اگر ماشین خراب شد چه کار کنید؟

با ماشین خراب شده در جاده چه کنیم؟  خراب شدن ماشین شما در یک بزرگراه شلوغ نه تنها برای شما خطرناک است، بلکه سایر رانندگان را نیز در معرض خطر قرار می دهد.اما اگر ماشین شما در بزرگراه خراب شد چه کار باید کنید؟ شما می توانید با در نظر گرفتن دستورالعمل های زیر و تماس با یک امداد خودرو معتبر، خودتان را از این مهلکه نجات دهید!  اما به راستی استاندارد های یک شرکت امداد خودرویی شامل چه مواردی است؟

7 نکته هنگام خرابی خودرو در جاده

مشکل خرابی و تعمیر ماشین در جاده می تواند فوق العاده خسته کننده باشد، اما اگر در جاده هستید نگران نباشید نکاتی وجود دارد که ممکن است در صورت خراب شدن خودرو یا پنچر شدن لاستیک به شما و مسافرانتان کمک کند.

1. چراغ های خطر/اضطرار خود را روشن کنید

به محض اینکه احساس کردید مشکلی وجود دارد، چراغ های خطر خود را روشن کنید تا به سایر رانندگان هشدار دهید. توصیه می شود که چراغها را تا رسیدن کمک روشن نگه دارید.

2. سرعت خود را کم کنید و از جاده خارج شوید

شانه راست جاده را نشانه بگیرید و به مکانی امن و مسطح بروید که تا حد امکان از ترافیک در حال حرکت دور باشد.

3. چرخ های خود را از جاده دور کرده و ترمز دستی را بکشید

توصیه می شود که ترمز دستی خود را بکشید. اگر مجبور به پارک کردن در یک تپه یا سراشیبی هستید، چرخ های ماشین را از جاده دور کنید (به سمت راست بچرخانید) تا از چرخش خودرو به ترافیک جلوگیری کنید.

4. در وسیله نقلیه خود بمانید

برای بررسی آسیب یا رفع مشکل مکانیکی از وسیله نقلیه خود خارج نشوید. اگر در بزرگراه یا جاده شلوغ هستید و نیاز به پیاده شدن از ماشین دارید، وسیله نقلیه خود را به مکانی امن ببرید و مطمئن شوید که جاده اطرافتان کاملاً صاف است. اگر در سمت راست جاده متوقف شدید، از درب سمت سرنشین (سمت راست) خارج شوید.

5. قابل مشاهده باشید

هنگامی که با خیال راحت از خودرو خارج شدید، کاپوت خود را بالا نگه دارید تا به سایر رانندگان اطلاع دهید که باید با احتیاط حرکت کنند. این کار به سایر رانندگان هشدار می دهد که خودروی شما خراب شده است. اگر دید ضعیف است یا در شب منتظر کمک ایستاده اید، چراغ  راهنمای خودرو را روشن کرده و مطمئن شوید که سایر رانندگان دید کافی نسبت به شما دارند.

در برخی موارد، چراغ های خطر شما ممکن است کار نکنند یا به اندازه کافی روشن نباشند تا به سایر رانندگان سیگنال دهند. اگر نوعی پارچه با رنگ روشن (ترجیحا سفید) مانند یک تی شرت یا حوله یدکی دارید، می توانید با بستن آن به آنتن رادیو یا با گذاشتن آن در پنجره (پنجره سمت راننده را پایین بیاورید، یک پارچه یا تکه کاغذ سفید آویزان کنید و شیشه را به سمت بالا بچرخانید تا در جای خود محکم شود)، به رانندگان هشدار دهید که وسیله نقلیه شما دچار مشکل شده و آنها باید در اطراف شما حرکت کنند.

6. مثلث خطر شبرنگ را تنظیم کنید

مثلث هشدار شبرنگ متساوی الاضلاع را 45 متر (147 فوت) پشت وسیله نقلیه خود قرار دهید (یعنی حدود 60 قدم) تا رانندگان دیگر در مورد مکانی که در آن توقف کرده اید، آگاه شوند. این کار را در بزرگراه انجام ندهید.  برای کمک گرفتن از کامیون یدک کش، مکانیک یا کمک های امداد خودرو جاده ای تماس بگیرید یا از سایت و اپلیکیشن مربوطه استفاده کنید. شرکت بیمه شما یا ارائه دهنده دیگری که ممکن است بتواند کمک کند.

اگر وسیله نقلیه در بزرگراه خراب شد ؟

  1. ماشین خود را از بزرگراه خارج کنید

در صورت خرابی خودرو در جاده سعی کنید خودرو را از بزرگراه به سمت نزدیکترین خروجی هدایت کرده یا به نزدیک ترین ایستگاه خدمات و تعمیر خودرو مراجعه کنید. در صورتیکه امکان پذیر نیست، از امدادیاب هوشمند کمک بگیرید. سپس به سمت حاشیه جاده یعنی خطوط کنار جاده که برای توقف اضطراری خودرو ها می باشد حرکت کنید و ماشین خود را تا آنجا که ممکن است به سمت راست جاده متوقف کنید و چرخ های خود را نیز به سمت راست بچرخانید.

  1. خودروی خود را با خیال راحت ترک کنید و از ترافیک دور باشید

چراغ خطر خود را روشن کنید و اگر در شب خراب شده اید یا دید کم است، از چراغ های کناری خود نیز استفاده کنید. مطمئن شوید که شما و مسافرانتان با استفاده از درب سمت راست ماشین را ترک می کنید. از موانع ایمنی بالا بروید تا از ترافیک عبوری فاصله بگیرید. اینجا منتظر کمک بمانید.

  1. با امداد خودرو جاده تماس بگیرید

می توانید با امداد جاده ای تماس گرفته و مشکل خرابی ماشین را گزارش داده و درخواست کمک و یدک کش نمایید.

اقداماتی که هرگز نباید انجام دهید

  • در صورتیکه تخصص کافی ندارید، خودتان هر گونه تعمیری را امتحان نکنید.
  • مثلث هشدار دهنده (اخطار) را در هر نقطه از بزرگراه، که شامل مسیرهای دوطرفه می شود، قرار ندهید.
  • وسط بزرگاه توقف نکنید و باعث ایجاده ترافیک و حادثه نشوید.

توجه : اگر وسیله نقلیه شما روی یک پل، در یک تونل یا در یک گذرگاه شلوغ متوقف شده است، امن ترین مکان داخل ماشین شما است پس همانجا بمانید! سپس با خدمات امداد جاده تماس بگیرید.

اگر وسیله نقلیه در بزرگراه خراب شد و نمی تواند به حاشیه جاده برسد ؟

  • سعی کنید به سمت راست ترین لاین و تا آنجا که ممکن است دورتر از جاده حرکت کنید
  • کمربند ایمنی خود را بسته نگه دارید و چراغ های خطر را روشن کنید
  • فقط در صورتی از ماشین پیاده شوید که بتوانید با خیال راحت از گذرگاه خارج شوید
  • سعی نکنید مثلث هشدار قرار دهید
  • با امداد های خودرو جاده تماس بگیرید

اگر نمی توانید به سمت راست ترین لاین بروید، با کمربند ایمنی و چراغ های خطر روشن در ماشین خود بمانید، سپس با امداد جاده تماس بگیرید. مهم است که برای اتفاقات غیرمنتظره آماده باشید، به خصوص در جاده. امیدواریم از هرگونه مشکل خرابی خودرو در جاده جلوگیری کنید، اما دانستن اینکه در هر صورت چه کاری باید انجام دهید مفید است.

استاندارد شرکت های امداد خودرو در خصوص خرابی خودرو

استاندارد شرکت های امداد خودرو:

کلیه شرکت های امداد خودرو موظف به ایجاد مرکز تماس و پاسخگویی شبانه روزی با راه اندازی سایت اینترنتی هستند.  علاوه بر این اقدام به حمل خودرو از سوی خودروبرهای فاقد مجوز کسب ممنوع بوده و عوامل پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا موظف به جلوگیری از تردد آن ها خواهند بود.

شرکت امداد خودرو موظف به نظارت بر کلیه اکیپ های سیار خود بوده و مسئولیت هرگونه کوتاهی در انجام وظایف و عدم مراعات شرایط وضوابط امدادرسانی به عهده شرکت مربوطه می باشد. حمل و نقل خودروهای توقیفی براساس آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مشمول خدمات امداد خودرو نمی گردد. در مواقع مورد نیاز و بحران های اعلام شده جهت مدیریت بهتر موقعیت و ساماندهی محل تا رسیدن پلیس و دیگر نیروهای امدادی مانند اورژانس و آتش نشانی به محل موارد زیر می بایست اقدام گردد.

 خدمات برجسته امداد خودرو شامل چه مواردی است؟

نیروهای امدادرسان در هنگام بروز حادثه ضمن ارائه اطلاعات مورد نیاز از حادثه به مرکز کنترل ترافیک، سریعا تقسیم کار نموده و نسبت به ایمن سازی معبر اقدام نمایند.  نیروهای امداد رسان می بایست تماشاچیان را از صحنه دور نگه داشته و مانع از ایجاد ازدحام در محل حادثه شوند.

در هنگام سانحه ممکن است مصدومینی وجود داشته باشند که از ماشین به بیرون پرتاب شده اند و یا افرادی که بر اثر شوک، سرگردان به این طرف و آن طرف می روند.  این نیروها می بایست این موارد را سریعا بررسی و ضمن اعلام گزارش به مرکز کنترل ترافیک منطقه، نسبت به تحت کنترل درآوردن شرایط به وجود آمده اقدام نمایند.

امدادگران به دلیل قرار گرفتن در گروه امدادی تعریف شده می بایست جهت همکاری و تسریع امور در هنگام بروز سوانح جراحی، اطلاعات اولیه را که ضروری می باشد را هنگام رسیدن پرسنل اورژانس به ایشان اطلاع دهند.

وظایف امداد خودرو چیست؟

توجه به نکات استاندارد در مورد اطفاء حریق امری ضروری و حیاتی می باشد. عدم اطلاعات کافی در مورد نحوه کنترل و خاموش نمودن آتش می تواند موجب توسعه آتش سوزی گردد.  همچنین الزامات اطفاء حریق در مواردی که خودرویی در داخل تونل یا بر روی پل آتش گرفته باشد و می بایست توسط امدادگران رعایت شود به شرح زیر می باشد:

  • اطلاعات حادثه را سریعا برداشت نموده و پس از ارزیابی اولیه حجم آتش سوزی، نسبت به ارسال گزارش به مرکز کنترل ترافیک محل حادثه اقدام نماید.
  • چناچه بوی بنزین به مشام می رسد و در صورتیکه امکان دسترسی ایمن به باطری فراهم است، حداقل یکی از کابلهای متصل به باتری سریعا قطع شود.
  • در صورتیکه بنزین یا مایعات آتش زا بر روی زمین جاری باشد با ریختن شن و ماسه روی آن ها از گسترش آتش سوزی جلوگیری شود.
  • در صورتیکه قسمتی از ماشین آتش گرفته باشد، اقدامات اولیه برای مهار آتش با استفاده از خاموش کننده ها و به صورت کاملا ایمن انجام پذیرد.
  • تجهیزات مورد نیاز جهت ایمنی، کنترل و خدمات ترافیکی امداد خودرو
  • تجهیزات مورد نیاز جهت امدادرسانی که در جدول درج گردیده است، می بایست در ابتداری هر شیفت کاری توسط امدادگران بازبینی و کمبودهای احتمالی رفع گردد.
  • پوشیدن لباس فرم همراه با جلیقه شبرنگ هنگام شیفت کاری برای کلیه پرسنل پیمانکار الزامی می باشد.
  • روشن بودن چراغ گردان خودرو امداد هنگام گشت زنی و یا هنگام انجام عملیات امداد، الزامی می باشد.

دستورالعمل ها و تعاریف استاندارد ایمنی به هنگام امدادرسانی

  • پرچم زنی با هدف حفاظت از جان قربانیان حوادث، سرنشینان وسایل نقلیه در حال حرکت و سایر امدادگران انجام می پذیرد.
  • به علاوه، در کنار حفظ ایمنی، پرچم زنی کارکرد اساسی دیگری دارد و آن هدایت ترافیک و حفظ ایمنی امدادرسان و امداد خواه می باشد.
  • پرچم زنی روشی است که امدادگر با آن با رانندگانی که در حال ورود به صحنه حادثه هستند، ارتباط برقرار می نماید.
  • نحوه پرچم زنی، فاصله و نوع ایستادن پرچم زن ایمنی در عملیات می بایست مطابق با آیین نامه ایمنی راه ها رعایت گردد.
  • درساعات تاریکی می بایست مطابق آیین نامه های ایمنی از چراغ ها، تابلوهای شبرنگ دستی یا پرچم های شبرنگ استفاده نمود.
  • برای علامت رسانی با تابلو یا پرچم دستی می بایست به موارد ذیل توجه نمود
  • وقف کامل ترافیک: برای این منظور پرچم دار می بایست رو به ترافیک ایستاده و تابلوی ایست یا پرچم را به صورت افقی به گونه ای نگهدارد که تمام سطح پرچم از زیر میله آویزان و قابل رویت باشد.
  • برای تأکید بیشتر به توقف حرکت خودروها، توصیه می شود پرچم زن دست آزاد خود را بلند نموده و کف دست را به طرف ترافیک قرار دهد.
  • کاهش سرعت یا اعلام هشدار: برای این منظور پرچمدار میبایست رو به ترافیک ایستاده و پرچم را به آریامی حرکت دهد.
  • پرچمدار می بایست در حرکت دادن پرچم، بدون این که بازوری خود را از حالت افقی بالاتر ببرد، دست را از سطح شانه مستقیم رو به پایین حرکت دهد.
  • فرمان آغاز حرکت: زمانی که ترافیک می تواند عبور نماید، پرچمدار می بایست رو به ترافیک ایستاده و تابلوی آهسته یا پرچم را در حالتی ثابت نگه دارد و دست خود را به صورت افقی نگه داشته و با دست آزاد خود ترافیک را حرکت دهد.
  • بدیهی است با توجه به شرایط خاص حاکم بر هر سانحه در هر پروژه متفاوت خواهد بود.

 

دکمه بازگشت به بالا