در خانه، کالباس درست کنید
کالباس یکی از پرکاربردترین مواد غذایی است که در ذهن اکثر مردم به عنوان یک غذای مضر برای بدن شناخته می شود؛ اما شما می توانید با درست کردن یک کالباس در خانه، از طعم آن در رژیم غذایی خود بهره مند شوید. در ادامه به طور مفصل درباره ی کالباس خانگی، توضیح می دهیم.
در خانه، کالباس درست کنید
کالباس در انواع غذاها، استفاده می شود و طعمی بی نظیر به آن ها می بخشد؛ کالباس یکی از غذاهایی است که کودکان، بسیار آن را دوست دارند و یکی از مهم ترین نکات رژیم غذایی کودک نیز، سلامتی غذای اوست. به همین دلیل در این جا به شما قدم به قدم آموزش درست کردن کالباس خانگی را آموزش می دهیم، تا بتوانید از آن در انواع فینگرفود ها و پیش غذاها استفاده کنید. در طرز تهیه کالباس مرغ خانگی؛ فوق العاده سالم و خوش طعم، بیشتر درباره ی طرز تهیه ی کالباس مرغ گفته ایم.
مواد اولیه ی مورد نیاز
- سینه ی مرغ (یک عدد)
- سیر (دو حبه)
- قارچ بزرگ (چهار عدد)
- زرده ی تخم مرغ (سه عدد)
- هویج متوسط (یک عدد)
- آرد ذرت (یک چهارم پیمانه)
- نشاسته (یک چهارم پیمانه)
- روغن (چهار قاشق غ.خ)
- نمک، فلفل، زردچوبه، سایر ادویه ها (به مقدار لازم)
- سلفون
قدم اول (آماده سازی)
برای درست کردن کالباس خانگی، ابتدا استخوان های سینه ی مرغ را به خوبی جدا کرده و گوشت آن را بشویید.
هویج پخته و قارچ شسته شده را به صورت نگینی خرد کنید.
پوست سیرها را بکنید و سپس به آماده سازی ادویه جات خود بپردازید. تمام آن ها را آسیاب کنید. یکی از مزیت ها کالباس خانگی این است که، می توانید آن را برای هر سلیقه ای شخصی سازی کنید. در این جا ما از دارچین، هل، جوز هندی، آویشن، پودر سیر و تخم گشنیز استفاده کردیم.
قدم دوم (مخلوط کردن)
غذاساز یا مخلوط کن را آماده کنید.
گوشت مرغ و سیرها را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
ادویه جات خود را به ترکیب مرغ و سیر بیفزایید و به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
زرده ی تخم مرغ، روغن و نشاسته ی ذرت را نیز به این مخلوط بیفزایید و داخل غذاساز بریزید، تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند؛ مایه ی کالباس شما آماده شد.
این مایه ی آماده شده را داخل یک کاسه بریزید و کم کم آرد ذرت را به آن بیفزایید تا به چسبندگی مورد نظرتان برسد.
در آخر هم، از هویج و قارچی که نگینی خرد کرده اید استفاده کنید و به مخلوط مایه ی کالباس بیفزایید.
قدم سوم (رول کردن)
یک سلفون آماده کنید و مخلوط کالباس را روی آن پهن کنید؛ مراقب باشید که مایه را خیلی نازک پهن نکنید.
با هر دو دست از دو طرف سلفون بگیرید و شروع به رول کردن آن کنید. این کار را چند بار تکرار کنید و در آخر، سر و ته رول کالباس را محکم کنید.
اگر از کاور کالباس هم استفاده کنید که به سلفون نیازی نخواهید داشت و کالباس باکیفیت تری خواهید داشت.
قدم چهارم (پخت)
یک قابلمه ی بزرگ را از آب پر کنید و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید.
حالا شعله را کمی کم کنید و کالباس ها را داخل یک ظرف کوچک تر بگذارید.
این روش پخت بن ماری است، که ظرف کوچک کالباس ها را داخل آب گرم می گذارید و اجازه می دهید، به خوبی بخارپز شود.
بعد از یک ساعت، کالباس خانگی شما پخته و بعد از کمی خنک شدن، می توانید آن را داخل یخچال بگذارید تا سرد شود.
بعد از گذشت 24 ساعت، کالباس شما آماده است و می توانید نوش جان کنید.
40 %
75,000
45,000 تومان
ترفندهای درست کردن کالباس خانگی
هنگام درست کردن کالباس خانگی، این نکات را در ذهن داشته باشید:
- اندازه ی مواد را می توانید طبق ذائقه ی خود، کم و زیاد کنید.
- اگر خواستید به جای مرغ از گوشت قرمز استفاده کنید، حتما از قبل آن را بپزید.
- در صورت استفاده از پسته ی خام، پسته ی خام را خیس کنید و مثل هویج و قارچ، به مایه بیفزایید.
- برای انتخاب روغن، می توانید از روغن زیتون نیز استفاده کنید.
- اگر آرد و نشاسته ی ذرت در اختیار ندا شتید، جای آن را با آرد گندم یا شیر خشک یا حتی مغز نان ساندویچی، پر کنید.
- افزودن مقداری یخ به مواد، انسجام بیشتری به آن می بخشد.
- با اسانس دود می توانید طعم و عطری دودی به کالباس خود بدهید.
- اگر کاور کالباس را باز کردید، بهتر است هرچه سریع تر آن را مصرف کنید.
- اگر کالباس شما بوی تخم مرغ می داد، با سس خردل و کچاپ می توانید بوی زهم آن را بگیرید.
طرز تهیه ی کالباس بازاری در خانه
اگر می خواهید کالباسی که در خانه درست می کنید، طعم بازاری و آشناتری داشته باشد، باید از 300 گرم گوشت چرخ کرده ی کم چرب در فرایند درست کردن کالباس، استفاده کنید. تمامی مراحل درست کردن این کالباس، همانند کالباس مرغ است و فقط باید زمان بیشتری را برای پخت صرف کنید. چیزی حدود دو ساعت، برای آماده شدن کالباس بازاری شما کافی خواهد بود.
طرز تهیه ی کالباس خانگی لیوانی
در این روش، شما به جای استفاده از کاور یا سلفون، مواد کالباس را در لیوان های نشکن و مقاوم به حرارت بالا می ریزید و مایه را درون این لیوان ها بخارپز می کنید. در طول مدتی که لیوان ها در قابلمه ی پر از آب جوش است، درب قابلمه را باز نکنید تا فرایند پخت کالباس به خوبی انجام شود. در انتها می توانید پس از گذشت چیزی حدود یک تا دو ساعت، از کالباس های لیوانی که درست کرده اید، لذت ببرید.
کالباس در بطری نوشابه
در این روش هم مثل روش کالباس لیوانی، مواد کالباس را در نصفه ی یک بطری پلاستیکی بریزید و بخارپز کنید. در حین پخت، بهتر است حتما روی بطری را با فویل پوشانده باشید، تا مواد کالباس به خوبی مغز پخت شود.
طرز تهیه کالباس گیاهی
شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که با رژیم گیاه خواری زندگی می کنند و بنا به هر دلیلی، از خوردن گوشت پرهیز می کنید؛ اما این رژیم دلیل نمی شود که خودتان را از خوردن کالباس محروم کنید. در اینجا به شما طرز تهیه ی کالباس گیاهی خانگی را یاد می دهیم.
مواد مورد نیاز برای کالباس گیاهی
- گلوتن گندم حیاتی (یک و نیم پیمانه)
- مخمر غذایی (دو قاشق غذاخوری)
- نشاسته ی ذرت (یک قاشق غذاخوری)
- پاپریکای دودی (نصف قاشق غذاخوری)
- پودر سیر (یک قاشق چایخوری)
- پودر پیاز (یک قاشق چایخوری)
- نمک (نصف قاشق چایخوری)
- سس گوجه فرنگی (سه قاشق غذاخوری)
- روغن نارگیل ذوب شده (سه قاشق غذاخوری)
- تاهینی (دو قاشق غذاخوری)
- سس سویا (دو قاشق غذاخوری)
- خردل (یک قاشق غذاخوری)
- عصاره ی سبزیجات (دو پیمانه)
- رب میسو (نصف قاشق چایخوری)
مواد مورد نیاز برای سس
- آب آناناس (نصف پیمانه)
- شربت افرا (یک چهارم پیمانه)
- سس سویا (سه قاشق غذاخوری)
- نشاسته ی ذرت (دو قاشق چایخوری)
- آب (دو قاشق چایخوری)
قدم اول
فر را در دمای 350 درجه ی فارنهایت، گرم کنید.
مواد خشک (گلوتن حیاتی گندم، مخمر تغذیه ای، نشاسته ی ذرت، پاپریکای دودی، پودر سیر، پودر پیاز و نمک) را در یک کاسه باهم مخلوط کنید.
بقیه ی مواد (سس گوجه فرنگی، روغن نارگیل ذوب شده، تاهینی، سس سویا، خردل، رب میسو و آب سبزیجات) را نیز در کاسه ای دیگر با هم مخلوط کنید.
4 %
37,000
35,520 تومان
4 %
26,500
25,440 تومان
قدم دوم
محتویات دو کاسه را با یکدیگر مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید.
آن قدر به ورز دادن مواد ادامه دهید تا به خمیری چسبناک برسید، این خمیر را روی یک سطح صاف پخش کنید و دور آن کاغذ روغنی بپیچید.
قدم سوم
این کاغذ روغنی را در دو لایه فویل شکلات پیچ کنید و به مدت 45 دقیقه در فر بپزید. حالا کالباس گیاهی شما آماده است و باید سس این کالباس گیاهی را نیز درست کنید.
طرز تهیه ی سس کالباس گیاهی خانگی
در یک ظرف فلزی، آب آناناس، شربت افرا و سس سویا را با حرارت متوسط مخلوط کنید. زمانی که جوشید، دو قاشق چایخوری نشاسته ی ذرت و دو قاشق چای خوری آب را در یک کاسه ی دیگر مخلوط کنید. حالا مخلوط نشاسته و آب را به سس بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید، تا به غلظت کافی برسد.
نکاتی درباره کالباس خانگی گیاهی
نکاتی که موقع درست کردن کالباس گیاهی خانگی باید رعایت کنید:
- می توانید قبل از گذاشتن در فر، یک ساعت کالباس را مثل دیگر کالباس ها بخارپز کنید
- این کالباس را تا دو هفته می توانید نگهداری کنید
- با انواع سبزی جات مثل ریحان و جعفری می توانید طعم کالباستان را پیچیده تر کنید
- اگر مایل بودید می توانید از پنیر توفو و ادویه هایی مثل جوز هندی، دانه ی گشنیز، رزماری و پودر فلفل نیز بهره ببرید
غذاهایی که با کالباس می توانید درست کنید
در این جا، لیستی از غذاها و فینگرفود هایی که با کالباس می توانید درست کنید، آماده کرده ایم.
- سیب زمینی تنوری شکم پر با کالباس
- کتلت کالباس
- املت کالباس
- کروک موسیو
- کاپرزه مرغ ایتالیایی با ژامبون
- کیش لورن فرانسوی
- گراتن ژامبون و کرفس
- پیراشکی کالباس و قارچ و پنیر
- بورک تابه ای ژامبون
- ساندویچ مونت کریستو
در آخر
در این متن تلاش کردیم بهترین رسپی ها را برای درست کردن کالباس خانگی به شما آموزش دهیم، تا بتوانید با درست کردن یک کالباس خانگی خوشمزه از فواید و طعم بی نظیر آن در رژیم غذایی خود بهره مند شوید. به خاطر داشته باشید که در استفاده از سوسیس و کالباس به هیچ عنوان زیاده روی نکنید و ترجیحا اگر می خواهید از کالباس و سوسیس استفاده کنید، از مارک های معتبر استفاده کنید و یا در خانه، درست کنید.
منابع:
natashaskitchen.com
tasteofhome.com
missinthekitchen.com