آبگرمکن خورشیدی وسیله ای برای بهره مندی از انرژی های نو
کاربرد برق خورشیدی در زندگی ما چیست؟
شارژ کنترلر خورشیدی: اما کاربرد انرژی خورشیدی در زندگی روزمره ما چیست؟ اکنون با استفاده از انرژی خورشیدی، منابع گسترده ای از برق را برای خود تامین نمائید و این برق را برای مصارف مختلف به کار بگیرید.
اگر کاملاً خارج از شبکه برق باشید، می توانید یک بانک بزرگ از باتری ها را برای ذخیره انرژی برای خود داشته باشید. برق ذخیره شده در این باتری ها در شب و روز های ابری مورد استفاده قرار می گیرند. البته برای احتیاط باید یک ژانراتور به سیستم خود وصل کنید تا احتمال بدون برق ماندن شما به صفر برسد.
نصب یک سیستم از پنل های فوتوالکتریک در خانه کار کوچکی نیست. اما با نگاه کردن به سقف ساختمان ها در اکثر محله های ایالات متحده، می فهمیم که عملی نادر و کمیاب هم نیست.
پوشش سقف خانه با پنل های خورشیدی فوتوالکتریک کار ارزانی نیست. با این حال، برخی تخفیف ها می توانند هزینه آن را تا 50 درصد کاهش دهند.
آمار نشان می دهد صرفه جویی انجام شده در هزینه برق، تنها پس از 6 تا 8 سال کل سرمایه ای را که برای نصب سیستم خورشیدی استفاده کرده اید، به شما بازگشت می دهد.
پس از آن مرحله، برق خانگی شما کاملا رایگان خواهد بود. درضمن، فروش برقی که تولید کرده اید، از دیگر کاربرد برق خورشیدی یعنی کسب درآمد نیز بهره مند خواهید شد.
بیشتر بخوانید:
با کاربردهای انرژی خورشیدی آشنا شوید
در این بخش، کاربردهای انرژی خورشیدی برای مصارف مختلف مورد معرفی قرار می گیرد. به نظرتان انرژی حاصل از نور خورشید تا چه اندازه می تواند نیازهای برقی شما را برطرف نماید و تا چه اندازه پاسخگوی امور روزمره شما خواهد بود؟ شاید با مطالعه این بخش از مقاله، نظرتان در مورد کاربردهای انرژی خورشیدی تغییر کند!
گرمایش خورشیدی
یکی از کاربردهای انرژی خورشیدی گرم کردن خانه ها و فضاهای زندگی است. می توان از انرژی خورشیدی برای گرم کردن خانه به دو روش استفاده کرد.
روش های گفته شده، سیستم های پیشرفته ای برای افرادی هستند که واقعا به استفاده از انرژی های تجدید پذیر اهمیت می دهند. چرا که آن ها می دانند استفاده از این انرژی ها چه سرمایه گذاری بزرگی برای خودشان و کره زمین است.
اما این دو روش چیست؟ یکی گرمایش آب از طریق خورشید و دیگری گرمایش محیط از طریق این انرژی. در ادامه هر کدام از این روش های مصرف انرژی خورشیدی تشریح می شوند.
گرمایش آب خورشیدی
سیستم گرمایش آب کل خانه، نسخه بزرگی از همان نوع سیستم خورشیدی است که به عنوان آبگرمکن برای شیرآلات استفاده شود. هر دو، از پنل های کلکتور خورشیدی برای گرم کردن آب استفاده می کنند.
آب از طریق لوله های بسته شده در پنل های کلکتور، به گردش در می آید و گرم می شود. اما این آب گرم به جای این که در یک مخزن نسبتا کوچک برای استفاده در شیرآلات ذخیره شود، شبکه های لوله کشی رادیاتورها و گرمایش از کف نیز به گردش در می آید.
سیستم های بزرگتر معمولا برای هر دو هدف کار می کنند: گرم کردن آب برای استفاده در شیرآلات و هم چنین تامین گرمایش کل خانه.
این سیستم ها، سیستم هایی در مقیاس بزرگ هستند که از پنل های کلکتور خورشیدی بسیار بزرگ روی سقف و مخازن پیچیده و تکنولوژی گردش آب استفاده می کنند.
سیستم های گرمایش آب خورشیدی، اکثرا در مشاغل و کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما هم چنین گزینه بسیار خوبی برای استفاده مسکونی هستند.
سیستم گرمایش محیط خورشیدی
سیستم های گرمایشی برای کل خانه و محیط وجود دارند که به جای آب یا هر مایع دیگری، از هوا به عنوان وسیله ای برای انتقال گرما استفاده می کنند.
این سیستم ها با جمع آوری هوای گرم شده توسط خورشید بر روی سقف یا دیواری که روی آن نصب هستند، کار می کنند و آن را در خانه به گردش در می آورند؛ به عنوان مثال، کاشی های سفالی سقف یک خانه، ممکن است دارای کانال هایی باشند که به هوای گرم شده، اجازه گردش می دهد.
خانه هایی که از سیستم های گرمایش محیط خورشیدی استفاده می کنند، اغلب دارای سقف یا سطوحی جانبی هستند که برای جذب گرما طراحی شده اند. بسیاری از این سیستم ها، دارای نوعی فن گردشی هستند که هوای گرم را در خانه توزیع می کند.
این سیستم ها، اغلب برای گرم کردن اتاق های یک نفره طراحی شده اند. می توانید این نوع سیستم را به عنوان نسخه بسیار پیچیده تر و پیشرفته تر از اتاق ها و نورگیر های قدیمی بدانید. همان پنجره های بزرگی که با تابش نور خورشید، آن را جذب می کردند و به کاشی و سرامیک انتقال می دادند.
شارژرهای خورشیدی
در دنیای امروز که تلفن های همراه و تبلت ها به یکی از ابزارهای اصلی در زندگی همه ما تبدیل شده اند شارژ کردن باتری ها از مواردی است که همه افراد به آن نیاز پیدا می کنند و استفاده از شارژرهای قابل حمل خورشیدی می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
حمل و نقل خورشیدی
ممکن است در آینده استفاده از وسایل نقلیه خورشیدی از خودروهای شخصی گرفته تا اتوبوس ها و قطار و هواپیما به اتفاق رایج روزمره تبدیل شود، طرح های این ایده در حال حاضر در برخی نقاط دنیا مورد بررسی قرار می گیرد.
در حال حاضر در برخی وسایل نقلیه از پنل های خورشیدی برای تهویه مطبوع و خنک نگه داشتن فضای داخلی خودرو استفاده می شود که به کاهش مصرف سوخت تا حد خوبی کمک می کند.
همچنین اولین قایق خورشیدی در سال 1975 ساخته شده است، تا سال 1995 قایق های مسافربری دارای پنل های پی وی روی کار آمدند و در حال حاضر به صورت گسترده استفاده می شوند.
بیشتر بخوانید:
انرژی خورشیدی در بهینه سازی پرورش گیاهان اهمیت زیادی دارد. نور خورشید یک منبع فراوان است اما در برخی موارد استثنا چندان در دسترس نیست و همین باعث شده کشاورزان به فکر استفاده بهینه از این انرژی باشند.
به عنوان مثال کشاورزان فرانسوی و انگلیسی در طول فصول یخبندان سال از دیوارهای میوه ای برای به حداکثر رساندن جمع آوری انرژی خورشیدی استفاده کردند. این دیوارها به صورت توده های حرارتی عمل می کنند که با گرم نگه داشتن گیاهان سرعت بلوغ آن ها را افزایش می دهند.
در ابتدا این دیوارها به صورت عمود بر زمین و رو به جنوب ساخته می شدند اما با گذشت زمان از دیوارهای شیب دار برای کارایی بیشتر استفاده کردند.
از دیگر کاربردهای انرژی خورشیدی در کشاورزی می توان به پمپاژ آب، خشک کردن محصولات و خشک کردن کود مرغی اشاره کرد.
در گلخانه ها نیز نور خورشید به گرما تبدیل شده و باعث می شود محصولات زراعی و گیاهان در تمام طول سال امکان رشد در محیط های بسته را داشته باشند.
آب شیرین کن خورشیدی
هنگامی که حرارت دریافت شده از خورشید با دمای کم روی آب شور اثر کند آب تبخیر می شود و املاح باقی می ماند. سپس با استفاده از روش های مختلف می توان آب تبخیر شده را تقطیر کرد و به این ترتیب آب شیرین تهیه نمود.
با این روش می توان آب بهداشتی مورد نیاز در نقاطی که دسترسی به آب شیرین ندارند مانند برخی جزایر را نیز تأمین کرد.آب شیرین کن های خورشیدی در دو اندازه خانگی و صنعتی ساخته می شوند. در نوع صنعتی با حجم بالا می توان برای استفاده شهرها آب شیرین تولید کرد.
بیشتر بخوانید:
خشک کن خورشیدی
خشک کردن عبارت است از گرفتن قسمتی از آب موجود در مواد غذایی و سایر محصولات که باعث افزایش عمر انباری محصول و جلوگیری از رشد باکتری ها است.
در خشک کن های خورشیدی بطور مستقیم یا غیر مستقیم از انرژی خورشیدی جهت خشک نمودن مواد استفاده می شود و هوا نیز به صورت طبیعی یا اجباری جریان یافته و باعث تسریع عمل خشک شدن محصول می گردد. خشک کن های خورشیدی در اندازه ها و طرحهای مختلف و برای محصولات و مصارف گوناگون طراحی و ساخته می شوند.
پخت و پز با انرژی خورشیدی
یکی از جدیدترین کاربردهای انرژی خورشیدی، در ایام گردش، باربیکیو، مسافرت و تفریح های دیگر انجام می پذیرد. با این که ممکن است این یک ایده، جدید و احتمالا ناآشنا باشد، اما آشپزی با انرژی خورشیدی از آن چیزی که فکر می کنید بسیار ساده تر است!
با استفاده از یک جعبه، یک ماهی تابه، یک فویل آلومینیومی، یک کیسه پخت و پز، یک نوار چسب، یک عایق پلی استایرن و یک دماسنج، در کمترین زمان ممکن یک آشپزخانه کوچک و سیار خواهید داشت.
ماهیت و هدف از ساخت اجاق خورشیدی، ساخت ظرفی است که با فویل یا ماده براق دیگری پوشانده می شود و پرتوهای خورشید را در یک محفظه پخت و پز، متمرکز می کند. ده ها طرح برای برای ساخت اجاق های خورشیدی، در اینترنت موجود هستند.
کوره خورشیدی
نوتورا در اوایل قرن 18 اولین کوره خورشیدی را در فرانسه ساخت و بوسیله آن یک تل چوب را در فاصله 60 متری آتش زد. بسمر، پدر فولاد جهان نیز حرارت مورد نیاز در کورة خود را از انرژی خورشیدی تأمین می کرد. متداولترین سیستم یک کوره خورشیدی، متشکل از دو آینه، یکی تخت و دیگری کروی می باشد. نور خورشید به آینه تخت رسیده و توسط این آینه به آینه کروی بازتابیده می شود.
طبق قوانین اپتیک، هرگاه دسته پرتوی موازی محور آینه با آن برخورد نماید، در محل کانون، متمرکز می شوند و به این ترتیب انرژی حرارتی گسترده خورشید در یک نقطه جمع می شود، که این نقطه به دماهای بالایی می رسد. امروزه پروژه های متعددی در زمینه کوره های خورشیدی در سراسر جهان در حال طراحی و اجراء می باشد
منبع : مستر انرژی پلاس