درمان خار پاشنه با سنگ پا

برای دسترسی سریع به محتوای متن روی لینک های زیر کلیک کنید:

  • خار پاشنه چیست؟
  • علت به وجود آمدن خار پاشنه
  • از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم؟
  • درمان خار پاشنه با روش های گیاهی
  • اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

چکیده

خار پاشنه به  نوعی برآمدگی استخوانی نوک تیز گفته میشود که به کف پا فشار آورده و باعث درد آن می شود.

نگران نباشید شاید اگر شما هم جزء 20 درصد افرادی هستید که به خار پاشنه مبتلا هستند، نگران نباشید. ابتدایی ترین نحوۀ درمان خارپاشنه تغییر سبک زندگی و استراحت است. همچنین درمان های خانگی بسیاری برای درمان خار پاشنه وجود دارد.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس، از علت خار پاشنه تا درمان خار پاشنه رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه عارضه ایی است که به التهاب لیگامان های کف پا (فاشیا) مربوط می شود. این رباط ها از ابتدا تا انتهای کف پا کشیده  شده اند. آنها استخوان پاشنه پا را به انگشتان متصل می کنند. قوس کف پا نیز مربوط به این لیگامان های بلند و نازک است. رشد زائده استخوانی در ناحیه پاشنه پا منجر به بروز این عارضه می شود.

این زائده درست در جایی که استخوان پاشنه به رباط فاشیای کف پا متصل است، ایجاد می شود. عوامل متعددی مانند اضافه وزن نیز در ایجاد آن نقش دارند.

این عارضه به مرور زمان ایجاد می شود و اکثر مردم نسبت به آن بی اطلاع هستند، تا زمانی که احساس درد کنند. نکته جالب اینجاست که این زائده به خودی خود درد ندارد و زمانی که تیزی آن وارد بافت نرم کف پا می شود، احساس درد می کنید.

این زائده لزوما با چشم غیر مسلح دیده نمی شود و طول آن نیز می تواند تا 2 سانتیمتر باشد.

برای درمان خار پاشنه پا از درمان های جراحی و غیر جراحی استفاده می شود. 

علت به وجود آمدن خار پاشنه

مهم ترین دلایل به وجود آمدن خار پاشنه عبارت است از:

  • سن: سن می تواند یک عامل باشد، اما تنها عامل نیستند.
  • اضافه وزن: افرادی که چاق هستند ساعتهای زیادی را روی پاهای خود هستند و می توانند این وضعیت را بدتر کند.
  • تمرینات شدید: تمرینات شدید گاهی اوقات ممکن است به این درد منجر شود.
  • پاهای صاف: شکل پا می تواند خطر ایجاد این وضعیت را در صورت عدم انعطاف پذیری تاندون آچیلی پا، بدتر کند.
  • کفش نامناسب: با استفاده از کفش های بدون پاشنه و یا پاشنه بلند (به ویژه آن هایی که دارای پاشنه های نازک و بلند هستند) می توانند خار پاشنه کفش را افزایش دهند.  

از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم؟

معمولا خار پاشنه علامتی ندارد، ولی اگر در قسمت تشکیل خارپاشنه التهاب ایجاد شود، موجب بروز درد متناوب یا مزمن (به ویژه در هنگام راه رفتن یا دویدن) می شود. خوش بختانه برای این عارضه درمان نیز وجود دارد، که درمان خار پاشنه با روش های گیاهی از مورد پسند ترین راه های درمان آن می باشد.

به طور کلی می توان علائم خار پاشنه را به صورت زیر بیان کرد:

  •  درد شدیدی مانند درد فرو کردن چاقویی در پاشنه  پا، هنگام صبح و پس از ایستادن روی پای خود
  •  دردی خفیف در پاشنه  پا در باقی ساعات روز
  •  التهاب و تورم در جلوی پاشنه  پا
  •  ایجاد حرارت در قسمت درگیر و آسیب دیده
  •  برآمدگی استخوانی شکل کوچک و قابل مشاهده ای زیر پاشنه  پا
  •  حساسیت در کف پاشنه  پا که موجب سخت شدن راه رفتن در حالت پابرهنه می شود. 

پیشگیری از بروز ناهنجاری خار پاشنه پا

برای جلوگیری از بروز خار پاشنه به توصیه های زیر توجه داشته باشید:

  • کاهش وزن
  • درمان به موقع بیماری های التهابی
  • محکم کردن ساق پا
  •  انتخاب کفش مناسب برای فعالیت های مختلف
  •  گرم کردن بدن و انجام تمرینات کششی قبل از ورزش
  •  اجتناب از پوشیدن کفش های پاشنه ساییده شده و پاشنه بلند و تیز 

درمان خار پاشنه با روش های گیاهی

  • درمان خانگی خار پاشنه با سرکه سیب

یک حوله را به شکل پای خود ببرید و آن را در سرکه سیب فرو ببرید. حوله خیس شده را در کفش خود قرار دهید. حتما حوله را در طول روز مرطوب نگه دارید.

حداقل یک هفته این درمان را دنبال کنید.
در روشی جایگزین، 1/2 فنجان سیب سرکه را در یک تابه گرم کنید و آن را در یک ظرف کوچک که با آب گرم پر است، اضافه کنید. پای خود را در ظرف به مدت 5 تا 10 دقیقه قرار دهید، 2 بار در روز برای 1 یا 2 هفته این درمان را تکرار کنید.شما همچنین می توانید 1 قاشق غذا خوری از سرکه سیب و عسل را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و آن را دو بار در روز برای 1 یا 2 هفته بنوشید.

  • درمان فوری خارپاشنه با روغن نارگیل

درمان خار پاشنه در طب سنتی استفاده از روغن نارگیل را پیشنهاد می دهد.طبق این طب ابتدا منطقه آسیب دیده را با روغن نارگیل گرم ماساژ دهید و بگذارید چند ساعت بماند تا از درد و التهاب راحت شوید.

این کار را هر روز قبل از رفتن به رختخواب برای جلوگیری از ناراحتی در صبح انجام دهید.شما همچنین می توانید 1 قاشق غذا خوری روغن نارگیل را هر روز صبح بخورید.

  • کفی طبی خار پاشنه

این کفی ها که داخل کفش قرار می گیرند، باعث کاهش فشار به پاشنه  پا می شوند.این کفی های طبی با کنترل فشار در ناحیه پاشنه و کف پا موجب کاهش درد ناشی از التهاب غلاف چربی کف پا می شود. 

  • جوش شیرین برای درمان خار پاشنه

جوش شیرین یک داروی گیاهی خار پاشنه پا می باشد.برای درمان با این داروی گیاهی ابتدا 1/2 قاشق چای خوری جوش شیرین و کمی آب را مخلوط کنید تا خمیری تهیه شود.این خمیر را روی پاشنه خود قرار دهید و آن را با باند گاز استریل ببندید.دو بار در روز این درمان را تکرار کنید.

در روش دوم، 1 قاشق چای خوری جوش شیرین و 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. آن را یک بار در روز به مدت 2 هفته بنوشید تا PH بدنتان متعادل شود.

  • درمان خار پاشنه با آبغوره

یکی از مهم ترین و کم هزینه ترین روش ها برای درمان اسپور پاشنه، درمان خار پاشنه با استفاده از آبغوره است. این روش بسیار کاربردی و کوتاه بوده است به طوری که استفاده از این ماده پرخاصیت برای رفع اسپور پاشنه در مدت زمان کوتاهی صورت میگیرد.

آبغوره از دانه های نارس انگور ساخته شده است که دارای خواص بسیار زیادی در بسیاری از زمینه ها نیز می باشد. آبغوره منبع غنی از ویتامین سی است که همین امر باعث شده برای دفع بسیاری از التهاب ها از این ماده استفاده شود.

  •  درمان خارپاشنه با کاکتوس

برای درمان خار پاشنه با روش های گیاهی کاکتوس یکی از مهم ترین گیاهان است. کاکتوس از جمله گیاهانی است که دارای قابلیت انعطاف پذیری بالایی بوده و با هر نوع شرایط آب و هوایی سازگار بوده و مقاوم است. مقاومت این گیاه همان اثر بخشی دارویی آن محسوب می شود.

یکی از روشهای درمان گیاهی خارپاشنه ، استفاده از کاکتوس است. شما می توانید برگ های این گیاه را تکه تکه کرده و بر روی محل درد قراردهید.

همچنین می توانید برای اثر دهی بیشتر این گیاه، کمی روغن زیتون گرم شده به آن مالیده و روی خار پاشنه گذاشته و محل را با پارچه ای تمیز ببندید. از این درمان خانگی در زمان های قدیم برای تسکین درد های مختلف استفاده می شد.

  • درمان خارپاشنه با اسفند

استفاده از اسفند نیز روشی دیگر برای درمان خار پاشنه است. برای استفاده از این روش به این صورت عمل کنید که روزانه هفت عدد اسفند را بخورید. انجام مکرر و منظم این روش به بهبود خار پاشنه کمک می کند.

  • درمان خارپاشنه با گوجه فرنگی

درمان گیاهی خارپاشنه با گوجه فرنگی فوق العاده است و گوجه فرنگی علاوه بر مصرف خوراکی دارای خواص بی شمار درمانی است. این خواص درمانی بیشتر به دلیل دانه های گوجه فرنگی است.

گوجه فرنگی در بهبود درد و درمان خار پاشنه موثر است. برای کاهش درد خار پاشنه می توانید کمی آب گوجه فرنگی را در محل درد اعمال کرده و منتظر باشید که درد ناشی از آن کشیده شود. این درمان معمولا تا دو هفته جواب می دهد و شما از درد ناحیه خار پاشنه خلاص می شوید. 

  • سیر برای درمان خارپاشنه

برای درمان خار پاشنه با سیر شما می­توانید از چند روش استفاده کنید که موثرترین آن ها عبارت اند از:

ماساژ پاشنه با سیر: درمان خار پاشنه با ماساژ یکی از موثرترین شیوه­ های درمانی آن است. برای آنکه تأثیر آن بیشتر شود، کافی است این کار را با سیر انجام دهید. سیر را پوست بگیرید و له کنید سپس آن را حین ماساژ به پاشنه خود بمالید. توجه داشته باشید که ماساژ شما باید کاملاً اصولی باشد.

سیر بخورید: خاصیت سیر بر همگان آشکار شده است. البته برخی به دلیل بوی ناخوشایند آن از خوردن سیر امتناع می­ کنند. اما برای درمان خار پاشنه باید آن را میل کنید. خاصیت­هایی که سیر دارد موجب کاهش التهاب پا و همچنین درمان خار پاشنه می­ شود. می­ توانید حبه­ های سیر را خورد کنید و همچون قرص با آب میل نمایید.

  • درمان خار پاشنه با روغن دانه کتان

روغن دانه کتان یک منبع غنی از اسید آلفا لینولنیک است که یک فرم اسیدهای چرب امگا 3 است. بنابراین روغن کتان می تواند به کاهش درد و التهاب ناشی از خارپاشنه کمک کند. می توانید از روغن کتان برای خارپاشنه به روش زیر استفاده کنید:

  1. نصف فنجان روغن کتان را گرم کنید.
  2. قسمتی از یک پارچه را در روغن خیس کنید.
  3. آن را روی پاشنه خود قرار دهید و آن را با پلاستیک بپوشانید.
  4. یک پد گرم را روی پلاستیک قرار دهید.
  5. این کار را روزانه انجام دهید تا درد برطرف شود.
  •  پک یخ برای درمان خار پاشنه

یکی از ساده ترین راه درمان خار پاشنه، استفاده از پک های سرد می باشد، به این صورت که آن را زیر پای خود برای 10 تا 15 دقیقه رول کنید. این کار را بعد از یک روز با فعالیت شدید و احساس درد فوری انجام دهید.

نکته ای که بسیار مهم است و باید توجه کنید این است که یخ را مستقیما به پوست خود نزنید، چرا که ممکن است یخ زدگی در پایتان ایجاد شود. بنابراین حتما از پک های سرد استفاده نمایید. 

  • درمان خارپاشنه با سنگ پا

یکی دیگر از راههای خلاص شدن از خار پاشنه، استفاده از سنگ پا است. این روش که یکی از ساده ترین راه های درمان سنتی خار پاشنه می باشد، به این صورت است که باید ابتدا پا دارای دچار خار پاشنه را به مدت 5 تا 7 دقیقه درون آب گرم قرار دهید تا نرم شود، سپس سنگ پا را خیلی آهسته روی ناحیه خار پاشنه بکشید. چند دقیقه این کار را تکرار کنید.

بهتر است برای نتیجه گیری مطلوب، چند روز این کار را تکرار کنید تا خار پاشنه کم کم برطرف شود. با استفاده از سنگ پا، تراکم کلسیم یا همان خار پاشنه در ناحیه استخوان پاشنه، کاهش پیدا کرده و کم کم برطرف می شود.

اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

اگر خار پاشنه درمان نشود با گذشت زمان ممکن است موجب ایجاد عفونت شدید در پا شده و درد آن بیشتر شود تا جایی که دیگر فرد توان راه رفتن نداشته باشد.

کلام پایانی

توجه داشته باشید در هر نوع درمان گیاهی و خانگی باید چند روز درمان را پیگیری کرد، تا به نتیجه دلخواه رسیده و درد در نواحی مختلف کاهش پیدا کند.

به همین منظور درمان خار پاشنه با روش های گیاهی نیز ممکن است مدتی به طول بینجامد، اما اثربخشی آن حتمی و بدون هیچ گونه عوارضی می باشد.

 

چه روش هایی برای درمان ترک پا وجود دارد؟

ترک پاشنه پا که به آن شقاق پاشنه نیز گفته می شود، یک بیماری شایع پا است که می تواند باعث ایجاد ناراحتی یا حتی درد شود. اگر این سوال در ذهن تان ایجاد شده که ترک پا نشانه چیست؟ باید به شما بگوییم که این ترک ها ناشی از خشکی پوست هستند و با پوست ضخیم، به علاوه گاهی پینه های زرد یا قهوه ای در اطراف لبه پاشنه همراه می گردند.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص پوست و مو مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره پوست و مو

اغلب، تنها مشکل پاشنه های ترک خورده ظاهر آنها است. با این حال، در برخی موارد، اگر ترک ها عفونی شوند، شرایط می تواند شدیدتر باشد.

بر اساس ارزیابی ملی سلامت پا در سال 2012، 20 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده دچار ترک خوردگی پوست در پاهای خود شده اند. زنان 50 درصد بیشتر از مردان این بیماری را گزارش کردند.

در صورت عمیق بودن ترک های پاشنه پا، امکان دردناک بودن آنها نیز وجود دارد. به عنوان مثال زمانی که فرد می ایستد ممکن است دردناک باشند و یا گاهی اوقات حتی به خونریزی منجر شوند.

در صورتی که احساس درد، قرمزی، تورم یا درد شدید در هر ناحیه از پا برای بیش از چند روز ادامه داشته باشد، بایستی به پزشک مراجعه گردد. متخصصین مشاوره آنلاین پذیرش 24 آماده پاسخگویی به سوالات شما در این باره هستند.

در ادامه مقاله، شما را با اقداماتی که می توانید در خانه برای پیشگیری و درمان ترک پا ها در موارد جزئی این بیماری انجام دهید، بیان می کنیم.

درمان خانگی ترک پا

ترک پاشنه پا یا شقاق پاشنه پا یک بیماری شایع پا است که ممکن است یک پنجم بزرگسالان در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار دهد.

نوشته های مشابه

  • روش های جلوگیری و درمان های خانگی ترک پا

    1401-01-25

  • هر آنچه که باید درباره علل پوسته‎ پوسته شدن کف پا بدانید

    1400-04-02

درمان های مرطوب کننده به شکل کرم برای ترک پا، لوسیون و پماد می توانند به حفظ رطوبت در پوست کمک کنند. این موارد می توانند مانع از خشک شدن و ترک خوردن پوست گردند. درمان سریع ترک پا با مرطوب کننده همچنین می تواند به ترمیم پوستی که قبلاً ترک خورده است کمک نماید.

در موارد خفیف برای درمان سریع ترک پاشنه پا، مرطوب کردن دو یا سه بار در روز ممکن است مشکل را برطرف نماید. مالش دادن آرام هر پینه پا با سنگ پا و استفاده از مرطوب کننده نیز می تواند کمک کننده باشد. با این حال، مراقب باشید که از مصرف سنگ پا زیاده روی نکنید، زیرا می تواند باعث بدتر شدن ترک خوردگی پاشنه پا شود.

اقدامات زیر ممکن است به درمان ترک انگشت پا کمک کنند:

استفاده از مرطوب کننده یا نرم کننده

عملکرد نرم کننده ها به گونه ای است که به پوست نفوذ کرده و باعث کمتر از دست دادن آب می شوند. این مواد شکاف بین پوسته های پوست را پر نموده و باعث می شوند تا پوست صاف، نرم و انعطاف پذیر به نظر برسد. از طرفی مواد موجود در این مرطوب کننده ها به کاهش از دست دادن آب در پوست کمک می کند.

عملکرد مرطوب کننده ها به گونه ای است که با نفوذ به لایه بیرونی پوست، آب موجود در هوا را جذب نموده و بنابراین رطوبت خود را حفظ می کنند. مرطوب کننده ها همچنین قادرند به افزایش ظرفیت آب پوستی کمک نمایند.

در شرایط خشکی، مرطوب کننده ها ممکن است رطوبت را از لایه های پایینی پوست به جای اتمسفر جذب کنند. در چنین موقعیتی به طور کلی ممکن است به کم آبی بیشتر پوست دامن بزنند. ترکیب یک ماده مرطوب کننده با یک عامل انسدادی می توانند به آب بندی بیشتر رطوبت در پوست کمک نمایند.

یکی از درمان های خانگی بدین منظور، درمان ترک پا با سیب زمینی است که از نشاسته آن برای مرطوب کردن ترک های پاشنه پا استفاده می گردد.

استفاده از یک مرطوب کننده با حالت مسدود کنندگی

هنگامی که نرم کننده یا ماده مرطوب کننده جذب شد، افراد می توانند یک لایه ضخیم از یک مرطوب کننده انسدادی را درست قبل از خواب روی آن بمالنند تا رطوبت را بیشتر در خود حفظ نمایند.

مرطوب کننده های انسدادی، پوست را در یک لایه نازک می پوشانند تا از تبخیر رطوبت از بیرونی ترین لایه پوست جلوگیری کنند.

نمونه هایی از مرطوب کننده های انسدادی عبارت اند از:

  • درمان ترک پا با وازلین و لیمو
  • لانولین
  • روغن معدنی
  • سیلیکون ها مانند دایمتیکون

ژل پترولیوم به عنوان موثرترین مرطوب کننده انسدادی در نظر گرفته شده که باعث کاهش بیش از 98 درصد از دست دادن آب از لایه بیرونی پوست می گردد.

اگرچه انسدادها برای حفظ رطوبت به خوبی عمل می کنند، اما می توانند چرب، چسبنده و کثیف باشند.

به منظور درمان ترک پا با وازلین و لیمو بایستی پاهای خود را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب گرم قرار دهید. سپس بعد از شستشو و خشک کردن آنها، 3 تا 4 قطره آب لیمو را با 1 قاشق چایخوری وازلین مخلوط کرده و به پاشنه پا و سایر قسمت های ترک خورده پاهای خود بمالید. در نهایت جوراب نخی بپوشید و یک شب روی آنها را بپوشانید.

به منظور درمان ترک پا با روغن زیتون و یا حتی درمان ترک پا با گلیسرین که جزو این روغن ها به حساب می آیند، با خیساندن و مالش دادن پاهای خود هفته ای یک بار از ترک پاشنه پا جلوگیری کنید. به محض بیرون آمدن از حمام، روغن زیتون را روی پاشنه پا مالیده و هر شب قبل از خواب دوباره روغن زیتون را بمالید. در رختخواب جوراب بپوشید تا روغن روی پاها و رختخواب تان باقی بماند.

پوشیدن جوراب تمام نخی در رختخواب

پوشیدن جوراب های صد در صدی نخی در رختخواب بعد استفاده از ژل روغنی روی پاشنه پا ممکن است به موارد زیر کمک کند:

  • رطوبت را در خود نگه می دارد.
  • اجازه می دهد پوست پاشنه نفس بکشد.
  • از کثیف شدن ملحفه ها جلوگیری می کند.
  • پس از چندین روز تکرار این روتین، پوست پاشنه پا باید نرم شود.

استفاده از کراتولیتیک روی پوست ضخیم شده

زمانی که پوست پاشنه ضخیم باشد، استفاده از کراتولیتیک ممکن است به نازک شدن آن و همچنین اعمال موثر سایر درمان ها کمک نماید.

کراتولیتیک ها عواملی هستند که باعث نازک شدن پوست ضخیم شده و با شل نمودن لایه بیرونی پوست به حذف سلول های مرده پوست کمک می کنند. این فرآیند به پوست اجازه می دهد تا رطوبت بیشتری را در خود نگه دارند.

نمونه هایی از کراتولیتیک ها عبارت اند از:

  • آلفا هیدروکسی اسیدها مانند اسید لاکتیک و اسید گلیکولیک
  • اسید سالیسیلیک
  • اوره

محصولاتی که حاوی کراتولیتیک و مرطوب کننده هستند می توانند به عنوان بهترین کرم ترک پا باشند. به عنوان مثال، اوره هم کراتولیتیک و هم مرطوب کننده است که پوست خشک، ترک خورده و ضخیم شده را مرطوب کرده و از بین می برد.

برای درمان ترک پا با جوش شیرین کافی است فقط مقداری جوش شیرین به آب اضافه کنید. خواص ضد التهابی موجود در جوش شیرین به تسکین ترک های شما کمک می کنند. پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در این آب خیس کنید و سپس با آب تمیز پاک کنید.

اسید سالیسیلیک ماده سازنده موجود در آسپرین است، بنابراین برای درمان ترک پا با آسپرین می توان به راحتی از این گزینه دارویی استفاده کرد. این دارو بر روی پوست اعمال شده و برای درمان زگیل های معمولی پوست و پا پلانتار مورد استفاده قرار می گیرد. اسید سالیسیلیک موجود در آسپرین به کنده شدن تدریجی زگیل کمک می کند. این دارو همچنین برای کمک به از بین بردن میخچه و پینه استفاده می شود.

مالش دادن آرام پوست ضخیم شده با سنگ پا

زمانی که پوست مرطوب شد، مالیدن آرام سنگ پا به پاشنه پا، ممکن است به کاهش ضخامت پوست سخت و پینه و در نتیجه رفع خانگی ترک پا کمک کند.

دقت کنید که برای تراشیدن پشت و بریدن پوست باید از تیغ و قیچی استفاده کرد. افراد مبتلا به دیابت یا نوروپاتی نباید از سنگ پا استفاده کنند و در عوض باید به متخصص پوست یا متخصص پا مراجعه کنند.

استفاده از بانداژ مایع

برای پوشاندن پوست ترک خورده می توان از بانداژ مایع، ژل یا اسپری استفاده کرد. این مواد قادرند یک لایه محافظ بر روی ترک ها ایجاد کنند تا به کاهش درد کمک کرده و انتقال آلودگی و میکروب ها را به زخم ها متوقف کنند و بدین ترتیب به رفع فوری ترک پا کمک نمایند.

درمان ترک پا با درمان های پزشکی

در موارد شدید ترک پاشنه پا یا در صورت نیاز به مراقبت پزشکی، پزشک ممکن است موارد زیر را اعمال نماید:

  • پوست مرده را از این نواحی حذف کند.
  • مواد نرم کننده یا حذف کننده قوی تری را تجویز نماید.
  • برای بستن ترک ها، استفاده از چسب پزشکی را توصیه می نماید.
  • در صورت وجود عفونت، داروهای آنتی بیوتیکی را تجویز می کند.
  • پاشنه پا را با پانسمان یا بانداژ مناسب خواهد بست.
  • استفاده از لایه های محافظتی در کفش، مانند پد پاشنه یا فنجان پاشنه را توصیه خواهد کرد.

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، بهتر است در چنین شرایطی نحوه راه رفتن خود را تغییر دهید.

دلایل ترک پاشنه پا

پاشنه های ترک خورده ممکن است به دلیل چاقی، استفاده از کفش های نامناسب یا ایستادن طولانی مدت ایجاد شوند.

پوست خشک معمولا باعث ترک پاشنه پا می شود. هنگامی که وزن و فشار به پد چربی زیر پاشنه پا وارد می کند، پوست به سمت طرفین منبسط می گردد. اگر پوست فاقد رطوبت باشد، سفت شده و در نتیجه کشش کمتر، مستعد ترک خوردن می شود.

علل دیگر ترک پا عبارت اند از:

  • ایستادن برای مدت طولانی، به ویژه روی کفپوش های سخت
  • چاقی
  • کفش های پشت باز
  • استفاده از کفش های نامناسب
  • اصطحکاک از پشت کفش
  • راه رفتن ضعیف
  • هوای سرد و خشک

عوامل خطر

برخی از بیماری ها باعث می شوند که افراد پوست خشکی داشته باشند و خطر ترک پاشنه پا در آنها بیشتر گردد. این عوامل شامل:

  • چاقی
  • دیابت
  • پسوریازیس
  • اگزما
  • کف پای صاف
  • پای ورزشکار
  • عفونت های قارچی
  • خار پاشنه
  • کم کاری تیروئید
  • سندرم شوگرن
  • درماتوز کف پا نوجوانان

جلوگیری از ترک پاشنه پا

اقدامات زیر می تواند به جلوگیری از خشکی پوست پا و ترک پاشنه کمک کند:

  • پرهیز از حمام و دوش گرفتن باعث بدتر شدن خشکی پوست پاشنه پا می شود.

افرادی که پوست خشکی دارند باید موارد زیر را دنبال کنند:

  • از مصرف آب داغ اجتناب کنید، به جای آن از آب گرم استفاده کنید.
  • زمان حمام یا دوش گرفتن خود را به 5-10 دقیقه محدود کنید . این کار مانع از دست دادن بیشتر رطوبت گردد.
  • از یک پاک کننده ملایم و بدون عطر استفاده کنید.
  • به آرامی پوست را با حوله پاک کنید تا خشک شود.
  • بلافاصله پس از خشک شدن از مرطوب کننده استفاده کنید.
  • بلافاصله پس از شستشو از مرطوب کننده به پاشنه پا مالش دهید.

پس از حمام، دوش گرفتن یا خیساندن پا، افراد باید فوراً یک مرطوب کننده را روی پاهای خود بمالند تا رطوبت آنها را به دام بیندازند. پمادها و کرم ها موثرتر از لوسیون ها هستند و کمتر پوست را تحریک می کنند.

مرطوب کردن اندک ترک پاشنه پا دو یا سه بار در روز ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

آکادمی پوست آمریکا استفاده از پماد یا کرم حاوی روغن را برای پوست های خشک توصیه می کند. آنها همچنین پیشنهاد می کنند که پمادها و کرم های حاوی موارد زیر ممکن است خشکی پوست را تسکین دهند:

  • اسید لاکتیک
  • اوره
  • اسید هیالورونیک
  • گلیسرین
  • دایمتیکون
  • لانولین
  • نفت خام
  • روغن معدنی

بنابراین از صابون های تند یا محصولات مراقبت از پوست معطر خودداری کنید. بنابراین دنبه برای ترک پا به عنوان یک داروی خانگی ترک پا عمل می کند.

در حالی که تمیز، خشک و عاری از عفونت بودن پاشنه های ترک خورده از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما استفاده از صابون های تند می توانند پوست را بیشتر خشک کنند. استفاده از یک پاک کننده ملایم به حفظ رطوبت بیشتر در پوست پاشنه پا کمک می کند.

همچنین محصولات نرم کننده ای وجود دارد که می توان از آنها به جای صابون در حمام و دوش گرفتن استفاده کرد.

محصولات مراقبت از پوست که حاوی رایحه، الکل، رتینوئیدها یا آلفا هیدروکسی اسید هستند، گاهی برای پوست های خشک و حساس بسیار نامطلوب و آسیب رسان می گردند. اجتناب از مصرف این محصولات ممکن است باعث محافظت از چربی های طبیعی پوست شود.

پوشیدن کفش های پاشنه بسته

پوشیدن کفش یا چکمه با پاشنه بسته می تواند به بهبود و جلوگیری از ترک در پشت پا کمک کند. کفش های با پاشنه بسته با بالشتک از ناحیه مشکل دار پا حمایت می کنند. افراد باید از کفش های پاشنه باز، کفش های با کفی نازک و کفش های نامناسب اجتناب کنند.

پوشیدن جوراب های بالشتک دار، کفش هایی با کفی ضد لغزش و استفاده از کفی های توصیه شده توسط متخصص بهداشت پا نیز ممکن است از بافت نرم پا محافظت کنند.

پوشیدن جوراب نخی با کفش نیز ممکن است به کاهش اصطحکاک کمک نماید. جوراب نخی با کفش همچنین می توانند عرق و رطوبت را جذب کرده، به پوست اجازه تنفس دهند و از طرفی به جلوگیری از خشک شدن پوست کمک کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر پاشنه پاهای شما به شدت ترک خورده است یا اگر خوددرمانی بعد از یک هفته باعث بهبود ترک پاشنه پا نگردیده، بایستی در چنین مواردی به متخصص پا یا متخصص پوست مراجعه شود. خبر خوب این که پزشک متخصص آنلاین پوست پذیرش 24 آماده پاسخگویی به صورت اینترنتی و تلفنی به سوالات شما در این باره هستند.






2.7/5


(3 نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص پوست و مو را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر پوست و مو

Back to top button