ورزش های فیزیوتراپی برای دیسک کمر

به منظور درمان دیسک کمر و درد شدید کمر فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل می تواند یک روش درمانی موثر باشد. در صورتی که جلسات فیزیوتراپی مستمر بوده و به شکل اصولی اجرا شود، می تواند به طور کلی آسیب های ناشی از دیسک کمر را از بین ببرد. در این روش درمانی از لیزر پر توان، دستگاه های فیزیوتراپی پیشرفته و تمرینات استفاده می شود.

فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل

فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل یک روش درمانی است که بعضی از بیماران با مشکلات مربوط به دیسک کمر از آن بهره می برند. دیسک کمر یکی از مشکلات شایع در نواحی کمر است که ممکن است باعث درد و مشکلات حرکتی شود. درمان این مشکل می تواند شامل داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدید تر، جراحی باشد. اما برخی افراد ممکن است به دلیل محدودیت های زمانی یا مالی، نتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند و در این صورت فیزیوتراپی در منزل می تواند به آن ها کمک کند.

علایم نشان دهنده دیسک کمر

دیسک کمر با نشانه های مختلفی ظاهر می شود. برای این که بدانید به فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل نیاز دارید، به نشانه های زیر توجه کنید:

  • علائم دیسک کمر می توانند بسیار متنوع باشند، اما برخی از علائم شایع شامل درد، تورم و… در منطقه کمر هستند. این درد ممکن است به سمت پاها و انگشتان نیز گسترش یابد و موجب احساس سوزش و تورم در این مناطق شود. علائم دیگر این شرایط شامل احساس تورم و سنگینی در زانوها و پاها، سختی در حرکت و تغییر در الگوی رفتاری فرد می شود. همچنین افراد ممکن است احساس کمر دردی شدید در زمان انجام فعالیت های روزمره خود مانند خم شدن، جابه جایی و حمل و نقل داشته باشند.
  • علائم دیگر دیسک کمر شامل احساس تورم در منطقه کمر، عدم احساس تراکم و کشش در عضلات و تغییر در الگوی رفتاری افراد است. همچنین برخی از افراد ممکن است احساس کمر دردی شدید در زمان انجام فعالیت های روزمره خود مانند خم شدن، جابه جایی و حمل و نقل داشته باشند. این علائم می تواند تا حدودی بر عملکرد روزمره فرد تأثیر بگذارد و موجب محدودیت در انجام فعالیت های روزانه شود. اگرچه این علائم می تواند متنوع باشد، اما معمولاً افراد با این شرایط به پزشک مراجعه می کنند تا تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنند.

.

تماس بگیرید

 روش های فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل

به طور کلی فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل شامل روش های مختلفی می شود که از جمله بهترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان فیزیوتراپی برای دیسک کمر به عنوان یک روش غیرجراحی برای کاهش درد و بهبود عملکرد استفاده می شود. این روش ها می توانند برای افرادی که دچار درد مزمن کمر هستند و یا به تازگی دچار مشکلات دیسک شده اند مفید باشند. یکی از انواع روش های فیزیوتراپی در منزل برای دیسک کمر، تمرینات کششی و تقویتی است. این تمرینات شامل تمرینات تقویتی برای عضلات پشتی، شکمی و کمری هستند که می توانند به تقویت و پشتیبانی از ستون فقرات کمک کنند. همچنین، تمرینات کششی می توانند به کشش و آزادسازی فشارهای نوروموسکولار (عصب و عضلات) کمک کنند و درد را کاهش دهند.
  • روش دیگری که بیماران می توانند در منزل انجام دهند، استفاده از گرما است. این روش به عنوان یک درمان اولیه برای درد مزمن کمر استفاده می شود. استفاده از گرما می تواند به کاهش التهاب و بهبود گردش خون کمک کند، در حالی که استفاده از سرما می تواند به تسکین و کاهش درد کمک کند. همچنین، برخی از بیماران ممکن است از تکنیک های ماساژ، یوگا و تنفس عمیق به عنوان روش های فیزیوتراپی در منزل برای درمان دیسک کمر استفاده کنند. این تکنیک ها می توانند به کاهش تنش عضلات، بهبود انعطاف پذیری و کاهش استرس و فشار کمک کنند. در نهایت، همکاری با یک فیزیوتراپیست می تواند به بیماران کمک کند تا برنامه های درمانی مناسبی برای خود ایجاد کنند و روش های صحیح را برای درمان دیسک کمر در منزل انتخاب کنند.

ادامه مطلبفیزیوتراپی در منزل غرب تهران

تمرینات فیزیوتراپی کمر

تمرینات فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل می تواند برای افرادی که دچار مشکلات کمر هستند یا قصد بهبودی و تقویت عضلات کمر را دارند، بسیار مفید باشد. این تمرینات به صورت منظم و با راهنمایی متخصصین فیزیوتراپی انجام شوند، می توانند بهبود قابل توجهی در وضعیت کمر ایجاد کنند. یکی از تمرینات متداول فیزیوتراپی کمر، تقویت عضلات محیطی کمر است. این تمرینات شامل تمرینات تقویتی مانند پلاک، شیلتون و اکسنتریک می شوند. این تمرینات باعث تقویت عضلات محیطی کمر و افزایش استحکام آنها می شوند. همچنین تمرینات اصلاحی و تعادلی، مانند تمرینات کار با توپ نیز برای بهبود عملکرد کمر و پیشگیری از آسیب های کمر مفید هستند.

علاوه بر تمرینات تقویتی و تعادلی، تمرینات انعطافی نیز برای بهبود انعطاف پذیری عضلات و مفاصل کمر مفید هستند. این تمرینات شامل کشش عضلات پهلو، انعطاف ساق پا و انعطاف مهره کمر می شوند. از آنجا که انعطاف پذیری عضلات و مفاصل کمر می تواند از بروز مشکلات و آسیب های کمری جلوگیری کند، این تمرینات بسیار حیاتی هستند. در نهایت، تمرینات تقویتی و تعادلی کمر باید با تمرینات هوازی ترکیب شوند تا علاوه بر تقویت عضلات، قلب و عروق نیز بهبود یابند. به عنوان مثال، پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و تمرینات هوازی دیگر می توانند بهبود عملکرد قلب و عروق و همچنین تقویت عضلات کمر را فراهم کنند. به طور کلی، تمرینات فیزیوتراپی کمر در منزل با راهنمایی مناسب و انجام منظم می توانند بهبود قابل توجهی در وضعیت کمر فراهم کنند و به افراد کمک کنند تا از مشکلات کمری جلوگیری کنند.

تماس بگیرید

فیزیوتراپی دیسک کمر و سیاتیک در منزل

برای انجام فیزیوتراپی دیسک کمر و سیاتیک در منزل، می توان از تمرینات ورزشی استفاده کرد. این تمرینات برای تقویت و افزایش توان پذیری کمک می کنند و می توانند به کاهش درد و بهبود عملکرد کمک کنند.

تمرین تیلت کمر: این تمرین برای کاهش قوس کمر و افزایش پذیری آن استفاده می شود. برای انجام این تمرین، باید در حالت درازکش با انقباض منطقه شکمی و کم کردن کمری و فشار به زمین حرکت کنید. این حرکت را می توان در 10 ثانیه انقباض مداوم  فشار داد و پنج مرتبه تکرار کرد.

تمرین بردداگ : این تمرین از فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل برای تقویت ستون فقرات یا پاراورتبرال استفاده می شود. برای انجام این تمرین، به حالت چهار دست و پا شده و از حالت A به B با انقباض ناحیه باسن ستون فقرات کمری و کمری کمپلکس شانه به صورت متقاطع با دست راست یا پای چپ و مرتبه دیگر با دست چپ و پای راست حرکت کنید. . این حرکت را می توان ده تا دوازده مرتبه و در سه ست انجام دهید.

ادامه مطلبفیزیوتراپی در درمان فلج صورت

برای انجام این تمرینات در منزل، می توانید از محیطی با فضای کافی و امن استفاده کنید. همچنین، می توان از ابزارهای جایگزین مانند تاپ یا مات برای افزایش توان پذیری و تقویت استفاده کرد. به یاد داشته باشید که قبل از شروع تمرین، باید با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید تا از اطمینان و امنیت تمرینات اطمینان حاصل کنید.

ورزش های فیزیوتراپی دیسک کمر درمنزل

درمان دیسک کمر در منزل، انجام تمرینات فیزیوتراپی منظم و مناسب می توان کمک شایانی برای تقویت ناحیه کمر و در نتیجه بهبود وضعیت دیسک کمر کند. در متن زیر تمرین فیزیوتراپی مناسب برای درمان دیسک کمر را معرفی می کنیم:

پل باسن در فیزیوتراپی دیسک کمر

این تمرین به تقویت پشت کمک می کند. برای انجام آن، ابتدا با در نظر گرفتن مراحل انجام تمرین، به سمت خود بروید و سپس به سمت عقب بروید. این تمرین را به تعداد 3 ست با 12 تایی انجام دهید.

کشش زانو داخل شکم

در این تمرین از فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل  این تمرین به تقویت کمر کمک می کند. برای انجام آن، با در نظر گرفتن مراحل انجام تمرین، به سمت خود بروید و سپس به سمت عقب بروید. این تمرین را به تعداد 3 ست با 15 تایی انجام دهید.

 زانو داخل شکم جفت خوابیده

این تمرین نیز به تقویت پشت کمک می کند. برای انجام آن، با در نظر گرفتن مراحل انجام تمرین، به سمت خود بروید و سپس به سمت عقب بروید. این تمرین را به تعداد 3 ست با 10 تایی انجام دهید.

کشش کمک چهارسر در حالت لنگ

این تمرین برای تقویت پشت کمک می کند. برای انجام آن، با در نظر گرفتن مراحل انجام تمرین، به سمت خود بروید و سپس به سمت عقب بروید. این تمرین را به تعداد 3 ست با 10 ثانیه برای هر پا انجام دهید.

کرانچ 90 درجه بالا پایین کردن دست ها

این تمرین از فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل برای تقویت پشت کمک می کند. برای انجام آن، با در نظر گرفتن مراحل انجام تمرین، به سمت خود بروید و سپس به سمت عقب بروید. این تمرین را به تعداد 3 ست با 10 تایی انجام دهید.

کشش فیله و پشت پا تک پا نشسته

این تمرین برای تقویت پشتیبان کمک می کند. برای انجام آن، با در نظر گرفتن مراحل انجام تمرین، به سمت خود بروید و سپس به سمت عقب بروید. این تمرین را به تعداد 2 ست با 10 تایی برای هر پا انجام دهید.

این تمرینات از فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل  باید به طور منظم و با توجه به شرایط شخصی شما انجام شوند. برای اطمینان از اینکه آیا تمرینات به درستی انجام می شود و برای جلوگیری از آسیب های بیشتر، ممکن است نیاز به مشاوره با متخصص باشد.

چه کارهایی باعث دیسک کمر می شود؟

حال که در مورد فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل توضیح دادیم بهتر است با  عواملی که باعث ایجاد دیسک کمر می شوند نیز آشنا شوید. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بلند کردن غیر صحیح وسایل بسیار سنگین
  • نشستن طولانی مدت پشت میز
  • زمین خوردن به شکل ناگهانی و بد

ادامه مطلببرای ترمیم تاندون دست چی بخوریم؟

جلوگیری از دیسک کمر

برای جلوگیری از دیسک کمر و عدم نیاز به فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل به موارد زیر توجه کنید:

  • ورزش منظم : ورزش منظم و سالم می تواند به حفظ کمر و کاهش فشار بر روی دیسک ها کمک کند. انواع ورزش های منظم مانند پیاده روی، شنا، و سواری می توانند به حفظ سلامت کمر کمک کنند.
  • کنترل وزن: افزایش وزن بیش از حد می تواند فشار را بر روی دیسک ها ایجاد کند و به فتق آن ها منجر شود. حفظ وزن مناسب و سالم می تواند از دیسک کمر کمک کند.
  • مدیریت استرس: استرس می تواند به فشار بیشتری بر روی مشکل تبدیل شود و به فتق دیسک ها تبدیل شود. تکنیک های مدیریت استرس مانند عمیق، یوگا، و مدیتیشن می توانند به کاهش استرس و فشار بر روی کمر کمک کنند.
  • استفاده از مواد ضدعفونی کننده: مصرف مواد ضد عفونی کننده که در فلفل و سایر مواد غذایی وجود دارد، می تواند به کاهش درد و ناراحتی ناشی از دیسک کمر کمک کند.
  • مراقبت از سلامت کمر: استفاده از تجهیزات مراقبت از کمر مانند پشتیبان کمر و ماترس می تواند به حفظ سلامت کمر و کاهش فشار روی دیسک ها کمک کند. این روش نیز در کنار فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل بسیار مفید است.
  • مراجعه به پزشک: در صورت داشتن علائم مانند درد شدید در کمر، ناراحتی، و یا تغییرات در رفتار، مراجعه به پزشک ارتوپد می تواند به تشخیص و درمان مناسب کمک کند.
  • به یاد داشته باشید در صورت داشتن علائم شدید یا شدید که درد کمر، به پزشک نیاز دارید تا تشخیص و درمان مناسب انجام شود.

از کجا بفهمیم به فیزیوتراپی دیسک کمر  در منزل نیاز داریم؟

تشخیص نیاز به فیزیوتراپی در موارد دیسک کمر، باید به علائم و دردهایی که تجربه می کنید توجه کنید. در حالت هایی که دیسک خفیف است و علائم و دردهای زندگی را مختل نمی کند، بدون نیاز به فیزیوتراپی درمان می شود. اما در مواردی که درد شدید یا محدودیت های حرکتی وجود دارد، توصیه می شود که چندین جلسه فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل ی انجام شود. علائم دیسک کمر می تواند شامل درد در کمر، پاها، ران، یا زانوها باشد. در برخی موارد، ممکن است درد به سمت پاها برسد یا حتی به سمت بازوها یا ران در حال توسعه باشد. در مواردی که درد شدید یا محدودیت های حرکتی وجود دارد، توصیه می شود که چندین جلسه فیزیوتراپی انجام شود.

برای تشخیص دقیق و تعیین نیاز به فیزیوتراپی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می تواند با ارزیابی علائم و دردها، تشخیص دقیق از وضعیتی که ارائه می دهد و در صورت لزوم، توصیه فیزیوتراپی را ارائه دهد.

راه های بهبود دیسک کمر

انجام تمرینات فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل، می توانید از تمرینات زیر استفاده کنید:

تمرین استراچ کمر

این تمرین به بهبود تنش و ترمیم موازی کمر کمک می کند. برای انجام این تمرین، ابتدا به یک مکان یا تخت متصل به دیوار بروید و با استفاده از دو دست به سمت خود برگردید. سپس با استفاده از سمت راست، به سمت خود برگردید و با دست به سمت چپ، به سمت خود برگردید. این تمرین را برای مدت زمان مناسب انجام دهید.

تمرین استراچ کمر با استفاده از پشتیبان

این تمرین به بهبود تنش و ترمیم موازی کمر کمک می کند. برای انجام این تمرین، ابتدا یک پشتیبان بزرگ را به دیوار متصل کنید. سپس با استفاده از دو دست، به سمت پشتیبان برگردید و با استفاده از سمت راست، به سمت پشتیبان برگردید و با سمت چپ، هم همین کارخانجات دهید. این تمرین را برای مدت زمان مناسب انجام دهید.

ادامه مطلبریز و درشت نکات فیزیوتراپی ستون فقرات

تمرین استراچ کمر با استفاده از تخت یا صندلی

این تمرین برای بهبود تنش و ترمیم موازی کمر کمک می کند. برای انجام این تمرین، ابتدا یک تخت یا صندلی را به دیوار متصل کنید. سپس با دو دست، به سمت تخت یا صندلی برگردید و با استفاده از سمت راست، به سمت تخت یا صندلی برگردید و با دست چپ، به سمت تخت یا صندلی برگردید. این تمرین را برای مدت زمان مناسب انجام دهید.

تمرین استراچ کمر با استفاده از یک پایه

برای انجام این تمرین از فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل ، ابتدا یک پایه را به دیوار متصل کنید. سپس با استفاده از دو دست، به سمت راست پایه برگردید و با استفاده از سمت راست، به سمت پایه برگردید و با سمت چپ، به سمت راست پایه برگردید. این تمرین را برای مدت زمان مناسب انجام دهید.

این تمرینات باید با توجه به سطح تنش و ترمیم کمر شما انجام شود. در صورت کلی، می توانید با یک متخصص فیزیوتراپی، برنامه تمرینی مناسب را برای شما تهیه کنید.

 

سخن پایانی در مورد فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل 

فیزیوتراپی دیسک کمر یکی از روش های مؤثر در درمان و بهبودی دیسک کمر است که می توان در  منزل انجام داد. این فرآیند شامل تمرینات اصلاحی، تمرینات تقویتی و تمرینات کششی است که به عنوان بخشی از درمان فیزیوتراپی برای کاهش درد، افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات کمر و پشت استفاده می شود. این تمرینات می تواند بهبود استحکام و قدرت عضلات، افزایش جریان خون و بهبود انعطاف پذیری و حرکتی در ناحیه کمر را فراهم کند.

سوالات متداول در مورد فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل

فیزیوتراپی دیسک کمر یکی از روش های موثر در درمان و کاهش درد و علائم ناشی از دیسک کمر است. این روش اغلب توسط فیزیوتراپی ست ها که دارای تجربه کافی در این زمینه هستند، انجام می شود. با این حال، برخی از بیماران ممکن است ترجیح دهند که فیزیوتراپی دیسک کمر را در خانه خود انجام دهند. اینجا سه سوال متداول درباره فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل و جواب آنها آمده است:

فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر در راستای به دست آوردن بهترین نتیجه از جراحی و کاهش عوارض آن و فعال شدن شخص اهمیت بالایی دارد. در واقع ورزش ها اصلاحی و فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر جزیی جدایی ناپذیر از فرایند درمان است. در نظر داشته باشید که بعد از بهبود بعد از جراحی دیسک کمر شاید تا شش ماه هم نیاز به زمان داشته باشد و شخص در این زمان باید به خدمات فیزیوتراپی و توان بخشی نیاز دارد. فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر باید با یک برنامه دقیق برای کمک به تسکین درد و برگرداندن شخص به زندگی روزمره اش انجام شود. در این مقاله از کلینیک تخصصی فیزیوتراپی سایا به بررسی نکات مهم فیزیوتراپی بعد از دیسک کمر و معرفی ورزش های اصلاحی بعد از تمرین پرداخته ایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

جراحی دیسک کمر

ترجیح اولیه برای درمان دیسک کمر همواره یک راه غیر تهاجمی و بدون جراحی است. البته با توجه به شدت و شرایط دیسک و کارآمدی درمان های فیزیوتراپی، ممکن است جراحی انجام دهد. اگر درمان های غیرتهاجمی کارساز نبودند، پزشک  با تصویربرداری سی تی اسکن و اشعه ایکس، به صورت واضح دیسک کمر آسیب دیده و بافت ها و اعصاب اطراف آن را بررسی و روش جراحی مناسب برای شخص را انتخاب می کند.

برای مطالعه مقاله عوارض فیزیوتراپی می توانید روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

رایج ترین روش های جراحی های دیسک کمر می توان به دیسککتومی ، لامینوتومی ، تعویض دیسک و فیوژن ستون فقرات می باشند که استفاده از هرکدام منوط به نظر پزشک جراح شخص می باشد.

فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر

اهمیت فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر

فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر یکی از موارد خیلی مهم و با اهمیت در روند درمان است. شخص بعد از عمل قطعاً دچار درد و محدودیت حرکتی خواهد شد که راه چاره آن فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر است. شاید وقتی بعد از جراحی کمی از درد شخص کاسته می شود، او تصور کند که کار تمام شده است. در صورتی که عضلات و اعصاب ستون فقرات پیچیدگی های خاصی دارد و به فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر در راستای توان بخشی و بازیابی قدرت حرکتی نیاز است. تجربه ثابت کرده که فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر کمک بزرگی به عملکرد ستون فقرات و رهایی از درد است.

 

پیشنهاد مطالعه مقاله موثرترین و خطرناک ترین حرکات بدنسازی برای دیسک کمر

 

هدف فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر

در واقع هدف از فیزیوتراپی بعد از دیسک کمر مدیریت درد و از بین بردن التهاب هاست که در مرحله بعد با بیش تر شدن دامنه حرکتی شخص همراه است. فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر به تقویت عضلات کمر و رفع اسپاسم نیز کمک می کند و می تواند باعث افزایش انعطاف پذیری و اصلاح وضعیت بدن و نحوه حرکت بدن به طوری که فشار کم تری به ستون فقرات و کمر وارد شود. به هر حال فیزیوتراپی بعد از دیسک کمر تا جایی ادامه پیدا می کند شخص توانایی فعالیت عادی و روزمره اش را به دست بیاورد.

در واقع بعد از عمل، شخص باید کم کم به فعالیت های روزانه اش بازگردد و به تدریج فعالیتش را زیادتر کند. چون در ابتدا شاید شخص برای کارهای ساده هم نیاز به کمک داشته باشد و خیلی زود خسته شود یا نتواند یک کار ساده را هم انجام دهد. در واقع فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر باعث کنترل و مدیریت علائم و آماده شدن فرد برای بازگشت به زندگی عادی و انجام فعالیت های گوناگون می شود.

راه های کنترل درد بعد از جراحی دیسک کمر

این تصور که با عمل جراحی دیسک کمر درد همان موقع از بین می رود کاملاْ اشتباه است. در دو هفته و حتی ماه اول بعد از جراحی ممکن است شخص دردهایی را تجربه کند. بهترین راه تسکین این دردها استراحت و در برخی موارد استفاده از مسکن های بدون نسخه مثل ایبوپروفن است.

نحوه رانندگی بعد از جراحی

فرد بهتر است بعد از جراحی دیسک کمر تا مدتی برای رانندگی صبر کند تا سلامتی کاملش را به دست بیاورد. بهتر است یک ماه و نیم الی دو ماه بعد از عمل شخص از رانندگی خودداری کند. شاید در حالت عادی رانندگی سخت به نظر نیاید، اما مسئله این است که حرکت های ناگهانی مثل ترمز یا پیچیدن یهویی که برای شخص خطرناک است. همچنین ممکن است شخص برای تسکین درد از داروهای مسکن و خواب آور استفاده کند که همین ها نکاتی هستند که باعث می شوند تا شخص مدتی از رانندگی اجتناب کند.

حرکتات و تمرینات بعد از جراحی دیسک کمر

درست است که شخص بعد از جراحی دچار محدودیت حرکتی می شود و نیاز به استراحت دارد، اما لازم است بدانید که شخص باید فعالیت و حرکت نیز داشته باشد تا توانایی حرکتی اش را نیز دوباره به دست بیاورد. در واقع حرکت داشتن و فعالیت های آرام می تواند باعث توانبخشی پس از جراحی دیسک کمر برای شخص بشود. یکی از مواردی که در راستای توان بخشی و به دست آوردن قدرت عضلات کمر و جلوگیری از سفتی و خشکی آن ها به شدت توصیه می شود، انجام تمرین فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر می باشد. همچنین فرد تا 6 هفته و در کل زندگی بعد از عمل دیسک کمر بهتر است از بلند کردن اجسام سنگین، چرخش ناگهانی و خم شدن زیاد اجتناب کند. فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر می تواند باعث شود شخص تواناییش را به دست بیاورد و به عملکرد عادیش بازگردد.

مرخصی بعد از جراحی دیسک کمر

در نظر داشته باشید افراد بعد از جراحی باید حداقل  تا 1 ماه و نیم مرخصی بگیرند. البته با توجه به شغل طرف و اگر شامل کارهای سنگین و رانندگی بشود، بهتر است حداقل 3 ماه مرخصی بگیرد تا روند درمان تکمیل بشود. البته بهتر است با توجه با شرایط شخص، پزشک جراح این مدت را تعیین کند. نکته قابل توجه این  است که هرچه شخص زودتر به سر کارش بازگردد، از آزرده شدن توسط احساس تنهایی و افسردگی نیز دور می ماند.

پیشنهاد مطالعه مقاله آب درمانی دیسک کمر و آموزش نحوه صحیح راه رفتن در استخر برای دیسک کمر

شروع فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر

درست است که استراحت یکی از ملزومات بعد از جراحی کمر است اما این که شخص هرچه زودتر شروع به حرکت کند تا دچار گرفتگی و سفتی عضله نشود هم در فرایند درمان بسیار مهم است. شخص از همان هفته ی اول بعد از جراحی باید به سراغ فیزیوتراپیست برود تا توان بخشی و فیزیوتراپی را آغاز کند. فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر با حرکات ساده آغاز و کم کم حرکات پیچیده نیز به آن اضافه خواهد شد.

برای تدوین یک برنامه تمرین فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر اولین مرحله ارزیابی بیمار است. ارزیابی شامل مواردی مثل سوابق پزشکی، چک کردن وضعیت، دامنه حرکتی، زخم جراحی، تست انعطاف و میزان قدرت عضلات می شود که به کمک آن ها عملکرد بیمار ارزیابی شده و مشخص می شود که چه حرکاتی در توانش است و یک برنامه تمرینی دقیق بر اساس ارزیابی عملکردی برای فرد مشخص می شود تا کمکی در روند درمان و توانبخشی پس از جراحی دیسک کمر است.

مطالعه مقله حرکات مضر برای دیسک کمر

برنامه فیزیوتراپی بعد از جراحی کمر

بعد از جراحی شخص باید برای جلسات فیزیوتراپی آماده شود تا بتواند عضلات کمر را تقویت و دامنه حرکتیش را افزایش دهد. فیزیوتراپی بعد از دیسک کمر می تواند به بازیابی بافت های آسیب دیده نیز کمک کند و فشار اضافی را از ستون فقرات شخص بکاهد. تعداد جلسات و برنامه تمرینی فیزیوتراپی بعد از جلسه ارزیابی مشخص می شود که به عواملی مثل نوع عمل، میزان جراحت و سن شخص ربط دارد. مدت زمان فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر بهتر است حداقل 3 ماه انجام شود تا توان بخشی و تقویت عضلات به خوبی انجام شود.

فیزیوتراپی بعد از عمل شامل راهکارهایی برای توان بخشی و تقویت عضلات می باشد. بعد از عمل برای جلوگیری از زخم شدن شخص باشد با کشش عضلات ران و همسترینگ درد ناشی از جراحی را کاهش می دهد. البته روش های فیزیوتراپی نوین و دستگاه های جدید مثل الکترو درمانی و دستگاه تنس، اولتراسوند تراپی، بیوفیدبک و گرما درمانی هم می توانند درد را کاهش دهند. به یاد داشته باشید بیمار هرگونه احساس درد را در حین فیزیوتراپی باید به پزشک اطلاع دهد تا منشا و دلیل آن پیدا شود.

از دیگر مواردی که بیمار به وسیله فیزیوتراپی به دست می آورد یادگیری نحوه درست حرکات سخت مثل خم شدن رو به جلو است. در نظر داشته باشید خم شدن شاید تا شش ماه هم برای شخص سخت باشد. پس او هم باید عضلاتش را تقویت کند و هم نحوه درست آن را بداند. فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر باعث تقویت عضلات می شود و قوی شدن کمر باعث رهایی از درد هم می شود. همین است که اهمیت انجام  تمرینات ورزشی مخصوص کمر را زیاد می کند.

انواع ورزش های فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر

ورزش همان قدر که می تواند مفید باشد، اگر درست انجام نشود می تواند مشکل ساز هم باشد. ورزش با وزنه سبک و انجام درست حرکت و وارد نکردن فشار اضافی به مهره های کمر، ورزشی است که می تواند برای تقویت عضلات و رهایی از درد مفید باشد. ورزش با توپ بزرگ نیز می تواند برای تقویت لگن و از بین بردن گرفتگی کمر مفید می باشد. ورزش با توپ به این صورت است که شخص روی توپ نشسته و خیلی آرام حرکات دایره ای و چرخش لگن را انجام می دهد. ایروبیک نیز یکی از ورزش هایی است که می تواند به افزایش گردش خون در ستون فقرات و کاهش درد کمر کمک کند.

البته افراد برای انجام ورزش باید 3 ماه صبر کنند که درمان تا حد زیادی اثر کرده باشد. البته ورزشی که خیلی سنگین نبوده و فشاری زیادی به شخص وارد نمی کند. مثلاً بعد از دو هفته باید شخص با 10 دقیقه پیاده روی آغاز کند و بعد از یک ماه کم کم می تواند تمارینی انجام دهد که فشار خیلی کمی به کمر وارد کنند تا عضلات تقویت شوند و آسیبی نبینند. احتمالا اگر فرایند درمان به درستی طی شود، شخص بعد از 3 ماه می تواند ورزش های عادی و سبک را به راحتی انجام دهد. البته نه ورزشی مثل فوتبال که امکان زیادی برای تماس با سایر افراد دارد. بهترین عملکرد در این زمینه این است که ورزش ها با هماهنگی جراح و کسب اجازه از او انجام شوند تا مغایر با درمان شخص نباشند. اگر کسی دوست دارد که درمان درستی داشته باشد، بهتر است تمامی گوشزدهای پزشک را جدی بگیرد و رعایت کند.

در ادامه مقاله فیلم ورزش بعد از عمل دیسک کمر را که توسط دکتر همتایی انجام شده است را قرار داده ایم. برای انجام این تمرینات می توانید فیلم ورزش بعد از عمل دیسک کمر مشاهده کنید.

مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر

فرایند بهبود و درمان بعد از جراحی نیاز به مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر دارد تا شخص بتواند کم کم توانایی حرکتی و قدرت عضلاتش را به دست بیاورد. یکی از موارد داشتن یک الگوی غذایی درست است تا علاوه بر کم شدن وزن، عضلات بدن شخص نیز تقویت شود. بهتر است شخص برای کارهای روزانه از اطرافیانش کمک بگیرد تا فشار زیادی به کمر او وارد نشود. قدم زدن هر چقدر هم کم در خانه می تواند مفید باشد اما به هیچ وجه شخص نباید خودش را خسته کند. یک مورد که شاید شخص قبل از جراحی فکرش را نکند درگیری با عوامل عاطفی و احساسی است که شخص توان انجام کارهایش را ندارد، شاید کمی ناراحت کننده باشد. او باید بداند که این عوامل طبیعی هستند و او باید تلاش کند کم کم کارهای روزمره اش را انجام دهد تا از شرایط گذر کند. کمربند و بریس طبی نیز  پس از جراحی در حین استراحت و فیزیوتراپی می تواند فشار وارد بر ستون فقرات را کاهش دهد.

فیلم ورزش بعد از عمل دیسک کمر 

شخص برای این که بتواند بعد از جراحی دیسک کمر ورزش کند باید یک ماه و نیم تا دو ماه صبر کند تا کمی شرایط بدنی پایداری داشته باشد. در ابتدا شخص باید با نرمش ها و تمرین های تجویزی فیزیوتراپیست ورزش را شروع کند. چون که در این ورزش ها شرایط بیمار و میزان آسیب دیدیگیش لحاظ شده و کاملاً مناسب خود او می باشند. در ادامه چند تمرین فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر را با راهنمایی دقیق معرفی خواهیم کرد که اکثر افراد بعد از جراحی و گذشت یک ماه و نیم الی دو ماه می توانند برای تقویت عضلات شان از آن ها استفاده کنند. در کل تمرین فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر برای جلوگیری از سفت شدن و گرفتگی عضلات کمرَ افزایش قدرت عضلات و کاهش وارده بر کمر انجام می شوند. مهم ترین نکته در انجام این تمرین ها انجام درست آن هاست. در ادامه سعی کرده ایم روش درست انجام چند تمرین فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر را به صورت دقیق توضیح دهیم تا شما عزیزان در صورت نیاز بتوانید از آن ها استفاده کنید.

برای مشاهده فیلم ورزش بعد از عمل دیسک کمر می توانید روی دکمه ها کلیک کنید.

تمرین اول 

یکی از مهم ترین تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر ، تمرین شماره 1 است. برای انجام این تمرین ابتدا باید دراز کشیده و پاهای خود را صاف کنید. یکی از زانوها را خم کرده و دستان خود را به سمت پشت ران و زانو برده و آرام زانو را بالا و به سمت خود بکشید و 3 ثانیه آن را نگه دارید. در گام بعد این کار را برای پای دیگر انجام دهید. اگر احساس درد نکردید این تمرین را 5 تا 7 بار و در 3 ست انجام دهید. برای مشاهده این حرکت می توانید فیلم ورزش بعد از عمل دیسک کمر را کلیک کنید.

فیلم تمرین شماره 1

 

 

 

تمرین دوم

این تمرین که از دیگر مهم ترین تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر به حساب می آید،  به حرکت پل معروف است. در این تمرین هم باید روی زمین دراز بکشید دستان خود را در امتداد بدن قرار دهید. سپس در حالی که کف پاها روی زمین قرار دارد، کمر و باسن را از زمین جدا کرده و بالا بیایید و تا 5 ثانیه در همین حالت مطابق عکس ثابت بمانید. این حرکت فشار زیادی ندارد اما به شدت برای رفع گرفتگی مناسب می باشد. حالت پیشرفته تر این تمرین پل زدن با یک پا است که در هنگام پل زدن، یک پا را به سمت جلو دراز می کنید.

فیلم تمرین شماره 2

 

تمرین سوم

در حالت چهار دست و پا قرار بگیرید و شکم و لگن خود را منقبض کنید. در این تمرین باید یک دست را رو به جلو و پای مخالفش را  صاف  به سمت عقب ببرید و اگر دردی ندارید 3 ثانیه در همان حالت بمانید. سپس این حرکت را با دست و پای دیگر انجام دهید.

 

فیلم تمرین شماره 3

تمرین چهارم

تمرین بعدی خیلی ساده اما کاربردی است. برای انجام حرکت نوسانی لگن باید به پشت دراز کشیده و زانوها را خم کنید. بعد از منقبض کردن عضلات شکمی، در حالتی که کف پاها روی زمین قرار دارد، کمی دست ها را به زمین فشار دهید و قوس کمر را کم و زیاد کنید.

 

فیلم تمرین شماره 4

 

تمرین پنجم

حرکت کبرا تمرین پیشنهادی بعدی است که یک حرکت استقامتی و قدرتی و به شدت مفید برای تقویت عضلات کمر است. برای انجام حرکت کبرا ابتدا باید دمر روی زمین دراز کشیده و عضلات شکم را منقبض کنید. برای انجام این حرکت کمی تمرکز لازم است باید به صورت همزمان دست ها رو به جلو و بالا و پاها صاف و به سمت عقب رانده شوند. سه ست 10 تایی برای حرکت کبرا در روز بسیار کاربردی است.

تمرین ششم

یک تمرین عالی برای تقویت عضلات پشت پا و تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر را در این تمرین معرفی می کنیم. ابتدا راحت و به پشت دراز بکشید و پاهایتان را صاف روی زمین دراز کنید. سپس با کمک یک کش به آرامی یک پا را در حالی که زانو خم نشود بالا آورده و بین 15 تا30 ثانیه با توجه به توانایی و نداشتن درد آن را نگه دارید. این کار را برای هر پا 5 بار در یک روز می توانید انجام دهید.

فیلم تمرین شماره 6

تمرین هفتم

برای انجام تمرین هفتم که از انواع تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر می باشد، کاملاُ صاف در جلوی یک دیوار بایستید و یک پای خود را نزدیک به دیوار کمی خم کرده و پای دیگر را صاف به عقب برانید. حالا دست های خود را کاملاً صاف به دیوار بفشارید و اگر دردی حس نکردید تا 30 ثانیه در همین حالت باقی بمانید.

تمرین هشتم

اسکات با صندلی کمکی نیز یکی از مهم ترین تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر و از جمله حرکت مفید برای تقویت عضلات پا و کمر می باشد. با گرفتن یک صندلی  کمی زانوها را به نحوی که کمر کاملاً صاف بماند، خم کنید و همانند اسکات به پایین بیایید و دوباره صاف شوید. این حرکت کمی سنگین است و سه ست با 7 الی 10 تکرار کافی است. اگر هم ست ها را پشت سر هم انجام می دهید، حتماً استراحت کافی بین ست ها داشته باشید.

تمرین آخر

یادتان باشد تمام تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر همیشه با شاواسانا (Savasana) تمام می شود. شاوا به معنی جسم بی جان است و در این تمرین با بدون حرکت ماندن، ذهن و بدن را به کلی خاموش و ریلکس و تنش ها را از خود دور می کنید. این تمرین ذهن و روح را تقویت می کند. البته بی حرکت نگه داشتن ذهن خیلی سخت تر از بدن است و شاواسانا آن قدری هم که به نظر می رسد آسان نیست و نیاز به تمرین دارد.

سخن پایانی

مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر  و انجام تمرینات ورزشی بعد از عمل دیسک کمر قسمت اصلی و تکمیل کننده درمان است. در واقع جراحی با فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر است که تکمیل می شود. البته شخص باید از هر نظر مراقبت های لازم را انجام دهد و فکر نکند که بعد از جراحی سریعاً می تواند به زندگی عادی بازگردد. تکمیل روند درمان توانبخشی پس از جراحی دیسک کمر بیش تر نیازمند فیزیوتراپی و زمان است. انواع تمرین فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر در کلینیک تخصصی سایا موجود می باشند و ما مفتخریم که عزیزان زیادی در این کلینیک توانسته اند به راحتی با فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر، فرایند درمان را پشت سر بگذارند. 

در این مقاله در کلینیک فوق تخصصی فیزیوتراپی سایا به بررسی نکات مهم فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر و فیلم ورزش بعد از عمل دیسک کمر پرداختیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد. برای استفاده از انواع روش های فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر می توانید همین حالا روی رزرو نوبت کلیک کرده یا با شماره 02186081671 تماس بگیرید و وقت نوبت خودتان رو بی دردسر رزرو کنید. هم چنین سوالات خود درباره تمرین های فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر را می توانید در کامنت ها از ما بپرسید تا از پاسخ متخصصان سایا بهره مند شوید.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

دکمه بازگشت به بالا