علت پرش دست و پا در خواب
تصور کنید آرام گرفته اید و می خواهید بخوابید که ناگهان دست یا پای شما منقبض می شود و فکر می کنید می خواهید از روی تخت بیفتید. اگر چنین اتفاقی تا به حال برای شما افتاده باشد به پرش دست و پا در خواب دچار شده اید. خواب رفتن در افراد سالم و طبیعی اتفاق می افتد و نیازی به درمان ندارد. اما گاهی بیماری خاصی منجر به پرش دست و پا در خواب می شود که در این حالت باید به پزشک مراجعه شود.
شروع پرش دست و پا
بیشتر افراد این اتفاق را در زندگی تجربه می کنند. پرش دست و پا زمانی اتفاق می افتد که از بیداری به مرحله خواب یا خواب سبک منتقل می شوید. در این انتقال، در خواب تکان می خورید. با آرام شدن شما ناگهان عضلات منقبض می شوند و باعث پرش دست و پا می شود. این حرکت با حس غلت خوردن روی رختخواب یا سقوط از صخره همراه است.
آپنه خواب
حدود 18 میلیون از مردم امریکا مشکل آپنه خواب دارند. در طول آپنه خوابف عضلات گلو شل می شوند راه تنفسی بسته می شود و تنگی تنفس اتفاق می افتد. فرد مبتلا به آپنه خواب ممکن است تا شصت ثانیه نفس نکشد سپس مغز به فرد پیغام می فرستد تا بیدار شود. اگرچه این اتفاق چندین بار در طول شب اتفاق می افتد اما فرد هیچگاه تشخیص نمی دهد. افرادی که این مشکل را دارند در معرض خطر فشار خون بالا، حمله قلبی، تشنج و سکته می باشند.
سندرم پای بی قرار
سندرم پای بی قرار باعث سوزش و سوزن سوزن شدن در پا می شود به خصوص در هنگام خواب. این احساس باعث می شود پا را تکان دهید. حدود 12 میلیون امریکایی این مشکل را دارند. دلیل این بیماری به ناهنجاری در انتقال دهنده های عصبی دوپامین برمی گردد. انتقال دهنده های عصبی به رساندن پیغام های عصبی کمک می کنند.
حدود 90% افرادی که این مشکل را دارند نشانه اختلال حرکتی اندامی دارد. این اختلال در پاها، مچ پا، انگشتان و باسن در طول خواب دیده می شود. افرادی که این اختلال را دارند در طول شب آگاه نمی شوند و علائم معمولا توسط همسر آن ها گزارش می شود.
چه زمانی نیاز به درمان است
پرش در خواب معمولا نیاز به درمان ندارد مگر این که این اتفاق به صورت مکرر بیفتد یا باعث به هم خوردن نظم خواب شود. آپنه خواب مشکلی جدی است که نیاز درمان دارد.
اگر فکر می کنید مشکلات و ناهنجاری های خواب دارید به پزشک مراجعه کنید. حرکات شما در خواب، به خصوص اگر باعث اضطراب می شوند یا در مراحل انتهایی خواب اتفاق می افتد، ممکن است به خاطر مشکلات عصبی جدی ایجاد شده باشند.
مطالعات خواب متشکل از پلی سومنوگرافی و الکترومیوگرافی را می توان با یک متخصص خواب و یا متخصص مغز و اعصاب در میان گذاشت تا در تشخیص درست به شما کمک کند.
منبع: www.livestrong.com
این مطلب به ویرایش و تأیید علمی هیئت تحریریه اوما رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.
آیا این مقاله را دوست داشتید؟
خیر
بلی
امتیاز مطلب: 85%
85
تلفن های تماس:
021-44032674-5
88770746 – 021
………………………………………………………
شماره های همراه:
09032154969-79