انواع دیوار پیش ساخته

در دنیای مدرن امروز بسیاری از افراد به دنبال ساخت سازه هایی با قیمت مناسب و کیفیت بالا هستند که بتوان در کم ترین زمان ممکن آن ها را نصب کرد. دیوار پیش ساخته، مصالحی مدرن هستند، که به منظور تسریع در فرآیند ساخت و ساز تولید می شوند. این نوع از دیوارها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند و از متریال گوناگونی مانند آجر، سنگ، بتن چوب، و… جهت ساخت آن ها استفاده می شود. استفاده از این نوع بتن برای افرادی که به سبک دکوراسیون داخلی مینیمال و ساده علاقه دارند، بسیار رایج است. رنگ خنثی پنل های بتن اکسپوز باعث می شوند که دست طراحان دکوراسیون داخلی ساختمان به شدت برای چیدمان ساده و کاملا مدرن باز باشد.

دیوار پیش ساخته یکی از بهترین جایگزین ها برای دیوارهای سنتی هستند. با توجه به این موضوع که امروزه سبک سازی ساختمان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، دیوارهای پیش ساخته از جمله مصالحی هستند که می توانند در این امر نقش بسزایی ایفا کنند.

معرفی انواع دیوار پیش ساخته

همانطور که پیش تر ذکر کردیم، دیوارهای پیش ساخته، از جمله روش های ساختمانی هستند که با استفاده از بخش های پیش ساخته شده و به صورت مجموعه ای از قطعات، تشکیل شده اند. این دیوارها می توانند از مصالح مختلفی از جمله بتن، گچ، کناف، ساندویچ پانل و… ساخته شوند و بسته به نوع مصالح، شکل و اندازه، می توانند در محیط های مختلفی نظیر ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی، پل ها، تونل ها و سازه های دریایی مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به بررسی انواع دیوار  پیش ساخته می پردازیم.

انواع دیوار پیش ساخته مقاومت در برابر آتش مقاومت در برابر رطوبت سهولت در نصب و اجرا
چوبی
بتنی
کناف
گچی
تری دی پانل
ساندویچ پانل

دیوار پیش ساخته بتنی

برای ساخت این نوع دیوارهای پیش ساخته از موادی مانند سیمان، سنگدانه، آب، افزودنی و میلگرد استفاده می شود. استفاده از این دیوارها می تواند هزینه  های تمام شده برای اجرای نما را، تا میزان قابل توجهی کاهش دهد؛ چراکه دیوار پیش ساخته بتنی از دو طرف نما هستند. از دیگر ویژگی های دیوار پیش ساخته بتنی می توان به نصب راحت و آسان آن ها اشاره نمود. همچنین تعمیر و نگهداری این نوع دیوارها نیاز به صرف هزینه زیادی ندارد.

دیوار پیش ساخته کناف

قبل از اینکه به بررسی این نوع از دیوار پیش ساخته بپردازیم، در ابتدا بهتر است بدانید که کناف چیست؟ کناف نوعی صفحه روکش دار است که توسط شرکت خارجی کناف تولید می شود. سقف و دیوارهای جداکننده کناف، سازه هایی فلزی، از جنس هستند، که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آن ها پیچ می شوند.

درز بین این صفحات با استفاده از بتونه درزگیری مخصوص پر شده و سطوح صافی که به وجود می آیند با استفاده از رنگ، رنگ آمیزی می شوند. در اروپا استفاده از این نوع دیوارها در صنعت ساختمان سازی بسیار متداول شده است اما در ایران استفاده از این روش در حال توسعه است.

دیوار پیش ساخته گچی

این نوع دیوارهای پیش ساخته بلوک های گچی مستطیل شکلی هستند که از مخلوط آب و گچ و پرکننده هایی مانند فیلرها، سنگ دانه ها، الیاف و سایر افزودنی های غیر زیان آور ساخته می شوند. دیوار گچی پیش ساخته دارای سطحی کاملا صاف، موازی و دارای فاق و زبانه هستند به نحوی که در هنگام نصب کاملا درون یکدیگر قرار می گیرند.

دیوار گچی در دسته ی دیوارهای غیر باربر قرار گرفته و انواع مختلفی دارند، که از میان آن ها می توان به توپر، سوراخ دار، ضد آب و مسلح اشاره نمود. این نوع دیوار پیش ساخته عایق بسیار خوبی در برابر رطوبت و صدا است و در سرویس های بهداشتی، آشپزخانه ها، دیوارهای خارجی و مکان هایی که احتمال رطوبت در آن ها بسیار بالاست مورد استفاده قرار می گیرند. به این ترتیب با استفاده از دیوار پیش ساخته گچی می توان مشکلات مربوط به عایق کاری ساختمان را به طور کامل برطرف نمود.

دیوار پیش ساخته یونولیتی

دیوار پیش ساخته یونولیتی به نیز معروف است و از دو لایه شبکه فلزی و یک لایه فوم پلی استایرن به عنوان لایه میانی تشکیل شده‎اند. فوم پلی استایرن از مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت، رشد قارچ و میکروب برخوردار است. لازم به ذکر است، در صورتی که می خواهید از این دیوارها در مکان های مرطوب استفاده نمایید، بایستی از لایه ورق فلزی از جنس گالوانیزه استفاده کنید. به این ترتیب دیوار پیش ساخته یونولیتی در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی خواهند داشت.

دیوار پیش ساخته چوبی

این نوع از دیوارهای پیش ساخته دارای وزن بسیار کمی بوده و عمدتا از آن ها به عنوان یک عنصر تکمیل کننده در داخل و خارج ساختمان و دکوراسیون داخلی استفاده می شود. همچنین از دیوار پیش ساخته چوبی به منظور ساخت کلبه و ساختمان های چوبی نیز استفاده می شود. برای اینکه میزان مقاومت این نوع از دیوارها افزایش پیدا نماید، دیوارهای باربر را به قسمت پی بتنی ساختمان، متصل می کنند. در این صورت دیگر نگرانی بابت مقاومت ساختمان وجود نخواهد داشت.

دیوار پیش ساخته ساندویچ پانلی

دیوار پیش ساخته ساندویچ پانلی از جمله پرکاربردترین مصالحی هستند که امروزه در صنایع مختلف ساختمان سازی برای پوشش دیوار انواع سازه ها استفاده می شود. ساندویچ پانل یکی از مصالح نوین است که به دلیل داشتن کیفیت و ویژگی های منحصر به فرد مورد توجه معماران و مهندسان قرار گرفته است.

این نوع دیوارهای پیش ساخته از دو لایه ورق و یک هسته عایق تشکیل شده اند و جایگزین بسیار مناسبی برای دیوارهای آجری به حساب می آیند. یکی از عمده ترین دلایلی که باعث محبوبیت دیوارهای پیش ساخته پانلی شده است، عایق بودن، مقاومت و طول عمر بالای این نوع دیوارها است. ساندویچ پانل های دیواری ماموت از معروف ترین پانل های پیش ساخته در سطح کشور هستند که می توانند در انواع مختلفی بسته به نظر مشتریان و کاربرد سازه مورد نظر تولید شوند.

اجزای دیوار پیش ساخته پانلی

همانطور که در بالا اشاره کردیم این نوع دیوار پیش ساخته پانلی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه در مورد هر یک به اختصار توضیح خواهیم داد.
ورق ساندویچ پانل: ورق هایی که برای ساندویچ پانل مورد استفاده قرار می گیرد از جنس فلز بوده و بسته به نوع پانل متفاوت می باشند. این نوع از ورق ها قسمت خارجی پانل ها را می پوشانند. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این نوع ورق ها مقاومت بالای آن ها در برابر زنگ زدگی است. لذا چناچه از این مصالح برای ساخت دیوار ساختمان ها استفاده شود می توان، طول عمر و کیفیت بالای آن ها را تضیمن نمود.
فوم ساندویچ پانل: یکی از اجزای اصلی این مصالح پیش ساخته که در بین ورق های خارجی قرار دارد، فوم عایق است. فوم هایی که برای ساندویچ پانل ماموت مورد استفاده قرار می گیرند، بهترین عایق در برابر صوت، حرارت و برودت هستند. فوم های به کار رفته در ساندویچ پنل دارای انواع مختلفی اعم از ، پلی استایرن، پشم شیشه، پشم سنگ و XPS هستند؛ اما فوم پلی اورتان یکی از بهترین نوع فوم ها است، که از کیفیت و مقاومت بالایی برخوردار بوده و همین ویژگی باعث محبوبیت آن شده است.

مزایای دیوار پیش ساخته ساندویچ پانلی ماموت

  • با توجه به اینکه برای ساخت ساندویچ پانل از متریالی با کیفیت بسیار بالا در کارخانه ماموت استفاده می شود، این محصولات در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت سازگاری بالایی دارند و نسبت به مصالح دیگر مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.
  • از دیگر مزیت های دیوار پیش ساخته پانلی که آن را از سایر دیوارهای پیش ساخته متمایز می نماید، وزن پایین آن  است. هر چه سازه مورد نظر سبک تر باشد، در برابر حوادث غیر قابل پیش بینی مانند: زلزله، طوفان های سهمگین و سیل خسارت های جانی کمتری به همراه خواهد داشت.
  • به دلیل تولید انبوه ساندویچ پانل به دو روش کانتینیوز و دیس کانتینیوز، قیمت کمتری در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی دارند. بنابراین زمانی که از آن ها برای ساخت دیوارهای پیش ساخته استفاده شود قیمت مقرون به صرفه تری برای کاربر دارد.

دکمه بازگشت به بالا