7 مورد از مزیت های مهم قرارداد هوشمند

بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال و بزرگ ترین آنها از منظر تعداد کاربران و حجم سرمایه در گردش، نتوانست با بسط و گسترش فضای دیجیتال، پاسخگوی نیازهای اعضای جامعه خود باشد و با معضلات و مشکلات فراوانی همراه شد. مشکلاتی که بیت کوین با آن دست به گریبان شده بود، آن قدر اساسی و بزرگ بودند که اقبال عمومی را از بیت کوین برای مدتی بازگرداندند و موجب شدند تا شبکه هایی ظهورکنند که در بحث مقیاس پذیری و تایید تراکنش ها، بسیار سریع تر و کارآمدتر از بیت کوین هستند. یکی از آن شبکه هایی که در دوران پرمخاطره بیت کوین، پا به دنیای ارزهای دیجیتال گذاشت تا موانع و مشکلات آن را برطرف کند، شبکه اتریوم بود.

در این بخش از مقاله قصد داریم به معرفی آن بپردازیم و بدانیم اتریوم چیست؟

معرفی اتریوم

اتریوم به عنوان دومین نسل از ارزهای دیجیتال، به عنوان یک بستر غیرمتمرکز برای اجرای قراردادهای هوشمند شناخته می شود که به خاطر ویژگی هایی که دارد، از وقوع سانسور و تقلب جلوگیری می کند. این ارز دیجیتال همانند بیت کوین، دارای بلاک چین اختصاصی می باشد و عملا رویکردی غیرمتمرکز دارد و با برخورداری از الگوریتم اجماع اثبات  سهام، مانع از این می شود که عملکرد شبکه با دخالت واسطه ها، دچار اختلال شود. این ارز دیجیتال، به عنوان دومین ارز محبوب بازار بعد از بیت کوین، هدفی ورای هدف ارزهای دیجیتال نسل اول مانند بیت کوین، بیت کوین کش و لایت کوین را برای خود برگزیده است و سعی دارد تا علاوه بر غیرمتمرکزسازی تراکنش های مالی، به دنبال ایجاد یک بستر برای غیرمتمرکزسازی فعالیت های متنوع انسانی باشد.

اتریوم به عنوان یک شبکه بلاک چینی، توانسته با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، ویژگی های بی شماری را به خود بیفزاید و وجه تمایزی نسبت به بیت کوین داشته باشد در اینجا میخواهیم بدانیم که قرارداد هوشمند چیست؟

قرارداد هوشمند یعنی چه؟

اصطلاح قرارداد هوشمند در دنیای ارزهای دیجیتال، بدین معناست که بر اساس توافقات خودکار و بدون نیاز به واسطه انسانی به معامله رمز ارزها پرداخته شود. به عبارتی می توان گفت، قراردادهای هوشمند، زمینه ساز آغاز غیرمتمرکزسازی داده ها و اطلاعات کاربران هستند که با پیشرفت فناوری بلاک چین، بسط و گسترش پیدا کرده اند. به عبارت بهتر قراردادهای هوشمند، کمک می کند تا معاملات و توافقات در عرصه ارزهای دیجیتال، به صورت همتا به همتا و مستقیم بین دو شخص انجام شود و واسطه میان آنها، یک شخص یا نهاد خاص نباشد، بلکه یک قرارداد باشد که توسط هیچ کدام از طرفین تنظیم نشده و کاملا بی طرفانه و بدون مداخله انسانی پیش می رود و به شرط رعایت شدن تمامی مفاد درون قرارداد، به اجرای خودکار توافقات می پردازد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با مفاهیم ارزها و بلاک چین می توانید به سایت بلاک پست مراجعه کنید.

اکنون که به خوبی با قراردادهای هوشمند آشنا شدیم، در این بخش می خواهیم به بررسی مزایای آن بپردازیم.

مزایای قراردادهای هوشمند چیست؟

نهاد واسطه حذف می شود

در قراردادها و معاملات سنتی، وجود یک نهاد واسطه برای به ثمر نشاندن یک معامله، ضروری است چرا که در غیر این صورت، اگر یکی از طرفین قرارداد به مفاد درون آن عمل نکند، دست طرف دیگری برای احقاق حق خالی است و هیچ نهادی را به عنوان شاهد معامله، به میان نیاورده است. در صورتی که در تکنولوژی بلاک چین، نهاد واسطه همان قرارداد هوشمند است و تراکنش ها می توانند با امنیت کامل، تایید و ثبت شوند.

کم بودن زمان اجرا

به دلیل اینکه تایید تراکنش ها در قراردادهای هوشمند، وابسته به نهادهای مختلف نیست، بنابراین نیاز به زمان اضافی برای تایید و تصویب تراکنش ها از سوی آنها را ندارد و به صورت فوری به تایید تراکنش ها می پردازد.

خودکار بودن پرداختها

پرداخت ها در قراردادهای هوشمند، برخلاف قراردادهای سنتی، به صورت دستی و توافقی انجام نمی شود بلکه کاملا به صورت خودکار و به وسیله کیف پول های ارز دیجیتال صورت می پذیرد.

شفافیت در قرارداد

همان طور که پیش تر در بحث مزایای بلاک چین مطرح شد، یکی از مزایای بسیار مهم بلاک چین، همین مولفه شفافیت است که سابقه تمامی تراکنش ها و معاملات را در اختیار تمامی کاربران قرار می دهد.

مورد اعتماد بودن

نگهداری امن اطلاعات، حذف واسطه ها و امکان بررسی تاریخچه تمامی تراکنش ها، باعث شده تا اعتماد عمومی در قراردادهای هوشمند، افزایش پیدا بکند و به کاربران اطمینان بدهد که تمامی مراحل قرارداد، بر اساس الگوریتم اجرا شده و شفافیت و قابل اعتماد بودن را تضمین می کند.

هزینه به صرفه

قراردادهای هوشمند، با حذف واسطه ها و نهادهای مختلف، هزینه های مربوط به انجام تراکنش ها را به شدت کاهش می دهد.

سخن آخر

ما در این مقاله به بررسی قراردادهای هوشمند و مزایای آن پرداختیم. با ذکر نکاتی که در مقاله بیان کردیم، دانستید که اجرای قرارداهای هوشمند تا چه اندازه برای شبکه اتریوم مفید بوده و موجب غیرمتمرکزسازی داده ها و اطلاعات کاربران شده و به آن ها کمک می کند تا تراکنشی امن، دقیق و شفاف داشته باشند. همچنین برخورداری از قراردادهای هوشمند باعث شده تا اتریوم به عنوان دومین نسل از ارزهای دیجیتال، در بسیاری از مولفه ها به غیر از تعداد کاربران و ارزش بازار، از بیت کوین سبقت بگیرد و با اجرای آنها به دنبال غیرمتمرکزسازی فعالیت های متنوع انسانی باشد.

Back to top button