آیا بیسکویت چاق کننده است؟
بیسکویت سبوس دار چه فوایدی دارد؟ آیا برای رژیم لاغری خوب است؟ + دستور پخت رسپی
از نظر فنی، هسته گندم دارای سه قسمت اصلی است: جوانه، سبوس و اندوسپرم. قسمت بیرونی و سخت هسته به عنوان سبوس گندم شناخته می شود. این ماده اغلب در طی فرآیند آسیاب از قسمت های دیگر دانه گندم جدا شده و جداگانه در کاربردهای متنوع استفاده می شود. سبوس گندم، منبعی از مواد مغذی گیاهی و مواد معدنی است. علاوه بر این ها، می توان گفت سبوس گندم به عنوان منبع شگفت انگیز فیبر شناخته می شود. یک چهارم فنجان از سبوس گندم، 6 گرم فیبر مواد غذایی را تأمین می کند که 24٪ مقدار پیشنهادی روزانه است. یکی از کاربردهای آشپزی سبوس گندم، استفاده از آن ها در کیک ها، وافل ها، بیسکویت ها و کلوچه ها یا خرید بیسکویت پذیرایی سبوس دار است که یک روش عالی برای جمع آوری ارزش غذایی به ویژه محتوای فیبری است.
مشخصات تغذیه ای سبوس
یک نصفه فنجان( معادل 29 گرم) از این ماده حاوی:
- کالری: 63
- چربی: 1٫3 گرم
- چربی اشباع: 0٫2 گرم
- پروتئین: 4٫5 گرم
- کربوهیدرات: 18٫5 گرم
- فیبر غذایی: 12٫5 گرم
- تیامین: 15/0 میلی گرم
- ریبوفلاوین: 15/0 میلی گرم
- نیاسین: 4 میلی گرم
- ویتامین B6: 0.4 میلی گرم
- پتاسیم: 343
- آهن: 3٫05 میلی گرم
- منیزیم: 177 میلی گرم
- فسفر: 294 میلی گرم
و مقداری روی و مس است.
سبوس و تاثیر آن روی سلامتی
فواید بیسکویت کرمدار سبوسدار را می توان بی شمار دانست، از راحتی هضم غذا گرفته تا جلوگیری از انواع بیماری ها. در اینجا چند مورد اصلی از این مزایا را جمع آوری کرده ایم.
- ارتقاء سلامتی دستگاه گوارشی: سبوس یک منبع فشرده شده از فیبر نامحلول است که به تسریع حرکت مدفوع از طریق روده بزرگ کمک می کند. به همین دلیل، در سلامت دستگاه گوارش موثر است. علاوه بر این، نشان داده شده است که سبوس گندم می تواند علائم نفخ و ناراحتی را کاهش دهد و باکتری های سالم روده را افزایش دهد.
- حفظ وزن سالم: همبستگی بالقوه بین فیبر و مدیریت وزن نشان می دهد که فیبر ممکن است به شما در داشتن احساس سیری و رضایت کمک کند، در واقع، فیبر به دلیل جذب آب بیشتر در دستگاه گوارش، احساس سیری بیشتری القا می کند. از آنجا که سبوس از نظر فیبر بسیار غنی است، گزینه ی خوبی برای صبحانه و برای تامین انرژی روزانه است.
- احتمال پیشگیری از برخی سرطان ها: فیبرها با تنظیم سیستم گوارش و رفع یبوست موجب رانش مدفوع در طول لوله های روده کوچک و بزرگ شده و حرکات موجی شکل روده ها را تقویت می کند و از این رو در جلوگیری از بروز سرطان ها و بیماری های دستگاه گوارش و ناحیه ی کلون بسیار موثر هستند.
- احتمال ارتقاء سلامت قلب: سبوس با کاهش جذب کلسترول منجر به کاهش چربی خون شده و بطور غیرمستقیم از بروز بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری می کند.
سبوس در بیسکویت ها
غلات کامل و فیبرهای غذایی، برای سلامتی ما به ویژه برای قلب و سیستم قلبی عروقی مفید هستند. آنها دیابت را کنترل می کنند و با ایجاد احساس سیری برای مدت طولانی به کنترل وزن کمک می کنند. تصور کنید چقدر خوب می شد اگر می توانستید با خوردن بیسکویت علاوه بر تامین مواد مغذی لازم، سلامت بدن خود را حفظ کنید!! باید بگوییم بیسکویت های سبوس دار این امر را ممکن کرده اند.
تولیدکنندگان محصولات حاوی سبوس زمانی که دیدند محصولاتی مانند نان، بیسکویت، کلوچه و… از طرف مردم مورد توجه قرار گرفته اند، به این امر توجه بیشتری کردند. بنابراین بسیاری از کارخانه های تولید بیسکویت در جهان و ایران، بیسکویت های سبوس دار را در خط تولید خود قرار دادند و آن ها را روانه بازار کردند.
بیسکویت های سبوس دار برای طیف گسترده ای از جامعه مفید است و می تواند یک گزینه مناسب در انتخاب بیسکویت برای کودکان یا افراد با شرایط یا بیماری های خاص باشد. حتی برای افرادی که رژیم غذایی را پیش می برند، بیسکویت سبوس دار به دلیل تامین مواد غذایی لازم و از طرفی امکان افزایش طول مدت سیری برای حفظ وزن به عنوان گزینه عالی شناخته می شود.
بطور کلی باید دانست استفاده از فیبرهای غیر محلول و از جمله سبوس می تواند منجر به تغییرات بافت، سنگین شدن، تردی کمتر و کاهش حجم و سایز محصولاتی مانند انواع نان ، بیسکویت و کیک شوند. آنچه منجر می شود محصولی خوشمزه از این ماده ی غذایی مفید تولید شود وابسته به تکنولوژی و دانش و تجربه ی تولید کنند گان است .
از آنجایی که این بیسکویت ها بسیار مفید و خوش طعم هستند در انتها ما یک رسپی آسان از پخت بیسکویت سبوس دار را آورده ایم. امیدواریم که دوست داشته باشید.
کنترل دیابت: مطالعات نشان می دهد از آنجایی که بدن انسان برای هضم انواع سبوس ها به زمان زیادی نیاز دارد، همین امر باعث می شود، میزان قندخون با مصرف آن ها به آهستگی تغییر کند و لذا مصرف فیبر و از جمله سبوس می تواند در ابتلا و کاهش بیماری دیابت موثر واقع شود .
منبع مواد معدنی موردنیاز بدن: این مواد معدنی عبارتند از منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، آهن، مس، روی و پتاسیم.
بیسکویت سبوس دار باعث چاقی می شود؟
دبیر انجمن پیشگیری از چاقی معتقد است: مصرف بیش از اندازه بیسکویت سبوس دار قطعاً اضافه وزن و چاقی را در پی خواهد داشت. دکتر « محمد هاشمی » در مطلبی با این موضوع در سایت شخصی خود نوشته است: عده ای تصور می کنند ، مصرف بیسکویت های سبوس دار موجب اضافه وزن نمی شود این در حالی است که بیسکویت سبوس دار به لحاظ کالری تفاوتی با سایر انواع بیسکویت ها ندارد.
وی در ادامه می افزاید:تمام بیسکویت ها از ترکیب آرد سفید، روغن، شکر و سایر افزودنی ها تهیه می شود. تنها مزیت Biscuit سبوس دار اضافه شدن مقادیری سبوس به ترکیب آنها است که باعث می شود پس از مصرف آنها احساس سیری بیشتر و پایدارتری حاصل شود وگرنه به لحاظ کالری تفاوتی با سایر انواع بیسکویت ندارند.
هاشمی تاکید کرد:روغن موجود در اغلب بیسکویت ها نیز از نوع چربی های اشباع به شمار می آید که می تواند به سلامتی لطمه بزند.
به اعتقاد دبیر انجمن پیشگیری از چاقی ، گرچه بیسکویتهای سبوسدار انتخاب مناسب تری در مقایسه با سایر بیسکویتها است اما هر یکصد گرم بیسکویت، فارغ از نوع سبوسدار یا غیر سبوس دار، حاوی حدوداً 360 کالری یعنی معادل حدود چهار کیلومتر پیاده روی انرژی است پس مصرف بیش از اندازه آنها قطعاً اضافه وزن و چاقی را در پی خواهد داشت.