ایا پیاده روی برای پارگی مینیسک زانو ضرر دارد؟
آیا پیاده روی برای مینیسک زانو خوب است؟
زانوها از دو بخش غضروفی تشکیل شده اند که به شکل حرف C انگلیسی و یا حلال ماه هستند. هر بخش از آنها با عنوان مینیسک شناخته می شوند. وظیفه ی مینیسک ها جلوگیری از ساییدگی استخوان در حین حرکت، می باشد. آنها مانند یک بالشتک ضربه گیر در بین استخوان زانو و همچنین در استخوان درشت نی و ران، قرار گرفته اند. در برخی از موارد به دلایل مختلف، شاهد پارگی مینیسک زانو خواهیم بود. گاهی این پارگی ها بسیار خفیف و گاهی نیز شدید هستند.
راه رفتن یک درمان خانگی پارگی مینیسک زانو است که می تواند باعث شود مینیسک پاره شده سریعتر خوب شود. به همین دلیل اغلب پزشکان توصیه می کنند در زمان ریکاوری فعال باقی بمانید تا از آتروفی عضلات پیشگیری کنید. ضعیف شدن عضلات چهار سر ران باعث تق تق زانو و درد شود. راه رفتن باعث می شود عضلات چهار سر ران، همسترینگ، پشت ساق پا قوی باقی بمانند. البته باید به آرامی شدت ورزش و پیاده روی را بالا برد. به طور کلی پیاده روی نمی تواند باعث شود پارگی مینیسکی که رو به بهبود است مجدد پاره شود اما وارد کردن فشار بیش از حد می تواند آسیب دیدگی را تشدید کند. در مطلبی از وب سایت پزشکی NCBI مشخص شد که روش افزایش فشار روی زانو و تجویز پیاده روی منجر به بهبودی مشابهی مثل استراحت و درمان محافظه کارانه می شود.
آیا پیاده روی برای مینیسک زانو خوب است و چطور می توان برای درمان آن اقدام کرد؟
شاید این سوال برای شما پیش آید که: آیا پیاده روی برای مینیسک زانو خوب است؟ بسیاری از تحقیقات پزشکی بیانگر این امر بوده اند که ورزش کردن می تواند سبب کاهش درد و التهاب در ناحیه مینیسک زانو گردد. بنابراین اغلب پزشکان ارتوپد ورزش های ساده و ملایم را برای رفع این مشکل پیشنهاد می کنند. یکی از روش های پیشنهادی در این زمینه، پیاده روی تکنیکی و اصولی است.
در نظر داشته باشید که زمانی می توان از پیاده روی برای مینیسک زانو استفاده کرد که پزشک متخصص آن را توصیه کرده باشد. این ناحیه یکی از مهمترین نواحی در بدن به شمار می رود. در صورت عدم درمان این بیماری در مراحل خفیف، می توان شاهد بروز بسیاری از مشکلات حاد بود. در این صورت بیمار ناچار به استفاده از روش های درمانی جراحی می باشد.
بهترین ورزش ها برای درمان مینیسک زانو:
پس از پاسخ به سوال: آیا پیاده روی برای مینیسک زانو خوب است؟ می توان به برخی از ورزش های دیگر که تاثیر بسزایی بر روی روند درمانی آن دارند، اشاره نمود. ورزش های زیادی در این زمینه توسط پزشکان ارتوپد توصیه می شود که استفاده از آنها، تاثیرات مثبتی را به همراه خواهد داشت. در اینجا لیستی از ورزش های مناسب در این زمینه را به شما آموزش می دهیم. البته لازم به ذکر هست که نوع و شدت آسیب و همچنین مدت زمانی که از آن می گذرد در انتخاب این تمرینات تاثیر گذار هست.
· حرکت انقباض عضلات جلو ران
این حرکت با بهبود عملکرد عضلات اطراف زانو به اصلاح راستای زانو شما کمک می کنید.
یكی از دلایل اصلی درد زانو عدم كنترل راستای صحیح استخوان ران و زانو هست. این حرکت با افزایش ثبات در لگن و کمک به کنترل صحیح راستای ران و زانو ، در کاهش درد زانو موثر هست.
حرکت پُل، یکی از بهترین تمرینات برای تقویت عضلات هسته ای و ترازبندی صحیح بدن می باشد که با بهبود ثبات در لگن و ایجاد کنترل صحیح راستای اندام تحتانی در کاهش درد زانو نقش بسزایی دارد.
· حرکت دور کردن پا در حالت خوابیده:
این حرکت نیز مثل حرکت حلزونی با افزایش ثبات در لگن و ایجاد کنترل مناسب در راستای پاها به بهبود وضعیت زانو کمک می کند.
· حرکت بالا آوردن پا به صورت صاف در حالت خوابیده:
انجام این حرکت به مرور زمان، با تقویت عضلات جلو ران، منجر به کاهش درد زانو می گردد.
· حرکت اسکوات ایستا کناردیوار :
از اساسی ترین کاربرد های این حرکت، بهبود عملکرد عضلات اطراف زانو و تقویت آنها و کاهش درد زانو است که اجرای آن به کمک دیوار برای دوره های میانی بازتوانی زانو توصیه می شود.
· حرکت بالا آوردن پاشنه پا در حالت ایستاده:
عمده ترین کاربرد این حرکت ایجاد تعادل در عضلات اطراف زانو است که به حفظ راستای صحیح زانو و کاهش فشار از روی آن کمک می کند.
حرکت اسکوات یه تمرین عملکردی هست که در طول شبانه روز با نشستن و بلند شدن هایی متعدد به صورت مکرر از آن استفاده می کنیم. انجام صحیح و اصولی این حرکت در مراحل پیشرفته تر توانبخشی زانو بسیار حائز اهمیت است.
به طورکلی، تحرک زانوی با کشش منظم، به ویژه در عضلات جلو ران، پشت ران و پشت ساق پا، در کاهش درد و افرایش ثبات زانو تاثیر به سزایی دارد.در نظر داشته باشید که درهنگام انجام حرکات نباید احساس درد کنید.
میتوانید در پایان انجام ورزش های توصیه شده برای درمان مینیسک زانو این سه تمرین کششی را انجام دهید:
لازم به ذکر است که انجام تمام ورزش های ذکر شده، باید با توجه به تکنیک های خاص، انجام پذیرد. در غیر این صورت می تواند مضرات زیادی را به همراه داشته باشد. قبل از انجام ورزش های ذکر شده، حتما از پزشک متخصص مشاوره های لازم را دریافت کنید. در این صورت با آگاهی و دقت بیشتری اقدام به انجام ورزش های ذکر شده، می نمایید.
آیا پیاده روی برای مینیسک زانو خوب است؟ (توجه به توصیه پزشک متخصص)
همانطور که پیش تر به سوال: آیا پیاده روی برای مینیسک زانو خوب است؟ پاسخ داده شد، این ورزش از ورزش های بسیار مفید، تلقی می گردد. در برخی از موارد خاص، آسیب دیدگی زانو بسیار کم و محدود است. بنابراین به راحتی و با استفاده از ورزش هایی مانند: پیاده روی، می توان آن را درمان کرد. در برخی از موارد که این آسیب دیدگی بیشتر است، استفاده از مشاوره های دقیق پزشکی، بسیار ضروری خواهد بود.
چه بسا که با عدم آگاهی از این موضوع، شاهد آسیب دیدگی بیشتر در این ناحیه، باشید. در صورتی که پیاده روی را برای مینیسک زانو (با توجه به صلاحدید پزشک متخصص) انتخاب نمایید، باید به برخی از موارد مهم توجه کنید. در نظر داشته باشید که برای پیاده روی اصولی باید از تکنیک های خاصی استفاده کرد. با استفاده از تکنیک های دقیق در پیاده روی، می توانید شاهد نتایج بسیار مطلوبی در این زمینه باشید. از جمله تکنیک های اصولی و دقیق، عبارتند از:
- استفاده از کفش ایده آل و مناسب
- پیاده روی بسیار آرام و نرم
- نحوه صحیح قرار دادن پاها
آیا پیاده روی با مینیسک پاره شده، مجاز است؟
به طور کلی راه رفتن برای پارگی مینیسک زانو خوب است. تحقیقات نشان می دهد راه رفتن با زانویی که دچار پارگی مینیسک شده است آسیب بیشتری به آن وارد نمی کند. با این حال این موضوع کاملا به فضایی که در آن پیاده روی می کنید و شدت پیاده روی بستگی دارد. در اغلب مواقع ورزش سبک از طریق افزایش گردش خون و افزایش قدرت عضلات باعث تسریع بهبودی می شود. راه رفتن باعث می شود غضروف زانو به مایع سینوویال آغشته شده و روان باقی بماند. بسیاری از افرادی که دچار پارگی مینیسک شده اند در انجام فعالیت های روزانه مثل راه رفتن، نشستن، و حتی ورزش کردن درد شدیدی ندارند.
اگر پارگی مینیسک زانو به حدی شدید باشد که نیاز به جراحی داشته باشد راه رفتن مضر است و منجر به تشدید اسیب می شود. طبق مطالعه ای نشستن یا ایستادن طولانی مدت باعث چکه کردن و از دست رفتن مایع سینوویال شده که این موضوع به تدریج باعث تحلیل بافت غضروفی و افزایش شانس پارگی مینیسک می شود. به همین دلیل تحرک داشتن در دوره نقاهت بسیار حائز اهمیت است. برای تشخیص پارگی مینیسک زانو حتی قبل از مراجعه به پزشک نیز می توانید خود از تست تشخیص پارگی مینیسک زانو استفاده کنید. این تست ها در منزل قابل انجام هستند و پیش از مراجعه به پزشک می تواند کمک کننده باشد.
چه زمان پس از پارگی مینیسک می توان دوباره ورزش کرد؟
به طور معمول 4 تا 6 هفته زمان احتیاج است که پارگی مینیسک به اندازه ای بهبود یابد که بتوانید به فعالیت بازگردید. فعالیت هایی که پس از سپری شدن این زمان می توانید انجام دهید شامل پیاده روی، سوار و پیاده شدن از ماشین و پایین رفتن از پله می شود. با این حال انجام فعالیت هایی که شامل حرکات پیچیده تر زانو هستند مثل حرکات پیچشی در والیبال و بسکتبال به زمان بیشتری احتیاج دارد تا از سر گرفته شود.
نکات پیاده روی برای پارگی مینیسک زانو
اگر درد زانویی که دچار آسیب پارگی مینیسک شده است یا پس از جراحی پارگی مینیسک خیلی شدید نیست ورزش باعث افزایش جریان مایع بین مفصلی می شود و از خشک شدن مفصل و تحلیل بافت غضروفی جلوگیری می کند. در هنگام پیاده روی برای پارگی مینیسک نکات زیر را رعایت کنید:
- استفاده از زانوبند طبی مناسب: استفاده از زانوبند باعث می شود از زانو حمایت کافی انجام شود و زانو از محل خود جا به جا نشود.
- گرم کردن قبل از ورزش: قبل از پیاده روی برای ترمیم پارگی مینیسک حتما بدن خود را گرم کنید.
- محل صاف برای پیاده روی انتخاب کنید: سطوح سخت فشار بالایی به زانو وارد می کند.
- زمان مناسب برای پیاده روی: سعی کنید در مواقعی از روز که درد زانوی کمتری دارید پیاده روی کنید.
- کمپرس سرد: پس از پیاده روی از کمپرس سرد استفاده کنید.