معرفی انواع دستگاه چاپ سیلک
در دنیای امروزی ما با انواع روش چاپ بر روی انواع محصولاتی نظیر پارچه، پلاستیک روبرو هستیم یکی از پرکاربردترین روش های چاپ همان چاپ سیلک اسکرین است که در ادامه به معرفی انواع دستگاه چاپ سیلک با ما همراه باشید.
معرفی چاپ سیلک
چاپ سیلک چیست؟ چاپ سیلک اسکرین از پرکاربردترین چاپ ها محسوب می شود. در واقع کمتر جنسی را می توان یافت که امکان چاپ به وسیله سیلک اسکرین روی آن مقدور نباشد. امکان انجام این شیوه چاپ، به شکل دستی و ماشینی فراهم است.
تنوع در نوع مرکب قابل استفاده در انواع دستگاه چاپ سیلک، امكان چاپ روی مواد مختلف را فراهم ساخته است.شیوه ساده این تکنیک باعث می شود که روی سطوح صاف، گرد، بی نظم و … امکان چاپ فراهم شود. در واقع می توان گفت که تمامی اشیایی که در اطراف خود می بینید چه از نظر نوع جنس و چه از نظر شکل ظاهر، تحت پوشش چاپ سیلک قرار می گیرند. اما در بعضی موارد، ممكن است این چاپ انتخاب مناسبی نباشد.
چاپ سیلک بر روی کلیه سطوح مسطح و مدور (گرد) :
این نوع چاپ مثل چاپ تامپو بر روی قطعات صنعتی و هدایای تبلیغاتی قابلیت چاپ دارد مانند : چاپ روی حوله، چاپ روی پارچه، چاپ روی نایلکس، چاپ روی نایلون، چاپ ساک دستی، چاپ روی شیشه، چاپ روی کارتن، چاپ روی جعبه، چاپ روی بادکنک، چاپ روی ورقهای فلزی، چاپ روی لوازم خانگی، چاپ روی ظروف یکبار مصرف، چاپ روی بطری های پلاستیکی و فلزی، چاپ روی فیلتر خودرو، چاپ روی ظروف مواد غذایی.
با استفاده از دستگاه های پنوماتیک گرد زن و مسطح زن می توان کلیه سطوح مسطح و مدور ذکر شده را چاپ بزنید. و کلیه قابلیت های این نوع چاپ و بازار چاپ و تبلیغات را از آن خود کنید.
هزینه های چاپ و تیراژ در انواع دستگاه چاپ سیلک
بر خلاف بسیاری از انواع چاپ ها که کار چاپ تیراژ پایین صرفه اقتصادی و قابلیت ندارد در این نوع چاپ تیراژ چاپ محدودیت نداشته و هم از نظر اقتصادی و هم از نظر تیراژه کاملا قابل اجرا می باشد.
تنوع و کار با رنگ ها در انواع دستگاه چاپ سیلک
در بیشتر چاپ ها از یک مدل رنگ با شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرد ولی در این نوع چاپ تنوع رنگ بستگی به جنس کالا قابل تعویض می باشد. مانند : ظروف یکبار مصرف که بیشتر مواد تزریق آنها از مواد pp می باشد باید حتما رنگ pp در چاپ بکار برود تا رنگ از روی کالا پاک نشود و همچنین دیگر رنگ ها مانند رنگ pvc، رنگ uv و رنگ پایه آب که هر کدام از رنگ ها نسبت به جنس و نوع کالا در انواع دستگاه چاپ سیلک اسکرین قابل تعویض می باشند.
کیفیت چاپ و شفافیت در چاپ
در بیشتر چاپ ها از پودر و جوهر استفاده می شود و بعد از انتقال بر سیلندر یا زینک در چاپ افست روی کالا چاپ می شود ولی در این نوع چاپ ، چاپ با رنگ بصورت مستقیم بر روی کالا چاپ می شود و همین امر باعث درخشندگی و شفافیت بالا چاپ در انواع دستگاه چاپ سیلک می شود.
فضای یک کارگاه
شما می توانید در کمترین فضا ، حداقل 3*4 این نوع چاپ را انجام دهید. سادگی در آموزش و نصب و با کمترین هزینه می توان صاحب شغل مستقل و پردرآمد باشید.
موارد استفاده دستگاه چاپ سیلک :
این دستگاه مناسب برای چاپ روی انواع سطوح صاف از قبیل نایلون نایلکس، ساک دستی پارچه ای اسپان باند، انواع گونی متقال و پلی پروپلن، کارتن پلاست، انواع مقوا ( جعبه پیتزا، جعبه کفش، ساک دستی کرافت و…)، چاپ انواع تقویم و سر رسید، چرم، شیشه و… می باشد.
رنگ های استفاده شده در دستگاه چاپ سیلک :
اصولا در دستگاه چاپ سیلک مانند دستگاه های چاپ دیجیتال از رنگ بخصوصی برای چاپ استفاده نمی شود و با توجه به نوع جنسی که روی آن چاپ انجام می شود نوع رنگ چاپ سیلک مشخص و انتخاب می شود که معمولا در این حرفه از رنگ های پی وی سی (PVC)، پلی اتیلن (Polyethylene)، اورینت (Orient)، پیگمنت (Pigment)، انواع بیس ها و افزودنی های آن، پلاستیزول (Plastizol)، مارابو (Maraboo)، سریکول (Cerricol)، رنگ PP و… استفاده می شود.
بازار کار چاپ سیلک
یکی از شاخه های مهم تبلیغات کالا بسته بندی کالا و طراحی و اطلاعات درج شده و میزان آگاهی رسانی به مشتری می باشد. چاپ سیلک با توجه به اینکه عمدتا روی کالاهای مصرفی از قبیل نایلون نایلکس ساک دستی تبلیغاتی انواع کارتن و جعبه، چرم، سررسید تقویم شیشه، چوب، کارت عروسی و … انجام می پذیرد، همیشه امکان تمدید سفارش مشتری می باشد و تمام خریداران خدمات چاپ شما به بانک مشتریان دائمی شما افزوده می شوند که از این رو چاپ سیلک یکی از شغل های پردرآمد محسوب می شود.
دلایل استفاده از دستگاه چاپ سیلک
در درجه اول با توجه به بالا بودن تیراژ چاپ روزانه روش های سنتی چاپ از لحاظ نیروی انسانی نم یتواند پاسخگوی نیاز یک چاپ خانه چاپ سیلک باشد. همچنین سطح کیفیت چاپ به دلیل یک دست کشیدن کاردک و اسکوئیجی با فشار ثابت و زاویه ثابت کاردک اسکوجی با توجه به میزان تنظیم سرعت سیستم رفت و برگشت کمپلت چاپ طبق انتخاب کاربر برای مدیاهای مختلف چاپی نسبت به روش دستی که امکان یک میزان بودن تمامی چاپ ها را ندارد خیلی بالاتر می باشد.
مورد بعدی کم کردن نیروی انسانی بکار برده شده در روند چاپ می باشد که از هزینه تمام شده چاپ با توجه به میزان رقابتی بودن قیمت چاپ در بازار می کاهد.
معرفی کامل انواع دستگاه های چاپ سیلک
انواع دستگاه چاپ سیلک از لحاظ فنی
چاپ سیلک اسکرین روی اجسام گوناگون نیازمند ماشین آلات و دستگاه های مناسب با مشخصات فیزیکی آن اجسام می باشد مانند شکل ،سختی ،ابعاد … از این رو ماشین های سیلک دارای تنوع بسیار گسترده ای است.
دستگاه های چاپ سیلک بصورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
- دستگاه چاپ سیلک گرد زن (مدور )
- دستگاه چاپ سیلک تخت (مسطح )
تفاوت این ماشین آلات در نحوه حرکت و جایگذاری جنس می باشد.
در دستگاه های چاپ سیلک مسطح معمولا جنس و شابلون ثابت بوده و اسکویجی حرکت می نماید.(به استثنای ماشین های سیلندری )
در ماشین های مدور جنس همزمان با حرکت شابلون می چرخد و اسکویجی ثابت می باشد.
دستگاه های سیلک اسکرین مسطح نیز خود به انواع گوناگونی تقسیم می شوند.
انواع دستگاه چاپ سیلک مسطح
دستگاه چاپ سیلک اسکرین فلت بد
دستگاه چاپ سیلک اسکرین تریکو یا چاپ پارچه
دستگاه چاپ سیلک رول به رول
دستگاه چاپ سیلک روتاری
دستگاه چاپ سیلک سیلندری
دستگاه چاپ سیلک اسکرین فلت بد
این مدل از انواع دستگاه چاپ سیلک دارای میز قابل تنظیم جهت قرار دادن و تنظیم کردن جنس چاپی می باشند و در مدل های مختلفی تولید می شوند. اگر یک سیکل چاپ را در نظر بگیریم حرکت های ماشین شامل چهار قسمت اصلی می باشد، بر اساس این حرکت ها ماشین آلات به نسبت اینکه چه قسمت هایی را اتوماتیک انجام می دهند به پنج مدل تقسیم می شوند:
دستگاه چاپ سیلک دستی
دستگاه چاپ سیلک 1/4اتوماتیک
دستگاه چاپ سیلک 1/2اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک
دستگاه چاپ سیلک 3/4 اتوماتیک
دستگاه چاپ سیلک فول اتوماتیک