علت درد پهلوی چپ زیر دنده

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:علائم مشابه کروناخون دماغ یا گوش دردمشکل در بلعخون در مدفوعاختلال خوابدرد کمر، پا، دست یا زانوسردردمعده درد یا حالت تهوعزخم مداوم دهانیسرفۀ مزمناضطراب و استرس

هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!

تست کرونا در محل

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام ها هم مشکل ایجاد می کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافتِ مشاوره

علت های مشاهدۀ خون در مدفوع می تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

دردهای اسکلتی یکی از شایع ترین علائم ایرانی هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سردرد علت های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافتِ مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مُشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

درد سمت چپ شکم مشکل رایجی است که به دلایل مختلفی به وجود می آید. در شکم انسان اندام های مختلفی وجود دارند که اختلال در کارکرد هر یک از آن ها می تواند به درد در ناحیه شکم منجر شود. در این بین زنان به دلیل داشتن اندام های تناسلی داخلی مانند رحم، تخمدان چپ و لوله فالوپ چپ، بیشتر از مردان درد سمت چپ شکم را تجربه می کنند. با این حال، در مردان هم ممکن است به دلیل مشکلات بیضه درد شکم سمت چپ بدن احساس شود.

فهرست محتوا

  • علت درد سمت چپ شکم
    • 1. ورم معده یا گاستریت
    • 2. ورم روده یا کولیت
    • 3. دیورتیکولیت 
    • 4. انسداد روده
    • 5. فتق
    • 6. سنگ، عفونت یا تومور کلیه چپ
    • 7. کیست تخمدان چپ
    • 8. بزرگ شدن طحال
    • 9. درد قاعدگی (دیسمنوره)
    • 10. اندومتریوز
    • 11. پیچ خوردگی تخمدان چپ
    • 12. حاملگی خارج رحمی
    • 13. بیماری التهابی لگن
    • 14. پیچ خوردگی بیضه
  • سوالات متداول
  • کلام پایانی درباره علت درد سمت چپ شکم

علت درد سمت چپ شکم

بعضی از بیماری ها هم در زنان و هم در مردان به دردی منجر می شوند که در سمت چپ شکم احساس می شود. اما بیماری هایی هم هستند که فقط زنان یا فقط مردان را تحت تاثیر قرار می دهند. جدول زیر دلایل درد شکم را نشان می دهد:

در ادامه مطلب به معرفی مهم ترین دلایل درد سمت چپ شکم می پردازیم:

1. ورم معده یا گاستریت

در اثر آسیب دیدن جداره معده به دلیل عفونت خفیف، جدار معده ملتهب شده و ورم معده یا گاستریت ایجاد می شود. در صورت درمان نشدن، این التهاب به زخم معده تبدیل می شود که عوارض دردناک تری دارد و خطرناک تر است.

مشاهده بیشتر: فوق متخصص گوارش

دریافت نوبت حضوری از بهترین متخصصان گوارش و کبد

دریافت نوبت

بهتر است بخوانید: لیست علائم و نشانه های کرونا

2. ورم روده یا کولیت

ورم روده یا کولیت، به معنی التهاب روده است. این التهاب معمولا در سطوح داخلی روده بزرگ و راست روده ایجاد می شود. نشانه متمایز این بیماری، دردی است که به تدریج گسترش پیدا می کند و با تغییر در نحوه عملکرد روده مانند اسهال همراه می شود. از علل ابتلا به کولیت می توان به عفونت، مسمومیت غذایی، واکنش سیستم خودایمنی و کم خونی اشاره کرد.

3. دیورتیکولیت 

در این بیماری کیسه هایی به نام دیورتیکول در جداره داخلی روده بزرگ ایجاد می شوند. این کیسه ها ممکن است عفونی و ملتهب شوند. در اثر این بیماری درد شدیدی در قسمت چپ و پایین شکم احساس می شود که معمولا با تب، خونریزی، لرز و تغییر عادات روده همراه است. در صورت تداوم بیماری و تشدید آن ممکن است خونریزی، فتق یا انسداد روده هم ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: همه چیزهایی که باید درباره بیماری فتق بدانید

بیشتر بخوانید: علت درد سمت راست شکم در زنان

4. انسداد روده

در افراد مبتلا به انسداد روده مسیر روده بسته می شود و مایعات و غذاها نمی توانند از روده عبور کنند. در صورتی که این مشکل بلافاصله درمان نشود، بخش مسدود شده ممکن است از بین برود و برای حیات بیمار مشکلات جدی ایجاد کند. علل مختلفی می توانند منجر به انسداد روده شوند که از جمله می توان به چسبندگی روده که معمولا پس از جراحی به وجود می آید، کیسه های ملتهب و عفونی روده (دیورتیکولیت)، پیچ خوردگی روده، فتق، تومورها و… اشاره کرد. کاهش اشتها، درد شکم و نفخ از دیگر نشانه های ابتلا به این بیماری هستند.

بیشتر بدانید: درمان دل درد چیست؟

5. فتق

فتق مشکل دیگری است که می تواند به درد سمت چپ شکم منجر شود. در بیماری فتق جداره یا عضلات اطراف شکم دچار شکاف شده و اعضای داخلی شکم دچار بیرون زدگی می شوند (فتق شکمی). این عارضه که اغلب دردناک است می تواند در بخش های مختلف شکم  رخ دهد.

فتق فقط از طریق جراحی قابل درمان است. در صورتی که عضو بیرون زده نتواند به حفره شکمی بازگردد، ممکن است خون رسانی به آن قسمت از بدن مختل شود که بسیار خطرناک است.

مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان گوارش و کبد

دریافت نوبت

بیشتر بخوانید: سوالات متداول در مورد اهدای خون

از انواع دیگر فتق می توان به فتق اپی گاستریک و فتق شکمی اشاره کرد:

  • فتق اپی گاستریک: این برآمدگی در قسمت بالایی شکم ایجاد می شود. این منطقه دقیقا در اطراف معده، بالای ناف و درست زیر دنده ها قرار دارد. به همین دلیل، افراد مبتلا به فتق اپی گاستریک معمولا از درد سمت چپ شکم زیر دنده شکایت دارند.
  • فتق برشی: بعد از عمل جراحی رخ داده و در طی آن قسمتی از روده از شکاف جراحی یا بافت ضعیف بیرون می زند.

بیشتر بدانید: دل درد در کودکان نشانه چیست؟

6. سنگ، عفونت یا تومور کلیه چپ

اگر چه کلیه ها در ناحیه پشت و دو طرف ستون فقرات قرار دارند، اما درد کلیه ممکن است در مناطق مختلفی از بدن ظاهر شود. از جمله ممکن است درد کلیه چپ، در ناحیه چپ شکم احساس شود. درد کلیه معمولا شدید بوده و ممکن است با علائمی نظیر تغییر رنگ ادرار، سوزش ادرار، تکرر ادرار و… همراه باشد.

سنگ کلیه به دلایل مختلفی از جمله کیفیت بد آب آشامیدنی، مصرف ناکافی آب، سبک زندگی نادرست و… ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: آیا واکسن آنفلوانزا سالانه لازم است؟

 

7. کیست تخمدان چپ

کیست تخمدان یکی از دلایل درد سمت چپ شکم در زنان است. بسیاری از زنان کیست تخمدان را در زندگی خود تجربه می کنند که می تواند دردهایی را در ناحیه لگن یا سمت چپ شکم ایجاد کند. در صورتی که این کیست پاره شود یا تخمدان پیچ بخورد، بیمار به درمان فوری نیاز خواهد داشت. برای تشخیص کیست تخمدان می توان از معاینه لگن یا سونوگرفی استفاده کرد.

بیشتر بدانید: دل درد در زنان نشانه چیست؟

مشاهده بیشتر: دکتر زنان و زایمان

8. بزرگ شدن طحال

طحال عضوی است که در سمت فوقانی و چپ شکم قرار دارد. طحال کارکردهای مهمی دارد، از جمله: از بین بردن گلبول های قرمز پیر، ساخت پادتن، حذف باکتری ها یا سلول های خونی پوشیده شده توسط پادتن و موارد دیگر. آسیب و یا تورم طحال درد سمت چپ شکم زیر دنده را به دنبال را دارد.

بیشتر بخوانید: آماده شدن نتیجه آزمایش خون چقدر زمان می برد؟

فوری مشاوره بگیریدمشاورۀ فوریِ آنلاین را همین الان دریافت کنید.
رزرو مشاورۀ فوری

9. درد قاعدگی (دیسمنوره)

معمولا کرامپ های شکمی قبل و در طول دوره قاعدگی رخ می دهند. اگرچه درد قاعدگی از خفیف تا شدید متغیر است، اما در بیشتر موارد جدی و خطرناک نیست.

10. اندومتریوز

در اندومتریوز، بافت داخل رحم در خارج از رحم هم رشد می کند که این می تواند باعث درد شکم شود. سایر علائم این بیماری عبارتند از: درد شدید قاعدگی که ممکن است با گذشت زمان بدتر شود، درد در حین رابطه جنسی یا ادرار کردن، خونریزی شدید قاعدگی و لکه بینی بین دو قاعدگی.

11. پیچ خوردگی تخمدان چپ

کیست های بزرگ تخمدان ممکن است باعث تغییر موقعیت تخمدان در بدن شوند که این امر خطر پیچ خوردگی تخمدان را افزایش می دهد. چرخش تخمدان سمت چپ با کاهش خون رسانی به تخمدان و لوله  فالوپ سمت چپ به درد سمت چپ شکم منجر می شود. اگر درد شکم شدید بود و استفراغ می کردید، بلافاصله نزد پزشک بروید.

12. حاملگی خارج رحمی

در حاملگی خارج رحمی، تخمک بارور شده قبل از رسیدن به رحم در لوله فالوپ لانه گزینی می کند. علاوه بر درد شکم، زنان مبتلا به این مشکل علائم دیگری مانند عقب افتادن پریود، ترشحات آبکی و خونریزی واژینال را تجربه می کنند.

بیشتر بدانید: درد زیر شکم به چه دلایلی رخ می دهد؟

13. بیماری التهابی لگن

بیماری التهابی لگن (PID) عفونت دستگاه تناسلی زنانه است که معمولا توسط عفونت های مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک ایجاد می شود. از علائم این بیماری می توان به درد شکم، تب، درد یا خونریزی در حین رابطه جنسی، احساس سوزش هنگام ادرار کردن و خونریزی بین دو قاعدگی اشاره کرد.

14. پیچ خوردگی بیضه

تورشن یا پیچ خوردگی بیضه سمت چپ می تواند به درد سمت چپ شکم در مردان منجر شود. این مشکل زمانی رخ می دهد که بیضه حول طناب اسپرماتیک می چرخد و درنتیجه خون رسانی به بیضه کاهش می یابد. طناب اسپرماتیک نقش خون رسانی به بیضه ها را برعهده دارد.

از علائم پیچ خوردگی بیضه می توان به درد شکم، درد و تورم ناگهانی و شدید کیسه بیضه، حالت تهوع، استفراغ و تب اشاره کرد. پیچ خوردگی بیضه مشکل مهمی است که باید بلافاصله توسط پزشک درمان شود.

بیشتر بخوانید : خطرات آب آوردن شکم

سوالات متداول

چه زمانی برای درمان درد سمت چپ شکم باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد شکم مداوم یا شدید است یا از مشکلاتی مثل اسهال و یبوست مداوم، مدفوع خونی یا کاهش وزن ناخواسته رنج می برید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

چگونه پزشک علت درد شکم را تشخیص می دهد؟

پزشک با معاینه بدنی و تست های تشخیصی مانند سونوگرافی، سی تی اسکن، MRI و کولونوسکوپی علت درد شکم را تشخیص می دهد.

بهترین راه برای درمان درد سمت چپ شکم چیست؟

درمان درد شکم به علت بروز آن بستگی دارد، اما معمولا شامل دارو درمانی، اصلاح رژیم غذایی یا جراحی می شود.

کلام پایانی درباره علت درد سمت چپ شکم

همان طور که ملاحظه کردید، درد سمت چپ شکم ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که بعضی از آن ها  به درمان فوری نیاز دارند. از این رو، برای تشخیص علت این دردها و معالجه آن ها، باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید. جهت دریافت نوبت از پزشک متخصص، با مراجعه به وب سایت درمانکده می توانید به سادگی و به سرعت نوبت از پزشک متخصص گوارش دریافت نمایید.

منابع: healthline, medicalnewstoday

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای ها 496

همه چیز درباره درد پهلو در بارداری

دوره بارداری یکی از شیرین ترین و در عین حال سخت ترین بازه های زمانی زندگی هر خانمی است. در این دوره امکان دارد مشکلات زیادی برای مادر و فرزند به وجود آید که بعضی خطرناک هستند و بعضی دیگر سلامت مادر و جنین را چندان به خطر نمی اندازند.

یکی از مشکلات رایج به ویژه در خانم هایی که بارداری اول را تجربه می کنند، ایجاد درد پهلو و بدن درد است. این دردها دلایل متعددی دارند و اکثرا برای آن ها درمان های خانگی معرفی شده است. گاهی این درد با درمان خانگی رفع نمی شود و نیاز به مراجعه به پزشک خواهید داشت.

در این مطلب قصد داریم دلایل اصلی بدن درد در بارداری مورد بررسی قرار دهیم و درما ن های خانگی موثر را پیشنهاد کنیم. اگر شماش دوره بارداری را می گذارنید و هر از گاهی با دردهایی در ناحیه شکم، پهلو، دور ناف و بخش های مجاور مواجه می شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. می توانید با متخصص زنان صحبت کنید .

دلایل درد پهلو در بارداری چیست؟

همان طور که گفته شد، دلایل متعددی را می توان باعث پهلودردهای تکراری در دوره بارداری دانست. در زیر، به بعضی از اصلی ترین آن ها اشاره می کنیم.

مشکلات گوارشی

تغییر هورمون های مادر در دوره بارداری و به هم خوردن عملکرد صحیح بدن، گاهی منجر به مشکلات گوارشی می شود که بعضی از آن ها عبارت هستند از:

یبوست بارداری

یبوست رایج ترین مشکل گوارشی در دوران بارداری است که به خاطر مصرف مکمل های مختلف از قبیل آهن و مکمل های مشابه به وجود می آید.

نفخ

مشکل گوارشی دیگر نفخ است که دلیل آن را می توان اختلال در هضم غذا دانست. البته افزایش وزن جنین و فشار وارده بر معده و روده تا حدی مزید بر علت خواهد شد.

دردهای خفیف رحم

یکی از دردهایی که در فواصل نزدیک به هم اتفاق نمی افتد و شدت پیدا نمی کند، مربوط به انقباضات رحم در اوایل بارداری است که منجر به دردهای خفیف می شود. این دردها اصطلاحا براکستون هیکس نامیده می شوند که درمان آن ها با استراحت امکان پذیر نیست.

نوشته های مشابه

  • تهوع بارداری و روش های درمان آن چیست؟

    1401-05-01

  • ورم پا در بارداری، علل و روش­های درمان

    1401-04-29

درد رباط حلقوی

طناب هایی که در واقع نقش آن نگه داشتن رحم است و در دوران بارداری به دو دلیل افزایش وزن جنین و مایعی به نام آمینوتیک تحت فشار قرار می گیرند، رباط حلقوی نامیده می شوند.

حرکت های ناگهانی، عطسه، سرفه و اعمال مشابه، منجر به ایجاد درد در رباط حلقوی خواهند شد و اکثرا مادرهای باردار این درد را در ماه سوم تا ششم بارداری احساس خواهند کرد.

فشارهای وارده بر عضلات

فشارهای وارده بر عضلات رابطه مستقیمی با اضافه وزن مادر در دوران بارداری دارند که عموما در سه ماهه دوم و سوم بارداری اتفاق می افتند.

زمانی که مادر با افزایش وزن جنین اضافه وزن پیدا می کند، طبیعی است که عضلات او تحت فشار قرار بگیرد. این فشارهای وارده باعث ایجاد دردهای شکمی، پهلو درد، درد دور ناف در بارداری خواهد شد.

ایجاد سنگ صفرا

از دیگر دلایلی که سبب ایجاد درد در ناحیه شکمی و پهلوی مادر باردار می شود، سنگ صفرا است. زمانی که درد ناشی از سنگ صفرا باشد، مادر علائمی از قبیل حالت تهوع، کاهش اشتها، تب و استفراغ را تجربه خواهد کرد.

دلیل ایجاد سنگ صفرا در دوران بارداری و ایجاد درد در ناحیه پهلو را می توان هضم آهسته تر غذا در سیستم گوارشی در این دوره دانست.

بارداری خارج از رحم

برای این که بارداری اتفاق بیافتد، لقاح باید در داخل رحم انجام شود. اما زمانی که تخمک و اسپرم در لوله رحم عمل لقاح را انجام دهند، بارداری خارج از رحم رخ خواهد داد که برای مادر و همچنین جنین او بسیار خطرناک است و درنگ در درمان سریع آن ممکن است موجب مرگ هر دو آن ها شود.

حاملگی خارج از رحم در سه ماهه اول بارداری خود را نشان می دهد و بنابراین، دردهای مربوط به آن در همان محدوده زمانی بروز پیدا خواهند کرد.

پاره شدن جفت

اگر قبل از به دنیا آمدن جنین، جفت به صورت کامل یا قسمتی از آن از رحم جدا شود، دردهای عجیب و غیرقابل تحملی توسط مادر در ناحیه شکم و پهلو احساس می شود. نشانه های پارگی جفت را می توان خونریزی، لکه بینی، کمردرد، انقباض رحم و موارد مشابه بیان کرد.

مسمومیت بارداری

مسمومیت دوران بارداری که با عنوان پره  اکلامپسی شناخته می شود، زمانی اتفاق می افتد که در فشار خون مادر باردار اختلالاتی ایجاد شود. به طور کلی این مورد مربوط به سه ماهه دوم یا سوم بارداری است و اگر سریعا درمان نشود، احتمال بروز سرطان مغزی در مادر را به شدت افزایش می دهد.

خانم ها باید بدانند یکی از دلایل درد پهلو راست در بارداری و زیر دنده ها مرتبط با مسمومیت است. اگر این درد با نشانه هایی از قبیل تاری دید، سردرد، خستگی، تب، استفراغ، کبود شدن پوست، متورم شدن پاها و مشکلات مشابه همراه بود، سریعا باید به پزشک آنلاین متخصص زنان مراجعه کنند تا از بروز خطرات احتمالی سریعا جلوگیری شود.

آپاندیس

یکی از دلایل درد پهلو راست در بارداری، آپاندیس است. شاید این موضوع در میان خانم های باردار چندان رایج نباشد اما غیرممکن نیست و بهتر است تحت عمل جراحی قرار بگیرند.

برای تشخیص دردهای شکمی و پهلو که همراه با تب، استفراغ، حالت تهوع و مسائل مشابه است باید از سونوگرافی و سی تی اسکن کمک گرفت.

عفونت 

از دیگر دلایل ایجاد درد پهلو در اواخر بارداری یا اوایل آن، مربوط به عفونت هایی از قبیل عفونت ادراری است. گرچه باید اشاره کنیم خانم ها در این دوره ممکن است به عفونت های متعددی دچار شوند اما عفونت ادراری در آن ها رایج تر خواهد بود. از علائم این عفونت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کدر شدن ادرار
  • بد بو شدن ادرار
  • تکرر ادرار غیر قابل کنترل
  • سوزش هنگام ادرار
  • دردهایی در قسمت لگن
  • درد در قسمت بالای استخوان عانه (استخوان شرمگاهی)

انواع راه های درمان

به کمک مطالب بالا باید با علت درد پهلو و کمر در بارداری آشنا شده باشید و در ادامه می خواهیم در مورد انواع روش های درمان آن صحبت کنیم. اصولا راه و روش های درمان برای بهبود بدن درد در بارداری زیاد است که آن ها را در دسته های زیر قرار می دهیم.

درمان خانگی درد پهلو در بارداری

توجه به این نکته که درد پهلو و کمر در دوران بارداری ریشه در چه چیزی دارد، در انتخاب روش درمان بسیار موثر است. اما در حالت کلی، درمان خانگی درد پهلو در بارداری را می توانیم این طور توضیح دهیم:

  • تغییر موقعیت دهید و در یک حالت راحت تر قرار بگیرید.
  • دراز بکشید و اجازه دهید عضلات در حالت عادی قرار داشته باشند.
  • آرام و آهسته قدم بزنید و راه بروید.
  • کیسه های آب گرم را در محل درد قرار دهید.
  • دوش آب گرم بگیرید یا کمی در وان حاوی آب گرم استراحت کنید.
  • ماساژهای مخصوص دریافت کنید.

درمان گیاهی درد پهلو در بارداری

قبول داریم که درمان گیاهی نسبت به درمان دارویی برای رفع درد پهلو در بارداری بهتر خواهد بود اما خانم ها در این دوره باید با وسواس بیشتری از گیاهان دارویی استفاده کنند.

چون داروهای صنعتی از یک دوز مشخصی برخوردار هستند و همین موضوع باعث می شود مقدار مصرف آن ها کاملا آشکار باشد. اما داروهای گیاهی هیچ دوز مشخصی ندارند و مصرف بی رویه آن ها تنها مشکلات را ممکن است بدتر کند.

عرقیات و دمنوش های گیاهی زیادی برای رفع درد دور ناف در بارداری، درد پهلو در اواخر بارداری و دردهای مشابه این دوران، وجود دارند که در زیر، به بهترین و کم خطرترین آن ها اشاره کرده ایم:

دمنوش گیاه گزنه

مواد مغذی از قبیل ویتامین ها که در دمنوش گیاه گزنه وجود دارند باعث می شوند تا خانم های باردار از شر بدن درد در بارداری خلاص شوند. علاوه بر این، دمنوش گزنه باعث سمزدایی بدن می شود و انعقاد خون را به همراه دارد.

استفاده از این دمنوش بعد از زایمان به خانم های باردار توصیه می شود. چراکه این دمنوش به افزایش میزان شیر مادر کمک شایانی خواهد کرد.

دمنوش گیاه زعفران

درست است که این دمنوش یکی از دمنوش های مفید برای قطع شدن درد بدن در بارداری محسوب می شود اما نباید در ماه های اول بارداری مورد استفاده قرار گیرد. جدا شدن جفت از رحم، سقط جنین و موارد مشابه از جمله مضرات مصرف دمنوش زعفران در ماه های اول بارداری است.

بهتر است با مشورت پزشک این دمنوش را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید و در صورت امکان از دیگر خواص آن یعنی شادی آور بودن، بهبود سرماخوردگی، تقویت عملکرد قلب و … بهره مند شوید.

دمنوش گیاه بابونه

همان طور که گفته شد، افزایش وزن در دوران بارداری دلیل ایجاد بسیاری از دردهای شکمی و پهلوی خانم های باردار است. با مصرف دمنوش بابونه به مقدار مشخصی در روز، به درمان این دردها کمک خواهید کرد.

البته بد نیست بدانید این دمنوش از خواص و فواید بسیار دیگری برخوردار است که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:

  • کاهش التهاب بدن در دوران بارداری
  • رفع کم خوابی
  • رقیق سازی خون

همچنین این دمنوش مانند دمنوش زعفران بهتر است در ماه های اول بارداری مصرف نشود، مگر به تجویز پزشک.

دمنوش عناب

عناب به عنوان منبع غنی ویتامین سی شناخته می شود و به همین خاطر، مصرف دمنوش آن را برای رفع دردهای شکمی بسیار توصیه می کنیم.

دمنوش عناب در کنار بهبود درد ناشی از انقباضات رحم در اوایل بارداری، می تواند به بهتر شدن حالت تهوع، افت فشار خون، احساس خستگی، افسردگی و مشکلات مشابه کمک بسیاری کند.

حتی خانم هایی که قصد بارداری دارند و تا به حال موفق نشده اند، می توانند به اندازه مشخصی در روز دمنوش عناب مصرف کنند.

دمنوش رزماری

یکی دیگر از دمنوش های فوق العاده مفید برای درمان دردهای ناحیه شکم و پهلو در دوران بارداری، دمنوش رزماری است. این دمنوش به خاطر خواصی که دارد، درد عضلات و ماهیچه ها را کاهش می دهد.

چون همان طور که گفته شد، دردهای ناشی از فشار وارده بر عضلات و ماهیچه ها در دوران بارداری رایج است و دلیل آن چیزی نیست جز رشد جنین که منجر به افزایش وزن مادر و بزرگ شدن شکم او می شود.

درمان دارویی درد پهلو در بارداری

درمان دارویی مطرح شده در تاپیک درد پهلو در بارداری نی نی سایت به ویژه بدون تجویز پزشک معالج اصلا توصیه نمی شود. البته خانم های باردار در این حالت مجاز هستند تا از داروهای مسکنی که خرید آن ها نیازی به نسخه ندارد استفاده کنند. این داروها عبارت هستند از:

  • استامینوفن
  • ایبوبروفن
  • ناپروکسن
  • مفنامیک  اسید

اگر نمی دانید و مطمئن نیستید که چه دارویی برای رفع درد پهلو در بارداری مصرف کنید، توصیه ما مشورت با متخصصان مشاوره زنان و زایمان آنلاین پذیرش 24 یا ماما است که در هر ساعت از شبانه روز به سوالات شما کمک خواهند کرد.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

همان طور که می دانید دوران بارداری علاوه بر شیرینی های فراوان، سختی ها و مشکلات متعددی برای مادر به وجود خواهد آورد که خیلی از آن ها تا همیشه همراه او خواهند بود.

بدن درد در بارداری یکی از مشکلات رایجی بود که در این مطلب پیرامون آن صحبت شد و مجموعه سعی کردیم تا به صورت کامل و جامع، دلایل پیش  پا افتاده یا جدی تر این درد را مورد بررسی قرار دهیم و از این طریق آگاهی مادران باردار را بالا ببریم.

در بالا نیز اشاره کردیم در بسیاری از حالت ها می توان با تغییر موقعیت، دراز کشیدن، نوشیدن دمنوش های آرام بخش یا مصرف داروهای مسکن مناسب در بارداری به کاهش یا درمان این درد کمک کرد. اما لازم است بدانید گاهی این درد با چنین درمان هایی بهبود نمی بخشد و در آن زمان باید به پزشک معالج مراجعه شود.

در صورتی که موارد زیر در کنار درد شکم و پهلو اتفاق بیفتد، مراجعه به پزشک در سریع ترین زمان ممکن لازم خواهد بود:

  • درد همراه با خون ریزی یا لکه بینی باشد.
  • درد با انجام درمان های خانگی، گیاهی و طب سنتی بهبود پیدا نکند.
  • در تنفس اختلال ایجاد شود.
  • سردرد با تاری دید همراه باشد.
  • درد به صورت لحظه ای نباشد و به یک درد مداوم تبدیل شود.
  • قرمزی و تورم در ناحیه درد یعنی شکم و پهلو دیده شود.
  • با فرارسیدن شب، درد شدت پیدا کند و در هنگام خوابیدن غیرقابل تحمل شود.
  • تب، حالت تهوع و استفراغ مکرر با درد پهلو همراه باشد.

اگر هر کدام از مشکلات بالا را تجربه می کنید و به پزشک دسترسی ندارید یا به هر حال امکان مراجعه حضوری به دلیل شرایط خود ندارید، توصیه ما مشورت با پزشک آنلاین متخصص زنان پذیرش 24 است که همیشه آنلاین هستند و می توانند برای درمان درد پهلو در بارداری به شما کمک کنند.

فراموش نکنید کوچک ترین دردها را باید در این دوران جدی گرفت، چون اقدام برای درمان آن ها تضمینی برای سلامت جنین و خودتان است. بنابراین زندگی سالمی را به کودک خود هدیه دهید.






3.8/5


(5 نظر)

دکمه بازگشت به بالا