دوربین مداربسته بی سیم چیست؟

بی سیم به صورت کلی به دو صورت بی سیم و بی سیم تقسیم می شوند.

هر یک از این سیستم ها از تکنولوژی کاملا متفاوتی برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند.

دوربین بی سیم آنالوگ

دوربین بی سیم انالوگ از طریق تبدیل سیگنالهای تصاویر به سیگنال های رادیویی امکان انتقال انها را فراهم می اورد. خروجی فرکانسی این دوربین ها با توجه به برد آنها متفاوت است اما امروز استفاده از آنها تا حد زیادی محدود شده است.

دوربین های بی سیم آنالوگ در کنار سادگی و ارزان قیمت بودن اشکالات زیادی دارند که کاربرد انها را محدود می کند.

در مرحله اول سیگنال این دوربین ها به شدت به شرایط محیطی و نویزهای الکترومغناطیسی حساس است. در واقع در صورتی که موانع موجود در راه زیاد باشند یا شرایط جوی مرطوبی در محل وجود داشته باشد سیگنال دوربین به شدت افت خواهد کرد.

در مرحله دوم برندهای معتبر دوربین های مداربسته امروزه کمتر تمایلی برای تولید این دسته از دوربین های نشان میدهند و متاسفانه تنها دوربین های بی سیم قابل دسترسی در بازار ایران دوربین های با برندهای ناشناخته است که معمولا عمر مفید بالایی نیز ندارند.

دوربین بی سیم دیجیتال (IP)

(برای اطلاعات بیشتر در رابطه با دوربین های مداربسته wifi مقاله را مطالعه کنید.)

دوربین های شبکه بی سیم معمولا از تکنولوژی وای فای (Wifi) برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. این تکنولوژی امکان انتقال حجم بسیار بیشتری از اطلاعات با سرعتی به مراتب بالاتر را فراهم می اورد. فرسنده های دیجیتال حساسیت کمتری نسبت به نویز و شرایط محیطی دارند.

البته معمولا دوربین هایی که خود دارای آنتن وای فای هستند از برد انتقال زیادی برخوردار نیستند و برای استفاده حرفه ای از دوربین های به صورت بی سیم باید از انتن های حرفه ای دیجیتال استفاده شود.

چرا کاربرد دوربین های بی سیم محدود است؟

کاربری دوربین های بی سیم خیلی محدود تر از دوربین های عادی مداربسته است. این موضوع یک دلیل منطقی دارد. این دوربین های به صورت کلی از ثبات زیاد مناسبی برخوردار نیستند. به ویژه در مورد دوربین های بی سیم آنالوگ این موضوع به مراتب قابل درک تر خواهد بود.

 

فرستنده های آنالوگ و دیجیتال دوربین مداربسته

برای ارسال اطلاعات به صورت آنالوگ یا دیجیتال میتوان از فرستنده های آنالوگ یا دیجیتال ارسال اطلاعات استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این فرستنده می توانید مقالات یا را مطالعه کنید.

در چند سال اخیر ، دوربین های مداربسته بی سیم یا همان دوربین های وایرلس، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. علت این محبوبیت، عدم نیاز به کابل کشی و نصب آسان این گونه دوربین هاست که نیاز به تجربه و مهارت خاصی ندارد. البته هنگامی که از عبارت “عدم نیاز به کابل کشی” استفاده می کنیم، منظور این است که این دوربین ها برای ارسال داده هایی همانند تصویر و صدا نیازی به کابل ندارند اما در هر صورت باید از طریق کابل، برق رسانی شوند. البته نوع دیگری از دوربین های بی سیم وجود دارد که به معنای کامل بی نیاز از سیم کشی هستند، این دوربین ها باتری خور می باشند اما مثل هر وسیله باتری خور دیگری، هر چند وقت یکبار نیاز به شارژ باتری دارند.

انواع دوربین مداربسته بی سیم داده های خود را به دو روش آنالوگ و دیجیتال ارسال می کنند

دوربین  مداربسته بی سیم آنالوگ

دوربین بی سیم آنالوگ از طریق فرکانس رادیویی، تصویر و صدا را ارسال می کند. عموما، این روش تا برد 91 متر امکان ارسال داده ها را دارد. البته، این موضوع در مورد فضای باز صدق می کند. در داخل ساختمان، موانعی همانند دیوارها، درها و اثاثیه، برد دوربین ها را کاهش می دهند.

دوربین های مداربسته بی سیم آنالوگ در سه فرکانس کار می کنند 900MHz، 2.4GHz و 5.8GHz. در حال حاضر، بیشتر دوربین های بی سیم در فرکانس 2.4GHz کار می کنند. البته، بسیاری از لوازم جانبی دوربین مداربسته دیگر همانند تلفن های بی سیم، مودم های بی سیم ، دسته های بی سیم کنسول بازی و غیره نیز در همین فرکانس فعالیت می کنند. بنابراین امکان تداخل سیگنال این گونه دستگاه ها، با دوربین های مداربسته بی سیم آنالوگ وجود دارد.

مزایا دوربین های مداربسته بی سیم آنالوگ

  1.  مقرون به صرفه
  2.  امکان ارسال سیگنال دوربین به چندین گیرنده

معایب دوربین های مداربسته بی سیم آنالوگ

  1.  امکان تداخل سیگنال دوربین با تجهیزات الکترونیکی دیگر
  2.  نبود هیچ علائم و نشانگری برای تست قدرت سیگنال
  3.  امکان هک کردن دوربین ها به دلیل کارکرد دوربین در فرکانس ثابت
  4.  ارسال یکطرفه سیگنال از دوربین به گیرنده

دوربین های مداربسته  بی سیم دیجیتال (IP)

مزایا دوربین های مداربسته بی سیم دیجیتال

  1.  برد بالا
  2.  کیفیت بالای تصویر و صدا
  3.  امکان انتقال دو طرفه اطلاعات
  4.  امکان ارسال فرامین به دوربین، همانند روشن کردن چراغ LED دوربین
  5.  امکان نصب کارت حافظه و ضبط تصاویر دوربین بر روی آن
  6.  امنیت بالاتر نسبت به دوربین بی سیم آنالوگ

استاندارد 802.11 دوربین مداربسته بی سیم

رایج ترین مجموعه استانداردهای بی سیم ، IEEE 802.11 است. از آنجایی که تفاوت زیادی بین استانداردهای 802.11 وجود دارد، هنگام خرید دوربین وایرلس، باید به نوع استاندارد پشتیبانی شده دوربین توجه شود، در جدول زیر به چند استاندارد رایج 802.11 اشاره شده است

همانطور که گفته شد، در عمل، به دلیل وجود موانع ممکن است نرخ انتقال داده پایین تری را برای این استانداردها تجربه کنید.

آیا برای استفاده از دوربین مداربسته بی سیم به اینترنت نیاز داریم؟

خیر، دوربین مداربسته بی سیم از طریق شبکه WiFi داخلی تصاویر خود را به مانیتور یا دستگاه ذخیره ساز ارسال می کند، فقط در زمانی که بخواهیم تصاویر دوربین ها را از خارج شبکه WiFi ببینیم ، مثلا در زمانی که از محل کار بخواهیم تصاویر دوربین های خانه را ببینیم، از اینترنت استفاده می کنیم.

موارد استفاده از دوربین مداربسته بی سیم

دوربین های مداربسته بی سیم در مکان هایی که نصب موقت دارند، بسیار کاربردی می باشد. به طور مثال مستاجری که نیاز به نصب دوربین مداربسته به صورت موقت دارد و نمی خواهد برای کابل کشی داخل دیوارها و سقف، به ساختمان آسیبی وارد کند، می تواند از مزایای دوربین بی سیم بهره ببرد.

کابل کشی دوربین مداربسته در مناطقی که موانعی همانند درخت ، بافت گیاهی، خیابان و سایر موانع وجود دارد، بسیار دشوار می باشد. در چنین شرایطی از دوربین مداربسته بی سیم استفاده می شود. به طور مثال، پلیس شهر نیویورک، هزاران دوربین مداربسته بی سیم را در تیر چراغ های شهری نصب کرده است.

پیشنهاداتی در انتخاب و راه اندازی دوربین بی سیم

  • هنگام خرید دوربین مداربسته بی سیم، حتما از کیفیت و ثبات شبکه وای فای خود، اطمینان حاصل کنید.
  • چنانچه از برد دوربین بی سیم راضی نبودید می توانید از تقویت کننده های سیگنال و یا آنتن های مخصوص استفاده کنید.

دوربین های مداربسته بی سیم UNV

IPC2122SR3-F40W-D IPC322SR3-VSF28W-D IPC2124LR3-F40W-D مدل
4mm 2.8mm 4mm نوع لنز
30 متر 30 متر 30 متر دید در شب
دیجیتال دیجیتال دیجیتال WDR
پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت 256 گیگابایت پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت 256 گیگابایت پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت 256 گیگابایت ذخیره سازی
Ultra 265,H.265, H.264, MJPEG Ultra 265,H.265, H.264, MJPEG Ultra 265,H.265, H.264, MJPEG فشرده سازی
امکان ارسال 3 جریان ویدئویی امکان ارسال 3 جریان ویدئویی امکان ارسال 3 جریان ویدئویی جریان ویدئویی
IP67 IP67,IK10 IP67 درجه محافظت
دارد دارد دارد هوشمند

 

Back to top button