درمان خانگی کشیدگی تاندون شست دست

 

این مقاله صرفا جهت اطلاعات شما می باشد و درمان قطعی با این روش ها ثابت نشده است.

آرتروز بیماری است که موجب درد در قسمت هایی از بدن از جمله انگشتان، زانو، آرنج، باسن و گردن می شود. این بیماری در حقیقت در مفصل های بین استخوان ها خود را نشان می دهد. درد طاقت فرسای ناشی از آرتروز معمولا به دلیل وجود رشته های عصبی اطراف مفصل ها می باشد. اعصاب اطراف مفصل ها کمک می کنند تا مفصل های پیچیده مانند زانو به درستی کار کنند. بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز اغلب برای تسکین درد و علائم آرتروز به طب و درمان های گیاهی روی می آورند.

 

گیاهان زیادی در طبیعت وجود دارند که تاثیر خوبی در درمان علائم روماتوئید دارند در حالی که ما تنها تعداد معدودی از آن ها را می شناسیم. رژیم غذایی سالم، تغییر شیوه زندگی و برخی درمان های خانگی شما را از بی تحرکی نجات داده و به زندگی عادی هدایت می کنند. در این مقاله به معرفی گیاهانی می پردازیم که تاثیر خوبی در درمان آرتروز دارند.

سرکه سیب

سرکه سیب سرشار از مواد معدنی از جمله: کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. مصرف سرکه سیب تاثیر خوبی در کاهش درد آرتروز دارد. سرکه سیب موجب کاهش تجمع سموم در مفاصل و بافت های همبند می گردد.

طریقه مصرف سرکه سیب:

  • یک فنجان آب گرم را آماده کنید.
  • یک قاشق سرکه سیب و عسل را به آب گرم افزوده ومخلوط کنید.
  • این ترکیب اثر قلیایی دارد پس سعی کنید هر روز صبح یک فنجان از ترکیب آماده را بنوشید.

زنجبیل

زنجبیل یکی از گیاهان رایج در طبیعت است که به دلیل خاصیت ضدالتهابی طبیعی نقش مهمی در درمان آرتروز دارد.

طریقه مصرف:

  • 6 قاشق چای خوری زنجبیل خشک، 6 قاشق چای خوری تخم زیره و 3 قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه را مخلوط کنید. 3 بار در طول روز، و هر بار نصف قاشق چای خوری از این مخلوط را با آب ترکیب و مصرف کنید.
  • روغن زنجبیل را به طور منظم روی نواحی که احساس درد می کنید مالیده و خوب ماساژ دهید. این کار موجب کاهش درد، التهاب و خشکی مفاصل می شود.
  • مصرف منظم زنجبیل خام موجب بهبود جریان خون شده و در نتیجه تاثیر خوبی در کاهش درد دارد. زنجبیل تازه را پوست بکنید، خرد کنید و در کنار وعده های غذایی مصرف کنید.

زردچوبه

مصرف منظم زردچوبه موجب کاهش التهاب می شود. زردچوبه گیاهی است که حاوی ماده ای به نام کورکومین بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد. کورکومین تاثیر خوبی در درمان بیماری آرتریت روماتوئید دارد. می توانید 1  لیوان آب زردچوبه تازه و یا ترکیب 1 قاشق چای خوری زردچوبه در 1 لیوان شیر گرم را قبل از خواب میل کنید.

دارچین

دارچین به دلیل خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی که دارد تاثیر به سزایی در کاهش درد آرتروز دارد.

طریقه مصرف:

  • نصف قاشق چایخوری پودر دارچین و 1 قاشق غذاخوری عسل را در 1 فنجان آب گرم مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا میل کنید. این کار را برای چند روز متوالی تکرار کنید.
  • ضماد دارچین و عسل را تهیه کنید و نواحی که درد می کند را با ترکیب فوق خوب ماساژ دهید.

زیره سیاه

زیره سیاه به دلیل ترکیبات فلاونوئید و آنتی اکسیدان ها، یک ادویه ضدالتهابی بسیار موثر است. اسید سالیسیلیک موجود در زیره سیاه موجب تسکین درد می شود. طریقه مصرف زیره سیاه:

  • 2 قاشق چای خوری زیره سیاه را در 1 لیوان آب حل کنید.
  • مخلوط را خوب بجوشانید تا زمانی که سه چهارم آن تقلیل یابد.
  • اجازه دهید ترکیب جوشانده سرد شود.
  • ترکیب آماده را هر روز قبل از خواب و صبح ها ناشتا مقداری میل کنید.

رازیانه

فیبرهای غذایی موجود در رازیانه این گیاه را به یک ادویه برتر با خاصیت آنتی اکسیدانی تبدیل کرده است. آنتول که ترکیب اصلی موجود در روغن رازیانه است به کاهش التهاب کمک شایانی می کند.

ویتامین C موجود در رازیانه، رادیکال های آزاد را خنثی کرده و مانع درد و تحلیل مفصل هایی می شود که دربیماری های استئوآرتریت و آرترید روماتوئید مشاهده می شوند. ویتامین C  همچنین موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.

گنجاندن ادویه رازیانه در وعده های غذایی مزایای فراوانی برای سلامتی شما دارد. دمنوش رازیانه را تهیه کنید وعلاوه بر کاهش درد و تورم ناشی از آرتروز از طعم دلنشین آن نیز لذت برید.

  • 1 قاشق چای خوری رازیانه را در هاون خوب بکوبید.
  • 1 فنجان آب گرم آماده کنید. (نیاز به جوشاندن نیست.)
  • رازیانه های کوبیده را داخل فنجان ریخته و آب گرم را اضافه کنید.
  • روی فنجان را پوشانده و 10 دقیقه صبر کنید.
  • بعد از آماده شدن دمنوش می توانید آن را میل کنید. از آن جایی که رازیانه طبیعتا طعم شیرینی دارد نیازی به افزودن شکر و یا شیرین کننده نیست.

2 تا 3 بار در طول روز می توانید این دمنوش را میل کنید.

تخم شنبلیله

تخم شنبلیله حاوی مقدار زیادی فیبر، پروتئین و ترکیبات دیگری چون آهن، ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین C، فسفات، فلانوئید و آلکالوئید است. به دلیل خاصیت ضدالتهابی تخم های شنبلیله، این گیاه معمولا برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز و نقرس مصرف می شود. به روش های مختلفی می توان تخم های شنبلیله را برای درمان آرتروز مصرف کرد.

طریقه مصرف:

  • 1 قاشق چایخوری تخم شنبلیله را به مدت یک شب در آب خیس کنید. صبح ، آب را بیرون ریخته و تخم ها را بجوید. ممکن است در ابتدا، طعم تخم های شنبلیله برای شما کمی تلخ باشد اما به تدریج ذائقه شما به طعم آن عادت می کند.
  • اگر هنگام جویدن نتوانستید طعم تلخ آن را تحمل کنید، همراه با آب قورت دهید.
  • در صورتی که نتوانستید تخم شنبلیله را صرف کنید، می توانید آن را پودر کنید. 1 قاشق چایخوری پودر تخم شنبلیله را در آب مخلوط کرده و صبح ها ناشتا میل کنید. این کار را هر روز به مدت 2 تا 3 ماه تکرار کنید.
  • می توانید تخم شنبلیله و یا پودر آن را در عصاره گوشت و یا در ترکیب ادویه مصرف کنید.

ماساژ با روغن خردل

ماساژ با روغن خردل تاثیر به سزایی در تسکین درد  و التهاب ناشی از آرتروز دارد. این روغن کاملا طبیعی و گیاهی بوده و موجب تحریک و یا بهبود جریان خون می شود.

  • مقداری از روغن خردل را کمی گرم کنید. در صورت وجود تورم بهتر است کمی آب پیاز را به روغن مخلوط کنید. ناحیه درد را به آرامی با روغن ماساژ دهید، با کیسه پلاستیکی خوب بپوشانید و حوله گرم روی آن قرار دهید. برای کسب نتیجه مطلوب بهتر است این کار را هر روز و قبل از خواب انجام دهید.
  • روغن اکالیپتوس نیز تاثیر خوبی در کاهش تورم دارد بنابراین می توانید از مقدار کمی روغن اکالیپتوس برای ماساژ مفاصل استفاده کنید. مخلوط متیل سالیسیلات و روغن اکالیپتوس نیز برای تسکین درد مفاصل مفید هستند. برای این نوع درمان نیازی به گرم کردن ترکیب روغن ها نیست.

فهرست موضوعات

  1. علایم
  2. علت
  3. زمان مراجعه به پزشک
  4. تشخیص
  5. درمان
  6. عوارض

بیماری درد مچ دست بیماری دردناکی است که برروی تاندون های شست دست تاثیرمیگذارد، زمانیکه شما دچار این بیماری شوید با چرخاندن مچ دست ،مشت کردن دست وهنگام گرفتن اشیاء با مشکل و درد مچ دست مواجه می شوید. اگر چه هنوز دلیل اصلی بیماری دکوئروین یا درد شست و مچ دست ناشناخته است. اما انجام فعالیت هایی که باعث حرکت های مکرر دست و مچ دست می شود مانند ورزش گلف، ورزش هایی که از راکت استفاده می شود و بلندکردن یک کودک می تواند باعث تشدید این بیماری شود.

علایم

از جمله علائم درد مچ دست که فرد در خود مشاهده میکند عبارتست از:

1-  درد شست دست

2-  ورم درنواحی اطراف شست دست

3-  ایجاد اشکال در هنگام حرکت شست ومچ دست با انجام فعالیت هایی مانند چنگ زدن و یا محکم گرفتن اشیاء

4-  ایجاد احساس چسبندگی و افت و خیز در شست هنگام حرکت آن

5-  درد مچ دست

زمانیکه این اختلال در طولانی مدت درمان نشود، می تواند باعث گسترش درد از ناحیه شست به پشت ساعد شود انجام حرکاتی مانند چنگ زدن یا نیشگون می تواند باعث تشدید درد مچ دست و شست شود.

علت

typing-wrist-pain-small

استفاده بیش از حد مچ دست باعث بروز بیماری درد شست و مچ دست می شود. زمانیکه حرکاتی مانند گرفتن یک شی، نیشگون، چنگ و محکم گرفتن شی را انجام می دهید، از دو تاندون اصلی مفصل مچ دست و ناحیه تحتانی شست استفاده می کنید این تاندون ها به صورت طبیعی در تونل کوچکی که آنها را به شست متصل کرده است میلغزند وحرکت میکند درصورتیکه حرکات مکرر انجام دهید باعث آسیب دیدگی پوشش وپوسته اطراف این تاندون ها می شوید ومنجربه گرفتگی ومحدودیت درحرکت تاندون ها میشود .دلائل دیگر بروز بیماری درد مچ دست شامل موارد زیر است:

1-  آسیب دیدگی های مستقیم به مچ دست مانند دررفتگی مچ دست و تاندون ها، که باعث جراحت بافت ها و محدودیت در حرکت تاندون ها و درد شست و مچ دست می شود

  درمان رگ به رگ شدن و کشیدگی مچ دست

2-  التهابات آرتروز مانند بیماری آرتروز روماتیسمی باعث درد مچ دست می شود.

افرادی که بین سنین 30 تا 50 سال هستند در خطر بروز این اختلال بیشتر از بقیه افراد قرار دارند خطر بروز بیماری درد مچ دست در خانمها به دلیل بارداری بیشتر از آقایان است. پرستاران کودک به دلیل اینکه ازشست خود به عنوان اهرم بارها درروز برای بلندکردن کودک استفاده میکنند دچار بیماری درد شست و مچ می شوند شغل ها و فعالیت هایی که باعث حرکات مکرر مفصل دست و مچ دست میشود، می تواند منجر به بروز بیماری درد مچ دست شود.

زمان مراجعه به پزشک

در صورتیکه موارد زیر را انجام داده اید و هنوز دچار درد مچ دست هستید با پزشک مشورت کنید:

1-  جلوگیری از حرکت شست در یک جهت به صورت مکرر تا جاییکه امکان دارد به منظور کاهش درد دست و درد شست.

2-  جلوگیری از نیشگون گرفتن به وسیله شست و چرخش مچ دست

3-  به کاربردن یخ در مفصل مچ دست آسیب دیده

4-  مصرف داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن و ناپروکسن

در صورتیکه با انجام فعالیت های روزانه درد مچ دست ایجاد شود حتما به دنبال راه های درمانی باشید.

تشخیص

برای تشخیص بیماری درد مچ دست پزشک مفصل دست ومچ دست را صورت فیزیکی معاینه میکند، تا هنگام فشار نواحی شست و مچ دست بروز هر گونه درد دست را ارزیابی کند. پزشک تستی را انجام می دهد که در این تست بیمار باید شست را به سمت کف دست خم کند و انگشتان دیگر را به سمت دست خم کند. سپس باید مچ دست را به سمت انگشت کوچک خم کند. در صورتیکه با انجام این حرکات در ناحیه شست در مچ دست درد ایجاد شود، فرد دچار بیماری درد مچ دست است. انجام تست های عکس برداری مانند اشعه ایکس برای تشخیص بیماری درد مچ دست نیست.

  سندرم تونل کارپال و درمان آن

درمان

روش های درمانی برای بهبود بیماری درد شست و مچ دست شامل مصرف دارو و درمان های فیزیوتراپی و درمان بر اساس شغل افراد یا جراحی است. رفع درد مچ دست در صورتیکه به موقع و سریع انجام شود، می تواند نتیجه بخش باشد. در صورتیکه فرد انجام فعالیت ها مکرر را متوقف نکند درد مچ دست مجدد به مفصل و استخوان دست باز میگردد. در صورتیکه درمان سریع آغاز شود، علائم بیماری بعد از گذشته 4 تا6 هفته بهبود میابد. در صورتیکه علائم این بیماری در بارداری ایجاد شود در ماه های آخر بارداری یا هنگامی که شیردهی متوقف شود، علائم هم بهبود میابد.

درمان اولیه

درصورتیکه درمان درد مچ دست به جراحی نیاز نداشته باشید، انجام مراقبت های لازم باعث جلوگیری از آسیب دیدگی می شود، این مراقبت ها در زیر توضیح داده شده است:

1-  استفاده از آتل یا بریس برای بی تحرک نگهداشتن شست و مچ دست و استراحت دادن این ناحیه در صورتی که پزشک تجویز کرده باشد

2-  جلوگیری از حرکات مکرر شست تا حد امکان برای بهبود درد شست دست

3-  جلوگیری از نیشگون گرفتن بوسیله شست زمانیکه مچ دست را به طرفین می چرخانید.

4-  استفاده از یخ روی مفصل آسیب دیده

5-  انجام تمریناتی که پزشک توصیه کرده است

6-  توجه لازم به انجام فعالیت هایی که باعث ایجاد درد، تورم و سوزش در شست و مچ دست می شود و جلوگیری از انجام آن و مطلع کردن پزشک از این علائم

دارو

برای کاهش ورم و درد مچ دست پزشک مصرف داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن و ناپروکسین را به بیمار توصیه می کند، پزشک همچنین ممکن است تزریق داروی کورتیکواستروئید در پوشش تاندون ها را برای کاهش تورم و درد شست دست توصیه کند. در صورتیکه درمان در6هفته ابتدائی بروز علائم بیماری آغاز شود. اکثر افراد بعد از تزریق کورتیکواسترئید به صورت کامل ریکاوری و احیا می شوند و اغلب با اولین تزریق بهبود میابند.

  بهترین مرکز لیزردرمانی در اصفهان

فیزیوتراپی

همچنین ممکن است برای درمان به پزشک فیزیوتراپی مراجعه کنید پزشک فیزیوتراپی عادت های شما را برای انجام فعالیت ها بررسی می کنند و روش هایی را به شما برای کاهش فشار روی مفصل مچ دست نشان میدهد او همچنین تمریناتی را برای افزایش استقامت ماهیچه ها، کاهش درد مچ دست و محدودیت در آسیب دیدگی تاندون های مچ دست و بازو به شما آموزش می دهد. پزشک فیزیوتراپی ممکن است ازاسپلینت برای مفصل و استخوان مچ دست به منظور محدودیت در حرکت مچ دست و شست استفاده کند.

جراحی

درصورتیکه بیماری درد مچ دست بسیارجدی باشد پزشک انجام جراحی را به بیمار توصیه می کند. پزشک در این جراحی پوشش اطراف تاندون ها و تاندون های مچ دست را بررسی میکند و پوشش را باز میکند و با کاهش فشار باعث می شود که تاندون ها آزادانه روی تونل ها بلغزند و حرکت کنند. پزشک درمورد موارد بعد از جراحی مانند استراحت، انجام تمرینات توانبخشی و استقامتی به شما نکاتی را متذکر خواهد شد شما بعد از انجام جراحی به پزشک فیزیواتراپی معرفی خواهید شد او با آموزش تمرینات استقامتی به شما برای انجام فعالیت های روزانه وجلوگیری از ایجاد آسیب دیدگی بعدی کمک میکند

عوارض

در صورتیکه بیماری درد مچ دست درمان نشود، می تواند استفاده مطلوب از دست و مچ دست را با مشکل مواجه کند. در صورتیکه تاندون ها به نحوه مطلوبی در تونل ها نلغزد و حرکت نکند باعث محدودیت در حرکت می شود.

در هنگام بروز درد مچ دست و شست در صورتی که درد مفصل و استخوان دست پایدار بود، باید به پزشک مراجعه کرد. بیماران معمولا با درمان های بدون جراحی درمان می شوند و فقط تعداد کمی از بیماران نیاز به عمل جراحی پیدا می کنند. بیماری درد مچ دست در بارداری معمولا بعد از زایمان برطرف می شود اما در صورت بهبود نیافتن آن باید به پزشک مراجعه کرد. این درد می تواند در دست چپ یا راست بوجود آید.

دکمه بازگشت به بالا