درمان خانگی پوکی استخوان در کودکان
این مقاله صرفا جهت اطلاعات شما می باشد و درمان قطعی با این روش ها ثابت نشده است.
کمر درد یک مشکل سلامتی شایع در میان افراد میانسال و مسن است، اما گاهی اوقات اشخاص جوان نیز دچار آن می شوند. برخی از علائم کمر درد، وجود درد در ناحیه کمر یا اطراف لگن، کاهش انعطاف پذیری ستون فقرات و مشکل در خوابیدن می باشد. کمر دردها می توانند به دلایل متعددی مانند تنش عضلانی، رژیم غذایی نامناسب، کمبود فعالیت فیزیکی، آرتروز، کار جسمانی بیش از از حد، وضعیت بد بدن هنگام نشستن و بارداری رخ دهند.
کمردرد می تواند انجام فعالیت های روزمره را دشوار کند. درمان های طبیعی می توانند باعث تسکین سریع درد و فراهم شدن امکان لذت بردن از زندگی شود. در ادامه اصلی ترین رژيم ها و درمان های گیاهی برای کمردرد ارائه شده اند.
درمان گیاهی
زنجبیل
ریشه زنجبیل که برای درمان استفراغ استفاده می شود را می تواند برای درمان کمردرد نیز استفاده کرد. ترکیبات ضد التهابی موجود در زنجبیل موجب تسکین کمر درد می گردد.
- مقداری خمیر رنجبیل را بر روی ناحیه ی متاثر قرار دهید و پس از آن از روغن اکالیپتوس استفاده کنید.
- 4 تا 6 تکه ریشه زنجبیل تازه را برش داده و آنها را در یک و نیم فنجان آب قرار دهید. به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی حرارت کم بجوشانید. اجازه دهید که این مخلوط خنک شود و به دمای اتاق برسد و سپس آن را صاف کنید. در نهایت مقداری عسل به آن اضافه کرده و بنوشید. شما می توانید چای زنجبیل را دو یا سه بار در روز و تا زمانی که بهبودی حاصل شد، مصرف کنید.
- همچنین می توانید با نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه، نصف قاش چای خوری میخک و یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل یک جوشانده گیاهی تهیه کنید.
زردچوبه
زردچوبه با ترکیب فعال آن یعنی کورکومین به عنوان یک ضد التهاب طبیعی موثر عمل کرده و موجب تسکین درد عضلانی می گردد. این ماده به صورت مکمل موجود است و یا می توانید مقداری از آن را به غذای خود اضافه کنید.
برگ ریحان
برگ های ریحان نیز می توانند در هنگام کمردرد موثر باشند.
- 8 تا 10 برگ ریحان را به یک فنجان آب اضافه کرده و آن را تا زمانی که حجم آب به نیمه برسد بجوشانید.
- اجازه دهید تا این مخلوط در دمای اتاق خنک شود و سپس کمی نمک به آن اضافه نمایید.
- برای درد خفیف، این معجون را یک بار در روز و برای درد شدید دو بار در روز بنوشید.
چای بابونه
یک فنجان چای بابونه داغ به تسکین گرفتگی بافت های عضلانی که می تواند علت کمردرد یا یکی از علائم آن باشد، کمک خواهد کرد. شما می توانید یک چای بابونه بسته بندی شده را بخرید یا خودتان تهیه کنید.
- یک قاشق غذاخوری گل بابونه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند.
- روزانه یک تا سه فنجان از آن را بنوشید.
پوست درخت بید
پوست درخت بید که گاهی اوقات تحت عنوان آسپرین طبیعی شناخته می شود حاوی ترکیباتی به نام سالیسیلات است که آسپرین از آن گرفته می شود. یک پژوهش نشان داده است که این روش از آسپرین و سایر ضد التهاب های غیر استروئیدی برای درمان طولانی مدت درد پایین کمر موثرتر است.
نعنا
در طب سنتی ترکیبات بسیار متعددی از نعنای طبیعی وجود دارد. اگر مادرتان در هنگام کودکی مقداری پماد ویکس را بر روی سینه ی شما مالیده باشد، با احساس گرما و بخار منتول و کافور که دو ماده ی طبیعی موجود در نعنا هستند، آشنا می باشید. روغن نعناع هنگامی که بصورت موضعی بر روی کمر استفاده شود می تواند موجب تسکین درد گردد.
سنبل الطیب
ناتوانی در شل کردن عضلات به دلیل وجود تنش می تواند باعث سفت تر و دردناک تر شدن عضلات شود. سنبل الطیب به عنوان یک آرام بخش عمل می کند که حساسیت عصبی را کاهش می دهد. برخلاف سایر چای های گیاهی، سنبل الطیب به عنوان یک نوشیدنی طعم خوبی ندارد، بنابراین بسیاری از افراد ترجیح می دهند که شکل کپسول آن را مصرف کنند.
فلفل قرمز
فلفل قرمز یکی دیگر از ادویه جاتی است که برای کاهش درد مفید است. ماده ی فعال آن کپسایسین است که یک ماده شیمیایی طبیعی و قوی برای تسکین درد است. این فلفل بصورت کرم ضد درد موضعی موجود می باشد. هرچند می توانید عصاره ی فلفل قرمز را بطور مستقیم بر روی پوست خود بمالید. این کار باعث کاهش موقت ماده شیمیایی که در التهاب نقش دارد می گردد. کاهش درد معمولاً بعد از چند روز پس از استفاده از کرم کپسایسین بر روی پوست آغاز می شود.
دانه خشخاش
دانه خشخاش به عنوان درمانی برای کمردرد تاثیر فوق العاده ای دارد.
- یک فنجان دانه خشخاش و نبات را با هم آسیاب کنید.
- دو قاشق چای خوری از این مخلوط را دو بار در روز مصرف کرده و بعد از آن یک لیوان شیر بنوشید.
گندم
گندم دارای ترکیباتی است که تاثیر ضد درد داشته و به حداقل رساندن درد کمک می کند.
- یک مشت گندم را به مدت یک شب داخل آب خیس کنید.
- در هنگام صبح آن را با گشنیز ترکیب کنید. سپس یک فنجان شیر به آن اضافه کرده و به مدت چند دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود.
- دو بار در روز این ترکیب را بنوشید.
روغن گیاهی
ماساژ دادن کمر با روغن گیاهی می تواند به شل شدن عضلات و تسکین درد کمک کند. شما می توانید از روغن های گیاهی مانند روغن اکالیپتوس، روغن بادام، روغن زیتون یا روغن نارگیل استفاده نمایید. روغن را گرم کنید و سپس با استفاده از آن با ملایمت ناحیه ی دردناک را ماساژ دهید.
سیر
سیر یک ماده ی دیگر است که می تواند به درمان کمر درد کمک کند. تنها دو تا سه حبه سیر را هر روز صبح با شکم خالی بخورید. همچنین می توانید کمر خود را با روغن سیر ماساژ دهید.
- برای تهیه ی روغن سیر، مقداری روغن نارگیل، روغن خردل یا روغن کنجد را روی حرارت کم گرم کنید، سپس 8 تا 10 حبه سیر را به آن اضافه نمایید. سیر را تا زمانی که قهوه ای شد سرخ کنید. روغن را صاف کرده و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود.
- کمر خود را با ملایمت با این روغن ماساژ دهید. بگذارید روغن برای مدتی بر روی ناحیه ی دردناک بماند و سپس با آب گرم حمام کنید.
ورم معده که به آن گاستریت (Gastritis) هم گفته می شود، یک مشکل رایج به شمار می رود که ممکن است در هر زمانی از شب یا روز به سراغ شما بیاید. حالت تهوع، درد در ناحیه ی شکم و احساس سوزش در قفسه ی سینه و گلو همگی علائم ناخوشایندی هستند که در اثر این عارضه رخ می دهند.
اگر شما هم جزء افراد مبتلا به گاستریت هستید، می توانید از روش های خانگی برای درمان این عارضه ی دردناک استفاده کنید. در مقاله ای که امروز در ای بی سی مگ برایتان آماده کردیم تصمیم داریم شما را به طور مختصر با گاستریت، انواع، علل و علائم آن، همچنین درمان های خانگی این بیماری آشنا کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
ورم معده چیست؟
گاستریت یا ورم معده به التهاب پوشش داخلی معده (stomach disease that is an inflammation of the lining of the stomach) اشاره دارد. این پوشش داخلی می تواند دچار فرسایش شده و منجر به زخم شود. پوشش معده مسؤولیت تولید اسیدها و آنزیم های مختلف برای هضم را به عهده دارد. اگر پوشش معده ملتهب شود، مقدار کمتری از مواد شیمیایی ذکر شده را تولید می کند و درنتیجه منجر به بروز علائم مختلف می شود.
انواع ورم معده
گاستریت معمولاً دو نوع دارد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
1. گاستریت حاد
این نوع ورم معده به صورت ناگهانی شروع می شود و معمولا برای مدت زمان کمی طول می کشد.
2. گاستریت مزمن
زمانی که ورم معده درمان نشود، تبدیل به یک مشکل جدی و آزاردهنده می شود و می تواند سال ها طول بکشد.
علت ورم معده
علت اولیه ی گاستریت، آسیب دیدن پوشش معده محسوب می شود. این موضوع می تواند به دلایل مختلف رخ دهد که در ادامه تعدادی از آن ها را بررسی کرده ایم:
- ناسالم غذا خوردن
- سیگار کشیدن بیش از حد
- ابتلا به اختلالات خودایمنی
- استرس شدید
- عفونت های ویروسی از جمله ویروس هرپس سیمپلکس که در افرادی دیده می شود که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
- عفونت هلیکوباکتر پیلوری که یک نوع عفونت باکتریایی است.
علائم ورم معده
علائم گاستریت از سوزش خفیف در شکم تا درد شدید در ناحیه ی شکم متغیر هستند. علائم رایج این بیماری را در ادامه در اختیارتان قرار داده ایم:
- حالت تهوع
- استفراغ
- از دست دادن اشتها و کاهش وزن
- احساس سیری هنگام غذا خوردن یا بلافاصله بعد از آن
- درد شکم و نفخ
- افزایش تعداد دفعاتی که سکسکه می کنید
اگر علائم ذکر شده را داشتید، آن ها را نادیده نگیرید و برای مشخص شدن علت بروز آن ها به پزشک مراجعه کنید. علائم شدیدتری که می توانند با گذشت زمان ایجاد شوند، عبارتند از:
- وجود خون در مدفوع یا قیر مانند شدن رنگ مدفوع
- استفراغ خونی
- خستگی
- احساس سرگیجه یا سبکی سر
- تنگی نفس
این علائم خطرناک هستند و ممکن است نشان دهنده ی خونریزی معده باشند. بنابراین در صورتی که آن ها را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
اگر گاستریت ناشی از استرس باشد، باعث درد معده، حالت تهوع و احساس پری شکم، نفخ، آروغ زدن مکرر، سردرد، ضعف عمومی، کاهش اشتها و استفراغ می شود. این علائم می توانند در هر زمانی ظاهر شوند، اما در هنگام استرس یا اضطراب تشدید می شوند. بعضی از این علائم ممکن است در انواع دیگر گاستریت هم وجود داشته باشند که این امر تشخیص را سخت می کند.
درمان خانگی ورم معده
می توانید برای درمان قطعی ورم معده و روده از روش های خانگی زیر کمک بگیرید:
1. سرکه ی سیب
سرکه ی سیب تولید اسید اضافی در معده را کاهش می دهد و تعادل آن را به حالت اولیه ی برمی گرداند. علاوه بر این، میکروارگانیسم هایی را که باعث آسیب پوشش معده می شوند از بین می برد. عسل استفاده شده در این نوشیدنی به تسکین پوشش آسیب دیده ی معده کمک می کند و می تواند منجر به درمان التهاب معده شود.
مواد لازم
- سرکه ی سیب: یک قاشق غذاخوری
- عسل: یک قاشق چای خوری
- آب: یک لیوان
طرز تهیه
- یک لیوان آب بردارید و سرکه ی سیب و عسل را به آن اضافه کنید.
- نوشیدنی را خوب هم بزنید. سپس آن را نوش جان کنید.
هر چند وقت یک بار؟
یک یا دو بار در روز این نوشیدنی را میل کنید.
2. آلوئه ورا
آب آلوئه ورا به شدت برای معده ی تحریک شده مفید است. این نوشیدنی همچنین خواص ضدالتهابی دارد و به همین دلیل التهاب پوشش معده را کاهش می دهد. آب آلوئه ورا یک ترکیب ضدعفونی کننده است که می تواند باکتری های ایجادکننده ی عفونت را هم از بین ببرد و نوعی درمان قطعی ورم معده است.
- 14 خاصیت عجیب اما واقعی آب آلوئه ورا برای بدن که نمی دانستید
مواد لازم
- ژل آلوئه ورا: دو قاشق چای خوری
- آب: یک لیوان
طرز تهیه
- ژل آلوئه ورا را از برگ آن خارج کنید و آن را درون یک لیوان آب بریزید.
- نوشیدنی را هم بزنید و بلافاصله آن را بخورید.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز یک تا دو لیوان آب آلوئه ورا بنوشید.
3. جوش شیرین
احساس سوزش معده را می توان با این روش خانگی درمان کرد. جوش شیرین به عنوان یک آنتی اسید عمل می کند و سطح اسید معده را کاهش می دهد.
- 22 کاربرد جوش شیرین که شما را شگفت زده خواهند کرد
مواد لازم
- جوش شیرین: یک قاشق چای خوری
- آب: یک لیوان
طرز تهیه
- جوش شیرین را در یک لیوان آب بریزید و آن قدر هم بزنید تا به طور کامل حل شود.
- نوشیدنی به دست آمده را بخورید.
هر چند وقت یک بار؟
یک بار در روز نوشیدنی بالا را بخورید.
4. آب نارگیل
آب نارگیل خواص ضدالتهابی دارد و به همین علت در تسکین پوشش ملتهب شده ی معده مفید است.
مواد لازم
- آب نارگیل: به مقدار لازم
طرز استفاده
آب نارگیل را بین وعده های غذایی میل کنید.
هر چند وقت یک بار؟
سه تا چهار لیوان آب نارگیل را در طول روز بنوشید تا ورم معده تان برطرف شود.
5. آب کلم
کلم حاوی ویتامین U است که خواص بهبود دهنده ی زخم دارد و می تواند پوشش آسیب دیده ی معده را درمان کند. ویتامین U از اسیدآمینه ی متیونین مشتق می شود.
این نوشیدنی به شما کمک می کند طی چند روز از شر گاستریت خلاص شوید. آب کلم همچنین معده و روده را پاکسازی می کند.
مواد لازم
- کلم سبز: به مقدار لازم
طرز تهیه
- کلم ها را درشت خرد کرده و آن ها را به مخلوط کن منتقل کنید.
- کلم ها را دو تا سه پالس بزنید .
- آب کلم را درون لیوان بریزید و بلافاصله آن را نوش جان کنید.
هر چند وقت یک بار؟
سه تا چهار بار در روز آب کلم را بنوشید.
6. روغن نارگیل
یکی دیگر از روش های خانگی برای درمان ورم معده استفاده از روغن نارگیل است. این روغن آنتی اکسیدان هایی دارد که می توانند به کاهش استرس اکسیداتیوی که به علت گاستریت در پوشش معده وجود دارد، کمک کنند. روغن نارگیل همچنین خواص ضدالتهابی دارد و می تواند باعث تسکین علائم گاستریت شود.
- 36 کاربرد جالب روغن نارگیل؛ از آشپزی و خانه داری تا سلامت پوست و مو
مواد لازم
- روغن نارگیل بکر: به مقدار لازم
طرز استفاده
مقدار کمی از روغن نارگیل را به تنهایی یا همراه با غذا بخورید.
هر چند وقت یک بار؟
در طول روز دو تا سه قاشق چای خوری روغن نارگیل میل کنید.
7. چای سبز
چای سبز حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان های مختلف است که اثرات محافظت کننده ای روی پوشش معده دارند و علائم ورم معده را تسکین می دهند.
مواد لازم
- برگ چای سبز: یک قاشق چای خوری
- عسل: یک قاشق چای خوری
- آب داغ: یک فنجان
طرز تهیه
- برگ های چای سبز را درون یک فنجان آب داغ بریزید. 15 دقیقه صبر کنید تا چای رنگ پس دهد .
- چای را از صافی رد کرده و عسل را به آن اضافه کنید. چای را هم بزنید.
- چای سبز شما آماده ی خوردن است. نوش جان.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز دو فنجان چای سبز بنوشید.
8. زنجبیل
فواید زنجبیل بسیار گسترده است. این گیاه فوق العاده برای افراد مبتلا به ورم معده به شدت مفید است. زنجبیل خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد و می تواند از التهاب ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری پیشگیری کند.
مواد لازم
- ریشه ی زنجبیل تازه: به مقدار لازم
- آب: یک فنجان
طرز استفاده
- ریشه ی زنجبیل تازه را برای چند دقیقه مانند آدامس بجوید.
- یک لیوان آب بخورید تا زنجبیل از گلویتان پایین رود.
- همچنین می توانید پودر زنجبیل و نمک را در یک لیوان آب گرم با هم مخلوط کنید و آن را جهت تسکین فوری ورم معده میل کنید.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز صبح این روش درمانی را به کار بگیرید تا گاستریت بهبود پیدا کند.
9. ماست
ماست یک پروبیوتیک عالی به شمار می رود. پروبیوتیک ها به دلیل خواصی که در سرعت بخشیدن به فرآیند درمان زخم معده دارند، بسیار شناخته شده هستند. بررسی ارتباط بین ماست و ورم معده نشان می دهد که این ماده ی غذایی به از بین بردن عفونت هلیکوباکتر پیلوری، یعنی علت اصلی گاستریت، کمک می کند.
مواد لازم
- ماست بدون طعم: به مقدار لازم
طرز استفاده
ماست را به تنهایی به عنوان میان وعده یا به همراه غذا میل کنید.
هر چند وقت یک بار؟
توصیه می شود برای درمان ورم معده هر روز یک تا دو لیوان ماست بخورید.
10. عسل
عسل به طرز مؤثری باکتری های مضر موجود در معده را از بین می برد، چون به طور طبیعی ضدباکتری است. علاوه بر این، خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به همین دلیل می تواند به فرآیند درمان پوشش آسیب دیده ی معده کمک کند.
مواد لازم
- عسل: دو قاشق غذاخوری
- آب گرم: یک لیوان
طرز تهیه
- عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مخلوط را با شکم خالی بنوشید.
هر چند وقت یک بار؟
برای درمان ورم معده با عسل باید هر روز صبح این نوشیدنی را میل کنید.
11. زیره
زیره خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و به همین علت می تواند به تسکین علائم گاستریت کمک کند. علاوه بر این، زیره می تواند سرعت فرآیند بهبودی را افزایش دهد.
مواد لازم
- زیره: یک قاشق غذاخوری
- آب گرم: یک لیوان
طرز تهیه
- دانه ی زیره را بو دهید و آن را آسیاب کنید.
- دانه ی زیره ی پودر شده را درون یک لیوان آب گرم بریزید و هم بزنید.
- نوشیدنی ایجاد شده را بنوشید.
هر چند وقت یک بار؟
روزی یک بار نوشیدنی بالا را میل کنید.
12. کفیر
این نوشیدنی تخمیری حاوی تعداد زیادی میکروارگانیسم است و به همین علت یک نوشیدنی پروبیوتیک طبیعی محسوب می شود. مصرف کفیر می تواند به بهبود فرآیند هضم و برگرداندن تعادل اسیدهای معده به حالت اولیه کمک کند. علاوه بر این، خواص ضدمیکروبی دارد و به همین دلیل می تواند در درمان گاستریت ناشی از عفونت باکتریایی مفید باشد.
مواد لازم
- کفیر: به مقدار لازم
طرز تهیه
کفیر را خریداری کرده و آن را مصرف کنید.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز کفیر بخورید تا بیماری تان بهبود پیدا کند.
13. جو دوسر
جو دوسر سرشار از فیبر و مواد معدنی است و می تواند فرآیندهای گوارشی را تنظیم کند. علاوه بر این، جو دوسر با خاصیت قلیایی خود پوشش آسیب دیده ی معده را تسکین می دهد.
- 22 دلیل مهم که از همین امروز باید جو دوسر بخورید
مواد لازم
- جو دوسر: نصف فنجان
- آب یا شیر: نصف تا یک فنجان
طرز تهیه
- جو دوسر را با آب یا شیر بپزید و آن را بخورید.
- همچنین می توانید جو دوسر را به همراه مقداری میوه ی تازه ی غیراسیدی مانند موز، گلابی یا سیب میل کنید.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز یک فنجان جو دوسر بخورید.
14. آناناس
آناناس حاوی آنزیم های گوارشی مانند بروملین است که بدون اینکه منجر به تحریک پوشش معده شوند، به هضم پروتئین کمک می کنند. اگر از ورم معده رنج می برید، این میوه را مصرف کنید، چون به طور طبیعی قلیایی است و می تواند مانع از افزایش یافتن میزان اسید معده شود.
- 9 خاصیت باورنکردنی آناناس برای سلامتی و پیشگیری از بیماری ها
احتیاط
آناناسی را میل کنید که رسیده است، چون آناناس نرسیده گاهی اوقات می تواند گاستریت را بدتر کند.
مواد لازم
- آناناس رسیده ی خرد شده: یک فنجان
طرز تهیه
آناناس را در وعده ی صبحانه بخورید یا هر زمان که بین وعده های غذایی گرسنه شدید، آن را به عنوان میان وعده نوش جان کنید.
هر چند وقت یک بار؟
برای بهبود بخشیدن به فرآیند هضم، هر روز یک فنجان آناناس بخورید.
15. نارون
نارون گیاهی است که مقدار زیادی موسیلاژ دارد. موسیلاژ برای درمان ورم معده مفید است، چون پوشش تحریک شده و ملتهب معده را تسکین می دهد.
مواد لازم
- پودر نارون: یک قاشق چای خوری
- آب
طرز استفاده
- پودر نارون را درون مقداری آب بریزید و هم بزنید.
- نوشیدنی به دست آمده را بنوشید.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز این نوشیدنی را میل کنید.
16. زردچوبه
زردچوبه حاوی کورکومین است که یک پلی فنول ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی به شمار می رود. این ترکیب غشای مخاطی معده را تسکین می دهد.
مواد لازم
- پودر زردچوبه: یک قاشق چای خوری
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه
- زردچوبه را به مقدار مناسبی آب اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- نوشیدنی به دست آمده را نوش جان کنید.
هر چند وقت یک بار؟
هر روز این نوشیدنی را میل کنید.
17. ریشه ی گل ختمی یا ریشه ی شیرین بیان
گل ختمی در تسکین پوشش داخلی آسیب دیده ی معده مفید است. گل ختمی مقدار زیادی موسیلاژ دارد که لغزنده است و رفلاکس معده و سوزش سر معده را درمان می کند. شیرین بیان، به ویژه ریشه ی آن از پوشش داخلی معده محافظت می کند و از طریق ثابت کردن اسیدهای معده احتمال بروز زخم ناشی از ورم معده را کاهش می دهد.
مواد لازم
- پودر ریشه ی گل ختمی یا ریشه ی شیرین بیان: یک قاشق چای خوری
- آب داغ: یک لیوان
طرز تهیه
- پودر ریشه ی گل ختمی یا ریشه ی شیرین بیان را درون یک لیوان آب داغ بریزید.
- مخلوط را از صافی رد کرده و آن را میل کنید.
هر چند وقت یک بار؟
روزی یک بار مخلوط بالا را بنوشید.
18. مصطکی
در صورتی که علت گاستریت عفونت هلیکوباکتری پیلوری نباشد، این روش درمانی عالی عمل می کند. معمولاً از مصطکی برای درمان زخم معده استفاده می شود، چون می تواند به متعادل کردن اسیدهای معده کمک کرده و از پوشش معده محافظت می کند.
مواد لازم
- مصطکی
طرز تهیه
هر زمان که علائم گاستریت را تجربه کردید، مصطکی را بجوید.
هر چند وقت یک بار؟
در طول روز هر زمان که لازم شد، این روش درمانی را به کار بگیرید.
19. آب سیب زمینی
نتایج بعضی تحقیقات نشان دهنده ی خواص آب سیب زمینی برای ورم معده است. آب سیب زمینی منبع سرشار ترکیباتی است که اسید اضافی موجود در معده را کاهش می دهند.
مواد لازم
- سیب زمینی خام: دو تا سه عدد
- آب گرم: به مقدار لازم
طرز تهیه
- سیب زمینی ها را خوب بشویید و پوست آن ها را بگیرید.
- سیب زمینی ها را رنده کنید و نصف آب سیب زمینی ها را درون یک لیوان بریزید.
- مقداری آب گرم به لیوان اضافه کنید و نیم ساعت قبل از غذا خوردن آن را بنوشید.
هر چند وقت یک بار؟
می توانید دو بار در روز یک لیوان آب سیب زمینی را مصرف کنید.
20. رزماری
رزماری به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی به درمان و پیشگیری از زخم معده کمک می کند و در واقع داروی ورم معده است.
مواد لازم
- رزماری: یک قاشق چای خوری
- آب جوش: یک فنجان
طرز تهیه
- رزماری را درون یک فنجان آب داغ قرار دهید و چند دقیقه صبر کنید.
- مخلوط را از صافی رد کنید و آن را بنوشید.
هر چند وقت یک بار؟
توصیه می شود برای درمان گاستریت هر روز دو فنجان از نوشیدنی ذکر شده را مصرف کنید.
21. ویتامین C
خوب می دانید که ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. به همین دلیل است که افرادی که از گاستریت رنج می برند، معمولاً مکمل ویتامین C مصرف می کنند. این کار به بدن برای مبارزه ی بهتر و سریع تر با عفونت کمک می کند. این ویتامین همچنین از پوشش روده و معده در برابر آسیب ها و زخم ها محافظت می کند. برای تعیین دوز مصرف ویتامین C باید با پزشک مشورت کنید.
چه غذاهایی برای ورم معده خوب است؟
محققان ارتباط بین تغذیه و گاستریت را تأیید نکرده اند. با این حال در یک مطالعه، بیش از 58 درصد افراد مبتلا به ورم معده مزمن گفتند که رژیم غذایی روی علائم آن ها تأثیر می گذارد. این یافته نشان می دهد که تمرکز بر عادات غذایی ممکن است به کنترل علائم گاستریت کمک کند.
غذاهای مفید
با توجه به نکاتی که تا اینجا مرور کردیم ممکن است این پرسش مطرح شود که با این اوصاف برای التهاب معده چه بخوریم؟ تحقیقات نشان می دهد که پیروی از رژیم غذایی ضدالتهاب می تواند به کاهش التهاب کمک کند. چون گاستریت یک بیماری التهابی است، توصیه می شود مبتلایان به آن از چنین رژیمی پیروی کنند. برای اینکه یک رژیم غذایی ضدالتهاب داشته باشید، باید هنگام تنظیم برنامه ی غذایی خود نکات زیر را رعایت کنید:
- افزایش مصرف بعضی از غذاها مثل انواع توت که حاوی فلاونوئید و آنتوسیانین هستند
- مصرف فیبر قابل تخمیر که در عدس و سایر حبوبات یافت می شود
- انتخاب کربوهیدرات هایی که شاخص گلیسمی (GI) پایین دارند، مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات
- مصرف چربی های سالم که در ماهی، آجیل، دانه ها و روغن زیتون یافت می شوند و کاهش مصرف چربی های اشباع
- استفاده از سیر، زنجبیل، زردچوبه و سایر ادویه ها که خواص ضدالتهابی دارند
بعضی افراد معتقدند که بین خرما و ورم معده ارتباط وجود دارد و مصرف این خوراکی پرخاصیت در حد تعادل می تواند به کنترل علائم گاستریت کمک کند. چون تحقیقات نشان داده اند که خرما به دلیل داشتن فیبر از بروز یبوست و ایجاد التهاب در دستگاه ی گوارش جلوگیری می کند.
استفاده از پروبیوتیک هم می تواند به از بین بردن هلیکوباکتری پیلوری و درمان زخم معده کمک کند. بنابراین، مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک مثل ماست، کفیر، میسو، تمپه و کیمچی برای افراد مبتلا به گاستریت مفید است. پروبیوتیک ها به شکل مکمل هم در دسترس هستند، اما برای استفاده از آن ها باید با پزشک مشورت کنید. چون ممکن است برای همه مناسب نباشند.
غذاهای مضر
در سال 2020، محققان نتایج مطالعه ای را منتشر کردند که در آن 526 بیمار پرسشنامه ای را درباره تأثیر رژیم غذایی روی علائم گاستریت تکمیل کرده بودند. شرکت کنندگان گزارش دادند که عوامل زیر باعث بدتر شدن علائم آن ها می شود:
- سریع غذا خوردن
- نامنظم بودن زمان صرف غذا
- غذا خوردن در رستوران
- خوردن غذاهای مانده
بعضی از افراد از بدتر شدن ورم معده بعد از غذا خوردن شکایت دارند. نتایج این مطالعه نشان داد که تعدادی از غذاها می توانند باعث تشدید علائم گاستریت شوند، از جمله:
- شیرینی جات
- غذاهای ادویه دار
- غذاهای شور
- گوشت
- تنقلات
- غذاهای سرخ شده
- غذاهای ترش
همچنین به نظر می رسد که غذاهای زیر خطر التهاب را افزایش می دهند:
- گوشت قرمز و فرآوری شده
- کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان و پاستای تهیه شده با آرد سفید
- آبنبات و غذاهای حاوی شکر
- نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین
مصرف عرقیات گیاهی برای ورم معده
عرقیات گیاهی مانند نعناع، بابونه، زیره و آویشن از گزینه هایی هستند که می توانید از آن ها برای درمان ورم معده در خانه استفاده کنید. بعضی مطالعات نشان داده اند که این گیاهان خاصیت ضدالتهابی دارند و مصرف آن ها به بهبود هضم و درمان سوء هاضمه کمک می کند.
ورم معده در کودکان
علت ورم معده در کودکان متنوع است. عفونت، بلعیدن اجسام خارجی، استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و داروهای استروئیدی و اختلالات خودایمنی مثل دیابت احتمال ابتلا به گاستریت را در کودکان افزایش می دهند.
ممکن است ورم معده ی کودک خودبه خود از بین برود، در غیر این صورت به درمان پزشکی نیاز دارد. درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث گاستریت شده است. گاستریت ناشی از بلعیدن یک جسم خارجی مانند باتری سکه ای به درمان فوری نیاز دارد. همچنین ممکن است پزشک برای از بین بردن عفونت باکتریایی یا کاهش اسید معده دارو تجویز کند.
استفاده از راهکارهای زیر به شما در پیشگیری از گاستریت یا کنترل علائم آن کمک می کند:
- باتری ها و اشیاء مشابه را دور از دسترس کودک قرار دهید. باتری های سکه ای به راحتی بلعیده می شوند و می توانند صدمات جدی ایجاد کنند.
- غذاهایی را که باعث تحریک معده می شوند، به کودک خود ندهید. بعضی غذاها مانند مرکبات می توانند باعث سوزش یا درد شوند.
- حداقل از سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب به کودک اجازه ندهید غذا بخورد.
- در اطراف فرزندتان سیگار نکشید. نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار می توانند علائم کودک را بدتر کرده و باعث آسیب ریه شوند. سیگارهای الکترونیکی یا تنباکوهای بدون دود هم می توانند حاوی نیکوتین باشند. قبل از استفاده از این محصولات با پزشک صحبت کنید.
- به کودک کمک کنید تا استرس خود را کنترل کند. استرس اسید معده را افزایش داده و گاستریت را بدتر می کند. فعالیت هایی مثل یوگا، مدیتیشن یا گوش دادن به موسیقی می توانند به آرامش کودک کمک کنند.
چنانچه فرزندتان تب دارد یا علائم او در حال بدتر شدن هستند، به پزشک مراجعه کنید. اگر معده درد کودک شدید است، خون استفراغ می کند، مدفوع سیاه رنگ یا خون آلود دارد یا از درد قفسه ی سینه و تنگی نفس شکایت می کند، بلافاصله به دنبال کمک پزشکی باشید.
زمان مراجعه به پزشک
هر فردی که علائم گاستریت را تجربه می کند، باید با پزشک مشورت کند، چون ممکن است این علائم نشان دهنده ی یک بیماری زمینه ای باشند. گاستریت طولانی مدت می تواند باعث فرسایش معده و ایجاد زخم های دردناک شود. درمان به موقع این بیماری از بروز عوارض آن جلوگیری می کند.
اگر روش های خانگی و راهکار هایی که شما از آن ها برای درمان ورم معده در خانه استفاده می کنید مؤثر نبودند، با پزشک در مورد انتخاب بهترین قرص برای التهاب معده مشورت کنید. داروهایی که معمولاً پزشکان برای درمان گاستریت تجویز می کنند، عبارتند از:
- داروهایی که اسید معده را کاهش می دهند و به تسکین علائم گاستریت کمک می کنند، مثل آنتی اسیدها، مسدودکننده های H2 (سایمتیدین، فاموتیدین و…)، مهارکننده های پمپ پروتون (امپرازول، اسموپرازول، لانسوپرازول و…)
- آنتی بیوتیک، در صورتی که عفونت باکتریایی وجود داشته باشد
- مکمل ویتامین B12 و آهن، در صورتی که گاستریت باعث کمبود این مواد مغذی شده باشد
- داروی مناسب برای درمان بیماری های زمینه ای، مثل بیماری کرون
اگر استرس علت گاستریت باشد، می توانید تحت نظر پزشک از داروهای کاهنده ی اسید معده استفاده کنید. اما استفاده ی مداوم از این داروها توصیه نمی شود و باید راهی برای کنترس استرس و اضطراب خود پیدا کنید. روان درمانی، مدیتیشن و فعالیت بدنی منظم به کنترل علائم ورم معده عصبی کمک می کنند.
کلام آخر
ورم معده که به آن گاستریت هم گفته می شود، یک عارضه ی دردناک است که در اثر عوامل مختلف رخ می دهد. این بیماری منجر به عارضه های آزاردهنده می شود. بیماری ذکر شده باید در سریع ترین زمان ممکن درمان شود. اگر شما هم به گاستریت مبتلا هستید، می توانید از ترفندهای خانگی برای درمان این عارضه استفاده کنید. از جمله درمان های خانگی گاستریت می توانیم به مصرف ویتامین C، رزماری، آب سیب زمینی، ریشه ی شیرین بیان یا گل ختمی، زردچوبه، آناناس، جو دوسر و… اشاره کنیم. اگر این روش ها را به کار گرفتید، اما ورم معده تان بهبود پیدا نکرد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
منابع: stylecraze, medicalnewstoday, tuasaude, drugs