20 نکته در طراحی وب سایت
نکات ضروری برای طراحی سایت آموزشی
یکی از حوزه هایی که به سمت فضای مجازی و اینترنت رفته شده حوزه آموزش است. بسیاری از افراد به دلیل مشغله و صرفه جویی در وقت از آموزش های مجازی استقبال می کنند، هم چنین آموزش آنلاین محدودیت های جغرافیایی را هم از بین می برد و افراد می توانند از هر منطقه جغرافیایی از امکانات آموزشی، و تجربیات و ایده ساخت سایت با درآمد عالی اساتید شهرهای بزرگ بهره مند شوند. اگر به دنبال طراحی سایت آموزشی هستید در ادامه نکات ضروری برای طراحی سایت آموزشی را در این مقاله بخوانید.
نکته 1: هاست مناسب خریداری کنید
اولین مرحله در طراحی سایت آموزشی خرید هاست مناسب است. هاست میزبانی سایت شما را به عهده دارد و کلیه فایل های سایت روی آن ذخیره می شوند و یکی از فاکتورهای بسیار تاثیرگذار روی سرعت وب سایت شماست، با توجه به اینکه معمولا دوره ها حجم بالایی دارند در انتخاب هاستینگ بسیار دقت کنید.
نکته 2: یک نام دامنه انتخاب کنید که در ذهن کاربران باقی بماند
هر نوع سایت و کسب و کاری که دارید انتخاب دامنه بسیار اهمیت دارد چون اولین برخوردی که هر کاربر با سایت دارد نام سایت است و این نام در خاطرش می ماند، پس در انتخاب نام دامنه خود هم سعی کنید بهترین و مناسب ترین نام مرتبط با آموزش را انتخاب کنید مانند سایت دانشجویار که نشان از آموزشی بودن آن است.
نکته 3: هدفتان از راه اندازی سایت آموزشی چیست؟
تعیین کنید که هدف شما از طراحی سایت آموزشی چیست؟ آیا فقط دوره های آموزشی می فروشید یا برگزار کننده های کلاس های آنلاین هم هستید؟ در چه حوزه ای می خواهید آموزش طراحی سایت با وردپرس تهیه کنید؟
نکته 4: یک قالب با طراحی زیبا و امکانات کامل نصب کنید
یک قالب آموزشی انتخاب کنید که طراحی حرفه ای و با امکانات کامل باشد. از معروف ترین قالب های آموزشی که می توانید استفاده کنید می توان به قالب آموزشی اجومال، قالب آموزشی امپراطور، قالب آموزشی یادگیری و اشاره کرد.
طراحی زیبای قالب المنتوری ها هم باعث بهبود تجربه کاربری می شود و کاربران زمان بیشتری در سایت شما باقی می مانند.
نکته 5 : ثبت نام در سایت را آسان کنید
کاربران برای ثبت نام در کلاس ها و خرید دوره ها نباید پروسه طولانی را طی کنند و فرم های بلند را تکمیل کنند در قالب المنتوری ها به کاربران راحتی و فقط با پرکردن سه فیلد می توانند عضو سایت شوند.
نکته 6 : یادگیری را برای کاربرنتان جذاب کنید
با اضافه کردن امکانات بیشتر مانند ایجاد آزمون، گواهی پایان دوره، تالارهای گفتگو، دسترسی قطره ای می توانید یادگیری را برای کاربرانتان جذاب تر کنید تا دوره های بیشتری از شما خریداری کنند یا مثل قالب المنتوری ها سیستم تایمر تخفیف قرار دهید تا کاربران ترغیب به خرید شوند.
نکته 7: امنیت سایتتان را جدی بگیرید
نکته 8: سرعت بالا
سرعت از مهم ترین ویژگی های سایت های پرطرفدار است. پس برای بالا بردن سرعت سایت اموزشی خود تلاش کنید، چون سایت شما مخاطبین زیادی دارد و آمارها نشان می دهد اکثر کاربران وقتی با سرعت لودینگ بالای 3 ثانیه مواجه شوند سایت را به راحتی ترک می به خصوص که کاربران می خواهند محصولات شما را دانلود کند یا ویدئو مشاهده کنند البته کد نویسی قالب المنتوری ها به گونه ای است که مشکلی از بابت سرعت نخواهید داشت.
نکته 9: سایتتان در تمامی دستگاه ها به خوبی نمایش داده شود
اهمیت واکنش گرایی و ریسپانسیو بودن را دست کم نگیرید، به دلیل اینکه درصد بالای مخاطبین سایت های آموزشی افراد جوان هستند و این دوره ها از طریق تبلت یا موبایل دنبال می کنند، صفحات قالب المنتوری ها هم کاملا واکنشگرا هستند و در تمامی دستگاه ها و مرورگرها به خوبی نمایش داده می شوند.
نکته 10: به سئو سایتتان اهمیت دهید
برای همه وب سایت ها دیده شدن در نتایج اول گوگل بسیار خوشایند است. برای اینکه بتوانید سایت خود را به رتبه های اول گوگل برسانید باید سایت را مطابق با الگوریتم های موتورهای جست و جو بهینه سازی کنید به سئوی سایتتان اهمیت دهید، البته وردپرس دارای افزونه هایی مانند رنک مث و یواست سئو است که به شما در سئو سایت کمک می کند اما داشتن قالبی مانند المنتوری ها که کاملا سئو فرندلی است هم به شما در کنار سایر فعالیت های سئو کمک می کند.
نکته 11: تجربه کاربری خوبی برای کاربرانتان ایجاد کنید
سایت های آموزشی باید یک حس اعتماد به کاربران خود بدهند، پس از مجموعه رنگ هایی مثل آبی، سبز و سفید در طرح بندی سایت خود استفاده کنید. هم چنین به رعایت رنگ بندی در طراحی اسلایدر ها و بروشورها و پاپ آپ های سایت هم دقت کنید. المنتوری ها این امکان را فراهم کرده که قسمت های مختلف را سفارشی سازی کنید.
نکته 13: نیاز کاربران را رفع کنید
نکته 14 : برای سایتتان یک وبلاگ طراحی کنید
یکی دیگر از ضروریات برای سایت های آموزشی داشتن وبلاگ است. شما با قرار دادن محتواهای به روز شده و آپدیت می توانید کاربران زیادی را به سایت خود جذب کنید و نرخ ماندگاری را در سایت خود افزایش دهید. این موضوع منجر به بهبود سئوی سایت شما می شود البته در قالب المنتوری ها چند طرح مختلف وبلاگ قرار داده شده که می توانید یکی را انتخاب کنید.
نکته 15: مسیر دسترسی به امکانات سایت را ساده کنید
ناوبری سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که کاربر برای جستجوی دوره ها دچار سر در گمی نشود و بتواند به سادگی دوره مورد نظر خود را پیدا کند و با منوهای پیچیده روبه رو نشود.
نکته 16: در صفحه درباره ما و تماس با ما اطلاعات کامل قرار دهید
حتما در سایت خود صفحه درباره ما و تماس با ما داشته باشید، با داشتن صفحه درباره ما مشتریان اطلاعات بیشتری راجع به شما به دست می آورند و با داشتن صفحه تماس با ما به راحتی می توانند با شما ارتباط بگیرند و این صفحات منجر به افزایش اعتماد کاربران به سایت شماست.
نکته 17 : دوره های آموزشی تان را جدید و بروز کنید
یک نکته بسیار مهم به روز بودن سایت شماست، پس همواره سعی کنید سایتتان آپدیت باشد، می توانید با انتشار دوره ها برای موضوعات جدید و ترندهای روز آموزشی، آپدیت دوره های قدیمی، تکمیل دوره های قبلی این کار را انجام دهید.
نکته 18 : در شبکه های اجتماعی حضور فعال داشته باشید
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روی سایت خود را دست کم نگیرید. حتما در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید و در سایت خود لینک های شبکه های اجتماعی مثل لینکدین و اینستاگرام و تلگرام قرار دهید.
نکته 19: سیستم پشتیبانی در سایتتان راه اندازی کنید
به کاربرانتان مشاوره دهید تا بتوانند راحت تر دوره ها را انتخاب کنند می توانید پشتیبانی را به صورت تلفنی یا چت آنلاین در سایتتان فعال کنید.
نکته 20 : از کاربرانتان ایده بگیرید
به نظرات کاربران که در شبکه های اجتماعی یا در قسمت دیدگاه های دوره ها قرار داده شده اهمیت دهید مشتریان شما کاربران نهایی سایت شما هستند و بهترین ایده ها برای بهبود سایت شمطراحی وب سایت یک فرآیندی است که برای هر کسب و کاری متفاوت است. به منظور طراحی سایتی که برای کسب و کار منحصر به فرد باشد؛ طراحان و برنامه نویسان سایت باید ایده های از پیش تعیین شده خود را در مورد اینکه یک وب سایت باید چگونه باشد کنار بگذارند.
در عوض، باید کاری کنند که ارزش برند و کسب و کار حفظ شود. برای این کار قبل از طراحی سات باید مخاطبان هدف یا مشتریان بالقوه کسب و کار را شناسایی کرده و نقطه تمایز برند را با رقبا درک کنند. در نهایت با در نظر گرفتن رقبا و مشتریان بالقوه کسب و کار، یک سایت تخصصی طراحی کنند.