درد کف پای چپ نشانه چیست
عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران گفت: احساس سوزن سوزن شدن پا از سطح ملایم تا شدید در افراد مختلف مشاهده می شود و علت آن متعدد و مختلف است.
دکتر غلامرضا زمانی در گفت وگو با ای بی سی مگ، گفت: پارستزی، اصطلاح درمانی برای احساس گرما و درد و نیز احساس سوزن سوزن شدن پا یا مورمور شدن است.
وی ادامه داد: این احساس می تواند از سطح ملایم تا شدید در افراد مختلف مشاهده شود و نیز امکان ایجاد آن به صورت حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (بلند مدت) به طور طبیعی وجود دارد و علت سوزش کف پا متعدد و مختلف است و می تواند از خستگی ساده تا شرایط جدی تر همچون وارد شدن آسیب به اعصاب، ناهنجاری ستون فقرات یا مشکلات چرخش خون باشد.
عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران افزود: بنابراین هنگام مشاهده این شرایط باید دلیل اصلی مشکل در اسرع وقت تشخیص داده شود تا از وارد شدن آسیب بلند مدت و گسترش احتمالی بیماری جلوگیری کرد.
زمانی گفت: در این رابطه مشکلات سیستمیک بدن همچون ابتلا به بیماری دیابت و آسیب های وارد شده به اعصاب در ناحیه کمر می تواند باعث نوروپاتی یا از دست دادن احساس در پاها شود و این شرایط اغلب باعث سوزش سر انگشتان دست و پا می شود و افرادی که از سندروم سوزن سوزن شدن رنج می برند، ممکن است به طور هم زمان با مشکلاتی در سایر نقاط بدن خود مواجه باشند.
وی ادامه داد: علاوه بر احساس سوزش، علائم اصلی ابتلا به پارستزی شامل قرمز شدن، ورم و التهاب، افزایش تعریق، درد کف پا ناشی از گرفتگی و احساس افزایش دما در پاها است.
عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران تصریح کرد: این شرایط، نشانه ای از ایجاد مشکلات جدی تر برای فرد است و باید به پزشک متخصص مراجعه شود.
زمانی گفت: فتق دیسک کمر، تنگ شدن کانال نخاعی و سُرخوردگی مهره های کمر در ناحیه کمر می تواند باعث تحریک عصب سیاتیک شود و در نهایت این تحریک با ایجاد درد در ناحیه پا همراه می شود.
وی اظهار کرد: دلایل عادی ابتلا به پارستزی شامل کار کردن زیاد، چاقی و اضافه وزن، مشکلات خونی، اعتیاد به مصرف الکل، مشکلات چرخش خون، گیر افتادن عصب، فقر ویتامین B، بیماری نقرس، ضربه خوردن، بیماری پای ورزشکاران، نوروما یا تومور عصبی، نوروپاتی محیطی، بیماری دیابت، قرار گرفتن در معرض مواد سمی یا شیمیایی و درماتیت تماسی است.
عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران گفت: یک نکته مهم درباره تشخیص سوزش و داغ شدن پا این است که دلیل خاص سوزش و داغ شدن کف پا به طور دقیق با انجام معاینات لازم توسط یک پزشک با تجربه تشخیص داده شود.
وی با اشاره به اینکه پزشک می تواند از برنامه درمانی مناسب با توجه به علت مشکل استفاده کند، تصریح کرد: درمان انتخاب شده در این حالت می تواند به سادگی عوض کردن کفش یا درمان های سیستمیک برای اصلاح دلیل اصلی بیماری باشد.
عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران ادامه داد: پوشیدن کفش مناسب، پوشیدن جوراب نخی به منظور کاهش سطح عرق کردن پا، شستشوی پا با آب خنک، افزایش مواد مغذی مورد استفاده به صورت روزانه به خصوص ویتامینB، استراحت دادن به پا تا حد ممکن، بالا نگه داشتن پا در زمان استراحت، کاهش مصرف مواد مسکن و یا الکل از جمله فعالیت هایی است که می توان از آن ها در خانه برای کاهش مشکل و ناراحتی تا زمان بهره گیری از خدمات درمانی حرفه ای استفاده کرد.
زمانی افزود: تجویز دارو (داروهای ضد قارچ و نیز داروهای مسکن، عصبی و دیابتی)، تجویز انواع مختلف پمادها و کرم های موضعی، استفاده از کفش یا کفی های طبی مخصوص، برنامه ریزی درمانی برای ترمیم اعصاب آسیب دیده یا مشکلات خاص ایجاد شده برای اعصاب، مفاصل یا عضلات (شامل مشکلات موجود در ناحیه کمر)، مصرف مکمل های ویتامینی از دیگر روش های درمان این بیماری است.
انتهای پیام
خارش کف پا یک اختلال حاد است که امکان دارد به خارش مزمن تبدیل شود و مشکلات و سختی بسیار زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. اما خارش کف پا نشانه چیست و آیا درمانی دارد؟ حال از آنجایی که خارش.کف.پا بسیار آزاردهنده است، تصمیم داریم در این مقاله به آن بپردازیم تا با علل و درمان آن آشنا شویم.
خارش کف پا نشانه چیست؟
خارش شدید یا pruritus یک اصطلاح پزشکی است که برای نشان دادن احساس تحریک کننده روی پوست از آن استفاده می شود. این احساس می تواند در هر نقطه از بدن حس شود، اما از آنجایی که کف پا بیشتر زمان را در کفش است و عرق می کند، بیشتر در معرض این مشکل قرار می گیرد.
خارش/کف پا موضوع نگرانکننده و خطرناکی نیست، اما ممکن است ناشی از یک بیماری زمینه ای پوستی یا بیماری های داخلی باشد. از همین رو آشنایی با علل و علائم این بیماری کمک می کند که شما واکنش بهتری از خود در برابر آن نشان دهید.
علائم خارش کف پا
از بارزترین علائم این مشکل می توان به خارش پاشنه ی پا اشاره کرد. البته خارش زیاد کف پا تنها یکی از علامت های این مشکل به شمار می آید و ممکن است با موارد دیگری نیز روبرو شوید. این علائم عبارتند از:
- پوسته پوسته شدن کف پا
- ترک خوردن پوست
- تاول زدن
- قرمزی پوست
- فلسی شدن پوست
- تورم
- ایجاد لکه های التهابی روی پوست
- بثورات و جوش های چرکی
اگر شما با سوزش و خارش کف پا مواجه شدید و علائم نام برده شده را نیز مشاهده کردید، بهتر است با یک متخصص بیماری های پوستی مشورت کنید، زیرا امکان دارد مشکلی وجود داشته باشد که شما از آن بی اطلاع هستید.
علت خارش کف پا چیست؟
شاید این عارضه برای شما کمی عجیب باشد و برایتان سوال پیش آید که خارش کف پا دلیلش چیست و چرا برخی از افراد دچار این عارضه می شوند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که علل مختلفی برای این عارضه وجود دارد که در ادامه به هریک از آن ها اشاره خواهیم کرد.
خارش کف پا و خشکی پوست
اولین موردی که می توان به آن در پاسخ به سوال خارش کف پا از چیست اشاره کرد، خشکی پوست است. در خشکی پوست عوامل گوناگونی تاثیرگذار هستند که می توان به سن، آب وهوای محل سکونت، استفاده از محصولات بهداشتی خشن، قرار گرفتن مداوم در معرض آب، شنا کردن در آب کلردار و … اشاره کرد.
تمام مواردی که به آن ها اشاره کردیم، باعث خشکی پوست شما می شوند و خشک شدن پوست از دلایل خارش کف پا خواهد بود. شما می توانید این مشکل را با استفاده از کرم های مرطوب کننده، لوسیون و روغن به سادگی برطرف کنید.
خارش کف پا و مشکل کبدی
خارش کف پا و کبد دو موضوع مرتبط بهم هستند و طبق بررسی ها باید گفت که پاها نشانه های خوبی برای آگاه شدن از سلامت کبد به شمار می آیند. پاشنه های ترک خورده و خارش کف پا از جمله نشانه هایی هستند که می گویند فرد به کبد چرب مبتلا شده و باید تحت درمان قرار گیرد.
نوشته های مشابه
البته گاهی اوقات خارش کف پا در شب می تواند علامتی از تجمع هیستامین و مشکلات کبدی ناشی از آن نیز باشد. بنابراین توصیه می شود زمانی که با علائمی چون خارش کف پا، خارش پاشنه پا، ترک خوردگی پاشنه و … مواجه شدید به متخصص بیماری های پوستی مراجعه کنید تا معاینات لازم انجام شود.
خارش کف پا به علت اختلال در روده و معده
علت خارش کف پا در طب سنتی، مشکلات روده و معده اعلام می شود و برخی از افراد فعال در این زمینه معتقد هستند که غلظت خون بالا نیز می تواند منجر به خارش کف پا شود. اگر این خون که غلظت بالایی دارد، آلوده و کثیف نیز باشد می تواند به مشکلات بیشتری منجر شود. بنابراین لازم است که سریعا درمان شود.
خارش کف پا به علت دیابت
خارش کف پا در افراد دیابتی از مشکلات شایعی است که این افراد با آن مواجه می شوند. دلیل این موضوع نیز گردش خون ضعیف یا نوروپاتی محیطی خواهد بود. البته فراموش نکنید که قند خون بالا نیز خود دلیلی برای خارش کف پا محسوب می شود.
علاوه بر مواردی که در قسمت فوق به آن ها اشاره کردیم، موارد دیگری چون اگزما، سندروم پای ورزشکار، گال، عفونت کرم قلاب دار و سوختگی پوست نیز می توانند دلیلی برای خارش کف پا باشند. بنابراین برای مطلع شدن از دلیل اصلی این موضوع باید به یک دکتر پوست مراجعه کنید. البته امروزه امکان استفاده از خدمات دکتر پوست آنلاین نیز فراهم شده که می توانید سریعا از مشکل پیش آمده مطلع شوید.
همچنین باید گفت که علت های ذکر شده می توانند علت خارش کف پا در کودکان نیز باشند و از آنجایی که خارش کف پا کودک می تواند باعث کلافگی و اذیت او شود، باید هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود. در ادامه درمان فوری خارش کف پا را معرفی می کنیم تا بتوانید این مشکل را برطرف کنید. البته مشورت با متخصص بیماری های پوستی را فراموش نکنید.
انواع خارش کف پا
در پاسخ به سوال سوزش و خارش کف پا نشانه چیست باید گفت که علت بروز این مشکل به طورکلی به 4 دسته تقسیم می شود که این چهار دسته عبارتند از:
- خارش کف پای ناشی از مشکلات پوستی
- خارش کف پای ناشی از یک مشکل عمومی در بدن
- خارش کف پای ناشی از مشکلات سیستم عصبی
- خارش کف پای ناشی از مشکلات روحی و روانی
راه های پیشگیری از خارش کف پا
- از جوراب های نخی و پشمی استفاده کنید.
- کفش های باکیفیت و مناسبی که قابلیت تنفسی بالایی دارند بپوشید.
- از صابون های ملایم برای شستشو پاهای خود استفاده کنید.
- به طور مرتب از مرطوب کننده های مخصوص پا استفاده کنید.
انواع راه های درمان خارش کف پا
برای درمان این مشکل نیازی نیست حتما از داروهای شیمیایی استفاده کنید. در ادامه چند مورد درمان خانگی خارش کف پا را معرفی می کنیم تا با انجام آن ها این مشکل را برطرف سازید.
درمان خارش کف پا با استفاده از محلول آب نمک: دو قاشق چای خوری نمک را به مقداری آب اضافه کنید و پاهای خود را به مدت 5 الی 10 دقیقه در آن قرار دهید. دقت داشته باشید که پس از هربار انجام این کار، کف پاهای خود را مرطوب کنید، زیرا نمک می تواند باعث خشکی پوست شما شود.
درمان خارش کف پا با جو دو سر و جوش شیرین: دو فنجان جو دو سر را با یک فنجان جوش شیرین و آب قاطی کنید و سپس پاهای خود را در ظرف قرار دهید. این درمان گیاهی خارش کف پا را تا مدتی روزانه انجام دهید تا متوجه تاثیرات آن شوید.
علاوه بر درمان های خانگی و سنتی، استفاده از برخی قرص ها و کرم ها نیز می تواند تاثیرگذار باشد. برای مثال قرص آنتی هیستامین به رفع خارش کمک می کند یا کرم های ضدقارچ نیز انتخاب مناسبی خواهند بود. البته توصیه می شود داروهای شیمیایی را تحت نظر دکتر بیماری های پوست مصرف کنید تا مشکلی پیش نیاید.
جمع بندی
همان طور که مطالعه کردید، در این مقاله به موضوعاتی چون خارش کف پا چپ نشانه چیست و علل خارش کف پای راست پرداختیم. همچنین بررسی کردیم که برای خارش کف پا چی خوبه. البته درصورت مواجه با چنین مشکلی، بهتر است که به یک دکتر خارش پوست مراجعه کنید تا مطمئن شوید همه چیز در بدن شما خوب است.