توی رژیم خرما بخورم یا نخورم
گروه زندگی- خرما یکی از مقوی ترین برکات الهی است که به عنوان میوه ای بهشتی خصوصا در ماه مبارک رمضان، بسیار موردتوجه قرار دارد. این میوه مغذی به یکی از ارکان اصلی سفره های افطار تبدیل شده و نقش مهمی در سلامت روزه داران ایفا می کند، بطوری که توصیه می شود روزه داران، افطار خود را با خوردن 2 تا 3 عدد خرما بار بیز شروع کنند، زیرا خرما درکنار تمام فوایدش می تواند قند مورد نیاز بدن را تامین کرده و با رساندن انرژی و مواد مغذی به فرد روزه دار، شرایط بدن را به حالت طبیعی برگرداند؛ چه بسا که اهل بیت(ع) نیز روزه خود را با خرما افطار می کردند و رسول اکرم(ص) می فرمودند:«هر کس با خرمای حلال افطار کند ثواب نمازش چهارصد برابر می گردد.» باتوجه به خواص بی نظیر این میوه بهشتی قصد داریم در گزارش پیش رو، ضمن مرور برخی نسخه های شفابخش با خرما، چند پیشنهاد خاص آشپزی هم برای سفره های سحر و افطارتان داشته باشیم.
خرما چه خواصی دارد؟
اما مگر خرما چه خواصی دارد که نامش چند ده بار با عناوین مختلف در قرآن آمده و ائمه نیز در احادیث و روایات متعددی از آن یاد کرده و حتی امام صادق (ع) فرموده اند:«خانه ای که در آن خرما نباشد، اهل آن خانه گرسنه اند(کمبود مواد غذایی دارند)»؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت که خرما طبیعتی گرم و تر دارد و سرشار از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، منیزیم، فیبر، کلسیم، گوگرد، آهن، پروتئین، کربوهیدرات و انواع ویتامین ها از جمله آ، کا، دی، سی، بی و… است که می تواند بسیاری از نیازهای بدن را تامین و به پیشگیری
و درمان انواع بیماری ها از جمله کم خونی، پوکی استخوان، مشکلات گوارشی، مشکلات پوست و مو، بیماری های قلبی، افسردگی، یبوست و اسهال، پیشگیری از سرطان روده، سلامت مغزو … کمک کند. بهبود عملکرد مغز: خرما سرشار از قندهای ساده است و علاوه بر آنکه به کل بدن انرژی می دهد، منجر به تقویت حافظه و تمرکز می شود و به همین سبب نیز در رژیم غذایی کودکان و سالمندان جایگاه ویژه ای دارد. کمک به سلامت قلب: خرما از مواد موثر برای کاهش چربی و فشارخون به شمار می رود و ضمنا دارای فیبر و پتاسیم بالایی است که به همین سبب می تواند با پیشگیری از سخت شدن رگ ها، به سلامت قلب کمک کرده و حتی مانع از سکته قلبی شود. قیمت چای سبز با علف لیمو قاشقی دکتر بیز چند است ؟
جلوگیری از کم خونی: خرما سرشار از آهن است و خوردن چندعدد خرما در روز، می تواند پیشگیری کننده و درمانگر کم خونی باشد که به همین دلیل نیز، مصرف خرما به شکل ویژه ای به کودکان و زنان باردار توصیه می شود. درمان بیماری های گوارشی: خرما نقش قابل توجهی در کاهش التهابات گوارشی دارد و از دیرباز به عنوان درمان بیماری های گوارشی خصوصا زخم معده مورداستفاده قرار می گرفته، بطوریکه برخی ها معتقدند خرما حتی بیشتر از دارو می تواند در بهبود این بیماری اثرگذار باشد. *پیشگیری از سرطان: خرما به علت مواد ضدسرطان از جمله فیبر، منیزیم، آنتی اکسیدان ها و … می تواند به کاهش التهابات و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و احتمال ابتلا به انواع سرطان خصوصا سرطان های دستگاه گوارش را کاهش دهد.
خرما و نسخه های شفابخش همانطور که می دانید هریک از نعمت های خداوند تاثیر شگفت انگیزی در سلامت انسان و درمان بیماری ها دارند که شاید از همه آن ها اطلاع نداشته باشیم، بنابراین اگر می خواهید اطلاعات جدیدتری از تاثیرات درمانی خرما بدست آورید و درصورت لزوم از آن بهره بگیرید، این نسخه شفابخش را از دست ندهید. خرمای جوشانده در آب، تقویت کننده دستگاه تنفس و درمان کننده اختلالات ریوی و تسکین دهنده سرفه های حاد و مزمن است، بنابراین در هنگام سرماخوردگی می توانید روی این میوه بهشتی حساب کنید. خواص دمنوش لاغری بیز بسیار زیاد است .
مصرف خرما برای رفع یبوست و درمان آن، بسیار کاربرد دارد. اگر به مدت چند شب خرما را به همراه آلو در آب ولرم خیس کنید و صبح روز بعد، آبی که خرما در آن خیس خورده را میل کنید، مشکل یبوست برطرف خواهد شد. خرما به همان اندازه که می تواند در درمان یبوست موثر باشد، در درمان اسهال نیز اثرگذار است. مصرف چند عدد خرما به شکل معمول، می تواند ضمن کمک به بهبود اسهال، مواد مغذی از دست رفته را به بدن بازگرداند. خوردن دم کرده خرما به همراه شنبلیله شاید به ظاهر ترکیب خوشایندی نباشد اما برای رهایی از تب های بلغمی و سنگ مثانه و سنگ کلیه، توصیه می شود و می تواند شما را از درد سنگ کلیه و مثانه رها کند.
مصرف شیرخرما به همراه کمی دارچین از ترکیب های خوشمزه و پرخاصیتی است که طرفداران بسیاری دارد اما این ترکیب علاوه بر طعم مطبوعش می تواند در بهبود بیماری های جنسی نیز بسیار اثرگذار باشد. اگر می خواهید لاغر شوید و جلوی اشتهای کاذب خود را بگیرید، از ترکیب خرما با شیر یا ماست استفاده کنید. این ترکیب، نه تنها جلوی اشتهایتان را می گیرد، بلکه مواد مغذی و ویتامین های مرودنیاز را به بدنتان می رساند. خرما به عنوان یک ماده شیرین طبیعی می تواند به ترشح سروتونین(هورمون شادی و آرامبخش) کمک کند و ضمنا ویتامین هایی را به بدن برساند که برای درمان افسردگی مفید هستند، پس اگر احساس بی حوصلی و افسردگی دارید، از این میوه مقوی غافل نشوید.
با خرما چه چیزهای بپزیم؟
شاید خیلی ها عادت به مصرف خرما به شکل عادی داشته باشند اما نباید فراموش کرد که از این میوه پرخاصیت می توان به شکل خام و پخته در انواع خوراکی ها استفاده کرد، خصوصا در ایام ماه مبارک رمضان که استفاده از خرما رونق بیشتری می گیرد و می تواند به شکل متفاوت تری سرسفره افطار و سحر بیاید. دراين مطلب آمده است: محققين ثابت كرده اند كه خواص خرما چندين مزيت براي بهبود سلامت بدن دارد كه مي توانيد فقط با مصرف روزانه 3 عدد از آن ها به مدت يك هفته از اين مزايا بهره مند شويد
خرما ميوه هاي درخت نخل است و سرشار از مواد معدني، فيبر سالم و ويتامين. ميوه خرما يكي از شيرين ترين ميوه هايي است كه در انواع مختلف به بازار عرضه مي شود. هيچ كس انكار نمي كند كه خرما بسيار خوشمزه است و طعم لذت بخشي دارد. با اين حال اگر نگاهي به محتواي تغذيه خود بيندازيد ممكن است به اندازه سايرخوراكي ها، اين خوراكي سالم و مغذي را در رژيم غذايي خود نگنجانده باشيد. آيا ميدانيد كه خرما براي بدن ما فوق العاده است و مي تواند كارهاي شگفت انگيزي در جهت سلامتي ما انجام دهد؟ محققين ثابت كرده اند كه خرما چندين مزيت براي بهبود سلامت بدن دارد كه مي توانيد فقط با مصرف روزانه 3 عدد از آن ها به مدت يك هفته از اين مزايا بهره مند شويد