باشید و به آن‌ها خیلی دقت بکنید، که باعث نشود نمره سوالی را از دست بدهید، و یا وقت زیادی از شما بگیرد.

نتیجه گیری:

قبول داریم که آزمون ریدینگ آیلتس، می‌تواند یکی از سخت ترین مهارت‌های چهارگانه آیلتس باشد ، اما بیشتر از آن قبول دارم که با زیاد خواندن، و زیاد تست زدن و تلاش و پشتکار فراوان و استفاده از تکنیک‌های نابی که در بالا گفته شد، واقعا و بدون اغراق می‌توان از سد این آزمون نیز مانند سایر مهارت‌ها گذشت.

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا