روزی چند لیوان دمنوش اویشن بخوریم؟

آویشن گیاهی مدیترانه ای است که مصارف غذایی، دارویی و زینتی دارد. گل، برگ و روغن آویشن برای درمان طیف وسیعی از علائم و بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. این موارد شامل اسهال، معده درد، آرتریت و گلودرد است. اویشن حاوی مواد شیمیایی است که در درمان عفونت باکتریایی و قارچی بسیار موثر هستند. از این رو اویشن را برای درمان عفونت واژن نیز می توان مصرف کرد.از آنجایی که داروها اثرات جانبی زیادی دارند، امروزه داروهای گیاهی مانند آویشن محبوبیت زیادی پیدا کرده اند.

Let's drink a few glasses of olive tea a day

در این بین شناخت و موارد مصرف هر داروی گیاهی کار آسانی نیست. به همین دلیل مشاوره با یک متخصص طب سنتی می تواند پرده از رازها بردارد و شما را به جواب سوالات بی شمارتان برساند. در ادامه همراه با فروشگاه موکو خواص دارویی و موارد مصرف اویشن را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

آویشن چیست؟

آویشن به انگلیسی thyme، گیاهی کوهی است که بوی تند و خاکی دارد. از این گیاه به صورت خشک شده و پودر در غذاها و خوراک ها، انواع دمنوش و چای برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی راه های هوایی و در طب سنتی به عنوان دارو استفاده می شود. آویشن خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و می تواند به تسکین عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.

طبع آویشن چیست؟ (آویشن سرد است یا گرم؟)

مزاج شناسی تاریخچه ای دیرینه در ایران دارد. بسیاری افراد با شناخت طبع خود، غذاهای مشکل ساز را از سبد غذایی خود حذف می کنند. طبع آویشن گرم و خشک است و مصرف بیش از اندازه آن برای افراد صفراوی توصیه نمی شود.

خواص دارویی و موارد مصرف آویشن کدامند؟

خواص آویشن کوهی چیست؟ آویشن به دلیل طعم متمایزش تا به امروز به عنوان یک غذای اصلی در آشپزی مورد استفاده است؛ اما اویشن در کنار طعم خوب، دارای خواص دارویی زیادی است؛ به عنوان مثال در گروه بهترین قرار می گیرد. اگر می خواهید خواص دارویی این گیاه فروتن را بهتر بشناسید، . برای بسیاری از موارد که درد دارید با یک لیوان دمنوش مشکل خود را حل کنید همراه ما باشید.

1. تاثیر آویشن بر کرونا

کووید 19 یا همان کرونا یک بیماری همه گیر جهانی است که در سال های اخیر زندگی همه افراد دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است. در حال حاضر هیچ درمان موثری برای این ویروس وجود ندارد ، اما برخی از انواع گیاهان می توانند انتخاب خوبی برای کاهش علائم آن باشند. برخی گزارش ها حاکی از آن است که اویشن ولگاریس دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بالایی است که در تقویت سیستم ایمنی و همچنین اثرات ضد ویروسی در کاهش علائم تنفسی موثر است. بنابراین، ممکن است آویشن بتواند اثرات جانبی ویروس کرونا را تا حد زیادی کاهش دهد.

2. درمان عفونت ریه با آویشن

آویشن به مبارزه با عفونت های تنفسی کمک می کند و یک خلط آور طبیعی است که به عنوان یک ضدعفونی کننده عمل می کند و به دفع مخاط کمک می کند. از این رو ممکن است به شما در کمک کند. برای اثربخشی هرچه بیشتر آن را به صورت زیر مصرف کنید:

  • آن را به صورت چای آماده کنید. یک قاشق چای خوری اویشن را در آب جوش بریزید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس صاف کنید. یک قطره آب لیمو به آن اضافه کنید تا خاصیت ضدعفونی کنندگی آن افزایش یابد. می توانید تا 3 فنجان در روز بنوشید. دمنوش پونه و اویشن برای عفونت موثر است.
  • برای تسکین گلودرد و ورم لوزه، چای آویشن را غرغره کنید یا یک قاشق آن را تا 3 بار در روز قورت دهید.

3. خواص آویشن برای سرماخوردگی، عفونت گلو و سرفه

عصاره آویشن به دلیل خواص بالزامیک و سیال کنندگی خود، یکی از بهترین داروهای طبیعی برای مقابله با ، گلودرد و هر نوع اختلال تنفسی است. آسم، سرماخوردگی و برونشیت همگی بیماری هایی هستند که با اویشن بهبود می یابند. دم کرده آویشن و خواص دمنوش آویشن برای سرماخوردگی بسیار زیاد است.

برای اطلاع از طرز تهیه دمنوش آویشن برای سرماخوردگی، درمان خلط گلو با آویشن و ، توصیه می شود از 15 قطره عصاره گل و برگ در 1 لیتر آب جوش استفاده کنید و اجازه دهید قطره و آب حدود 10 دقیقه بماند. پس از آن دم کرده باید فیلتر شده و حداقل 2 تا 3 بار در روز به مدت حدود 20 روز مصرف شود. کدام آویشن برای سرماخوردگی خوب است؟ متخصصان و پزشکان آویشن معمولی و آویشن لیمو را توصیه می کنند. هر دو گونه اگر در مکان های گرم و خشک کشت شوند، عطر و غلظت روغن بیشتری خواهند داشت.

4. آویشن برای گرفتگی بینی

اویشن به هضم غذا، حمایت سیستم ایمنی و تسکین درد در زمان ابتلا به آنفلوآنزا کمک می کند، بنابراین سعی کنید چای آویشن را برای تسکین خود درست کنید، به خصوص اگر بیماری شما با پوشش سفید ضخیم روی زبان، مخاط احتقانی در ریه ها و سرفه های اسپاسمیک همراه باشد. چای اویشن همچنین باعث تسکین درد ناشی از سردرد، گرفتگی عضلات و بدن درد می شود که منطقه رایج آنفولانزا هستند. علاوه بر این موارد، شما می توانید با رایحه درمانی آویشن تا حدودی گرفتگی بینی خود را بهبود بخشید.

5. خواص اویشن برای معده و روده

نفخ یکی از دلایل رایج معده درد است. از جمله خواص آویشن، بهبود هضم و تسکین گاز معده و درمان معده درد و روده درد با اویشن است. سوء هاضمه یکی از دلایل نفخ است که با مصرف این سبزی به شکل چای یا کپسول نرم اویشن می توانید نفخ معده را از بین ببرید.

6. آویشن برای دل درد، دل پیچه و اسهال

آویشن نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز می تواند خاصیت تسکین دهند درد معده داشته باشد. از آنجایی که اویشن یک ضد عفونی کننده قوی است، می تواند انگل ها، باکتری ها و قارچ های عفونی معده شما را بکشد. این داروی گیاهی در ضدعفونی کنندگی به قدری قوی است که سربازان در جنگ برای تسکین زخم ها و تمیز کردن بریدگی ها از آن استفاده می کنند. همچنین اویشن به دلیل اثر ضد اسپاسمی خود می تواند گرفتگی عضلات معده را تسکین دهد و به عنوان یک روان کننده عمل کند.

در واقع این گیاهی دارویی یک قابض است، به این معنی که توانایی جلوگیری از تولید مخاط اضافی، صفرا یا اسید معده و همچنین تسکین درد را دارد. اگر با افزایش تولید اسید در معده خود سروکار دارید و در نتیجه از سوزش سر دل رنج می برید، اویشن می تواند مفید باشد. البته در نظر داشته باشید که مصرف زیاد آن می تواند اثراتی عکس این قضیه داشته باشد، بنابراین مشاوره با یک در رابطه با نحوه مصرف آویشن ضروری است.

7. آویشن برای حالت تهوع و استفراغ

همانطور که اشاره کردیم آویشن خاصیت میکروب زدایی بالایی دارد. اگر دلیل تهوع و استفراغ شما مسائل عفونی روده و باشند، این داروی گیاهی می تواند به شما در برطرف سازی این مشکلات کمک شایانی کند. البته در نظر داشته باشید برخی مواقع، خود این دارو نیز می تواند در صورت مصرف زیاد چنین مشکلاتی را به وجود بیاورد.

8. خواص آویشن برای عفونت واژن (خواص آویشن برای زنان)

عفونت واژن یک بیماری شایع در بین بانوان است که سالانه تعداد زیادی افراد را درگیر خود می کند. طی یک تحقیقات بالینی در اصفهان مشخص شده است که کروم های واژینال حاوی سیر و آویشن در درمان واژینیت و علائم آن بسیار موثر است. این دارو حتی می تواند بهتر از کرم کلوتریمازول که یک داروی شیمیایی است عمل کند. همچنین آویشن در بارداری نیز موثر است و می تواند به باز شدن دهانه رحم و کمک کند.

9. درمان کیست تخمدان با آویشن

طب سنتی ایرانی نشان داده است آویشن برای کیست تخمدان موثر است به خصوص زمانی که با غذا مصرف می شود و می توانید از خواص آویشن برای رحم استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که اگر این داروی گیاهی را بیش از حد مصرف کنید ممکن است به برخی بیماری های گوارشی مبتلا شوید.

10. تسکین درد قاعدگی با آویشن

آویشن از دیرباز به دلیل خواص ضد درد و ضد اسپاسم آن مورد توجه قرار گرفته است. شواهدی که این ادعاها را تأیید می کند اغلب مخلوط است، اما یافته های امیدوارکننده ای وجود دارد. در مطالعه ای که در  سال 2012 در مجله تحقیقات علوم پزشکی منتشر شد، محققان به 120 دانشجوی دختر مکمل اویشن (چهار بار در روز) یا ایبوپروفن (سه بار در روز) برای درمان درد پریود دادند. پس از دو ماه درمان، هر دو گروه از زنان سطوح مشابهی از تسکین را گزارش کردند. این نشان می دهد که آویشن ممکن است جایگزین مناسبی برای ایبوپروفن با عوارض جانبی بسیار کمتر باشد.

11. برطرف کردن مشکلات پوستی رایج با آویشن

مشکلات پوستی در سراسر جهان رایج است. در برخی از کشورها، داروهای گیاهی از داروهای مهم هستند .طی یک تحقیقات بالینی مشخص شده است که کرم ضد قارچ حاوی آویشن می تواند تا 65 درصد از افراد مبتلا به بیماری های مختلف پوستی مانند اگزما را درمان کند. این در حالی است که دارونما ها تا 28 درصد خاصیت اثربخشی دارند. بنابراین، کرم اسانس 3 درصدی اویشن می تواند فرصتی نسبتاً اقتصادی و در دسترس برای درمان و التیام موارد خفیف تا متوسط ​​عفونت های قارچی باشد .

12. آکنه و اویشن

اگر از خرید و امتحان داروهای بدون نسخه برای جوش که نتیجه خوبی ندارند خسته شده اید، ممکن است خوش شانس باشید. آویشن به دلیل خواص ضد باکتریایی خود شناخته شده است و ممکن است آینده ای به عنوان یک عنصر مبارزه با آکنه داشته باشد. هنگامی که اویشن برای روزها یا هفته ها در الکل خیسانده می شود، به محلولی که به عنوان تنتور شناخته می شود، تبدیل می شود .در یک مطالعه مشخص شده است که اسانس آویشن فعالیت ضد باکتریایی در برابر باکتری ایجاد کننده آکنه دارد. از خواص آویشن با نبات هم غافل نشوید که به گفته متخصصان طب سنتی از جوش و آکنه صورت و التهابات پوستی جلوگیری می کند.

13. خواص آویشن برای مردان در کاهش ریزش مو

در ارتباط با خواص آویشن برای مو، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استفاده از روغن اسطوخودوس در ترکیب با اسانس های آویشن، رزماری و چوب سدر روی پوست سر باعث بهبود رشد مو در 44 درصد از افراد مبتلا به ریزش مو پس از 7 ماه درمان می شود. از دیگر خواص آویشن برای مردان می توان به خاصیت درمانی آویشن و پروستات اشاره کرد. در مواردی که به اندازه مصرف شود، با مشورت پزشک متخصص، طبق برخی یافته های علمی به نظر می رسد که می تواند از ابتلا به بیماری های غده پروستات (به خصوص سرطان پروستات) جلوگیری کند.

14. درمان شوره سر با آویشن

اگر پوست سرتان پوسته پوسته می شود یا همان شوره می زند، سعی کنید آن را با مخلوطی از 2 قاشق غذاخوری اویشن خشک و 1 فنجان آب درمان کنید. بگذارید آب بجوشد سپس آویشن را اضافه کنید و 5 دقیقه صبر کنید. آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود، سپس اویشن را صاف کنید و بعد از شستن و آبکشی، آب آن را روی موها و پوست سرتان بریزید. برای اینکه اجازه دهید اثر کند، آن را به مدت 12 ساعت آبکشی نکنید. اما نگران نباشید، موهای شما خوب خشک می شود و بوی دلپذیری خواهد داشت!

15. آویشن و فشار خون

ثابت شده است که آویشن با کاهش کلسترول (مسئول انسداد شریان ها)، سطح فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. همچنین می تواند ضربان قلب شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و دیواره ها، عروق و شریان های قلب شما را ایمن نگه دارد.

16. تاثیر اویشن در افزایش ویتامین بدن

دریافت تمام ویتامین های مورد نیاز بدن شما در روز می تواند چالش برانگیز باشد. خوشبختانه آویشن سرشار از مواد مغذی مفید است، از جمله:

  • ویتامین A
  • ویتامین سی
  • مس
  • فیبر
  • آهن
  • منگنز

با این حال، اویشن منبع خوبی از این مواد مغذی نیست، مگر اینکه آن را در مقادیر بیش از حد مصرف کنید. مثلا 1 قاشق چایخوری آویشن حاوی 1.28 میلی گرم ویتامین C است.

17. خاصیت ضد عفونی کنندگی آویشن

کپک یک آلاینده رایج و بالقوه خطرناک هوا است که می تواند در خانه شما کمین کند. هنگامی که آن را شناسایی کردید، آویشن می تواند آن را از بین ببرد. یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که اویشن ممکن است در کنترل پوسیدگی کپک خاکستری در میوه گواوا موثر باشد.آویشن را می توان به عنوان یک ضد عفونی کننده در خانه هایی که غلظت کم کپک وجود دارد استفاده کرد. با این حال، اگر کپک قابل توجهی در خانه خود پیدا کردید، بهتر است از یک متخصص برای حذف آنها استفاده کنید.

در اینجا به 17 خاصیت درمانی آویش پرداختیم که می تواند در بسیاری از مواقع استفاده آن در غذا ها یا نوشیدن یک لیوان دمنوش آویشن کار ساز باشد. اگر شما نیز به نوشیدن دمنوش علاقه دارید پیشنهاد ما به شما استفاده از لیوان های دوجداره برای دمنوش هایتان است که با توجه به خاصیت هایی که دارد میتواند یک گزینه مناسب برای نوشیدن دمنوش باشد قیمت لیوان دوجداره نیز بسیار مناسب بوده و برای نوشیدن منوش یک گزینه عالی است.

Back to top button