چرا باید آسیاب قهوه داشته باشیم؟

اگر قهوه ای می خواهید که طعمی بهتر از همیشه داشته باشد، باید روی یک دستگاه آسیاب قهوه سرمایه گذاری کنید. آسیاب های مختلفی در بازار وجود دارند و همین تنوع انتخاب بهترین مورد را سخت تر می کند. این مقاله در زمینه راهنمای خرید آسیاب قهوه با تیغه فلت از جنس فولاد می باشد. زیرا بسیاری از آسیاب ها تیغشون آلومینومی می باشد و به پس از مدت کوتاهی خراب می شوند.

 

چرا باید یک آسیاب قهوه خرید؟

قبل از این که نکات لازم در مورد خرید دستگاه را برای تان بگویم، باید بدانید که اساسا چرا به آن نیاز دارید:

قهوه پودر شده به اندازه کافی خوب نیست

یادتان باشد این یک قائده کلی می باشد، زمانی که قهوه از قبل آسیاب شده خرید می کنید؛ هر چقدر هم تلاش کنید پس از گذشت یک مدت کوتاه قهوه شما عطر و طعم خود را از دست خواهد داد و در اصطلاح بیات خواهد شود و فرقی نمی کند کیفیت قهوه شما چقدر بالا باشد، در هر صورت این اتفاق خواهد افتاد.

بهترین روش نوشیدن قهوه این است که شما قهوه را به صورت دانه خریداری کنید و سپس آن را خودتان آسیاب کنید و عصاره گیری کنید، یعنی در لحظه عطر  قهوه آزاد شود. این موضوع برای شما به هیچ وجه در زمان خرید پودر قهوه اتفاق نخواهد افتاد حتی اگر قهوه را از برندهای معروفی مثل ، یا خرید کنید.

قهوه ای که از قبل پودر شده باشد، آن عطر و طعم تازگی را ندارد. قهوه بسته به روش نگهداری شما بعد از آسیاب شدن بین یک هفته تا یک ماه تازگی خود را حفظ خواهد کرد، یعنی اگر شما آسیاب خریدید لازم نیست که هر روز قهوه را آسیاب کنید و می توانید به اندازه مصرف یک هفته، قهوه خود را پودر کنید.

اما اگر توان خرید آسیاب قهوه هم ندارید، قهوه از قبل آسیاب شده ای خرید کنید، که به تازگی آسیاب شده است و به گونه ای خرید خود را انجام دهید تا حداکثر در طول یک ماه آن را مصرف کنید. به همین خاطرم هست که بسته های قهوه پودر شده در جهان در بیش از 90 درصد موارد در وزن های 250 گرمی انجام می شود تا مصرف کننده بتواند آن را در زمان کم میل کند در حالی که بسته بندی های دانه های قهوه یک کیلویی می باشد.

قهوه باید متناسب با نوع قهوه ساز و روش دَم کردن آسیاب شود

برای  و روش دم کردن، دانه ها باید به میزان مشخصی آسیاب شوند. برای اینکه با این میزان آشنا شوید پیشنهاد میکنم مطلب برای روش های مختلف را مطالعه کنید.

قهوه ای که از قبل پودر شده باشد نه تنها تازه نیست، بلکه ممکن است بیش از حد نرم یا درشت باشد. همین جا اشاره کنم که اگرچه بسیاری از آسیاب ها درجات مختلف برای آسیاب دارند اما معمولا نمی توانند دانه های قهوه را به درستی آسیاب کنند و این موضوع در آسیاب های ریز مخصوصاً برای قهوه ترک و اسپرسو خودش را بیشتر نشان می دهد، چون نیاز به قهوه آسیاب شده ریز می باشد.

می خواهید قهوه را به روش های مختلف دم کنید

بیایید تصور کنیم شما دستگاه های مختلفی در خانه دارید. یک V60، یک اسپرسوساز خانگی و یک فرنچ پرس. چرا باید برای هر دستگاه یک نوع قهوه بخرید؟ شما با خرید یک دستگاه آسیاب قهوه می توانید هر بار متناسب با دستگاه قهوه خود را پودر کنید و در عین زمان انواع قهوه اسپرسو، فرانسه، قهوه ترک و… را درست کنید.

به علاوه، عصاره ای که از قهوه به دست می آید تا حدود زیادی به درجه آسیاب شدن آن بستگی دارد. با تغییر درجه آسیاب می توانید طعم های متفاوتی به دست بیاورید.

از نوشیدن قهوه بد خسته شده اید

وقتی قهوه به خوبی آسیاب نشده باشد، بافت ناهماهنگی پیدا می کند و خوب دَم نمی کشد. این مسئله روی طعم قهوه تاثیر می گذارد. ممکن است آن را تُرش یا تلخ کند. همچنین ممکن است باعث شود هر بار که قهوه را دم می کنید طعم متفاوتی به دست بیاید.

اگر دستگاه آسیاب قهوه خانگی شما کیفیت مناسب را نداشته باشد، ممکن است دانه ها بیش از حد درشت یا ریز شوند. دانه های درشت عصاره کمتری رها می کنند که باعث ایجاد طعم ترش می شود و دانه های ریز به طعم تلخ منجر می شوند.

فقط تصور کنید یک بسته قهوه عالی خریده اید، احتمالا با قیمت بالا و وقتی آن را دم می کنید طعم قهوه کافی شاپ ها را ندارد.

می خواهید کنترل بیشتری روی اسپرسو داشته باشید

آیا می خواهید اسپرسوی خانگی خود را ارتقا بدهید؟ پس وقت آن رسیده که کمی فنی عمل کنیم! دما، رطوبت، ساعت، روز و حتی عمر دانه های روست شده قهوه می توانند روی درجه آسیاب مورد نیاز قهوه اسپرسو تاثیر بگذارند. مثلا در مناطق مرطوب، قهوه کمی از رطوبت هوا را به خود جذب می کند.

اگر یک آسیاب مناسب داشته باشید، کنترل اسپرسو در دست شما است. می توانید همان طعم عالی همیشگی را بدون توجه به آب و هوا و زمان داشته باشید.

اگر مصرف قهوه شما زیاد نیست

اگر جزو افرادی هستید که نوشیدن قهوه برایشان به صورت هر روزی نیست و مثلا یک روز یا دو روز درمیان قهوه می نوشید ، شدیدا خرید آسیاب قهوه را به شما توصیه میکنم ، اما چرا ؟

زیرا زمانی که شما یک بسته 250 گرمی پودر قهوه خریداری می کنید ، قهوه تان در مدت زمان بیشتری تمام می شود ، همین زمان باعث میشود روز به روز قهوه شما طعم و عطر خود را از دست بدهد و بعد از یک ماه دیگر میلی به مصرف قهوه نداشته باشید و یا مجبور شوید قهوه تان را دور بریزید.

در صورتی که اگر دانه قهوه خریداری کنید و یک آسیاب قهوه در خانه داشته باشید می توانید تا 2 ماه یک بسته قهوه را بدون افت کیفیت محسوس نگهداری کنید.

چگونه آسیاب قهوه انتخاب کنیم؟

حالا که دلایل خرید را متوجه شدیم، باید ببینیم چند نوع آسیاب وجود دارد. اولین انتخابی که با آن مواجه می شوید انتخاب بین تیغه و دندانه است.

آسیاب های تیغه ای

همان طور که از اسم شان برمی آید، این نوع آسیاب ها تیغه هایی دارند که دانه های قهوه را به چند تکه تقسیم می کند. اگر بخواهم یک نمونه از این آسیاب ها را که شما هم دیده اید مثال بزنم ، هاون برقی آشپزخانه ای نمونه ای از آن است .

به هر حال در نظر داشته باشید که آسیاب کردن یک روش خشن است و تیغه ها به شدت به دانه های قهوه ضربه می زنند، پس سعی کنید به جای هاون از آسیاب مخصوص برای قهوه استفاده کنید.

در این نوع دستگاه ها، درجه آسیاب را با زمان کنترل می کنید. هر چه زمان بیشتر دانه ها را آسیاب کنید، پودر نرم تری به دست می آید. بعضی از مدل ها خودشان تایمر دارند که باعث می شود بهتر بتوانید زمان را کنترل کنید.

مزیت آسیاب تیغه ای: این مدل ها ارزان تر هستند و برای تازه کارها مناسب ترند.

ایراد آسیاب تیغه ای: بافت قهوه ای که این دستگاه پودر می کند ناهماهنگ بوده و یکدست نمی باشد. هم دانه های درشت دارد و هم پودر نرم. این مسئله به ویژه برای کسانی که قهوه ترک یا اسپرسو دوست دارند مشکل ساز می شود.

آسیاب های دندانه دار

این مدل ها دو تیغه دندانه دار دارند. یکی ثابت است و دیگری به یک موتور متصل است و می چرخد. این نوع آسیاب به جای تکه تکه کردن دانه ها، آن ها را خُرد می کند.

از آن جا که نیروی فشار تنها روی یک نقطه متمرکز نیست، قهوه یک دست تر آسیاب می شود. البته هنوز هم کمی دانه های درشت و پودر نرم باقی می ماند اما نه به اندازه مدل های تیغه ای.

مزایا: دقت بیشتر، پودر یک دست تر و کنترل بیشتر. با استفاده از این دستگاه، اگر پودر به دست آمده را الک کنید، مقدار کمتری دور ریز خواهید داشت.

معایب: قیمت بالا. معمولا  آسیاب های دندانه ای سنگین تر و بزرگتر از نوع تیغه ای هستند و برق بیشتری مصرف می کنند.

انواع آسیاب دندانه ای: مدل تخت در مقابل مدل مخروطی

فرض کنیم تصمیم گرفته اید آسیاب دندانه ای بخرید. تصمیم گیری این جا تمام نمی شود! حالا باید بین انواع آسیاب دندانه ای انتخاب کنید.

آسیا‏ب دندانه ای تخت

در این مدل نیروی گریز از مرکز، دانه ها را به سمت دندانه ها هدایت می کند. با حرکت دادن تیغه ها می توانید دستگاه را تنظیم کنید. اگر تیغه های آسیاب به هم نزدیک تر باشند، پودر نرم تری به دست می آید و اگر فاصله را بیشتر کنید دانه ها درشت تر می شوند.

این مدل نسبت به مدل مخروطی ارزان تر است اما به طور میانگین با توجه به نوع آسیاب بعد از آسیاب کردن 250 تا 600 کیلو قهوه باید تیغه را تعویض کنید. برای آسیاب های دندانه ای تخت خانگی این مقدار حدود 200 کیلو گرم است.

آسیاب دندانه ای مخروطی

برخی از متخصصان معتقدند مدل مخروطی دقت عمل بیشتری دارد زیرا می توان آن را بر حسب درجه تنظیم کرد. آسیاب های مخروطی برش های 60 درجه دارند برخلاف مدل تخت که برش های متوازن می زند.

به علاوه، آن ها زمان بیشتری کار می کنند و پس از آسیاب 750 تا 1000 کیلو قهوه باید تیغه شان را تعویض کرد.

جنس آسیاب دندانه ای: استیل در مقابل سرامیک

تیغه این آسیاب ها معمولا از دو ماده تهیه می شوند: استیل یا سرامیک. باور کنید یا نه انتخاب بین این دو جنس، بحث برانگیز است. در نهایت این بحث با مسئله هدایت گرمایی تمام می شود. استیل حرارت را راحت تر منتقل می کند و این یعنی زودتر خنک می شود. سرامیک دیرتر داغ می شود اما به همین نسبت هم دیرتر خنک می شود.

دستگاه های سرامیکی طول عمر بیشتری دارند و گران تر هستند. همچنین سرامیک شکننده تر است. البته بعید است این موضوع مشکلی برای تان ایجاد کند. مگر این که یک سنگ کوچک میان دانه های قهوه باشد. به هر حال همین مسئله باعث می شود بیشتر کافی شاپ ها مدل های استیل را ترجیح بدهند.

آسیاب قهوه برقی یا دستی ، مسئله این است!

حال که با انواع تیغه ها آشنا شدید ، کار سختی برای انتخاب آسیاب قهوه مناسب تان در پیش ندارید ، فقط کافی است دستی یا برقی بودن آسیاب تان را انتخاب کنید

آسیاب دستی :

اگر مصرف قهوه شما کم است ، در حد روزانه یا یک روز در میان یک فنجان و یا سُنت آسیاب کردن قهوه تان را به محل کارتان نیز منتقل کرده اید ، آسیاب دستی برای شما گزینه مناسبی است ، زیرا در هر کجا می توانید آسیاب تان را به همراه داشته باشید و همیشه قهوه تازه سرو کنید.

علاوه بر این آسیاب های دستی هزینه کمتری دارند و تهیه آن معمولا نیاز به بوجه چندانی ندارد. تنها عیب این نوع آسیاب را میتوان در سرعت عمل آن دانست ، اگر بخواهید برای 4 نفر قهوه فرانسه آماده کنید بدانید که حسابی قرار است خسته شوید .

آسیاب برقی :

اکثر کافی شاپ ها فروشگاه های قهوه و قهوه خور های پر مصرف باید از آسیاب های برقی استفاده کنند ، برای دو گروه اول دلیل واضح است ، زیرا مشتریانشان سریعا نیاز به پودر قهوه دارند .

اما در مورد قهوه خور های پر مصرف ، اگر بخواهید در هر وعده از روز که میخواهید قهوه سرو کنید آن را آسیاب کنید قطعا نیمی از روز را باید صرف آسیاب کردن کنید ، پس یک آسیاب قهوه برقی خانگی می تواند دوست همیشگی شما باشد.

بهترین آسیاب های قهوه برای خرید

بعد از این همه توضیحات شاید خیلی از شما این سوال را داشته باشید که در بین برندها و مدل های موجود در بازار اگر بخواهیم یک آسیاب قهوه خوب بخریم کدام گزینه می باشد.

اینجا موضوع به دو دسته اصلی تقسیم بندی می شود یا اینکه شما برای مصارف خانگی آسیاب نیاز دارید یا اینکه برای مصارف صنعتی و استفاده در کافی شاپ ها به دنبال خرید می باشید که ما برای شما بهترین گزینه ها را برای شما معرفی خواهیم کرد.

آسیاب های مختلفی در بازار موجود هستند که رایج ترین آنها اتوماتیک ها هستند که یا دارای تیغه مخروطی هستند یا دارای تیغه فلت می باشد.

 

Back to top button