علمی و پزشکی

علت کمر درد بعد از حجامت

درد پایین کمر (Lumbago or Lower back pain)

بسیاری از مردم یک نوع درد عضلانی رایج دارند که به آن درد پایین کمر (Lumbago) گفته می شود. این نوع درد کمر می تواند لذت زندگی را برای این افراد از بین ببرد و توان انجام خیلی از کارهای ساده روزانه را از آن ها بگیرد. Lumbago واقعاً چیست؟ به بیان خیلی ساده، این بیماری به صورت یک درد که از قسمت های پایین کمر احساس می شود در بیمار به وجود می آید.

خبر ناراحت کننده این است که نزدیک به 80 درصد جمعیت غرب دنیا از Lumbago رنج می برند. در عوض خبر خوشحال کننده این است که اطلاعات زیادی در مورد درد در قسمت پایین کمر وجود دارد. ممکن است فردی برای مدتی کمردرد داشته باشد و درد کم یا زیادی را در بخش هایی از کمر خود احساس کند، اما دلیل واقعی آن را نداند.

در ادامه قرار است با بعضی از نشانه ها و دلایل درد پایین کمر آشنا شوید. البته شما باید با احساس اولین نشانه های درد کمر، مراقبت های کایروپراکتیک (Chiropractic Care) را آغاز کنید تا تهدید به وجودآمدن دردهای شدید را به حداقل برسانید. می توانید با متخصص استخوان و مفصل صحبت کنید .

رایج ترین علائم درد پایین کمر

به دلیل فراگیر بودن انواع درد کمر در بین مردم دنیا، اطلاعات کاملی در این زمینه وجود دارند. در این مورد هم بسیار مهم است که نشانه های ساده و اولیه بیماری را جدی بگیرید و برای درمان آن اقدام کنید.

  • احساس درد در ستون فقرات را به عنوان یکی از علائم اولیه بیماری جدی بگیرید. در وضعیتی که بیماری هنوز در مراحل اولیه است؛ علائمی مثل کمردرد معمولی، گرفتگی کمر و تنش در عضلات را در بیمار بروز می دهد. خیلی مراقب باشید! در مواردی که بیماری پیشرفت کرده باشد، تحرک فرد می تواند بسیار خطرناک باشد. هیچ وقت رسیدگی به دردهای ساده عضلانی در بدن را پشت گوش نیندازید.
  • درد موضعی هم می تواند از علائم شروع بیماری لومباگو باشد. زمانی که درد در یک نقطه از کمر متمرکز باشد، به آن درد موضعی گفته می شود.
  • حرکات محدود ستون فقرات، یکی دیگر از علائم درد پایین کمر است. معمولاً زمانی که بخواهید برای برداشتن یک وسیله به سمت پایین خم شوید یا موقعی که کمر خود را به سمت عقب خم کنید، متوجه این نشانه بیماری خود می شوید.
  • علامت بعدی تشخیص بیماری، به وجودآمدن درد در قسمت پایین کمر و انتقال این درد به سایر اندام ها است. معمولاً پس از مدت کوتاهی از شروع درد در قسمت پایینی کمر، این درد را در باسن، پشت ران و کشاله ران احساس می کنید.

این نشانه معمولاً زمانی خودش را نشان می دهد که بیمار مدتی نسبت به پیداکردن علت درد کمر خود بی توجه بوده است.

  • اگر در باسن، کمر یا پا احساس درد همراه با بی حسی و گزگز دارید که از سمت پایین بدن به سمت بالا در جریان است، نشانه درد سیاتیک (Sciatica) است. گاهی اوقات تحریک عصب سیاتیک از نشانه های انواع کمر درد ازجمله لومباگو است.
  • فشار آمدن به کمر موقع عطسه یا سرفه هم جزو علائم اولیه بیماری در ناحیه پایین کمر است. این فشار در بیشتر اوقات با درد همراه است.
  • تورم و التهاب در قسمت های مختلف پا و کمر هم می تواند جزو علائم ابتلا به Lumbago باشد. این بیماری باعث درد مهره آخر کمر شده و می تواند علت ورم مهره کمر باشد.

وجود یک یا چند نشانه از لیست بالا، می تواند وجود بیماری درد در ناحیه پایین کمر را مشخص کند. دردهای مربوط به کمر ابتدا با علائم کوچک خودشان را نشان می دهند. عدم توجه به نشانه های اولیه، باعث تشدید بیماری شده و احتمال درمان کامل و برگشتن کمر به وضعیت سالم روز اول را کاهش می دهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

برای تشخیص دقیق بیماری کمر، باید به دکتر کمردرد مراجعه کنید تا آزمایش های تخصصی روی کمر و ستون فقرات شما انجام شود. اما سؤال اینجاست که بهترین زمان مراجعه به پزشک چه موقع است؟ آیا ابتدا باید با داروهای مسکن خوددرمانی کنیم و اگر وضع کمر وخیم تر شد پیش پزشک برویم؟

علائمی که در مورد آن ها صحبت کردیم علاوه براینکه مربوط به بیماری درد پایین کمر می شود، می تواند مربوط به سایر بیماری های کمر و ستون فقرات هم باشند؛ بنابراین با دیدن علائم اولیه، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا در مورد علت درد، گرفتگی یا بی حسی بدن خود مطلع شوید.

نوشته های مشابه

  • کمردرد بعد از رابطه جنسی چه علتی دارد و چطور درمان می شود؟

    1401-04-26

  • آشنایی با دلایل و راه های درمان رگ به رگ شدن گردن

    1401-04-21

این روزها وقت گرفتن از یک پزشک کاربلد و متخصص، کار سختی شده است. معمولاً باید از چند روز تا چند هفته منتظر بمانید تا نوبت ویزیت شما شود. در این بازه زمانی ممکن است شدت درد کمر شما بیشتر و بیماری وارد مراحل خطرناک خود شود.

ما یک پیشنهاد ایده آل برای شما داریم! قبل از مراجعه به پزشک، می توانید از مشاوره آنلاین ارتوپد استفاده کنید و علائم خود را با اشخاص متخصص در میان بگذارید. این فرم از مشاوره این امکان را فراهم می کند تا در زمان صرفه جویی کنید؛ همچنین درصورتی که علائم شما جدی نباشند از مراجعه حضوری به پزشک بی نیاز خواهیدشد.

علل ابتلا به درد پایین کمر چیست؟

واقعیت این است که بعد از ویزیت شدن توسط پزشک و دادن آزمایش های مختلف، بازهم ممکن است پزشک نتواند دلیل اصلی بیماری شما را تشخیص دهد.

سبک زندگی و شغلی که مشغول به انجام آن هستید، تأثیر زیادی در ابتلا به درد پایین کمر و سایر دردهای ستون فقرات دارند. همچنین خیلی وقت ها وارد شدن یک ضربه یا شک لحظه ای به کمر، می تواند علت این درد باشد. در پایین چند تا از دلایل مهم به وجودآمدن این بیماری را می خوانید.

  • ابتلا به بیماری لومباگو می تواند دلایل زیادی داشته باشد؛ اما مهم ترین دلایل ابتلا به آن را می توان استفاده بیش از اندازه از کمر و بلندکردن ناگهانی بارهای سنگین معرفی کرد.
  • لومباگو ممکن است به دلیل خم شدن بیش از حد یا انجام مکرر سایر حرکات درگیر با کمر به وجود بیاید.
  • انواع آرتروز مثل آرتروز نخاعی (Spondylosis) و آرتروز زانو (Osteoarthritis) ممکن است باعث درد پایین کمر شود.
  • فتق دیسک (Herniated disk)، پوکی استخوان (Osteoporosis)، تنگی کانال نخاع (Spinal stenosis) و تومورهای بدخیم و گودی کمر می توانند از دلایل درد در ناحیه پایین کمر باشند.
  • خیلی مواقع سؤال پیش می آید که «آیا درد پایین کمر نشانه عفونت است؟» در پاسخ باید گفت که عفونت می تواند یکی از دلایل این درد باشد. عفونت در بخشی از ستون فقرات بیمار، عفونت ناشی از پروستات و عفونت کلیه از دلایل درد ناحیه پایین کمر است.

انواع درد پایین کمر

درمجموع سه نوع درد وجود دارند که مربوط به قسمت پایین کمر می شوند. این دردها ممکن است به طور ناگهانی یا در دراز مدت ایجاد شوند.

  1. درد عضلانی موضعی (non-specific muscular pain)

بیشتر افرادی که با درد قسمت پایین کمر سروکار دارند، دچار درد عضلانی موضعی هستند. این درد ممکن است در هرجایی از پایین کمر وجود داشته باشد. گاهی اوقات در قسمت راست یا چپ و گاهی هم علت درد در ناحیه گودی کمر می شود.

زمین خوردن، سرخوردن، بلندکردن بار سنگین، دیسک آسیب دیده، کشش بیش از اندازه و پیچ خوردن عضلات، ضربه ناگهانی و هر نوع فشار دیگری، می توانند از دلایل این نوع درد پایین کمر باشند.

  1. اسپاسم عضله (Muscle spasms)

اسپاسم عضله معمولاً کمتر از مورد قبلی باعث درد در کمر می شود. اسپاسم همان گرفتگی ناگهانی و غیرارادی عضلات است. این نوع درد پایین کمر هم می تواند به دلیل حمل بار سنگین، ضرب دیدگی، کشش و چرخش بیش از حد عضلات، افتادن و موارد این چنینی به وجود بیاید. اما اکثر افرادی که از این نوع درد در ناحیه کمر خود رنج می برند، یک حادثه خاص در ذهنشان است که باعث این درد شده.

بنابراین برخلاف مورد قبلی که یک درد مزمن است، اسپاسم از یک اتفاق خاص شروع می شود و در یک بازه زمانی باعث بروز درد کمر و لگن می شود. برای درمان درد پایین کمر به علت اسپاسم عضله، توصیه می شود به دکتر فیزیوتراپ کمر مراجعه کنید.

  1. درد انتشاری (radicular pain)

درد انتشاری یک تفاوت خیلی مشخص با دو فرم قبلی دارد. در این جا درد در یک یا دو نقطه ثابت نمی ماند و در سایر نقاط بدن هم منتشر می شود.  دو دلیل مهم باعث ایجاد درد پایین کمر با فرم انتشاری می شود.

  • تحلیل رفتن دیسک که نقش یک کمک فنر برای کمر را به عهده دارد
  • آسیب سطحی به یک یا چند رشته عصبی

ماهیت نوع درد انتشاری با درد موضعی و درد اسپاسم عضله متفاوت است. افرادی که این درد را تجربه کرده اند کاملاً متوجه منظور من می  شوند. بیمار در این حالت احساس می کند که یک شی تیز مثل سرنیزه یا گلوله به سرعت وارد بدنش شده است. درد از کمر شروع می شود و در مدت کوتاهی تا پایین هر دو پا یا یکی از دو پا پیش می رود. در بعضی موارد هم کمر یا پا دچار گزگز و خواب رفتگی می شوند.

بعضی از دردهای شدید رادیکالی، به خاطر درد عصب سیاتیک است که جزو دردناک ترین حالات درد پایین کمر قرار دارد. دکتر درد سیاتیک در تشخیص و درمان این مشکل به شما کمک خواهد کرد.

راه های پیشگیری از درد پایین کمر

خیلی از دلایلی که باعث درد در پایین کمر می شوند، به خاطر سبک زندگی اشتباه است. اینکه چطور راه برویم، بنشینیم، بخوابیم، چطور وسایل را بلند کنیم و… در سلامت کمر و ستون فقرات ما تأثیرگذار هستند.

  • بیش از حد نشستن را کنار بگذارید: افرادی که در طول روز مدت زمان زیادی را روی صندلی و پشت میز کار می کنند، بیشتر دچار درد پایین کمر می شوند. اگر به خاطر شغلتان باید مداوم روی صندلی بنشینید؛ چندین بار در طول روز از روی آن بلند شوید و برای چند دقیقه قدم بزنید.
  • ورزش و نرمش روزانه را در زندگی خود داشته باشید: ورزش نکردن باعث می شود عضلات و ماهیچه های شما ضعیف شوند. این ضعف شما را آسیب پذیر می کند و ابتلا به دردهای کمر را افزایش می دهد.
  • در طول روز از مایعاتی مثل آب و سایر نوشیدنی های گرم و سرد استفاده کنید: بیشتر فضای خالی بین مهره های ستون فقرات را آب تشکیل داده است است. هرگز نباید اجازه دهید که مایع ستون فقرات خشک شود. نوشیدن مایعات همراه با تحرک و ورزش کردن، باعث افزایش استحکام ستون فقرات و جلوگیری از درد پایین کمر می شود.
  • اگر دچار گودی کمر هستید، با شیوه هایی مثل فیزیوتراپی، مصرف دارو، ورزش، طب سنتی و… از شر آن خلاص شوید:  راه های درمان درد گودی کمر را یاد بگیرید تا بتوانید یکی از فاکتورهای درد در قسمت پایین کمر را حذف کنید.
  • بارها و اجسامی که بلند می کنید را متناسب با زور خودتان انتخاب کنید.
  • حرکات ورزشی سنگین را زیر نظر مربی حرفه ای انجام دهید.

راه های درمان درد پایین کمر

راه های مختلفی برای درمان درد در قسمت پایین کمر وجود دارند. انتخاب شیوه درمان باید زیر نظر دکتر ارتوپد کمر و متناسب با وضعیت شما باشد. در ادامه با چند شیوه رایج درمان درد در قسمت پایین کمر آشنا می شوید.

  • استفاده از محرک الکتریکی باعث کاهش درد در قسمت پایین کمر می شود: محرک الکتریکی یک دستگاه کوچک و قابل حمل است که می توان چندین بار در طول یک روز از آن استفاده کرد تا درد بیمار کم شود. این دستگاه دارای تعدادی پد است که روی ناحیه درد در پایین کمر قرار داده می شوند. پدها متصل به سیم و تمام سیم ها به منبع تغذیه متصل هستند. این دستگاه با باتری کار می کند که قابل شارژ هستند. بعد از هربار استفاده، بهتر است باتری شارژ شود تا در مواقع ضروری آماده کمک به کاهش درد بیمار باشد.

جریان الکتریکی ایجاد شده باعث می شود تا مغز شما درد را تشخیص ندهد و به درمان شما کمک کند. در حقیقت دستگاه محرک الکتریکی اجازه عبور سیگنال های درد از کمر به اعصاب را نمی دهد؛ زمانی که مغز شما سیگنال درد را دریافت نکند، شما هم دردی را احساس نمی کنید.  بسته به میزان درد کمر و لگن، می توان از شدت و میزان مناسب محرک الکتریکی استفاده کرد.

گاهی اوقات واردآمدن آسیب فیزیکی به قسمتی از کمر و لگن، برخی از عصب ها را از کار می اندازد. پس از مدتی عملکرد نادرست این بخش ها باعث بروز درد می شود. تحریک الکتریکی می تواند به بازپروری عصب کمک کند و موجب کاهش درد یا درمان بیمار شود.

  • درمان درد پایین کمر در طب سنتی: با مصرف گیاهانی مثل بابونه، نعنا، برگ ریحان، زردچوبه، فلفل قرمز و سایر گیاهان مؤثر انجام می شود. این گیاهان دارای خواصی برای کاهش التهاب، شل کنندگی عضلات و تسکین درد پایین کمر هستند.

به طور معمول این گیاهان دارویی را باید به صورت دمنوش مصرف کنید. البته مصرف میزان مشخصی از گیاهان دارویی در وعده های غذایی هم می تواند در روند درمان درد کمر و لگن به شیوه سنتی تأثیرگذار باشد.

  • فیزیوتراپی و انجام حرکات اصلاحی: با توجه به میزان و دلیل درد قسمت پایین کمر، یکی دیگر از روش های مؤثر درمانی است. زمانی که پزشک شمارا به فیزیوتراپ معرفی می کند، اولین اقدام تیم فیزیوتراپی کاهش درد بیمار با شیوه های مناسب است. کاهش درد در این مرحله می تواند به کمک درمان لیزری، محرک الکتریکی، تزریق دارو و حتی کاهش درد با استفاده از انواع ماساژ باشد.

پس از اینکه درد شما از بین رفت، حرکات و درمان های اصلاحی شروع می شوند تا بیمار توانایی بازگشت به زندگی نرمال خود را به  دست  آورد. استفاده از بریس کمر و کمربند طبی در این مرحله از درمان امری شایع است. این ابزار باعث استحکام و ثبات کمر و لگن می شوند.

اگر مرحله درمان را با موفقیت پشت سر بگذارید، نوبت به حرکات سبک ورزشی می رسد تا توان را به عضلات و ماهیچه های ضعیف شما برگرداند. در این مرحله بیمار باید با رعایت یک سری اصول و داشتن درک درستی از شرایط خود، آماده بازگشت به زندگی عادی شود.

  • اگر شدت درد زیاد باشد از تزریق کورتیکواستروئیدها و مقدار مشخصی داروی موضعی بی حسی برای درمان درد پایین کمر استفاده می شود. البته این شیوه درمان، بیشتر در کاهش درد سیاتیک اثر دارد.

درد سیاتیک هم جزو آن دسته از دردهای پایین کمر است که به پاها منتشر می شود و ظرف مدت کوتاهی بیمار را زمین گیر می کند.

معمولاً از تزریق اپیدورال استروئیدها طی یک عمل جراحی بسته برای کاهش درد این بیماران استفاده می شود. این تزریق فقط برای مدت کوتاهی درد را تسکین می دهد تا علت و روش قطعی درمان بیمار مشخص شود.

درمان با تزریق اوزون هم برای درد پایین کمر استفاده می شود و مانند روش بالا، فقط مدت کوتاهی می تواند از بروز درد جلوگیری کند.

  • اگر درد کمر مربوط به تنگی کانال نخاعی، فتق دیسک و مشکلات جدی دیگر در ستون فقرات باشد، احتمالاً پزشک به شما جراحی را پیشنهاد می کند.
  • در مراحل اولیه درد ناحیه پایین کمر، اصلاح عادات حرکتی، ورزش، مصرف آسپرین و داروهای غیراستروئیدی می تواند شرایط شما را مثل روز اول کند.

پذیرش 24 یک مرکز تخصصی آنلاین را برای ارائه خدمات باکیفیت و آسان پزشکی فراهم کرده. کلی مطالب پزشکی و مقالات تخصصی کاربردی در این وب سایت وجود دارند که جواب خیلی از مشکلات پزشکی روزمره شما هستند.

اگر نیاز به مشاوره و حتی ویزیت شدن توسط پزشک هم داشته باشید، خیلی راحت دسترسی دارید. کارشناسان این مرکز ظرف مدت کوتاهی پاسخگوی نیازهای شما خواهند بود.

درد پایین کمر از مشکلاتی است که افراد زیادی را درگیر خود کرده. هرچقدر سن بالاتر برود و توان عضلات و ماهیچه ها کمتر و کمتر شوند، احتمال بروز این در بیشتر می شود. قبل از اینکه دچار این دردها شوید، سبک زندگی خود را اصلاح کنید. ورزش روزانه، مصرف مایعات، نشستن و خوابیدن درست و داشتن وزن مناسب از عواملی هستند که مانع درد پایین کمر می شوند. پزشک آنلاین ارتوپد پذیرش 24 می تواند اولین قدم شما برای جلوگیری از شروع درد شدید پایین کمر یا درمان آن باشد.






3.8/5


(6 نظر)

فواید حجامت کمر امروزه بر همگان آشکار شد ه است. حجامت که نوعی راهکار رایج در طب سنتی است، تاثیرات درمانی مشهودی برای دردهای متفاوت بدن دارد. بهبود درد عضلات کمر، گردن و زانو، از مهم ترین فواید حجامت است. در این مقاله از سایت آی آرمای شاپ، فواید حجامت کمر برای زنان و مردان را بررسی کرد ه و مضرات احتمالی آن را نیز ذکر می کنیم.

فواید حجامت کمر چیست؟

حجامت نوعی تکنیک قدرتمند در طب سنتی چینی است که با اهداف درمانی گوناگونی انجام می شود. این تکنیک بعضا با طب سوزنی انجام می شود و بعضا به تنهایی.

در فرآیند حجامت کمر، با استفاده از فنجان های شیشه ای کوچک مکش هایی را به پشت کمر وارد می کنند. این مکش موجب افزایش جریان انرژی در بدن می شود. بنابراین حجامت کمر مزایای بسیار زیادی برای بدن دارد که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • ترمیم سلول ها
  • افزایش جریان خون
  • ایجاد رگ های خونی جدید
  • کاهش درد و تنش عضلانی
  • تشکیل بافت های همبند جدید
  • افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زا

در ادامه به تفضیل در مورد فواید حجامت کمر صحبت می کنیم:

فواید حجامت پشت کمر؛ افزایش انرژی تا بهبود درد کمر

حجامت درواقع نوعی ماساژ درمانی معکوس است که در آن به جای اعمال فشار بر نقاط مختلف بدن برای بهبود، از مکش فنجان ها استفاده می شود. مکش نقاط باعث کشید ن پوست، بافت ها و عضلات به سمت بالا شد ه و خون تازه را وارد مناطق دردناک می کند. این کار موجب شروع و تسریع روند بهبودی می شود.

هنگامی که پزشک اقدام به مکش از طریق حجامت پشت کمر می کند، تغییرات خاصی در بدن ایجاد می شود. این تغییرات بدن را در جهت بهبود مشکلات فراوانی تحریک می کند. بهترین فواید حجامت پشت کمر برای زنان و مردان شامل موارد زیر است:

1- گسترش جریان خون به عضلات و بافت های بدن و رفع سفتی ماهیچه ها

حجامت به درگیر شدن سیستم عصبی پاراسمپاتیک کمک کرد ه و باعث افزایش جریان خون در دستگاه گوارش می شود. در نتیجه سفتی و کرختی عضلات از بین رفتـه و بافت های بدن نرم می شوند.

2- تامین اکسیژن و مواد مغذی به سلول ها

افزایش گردش خون در رگ های بدن موجب تامین اکسیژن و مواد مغذی سلول های نیز می شود. به همین جهت، بعد از حجامت بدن احساس شادابی و سبکی می کند.

3- رفع انسداد روده و غدد لنفاوی و کمک به هضم

حجامت ملایم روی شکم باعث تحریک اندام های گوارشی شما نیز می شود. این عمل به پریستالسیس (انقباضاتی که غذا را از طریق دستگاه گوارش شما فشار می دهد) کمک می کند. فلذا منجر به رفع انسداد روده نیز می شود. حجامت همچنین خون و مایعات بدن را تشویق می کند تا در اندام های شما حرکت کنند. این کار به تسکین سوء هاضمه کمک می کند.

4- تخلیه مایعات و سموم اضافی مانند اسید لاکتیک از بافت ها و سلول ها

شما اندام هایی دارید که سموم را از خونتان خارج می کنند. اما سبک زندگی مدرن بدن شما را مملو از سموم می کند. حجامت به بدن شما در ترشح آن سموم کمک می کند. جریان خون متمرکز با دفع سموم از طریق سیستم لنفاوی به بدن شما کمک می کند. (سیستم لنفاوی شما مسئول دفع سموم و مواد زائد بدن شما است.)

5- رفع گرفتگی های مزمن  قفسه سینه و درمان آسم

احتقان (جمع شدن مایع یا خلط در ریه ها) ناشی از سرماخوردگی، برونشیت یا حتی آسم را می توان با حجامت درمان کرد. مکش فنجان ها را می شکند و احتقان را دفع می کند. به علاوه خون و لنف غنی از اکسیژن را به سمت ریه ها و سایر ماهیچه های تنفسی شما می آورد.

6- بهبود رگ های واریسی

وریدهای واریسی شبیه سیاهرگ های برآمد ه و مایل به آبی در زیر پوست شما هستند. آنها زمانی اتفاق می افتند که دریچه های داخل ورید به درستی کار نکنند. دریچه ها به طور موثر خون را از ماهیچه به قلب فشار نمی دهند. بنابراین خون احتقان می کند و سیاهرگ ها می پیچند و برآمد ه می شوند. حجامت با بازگرداند ن جریان خون تازه و اکسیژن به نواحی مشکل کمک می کند. بعد از اولین جلسه متوجه خواهید شد که رگ های واریسی روشن تر به نظر می رسند. اگرچه برای نتایج ماندگار یک سری جلسات حجامت لازم است.

7- کاهش اضطراب و استرس

هنگامیکه پزشک فنجان ها را روی پوست شما می چرخاند، سیستم عصبی پاراسمپاتیک شما درگیر می شود. سیستم عصبی پاراسمپاتیک شما مسئول تعدیل و کاهش ضربان قلب، کمک به هضم غذا و افزایش فعالیت روده و غدد است. این باعث آرامش عمیق برای حرکت در کل بدن شما می شود.

8- تسکین درد مفاصل

حجامت درمانی اغلب برای درمان بیماری هایی مانند آرتریت و روماتیسم استفاده می شود. مکش فنجان ها به کاهش التهاب و افزایش جریان خون در مفاصل کمک می کند. در نتیجه حجامت در تسکین درد و سفتی مفاصل نیز موثر خواهد بود.

حجامت کمر چه چیزی را درمان می کند؟

مردم بیشتر از حجامت برای تسکین شرایطی که باعث درد می شود، استفاده می کنند. برخی از مردم می گویند که حجامت به رفع مشکلات سلامتی مزمن (مداوم) نیز کمک می کند. حجامت ممکن است علائم زیر را کاهش دهد:

  • سردرد و میگرن
  • سندرم تونل کارپال
  • مشکلات تنفسی مانند آسم
  • فشار خون بالا (فشار خون بالا)
  • آرتریت، از جمله آرتریت روماتوئید
  • کمر درد، گردن درد، زانو درد و شانه درد
  • اختلالات گوارشی مانند بیماری روده تحریک پذیر (IBD)

مضرات حجامت کمر

در اولین جلسه از حجامت درمانی، ممکن است مقداری کبودی را تجربه کنید که طبیعی است. اگر فنجان ها برای مدت طولانی باقی بمانند، ممکن است درد یا قرمزی را نیز تجربه کنید.

در حالت کلی، حجامت کمر یک روش درمان بی خطر با عوارض جانبی اندک در نظر گرفتـه می شود. با این حال، برخی از خطرات مرتبط با این روش وجود دارد که عبارتند از:

  1. سوختگی: اگر فنجان ها قبل از استفاده گرم شوند، خطر سوختگی وجود دارد. همیشه قبل از استفاده مطمئن شوید که فنجان ها خیلی داغ نباشند.
  2. عفونت: اگر در حین حجامت پوست شکستـه شود، خطر عفونت وجود دارد. اطمینان حاصل کنید فردی که این کار را انجام می دهد از تجهیزات استریل و تمیز استفاده می کند.
  3. جای زخم: حجامت می تواند باعث ایجاد اسکار شود، به خصوص اگر پوست در حین عمل شکستـه شود.
  4. واکنش های آلرژیک: اگر به مواد خاصی مانند لاتکس حساسیت دارید، خطر واکنش آلرژیک وجود دارد. در صورت داشتـن هر گونه حساسیت حتماً به متخصص حجامت خود اطلاع دهید.
  5. کم آبی بدن: اگر فنجان ها برای مدت طولانی روی بدن باقی بمانند، کم آبی یک خطر بزرگ است. اطمینان حاصل کنید که پس از عمل مقدار زیادی مایعات بنوشید.
  6. حالت تهوع: برخی افراد ممکن است پس از حجامت دچار حالت تهوع شوند. این معمولاً به دلیل ترشح سموم از بدن است.
  7. سرگیجه: حتماً مایعات زیادی بنوشید و بلافاصله پس از عمل از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین خودداری کنید.
  8. خستگی: یکی از عوارض شایع حجامت است. مهم است که بعد از عمل استراحت کنید.
  9. سردرد: از دیگر عوارض شایع حجامت است که معمولاً به دلیل ترشح سموم از بدن اتفاق می افتد.
  10. درد عضلانی: نوشید ن مقدار زیادی مایعات و اجتناب از فعالیت های شدید بلافاصله پس از عمل بسیار مهم است.

خلاصه هر آنچه که باید در مورد حجامت کمر بدانید

از فواید حجامت کمر می توان به کاهش تنش و درد عضلانی اشاره کرد. این روش درمانی با آزاد کرد ن چسبندگی فاسیال و افزایش جریان خون سبب کاهش دردهای مفصلی و رفع مشکلات مختلف در بدن می شود.

به طور کلی، حجامت درمانی است که همراه با طب سوزنی و سایر درمان های طب چینی انجام می شود. اما گاهی اوقات می توان آن را به تنهایی نیز اعمال کرد. این امر مستلزم آن است که پزشک یک تاریخچه کامل از سلامتی بیمار داشتـه باشد تا بتواند بهترین درمان مناسب و مؤثر را تعیین کند.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات 4 از 5 از مجموع 13 رای

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا