درد در یک نقطه از کمر
کمردرد یکی از شایع ترین بیماری های جسمی است که تقریبا اکثر افراد آن را تجربه می کنند. مطالعات نشان می دهند که از هر 10 نفر، 8 نفر در مقطعی از زندگی خود به کمردرد دچار می شوند. با اینکه کمردردهای شدید باید به دست پزشک برطرف شوند؛ اما در اکثر مواقع درمان های خانگی کافی و پاسخ گو هستند. حتی پزشکان توصیه می کنند که اگر به پزشک هم مراجعه کردید، درمان خانگی کمر درد را به صورت موازی در پیش بگیرید.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که راه حل های بسیار ساده ای وجود دارند که به راحتی می توانید از طریق آن ها از شر کمردرد خلاص شوید. ما در زیر ترفندهایی را به شما آموزش داده ایم که به راحتی می توانید درد کمرتان را کاهش دهید. حتما تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
درمان خانگی کمر درد با طب فشاری
طب فشاری سال ها پیش در چین مطرح شد و در حال حاضر به عنوان یکی از متدهای درمان شناخته می شود. این علم شامل اعمال فشار به نقاطی در سراسر بدن است که گفته می شود این نقاط به هم وصل بوده و با فشار آن ها می توان به کاهش درد و بهبود سلامتی نقاط خاصی از بدن کمک کرد.
خوشبختانه طب فشاری معتقد است که با فشار نقاط خاصی از بدن می توان کمردرد را تسکین داد. اگر شما علاقه مند به درمان کمر درد خانگی هستید، می توانید تنها با ماساژ این نقاط کمردردتان را بهبود ببخشید. نقاط فشاری که برای تسکین درد کمر بسیار موثرند، عبارت اند از:
- نقطه فشاری معده
- نقاط فشاری پایین کمر
- نقاط فشاری استخوان لگن
- نقاط فشاری پشت زانو
- نقاط فشاری پا
- نقطه فشاری دست
در ادامه مطلب درمان خانگی کمردرد با این نقاط بیشتر آشنا می شوید.
1. نقطه فشاری معده
این نقطه از جمله نقاط فشاری است که برای تسکین و درمان خانگی کمر درد بسیار مفید می باشد. نقطه معده در زیر ناف قرار دارد که به عنوان دریای انرژی نیز شناخته می شود. اگر می خواهید خودتان به دنبال این نقطه بگردید، دو انگشت خود را روی ناف قرار دهید. این محل دقیقا محل نقطه فشاری معده است.
تحقیقات ثابت کرده است که اعمال فشار محکم و یکنواخت روی این نقطه معده در کاهش ضعف ناحیه کمر و تقویت هم زمان عضلات شکم و رهایی از چندین مشکل مربوط به کمر موثر است.
2. نقاط فشاری پایین کمر
نقاط طب فشاری برای کمر درد در قسمت پایین کمر در نزدیکی ستون فقرات قرار دارند. این نقاط به دریای نشاط معروف هستند. محل دقیق این نقاط مهره های دوم و سوم کمری است. اعمال فشار مناسب بر روی نقاط پایین کمر می تواند انواع درد ها، خستگی و سیاتیک را التیام بخشد. توجه داشته باشید که اگر کمرتان ضعیف است، از انجام دادن این روش خودداری کنید و قبل از این کار با پزشک خود مشورت نمایید.
3. نقاط فشاری استخوان لگن
نقاط استخوان لگن از موثرترین نقاط برای درمان خانگی کمر درد است. این نقاط بسیار تاثیرگذار بوده و دردهای مربوط به لگن و تنش های لگنی را کاهش می دهند. به این نقاط بطن و حیات می گویند. نقاط فشاری استخوان لگن دقیقا در وسط باسن و در بالای استخوان لگن قرار دارند و شما می توانید با اعمال فشار به این نقاط بلافاصله از دردهای مربوط به کمر خلاص شوید.
برخی دیگر از این نقاط در ناحیه استخوانی باسن راست و چپ قرار دارند که با وارد کردن فشار به این نقاط هم می توانید به درمان کمر درد خانگی خود کمک کنید.
4. نقاط فشاری پشت زانو
هنگام ماساژ نقاط طب فشاری برای کمردرد، نباید از نقاط پشت زانو غافل شد. نقاط پشت زانو نقاطی منحصر به فرد و بسیار مفید هستند که تاثیر چشمگیری در تسکین کمردرد دارند. با وارد کردن فشار به این نقاط سفتی کمر کاهش پیدا کرده و در کنار آن درد زانو هم از بین می رود.
محل این نقاط فشار، پشت کلاهک زانو است. این نقاط به میانه فرماندهی معروف هستند و اعمال فشار محکم به مرکز و پشت زانو برای رهایی از کمردرد، سفتی کمر، آرتروز زانو و لگن و سیاتیک مفید می باشد.
5. نقاط فشاری پا
نقاط طب فشاری که در پا وجود دارند، می توانند کمردرد را تا میزان قابل توجهی کاهش دهند. در واقع، دو نقطه طب فشاری در پا قرار دارد که بین انگشت شست پا و انگشت اول قرار دارند. شما می توانید با اعمال فشار به این نقاط کمردرد و سفتی شدید کمر را درمان کنید.
6. نقاط فشاری دست
دست ها دارای دو نقطه فشاری هستند. یکی از آن ها روی شبکه بین انگشت شست و اشاره قرار دارد. با کنار هم قرار دادن انگشت شست و اشاره برآمدگی به وجود می آید که این نقطه فشاری در این محل واقع شده است. شما می توانید با وارد کردن فشار به این نقطه به تسکین درد بالای کمر، شانه و گردن خود کمک کنید.
نقطه طب فشاری بعدی روی دست در پشت دست و بین انگشت چهارم و پنجم قرار دارد. زمانی که دست خود را باز نگه دارید، یک فرورفتگی محسوس بین این دو انگشت به وجود می آید. انتهای این فرورفتگی دقیقاً محل قرارگیری این نقطه فشاری است. با اعمال فشار به این نقطه هم می توانید تا حد زیادی به درمان کمردرد، درد گردن و شانه بپردازید.
درمان کمر درد خانگی با ماساژ
ماساژ یکی دیگر از راه حل های درمان خانگی کمردرد است. در واقع، بسیاری از پزشکان متخصص نیز پیش از هر نوع درمان شیمیایی و دارویی، ماساژ را به عنوان اولین قدم برای درمان کمر درد خانگی معرفی می کنند. ماساژ با شل کردن عضلات سفت و گرفته و ایجاد آرامش در بدن تا حد زیادی می تواند باعث تسکین درد کمر و سایر نواحی بدن شود.
اما توجه داشته باشید که همه انواع ماساژ برای کمردرد مناسب نیستند. بعضی از انواع ماساژ شدت و فشار بالایی داشته و ممکن است برای کمردرد مناسب نباشد. ماساژهای آرام و عمیق می توانند تاثیر بهتری بر کمردرد داشته باشند. بهتر است پیش از مراجعه به مرکز ماساژ درمانی حتما نظر پزشک خود را راجع به نوع ماساژ مناسب برای کمردردتان جویا شوید.
بااین حال، انواع ماساژی که می توانند برای درمان خانگی کمر درد مناسب باشند، به شرح زیر است:
1) ماساژ شیاتسو
در ماساژ شیاتسو فشار مشخصی به صورت ریتمیک به قسمت های مختلف بدن وارد می شود. این فشار به حدی است که می تواند تسکین دهنده درد و آرامش بخش بوده و اثرات مثبت طولانی مدتی برای شما داشته باشد. ماساژ شیاتسو جریان انرژی شفابخشی را در نقاط مختلف بدن تقویت کرده و از همین رو برای درمان بسیاری از دردهای مزمن از جمله کمردرد بسیار مناسب است.
2) ماساژ بافت عمیق
ماساژ بافت عمیق تمرکز ویژه ای بر روی دردهای مزمن مثل کمردرد دارد. از این رو یکی از بهترین انواع ماساژ درمان خانگی کمر درد است. ماساژور در این نوع ماساژ، با لمس عمیق ناحیه درد و وارد کردن فشارها و ضربه های کنترل شده به تسکین درد می پردازد. البته شما می توانید از انواع ماساژور دستی نیز برای ماساژ کمر کمک بگیرید. مثلا ماساژور پرتابل SL-C503-9 یکی از بهترین انواع ماساژور دستی در بازار است که قابل حمل بوده و از طراحی زیبایی برخوردار است.
- ماساژور تفنگی
ماساژور تفنگی SL-C503-9 آیرست دارای 4 سری قابل تعویض با ویژگی های خاص می باشد که از سرعت بالا و موتور قدرتمند با گشتاور مناسب برخوردار است. از این ماساژور تفنگی می توان برای کاربردهای مختلف، از جمله ماساژ در منزل، محل کار، باشگاه یا مسافرت استفاده کرد. خوشبختانه امکان خرید این ماساژور از مجموعه آیرست وجود دارد.
3) ماساژ سنگ داغ
ماساژ سنگ داغ هم جزو انواع ماساژی است که تا حد زیادی می تواند باعث تسکین درد کمر شود. معمولا القای گرما به نواحی درد آرامش لذت بخشی را به بدن منتقل می کند؛ بنابرانی، در این نوع ماساژ سنگ های داغی را روی نواحی خاص مثل ستون فقرات، سینه، شکم و غیره قرار می دهند تا گرمای آن ها باعث تسکین درد شود.
4) ماساژ بدن با صندلی ماساژور
ماساژ با صندلی ماساژور تفاوت چشم گیری با سایر انواع ماساژ دارد؛ چرا که انواع ماساژ قبلی همگی باید به دست ماساژور صورت بگیرند و برای این منظور نیاز هست که به یک مرکز ماساژ درمانی یا ماساژور حرفه ای مراجعه کنید. اما با صندلی ماساژور دیگر نیازی به مراجعه حضوری نزد ماساژور نیست و شما می توانید در هر زمانی که خواستید، به ماساژ بدن دسترسی داشته و دردهای مزمن خود را با آن تسکین دهید.
صندلی ماساژور دارای برنامه های خودکار مختلفی است که هر یک می تواند ناحیه خاصی از بدن را مورد هدف قرار دهد. اگر می خواهید کمر شما ماساژ شود، از بین برنامه های صندلی ماساژور گزینه ای را که تمرکز بیشتری روی کمر دارد، انتخاب کنید. امروزه صندلی های ماساژور در مدل های متنوعی در بازار موجود هستند، اما اینکه صندلی متناسب با نیازهای خودتان را بیابید، شاید کار دشواری باشد.
خوشبختانه انواع دستگاه ها و تجهیزات ماساژ طبی از معتبرترین و نام آورترین برندهای خارجی در فروشگاه آیرست موجود است و شما می توانید با هر سطح نیاز و درآمدی دستگاه مناسب تان را خریداری نمایید. پیشنهاد می کنم برای مشاهده محصولات به بخش محصولات مراجعه کنید.
مشاهده انواع صندلی ماساژور آیرست
نکاتی که رعایت آن ها به درمان خانگی کمر درد کمک می کند.
باورهای غلط و درست زیادی درباره درمان کمر درد خانگی وجود دارند که منجر به ایجاد راه و روش های درمانی مختلفی می شوند. در اینجا 10 روش کاملا اصولی را به شما ارائه می دهیم که توسط پزشکان تایید شده هستند.
1) فعال باشید.
اغلب افرادی که به کمردرد دچار هستند، حرکت و فعالیت را بر خود قدغن کرده و فقط استراحت می کنند. درحالی که متخصصان دقیقا برعکس این موضوع را توصیه می کنند. اگر از کمردرد رنج می برید، سعی کنید همیشه در طول روز فعالیت هایی مثل پیاده روی داشته باشید.
2) ورزش کنید.
هرچه ماهیچه های بدنتان، به خصوص ماهیچه های شکم، قدرتمند باشند، کمردرد شما کاهش پیدا می کند؛ زیرا ماهیچه های شکم همواره حمایت ویژه ای از کمر می کنند. پس با افزایش قدرت و انعطاف پذیری آن ها به تسکین درد و پیشگیری از بروز کمردرد کمک کنید.
یوگا، پیلاتس و تا ی چی جزو ورزش هایی هستند که برای تقویت عضلات مرکزی بدن و عضلات اطراف باسن بسیار مفید هستند.
3) یخ یا گرما را امتحان کنید.
حتما شنیده اید که برخی از اثر فوق العاده یخ روی کمردرد صحبت می کنند و برخی دیگر همین نظر را روی گرما دارند. حقیقت این است که هر دوی این موارد می توانند باعث درمان خانگی کمر درد شوند؛ اما پیش از هرچیز باید بدانید که کمردرد شما ناشی از چیست.
معمولا اگر کمر شما به دلیل تورم یا التهاب درد کند، نقش یخ می تواند در کاهش درد برجسته تر باشد. در مقابل، اگر احساس سفت شدن ماهیچه هایتان را دارید و می خواهید آن ها را شل کنید، یک پد گرم کننده می تواند گزینه بهتری باشد. البته استخر یا چشمه های آب گرم هم می توانند کمک زیادی در این راستا به شما بکنند.
بیشتر متخصصان پیشنهاد می کندن که یخ یا پد گرم کننده را هر بار به مدت 20 دقیقه روی کمر خود قرار دهید. در این مدت زمان بهتر است هیچ کرم یا پماد درد عضلانی روی سطح پوست تان وجود نداشته باشد.
4) وزن تان را کاهش دهید.
گاهی دلیل کمردرد وزن بالا است. هرچه وزن بدن بیشتر باشد، فشار زیادی به کمر وارد شده و باعث درد آن می شود. برای کاهش وزن حتما رژیم غذایی درستی را انتخاب کرده و زیر نظر یک پزشک باشید.
5) حالت صحیح خواب را حفظ کنید.
کیفیت خواب تاثیر مستقیمی در میزان شدت کمردرد شما دارد. بنابراین توصیه می کنیم حتماً خواب شبانه عمیق و باکیفیتی داشته باشید.
علاوه براین، باید سعی کنید درست بخوابید. منظور از درست خوابیدن حالت بدنی شما در خواب است. معمولا دراز کشیدن به پشت بهترین حالت خوابیدن است. در این حالت بهتر است یک بالش هم زیر زانوهایتان قرار دهید تا میزان فشار وارده بر کمر کاهش پیدا کند. درصورتی که عادت به خوابیدن به طرفین دارید، توصیه می کنیم یک بالش میان پاهایتان قرار دهید.
6) کفش مناسب بپوشید.
از دیگر راه های درمان خانگی کمر درد پوشیدن کفش مناسب است. شاید عجیب به نظر برسد؛ اما کفشی که می پوشید به طور مستقیم بر کمر شما اثر می گذارد. بهترین نوع کفش، کفش های کتانی یا طبی هستند.
7) به حالت نشستن خود توجه کنید.
دلیل بسیاری از کمردردها نشستن به صورت نامناسب است؛ به خصوص به هنگام تماشای تلویزیون یا کار با رایانه باید توجه بیشتری به این موضوع بکنید. همواره سعی کنید صاف و با شانه های به عقب رفته بنشینید و از لم دادن جداً پرهیز کنید.
8) مواد غذایی مفید بخورید.
مواد غذایی مفید را در اولویت لیست غذاهای روزانه خود قرار دهید. از جمله مواد غذایی که برای درمان خانگی کمردرد مفیدند، عبارت اند از غذاهای دریایی، میوه و سبزیجات، حبوبات، شیر، ادویه (زنجبیل، دارچین، سیر، میخک)، گندم و روغن زیتون.
9) ویتامین D دریافت کنید.
کمبود ویتامین D نیز از جمله عواملی است که می تواند منجر به کمردرد شود. قرار گرفتن زیر نور آفتاب، مصرف ماهی، تخم مرغ، غلات، آب میوه یا قرص های ویتامین D راه هایی برای تامین ویتامین D کافی بدن است.
سخن پایانی
ما در این مطلب سعی کردیم تا با طرح راه های موثر برای درمان خانگی کمر درد شما را از شر دردهای مزمن کمر رهایی سازیم. در پیش گرفتن هر یک از این روش ها می تواند به عنوان برداشتن قدمی مثبت در این مسیر تلقی شود. توصیه می کنیم ترکیبی از این روش ها را به صورت موازی انجام دهید تا تاثیر آن ها را زودتر احساس کنید. معمولاً با رعایت نکاتی که ذکر شد، میزان قابل توجهی از درد کمر شما کاهش پیدا می کند؛ اما اگر به هر دلیلی احساس کردید که تغییری در میزان کمردردتان ایجاد نمی شود، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
بر اساس گزارشات پزشکی، کمر درد یکی از شایع ترین دلایل مراجعه به پزشکان است. اغلب اوقات این دردها در قسمت مرکزی یا سمت چپ و راست کمر شدیدتر است. در این مطلب تصمیم داریم به صورت اختصاصی، دردهای سمت راست کمر از جمله درد کمر سمت راست بالای لگن را بررسی کنیم. تا انتهای این مطلب از نیاوران کلینیک همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب می خوانید :
درد سمت راست کمر نشانه چیست
احساس درد سمت راست کمر چگونه است
علل درد سمت راست کمر مردان و زنان
درد پایین کمر سمت راست چه زمانی خطرناک است
تشخیص علت درد سمت راست کمر
پیشگیری از درد سمت راست کمر
درمان درد سمت راست کمر
درد سمت راست کمر نشانه چیست؟
بروز درد در نواحی سمت راست کمر می تواند به دلایل بروز بیماری های گوناگونی باشد که برای اعضاء و ارگان های بدن در نواحی نزدیک به کمر رخ داده است.
این نوع درها می تواند علت های گوناگونی داشته باشد؛ گاهی اوقات درد ها ناشی از التهابات و کشیدگی عضلانی یا مشکل عصبی ستون فقرات است و گاهی نیز نشان دهنده وجود مشکلات و عارضه های خاص برخی از اعضای بدن است که در نزدیکی این ناحیه قرار گرفته است. برای تشخیص نوع درد سمت راست کمر باید به نشانه ها و علائم اثرگذار در تشخیص علت بروز این درد دقت کنید.
به استثنای کلیه ها، بیشتر اندام های داخلی در جلوی بدن قرار دارند، اما می توانند دردهایی ایجاد کنند که بازتاب آن در کمر احساس شود. البته بیشتر این بیماری ها با درمان به موقع و مراجعه به پزشک قابل کنترل و درمان است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درد در سمت راست کمر، از جمله علل احتمالی، زمان درخواست کمک و نحوه درمان آن، با ما همراه باشید.
التهاب عضلانی
کمر درد جزو درد هایی است که می تواند علل مختلفی داشته باشد. درد سمت راست کمر بالا، معمولا به دلیل التهابات عضلانی و تاندون ها است که در اثر حرکت ناگهانی، عادات اشتباه نشستن و خوابیدن یا حتی راه رفتن ایجاد می شود. معمولا کمر درد های التهابی اگر در وضعیت حاد نباشند با استراحت درمان خواهند شد؛ اما درصورت حاد بودن، نیازمند مراجعه به پزشک و درمان رفع گرفتگی عضلات است.
آپاندیسیت
به زائده کوچکی که در انتهای روده بزرگ در سمت راست پایین بدن قرار دارد آپاندیس می گویند. این زائده گاهی اوقات به دلایل آسیب، پیچ خوردگی، ورود مدفوع، عفونت و بزرگ شدن غدد لنفاوی ملتهب شده و نیازمند مراقبت های پزشکی است. از علائم این بیماری می توان به دردهای ناحیه شکمی، سمت راست کمر، کشاله ران و استفراغ اشاره کرد. این بیماری بیشتر در افراد ده تا سی ساله دیده می شود.
آندومتریوز
آندومتریوز بیماری است که بافتی مشابه به پوشش رحم که به بافت آندومتر نامیده می شود، در خارج از رحم ایجاد می شود. به طور متوسط از هر ده زن، یک نفر این بیماری را تجربه می کند. اگر این بافت روی تخمدان راست یا لوله فالوپ رشد کند، می تواند با تحریک تخمدان و بافت اطراف آن دردی شبیه گرفتگی ایجاد کند که در کمر و زیر شکم احساس می شود.
آسیب های دیسک کمر
یکی از نشانه های درد راست کمر، وجود آسیب در دیسک های ستون فقرات است. دیسک ها وظیفه ضربه گیری را بر عهده دارند و علاوه بر جلوگیری از سایش ستون فقرات، فشار را تقسیم می کنند. گاهی دیسک کمر در برخی نواحی می تواند دچار فرسودگی یا آسیب شود و در داخل کانال نخاع خار های استخوانی ایجاد کند که با تنگ کردن کانال نخاع، روی نخاع و ستون فقرات فشار وارد می کنند.
علائم تنگی کانال نخاع شامل در د در پایین کمر و همچنین احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن در پاها و باسن است. اگر ریشه های عصبی شما در سمت راست نخاع تحت فشار باشند، درد و سوزش را در سمت راست کمر احساس خواهید کرد. در موارد شدیدتر، این درد با ضعف در پاها همراه است.
بیماری های کلیه و مجاری
کلیه ها در دو طرف ستون فقرات قرار دارند و از شایع ترین علل درد سمت راست کمر و پهلو در افراد، وجود اختلال در سیستم کلیه و مجاری ادراری است. از مهم ترین مشکلاتی که می تواند برای کلیه ها و مجاری آن رخ بدهد؛ بروز سنگ کلیه، عفونت های کلیه و مجاری ادراری است. این بیماری معمولا علاوه بر درد های شدید در ناحیه کمر می توانند علائمی مانند سوزش ادرار، تغییر رنگ و تکرر ادرار نیز به همراه داشته باشند. معمولا در این بیماران تب و لرز و تهوع نیز از نشانه های شایع هستند.
غدد جنسی
از دیگر عوامل موثر در ایجاد درد نواحی سمت راست کمر می توان به بیماری های غدد و اندام های جنسی در مردان و زنان اشاره کرد که ممکن است ناشی از بیماری های التهابی و عفونی تخمدان، لوله فالوپ و دهانه رحم در زنان باشند؛ در آقایان التهاب و حتی عفونت و پیچ خوردگی بیضه ها نیز می تواند از عوامل تاثیر گذار در احساس درد در کمر باشند.
کولیت زخمی
گاهی اوقات علل ایجاد درد در قسمت هایی از کمر، التهابات روده بزرگ است که به آن کولیت زخمی یا کولیت اولسراتیو گفته می شود. کولیت اولسراتیو معمولا همراه با درد های شکمی و اسهال است اما گاهی اوقات می تواند درد های مزمنی در نواحی خاصی از کمر ایجاد کند.
پوکی استخوان
از دیگر عوامل شایع درد کمر سمت راست بالای لگن، می تواند به دلیل وجود پوکی استخوان در ناحیه لگن باشد که درد را به قسمت های پایینی کمر منتقل می کند.
سایر بیماری های مزمن
مواردی که در بالا ذکر شد، جزو شایع ترین علل بروز درد سمت راست در کمر هستند، اما بیماری های دیگری مانند التهابات وریدی، بیماری های روده و آرتروز نیز می تواند در بروز درد در قسمت راست کمر نقش داشته باشند.
احساس درد سمت راست کمر چگونه است؟
درد در سمت راست کمر می تواند در انواع و حالات گوناگونی احساس شود. گاهی اوقات درد ها در بازه های مشخصی عود می کنند و به اصطلاح ممتد نیستند. گاهی اوقات این درد ها در زمان فعالیت های خاصی مانند ورزش یا پیاده روی رخ می دهند. برخی درد ها که جزو خطرناک ترین ها به شمار می روند، به صورت دائمی و ممتد بیمار را درگیر می کنند. معمولا درد ها در ناحیه کمر به صورت پخش شونده یا متمرکز هستند.
علل درد سمت راست کمر مردان و زنان
درد در سمت راست کمر در مردان و زنان می تواند نشانه ها و علائم خاصی داشته باشد که مخصوص اندام ها و غدد داخلی منحصر به آن هاست. در ادامه به بررسی شایع ترین علل ایجاد درد در سمت راست کمر در مردان و زنان می پردازیم.
درد سمت راست کمر در مردان
علت درد کمر سمت راست در مردان می تواند به علل بیماری های مرتبط با غدد جنسی مردانه یا بیضه ها باشد. پیچ خوردگی، التهاب و عفونت می توانند از این دست عوامل باشند. پیچ خوردگی بیضه زمانی اتفاق می افتند که طنابی که در کسیه بیضه وظیفه خون رسانی را برعهده دارد، پیچ می خورد. در نتیجه شدت جریان خون در بیضه کاهش یافته و یا به کلی قطع می شود.
علائم دیگر این پیچ خوردگی شامل درد شدید و ناگهانی کشاله ران، تورم کیسه بیضه و تهوع و استفراغ است. این بیماری با این که بسیار نادر است، اما جزء وضعیت های اورژانسی دسته بندی می شود و نیازمند مداخله سریع پزشکی است.
درد سمت راست کمر در زنان
همان طور که در بالا توضیح دادیم، درد سمت راست در زنان می تواند به علت بیماری هایی مانند آندومتریوز، بیماری های تخمدان و لوله فالوپ و فیبروئید رحم باشد که هریک می توانند دردهایی شبیه گرفتگی در ناحیه کمر ایجاد کنند. همچنین گاهی اقات خانم ها در سه ماهه اول بارداری به دلیل ترشح هورمونی به نام پیلاکسین دردهایی در کمر احساس می کنند. متأسفانه گاهی کمر درد در این دوران از علائم سقط جنین است و از این رو بلافاصله باید با پزشک متخصص خود تماس بگیرید.
در سه ماهه دوم و سوم بارداری نیز به دلیل رشد جنین، راه رفتن و وضعیت بدن تغییر می کند و ممکن است کمردرد به همراه داشته باشد. رباط هایی که از رحم شما حمایت می کنند، در این شرایط دچار کشیدگی می شوند و چون رشته های عصبی آن ها بیشتر در سمت راست بدن قرار دارد، باعث ایجاد دردهای تیز و گزنده مقطعی در سمت راست کمر خواهند شد.
درد پایین کمر سمت راست چه زمانی خطرناک است؟
درد ها گاهی اوقات زنگ خطر و علائم یک مشکل جدی در ارگان های بدن هستند و گاهی نیز به دلیل آسیب های مقطعی عضلانی ایجاد شدند، که قابل جبران است. همیشه درد هایی که به مدت طولانی باقی می مانند جزو خطرناک ترین درد ها به شمار می روند؛ علاوه بر دردهای ممتد، همواره باید درد هایی را که با علائم مکمل همراه است، جدی بگیرید. تب، تورم، قرمزی و ضعف و بی حالی از علائم مهمی هستند که به صورت مکمل با درد پایین کمر سمت راست قسمت کمر می توانند نشان دهنده مشکلات جدی باشند. اگر علائمی مانند اختلال در عملکرد مثانه یا روده، درد ناگهانی و شدید، ضعف یا از دست دادن حس در قسمت پایین تنه، حالت تهوع و ضربان قلب بالا را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
تشخیص علت درد سمت راست کمر
درد های ستون فقرات و دیسک معمولا درصورت انجام حرکات و فعالیت های سنگین عود می کنند. این درد ها گاهی اوقات به حدی شدید است که امکان فعالیت های ساده روزانه را از افراد می گیرند.
همان طور که در بالا توضیح دادیم، تشخیص علت درد، در درمان نقش بسیار مهمی ایفا می کند و از این رو توجه به نشانه های همراه درد بسیار مهم است:
- درد پایین کمر سمت راست مربوط به آپاندیسیت همراه با علائم درد های شکمی و اسهال و دلپیچه ظاهر خواهند شد.
- نشانه های مربوط به بیماری های کلیوی و مجاری ادراری همراه با سوزش ادرار، تب، درد های مزمن و شدید دیده می شوند.
- درد های التهابی و عضلانی معمولا در عمق کمتری از کمر احساس خواهند شد، این درد ها معمولا به صورت گرفتگی عضلانی بیماران را درگیر می کنند.
- درد های مربوط به غدد جنسی مردانه و زنانه معمولا به صورت ممتد و حس تیر کشیدن همراه هستند.
برای تشخیص علت درد بهتر است از پزشک فوق تخصص درد کمک بخواهید.
پیشگیری از درد سمت راست کمر
برای پیشگیری از درد های سمت راست کمر از جمله درد کمر سمت راست بالای لگن، لازم است از عوامل ایجاد کننده آن پیشگیری کنید. همواره رعایت رژیم غذایی سالم و عادات سبک زندگی سالم می توانند بهترین راهکار ها برای پیشگری از بروز بیماری های اعضای داخلی بدن و درنتیجه کاهش درد های سمت راست کمر باشند. چکاپ دوره ای و انجام آزمایش های مرتب مخصوصا آزمایش غدد می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های غدد، کلیوی و عفونی داشته باشد.
همچنین برای پیشگیری از درد های عضلانی سمت راست کمر، از روش های اصلاحی نشستن، راه رفتن و خوابیدن استفاده کنید. گاهی اوقات عادات اشتباه و طرز قرار گیری اشتباه ستون فقرات می تواند منجر به بروز درد های ناحیه کمر شود. پرهیز از کارهای سنگین و ورزش های غیر اصولی می تواند قدم مهمی برای جلوگیری از درد در نواحی مختلف کمر باشد.
درمان درد سمت راست کمر
درمان خانگی درد کمر سمت راست، در مواردی که احتمال گرفتگی عضلات وجود دارد، شامل کمپرس های سرد و گرم و استراحت های خانگی در کنار مصرف استامینوفن است. البته درمورد درد های حاد و مزمن بهتر است با مراجعه با پزشک معالج دارو های ضد اسپاسم و شل کننده عضلات استفاده کنید.
در زمینه درد های مربوط به بیماری های اعضای داخلی بدن، پیش از درمان درد پایین کمر سمت راست، باید مشکلات اعضای داخلی بدن برطرف شود که نیازمند مراجعه به پزشک و دریافت داروهای مناسب است.
برای درمان های آپاندیسیت عموما آپاندیس را از بدن بیمار خارج می کنند؛ البته خروج آپاندیس مشکلی در زندگی روزمره افراد ایجاد نخواهد کرد.
برای مشکلات مربوط به بیماری غدد، باید با انجام آزمایش و تشخیص دقیق مشکل از سوی پزشک معالج، دارو های کنترلی برای بیماران تجویز شود.
مشکلات مربوط به دیسک کمر درمان های مختلفی دارند که در حادترین حالت ممکن عمل جراحی بوده، اما در موارد خفیف، با اصلاح عادات و درمان های غیرتهاجمی قابل کنترل است.
بررسی پوکی استخوان، بیماری های کلیوی، اختلال غدد جنسی و … نیز نیازمند مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های تکمیلی است.
برای درد سمت راست کمر چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
به طور کلی درخصوص درد هایی که همراه با آن ها علائم عفونی مانند تب و لرز و همچنین سوزش ادرار مشاهده می کنید حتما باید سریعا به دکتر معالج عفونی مراجعه کنید. همچنین در خصوص درد هایی که در دوره هایی خاص عود می کنند احتمال دارد که عارضه مربوط به دیسک ستون فقرات باشد که در این موارد بهتر است با مراجعه به متخصص ارتوپد اقدام به عارضه یابی کنید. نسبت به درد های مداوم و طولانی مدت و همچنین شدید و مزمن باید حساسیت بیشتری داشته باشید.
جمع بندی
در بسیاری از موارد، درد در سمت راست کمر به دلیل کشیدگی عضلات یا وارد شدن آسیب به کمر است. همچنین ممکن است درد ناشی از یک بیماری زمینه ای مانند تنگی کانال نخاع، دیسک کمر، بیماری های کلیوی، آپاندیست و … باشد.
همان طور که ملاحظه کردید، درد پایین سمت راست کمر می تواند دلایل بسیاری داشته باشد و در نتیجه به هیچ عنوان نباید علائم خود را نادیده بگیرید؛ به خصوص اگر این دردها شدید بوده و به طور ناگهانی بروز می کنند و با علائم دیگری همراه هستند.
اگر نگران کمر درد خود هستید یا این دردها فعالیت روزانه شما را مختل کرده است، برای دریافت مشاوره با متخصصان ما در کلینیک نیاوران تماس بگیرید. در این کلینیک مجموعه ای از بهترین متخصصان و فوق تخصصان زمینه ارتوپد و ستون فقرات آماده اند که با جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاه ها بیماری شما را تشخیص داده و راه های درمان را در اختیارتان قرار دهند.
علت درد پایین کمر سمت راست در زنان چیست؟
زنان می تواند به علت بیماری هایی مانند آندومتریوز، بیماری های تخمدان و لوله فالوپ و فیبروئید رحم باشد که هریک می توانند دردهایی شبیه گرفتگی در ناحیه کمر ایجاد کنند. همچنین گاهی اقات خانم ها در سه ماهه اول بارداری به دلیل ترشح هورمونی به نام پیلاکسین دردهایی در کمر احساس می کنند.
احساس درد سمت راست کمر چگونه است؟
درد در سمت راست کمر می تواند در انواع و حالات گوناگونی احساس شود. گاهی اوقات درد ها در بازه های مشخصی عود می کنند و به اصطلاح ممتد نیستند. گاهی اوقات این درد ها در زمان فعالیت های خاصی مانند ورزش یا پیاده روی رخ می دهند. برخی درد ها که جزو خطرناک ترین ها به شمار می روند، به صورت دائمی و ممتد بیمار را درگیر می کنند. معمولا درد ها در ناحیه کمر به صورت پخش شونده یا متمرکز هستند.
درد پایین کمر سمت راست چه زمانی خطرناک است؟
اگر علائمی مانند اختلال در عملکرد مثانه یا روده، درد ناگهانی و شدید، ضعف یا از دست دادن حس در قسمت پایین تنه، حالت تهوع و ضربان قلب بالا را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
چگونه از درد سمت راست کمر پیشگیری کنیم؟
همواره رعایت رژیم غذایی سالم و عادات سبک زندگی سالم می توانند بهترین راهکار ها برای پیشگری از بروز بیماری های اعضای داخلی بدن و درنتیجه کاهش درد های سمت راست کمر باشند. چکاپ دوره ای و انجام آزمایش های مرتب مخصوصا آزمایش غدد می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های غدد، کلیوی و عفونی داشته باشد.