نحوه درست کردن سیر سیاه

سیر سیاه: طعم و خواصی متفاوت

سیر سیاه محصولی منحصر به فرد از فرآیند تخمیر کنترل شده سیر سفید است. تخمیری که رنگ سیر را به مشکی تغییر می دهد و طعمی شیرین تر و ملایم تر به آن می بخشد. اما این تغییر ظاهری فقط یک تغییر ظاهری نیست! تخمیر ترکیبات شیمیایی سیر را نیز تغییر می دهد و خواص دارویی جدیدی به آن می بخشد. در این مقاله با سیر سیاه و خواص آن نحوه درست کردن سیر سیاه در خانه و فواید و خطرات آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

سیر سیاه چیست؟

سیر سیاه نوعی سیر تخمیر شده است که طی فرآیند حرارتی کنترل شده رنگ آن به مشکی تغییر می کند. این فرآیند طی ۶۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد و رطوبت بالا انجام می شود. در طی این فرآیند قندهای موجود در سیر به طور طبیعی تخمیر می شوند و طعم و خواص جدیدی به آن می بخشند.

خواص سیر سیاه:

سیر سیاه علاوه بر حفظ خواص اصلی سیر به دلیل فرآیند تخمیر خواص دارویی منحصر به فردی پیدا می کند. این خواص شامل:

  • افزایش آنتی اکسیدان ها: سیر سیاه حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل آلیسین سولفید هیدروژن و پلی فنول ها است که به مبارزه با رادیکال های آزاد و کاهش آسیب سلولی کمک می کنند.

  • کاهش سطح قند خون: تحقیقات نشان می دهند که سیر سیاه با افزایش حساسیت به انسولین و کاهش جذب گلوکز به کنترل قند خون کمک می کند.

  • کاهش فشار خون: سیر سیاه با مکانیسم های مختلفی مانند توسعه رگ های خونی تنظیم فشار خون و کاهش التهاب به کنترل فشار خون کمک می کند.

  • کاهش کلسترول: سیر سیاه به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک می کند.

  • بهبود عملکرد مغز: سیر سیاه با افزایش جریان خون در مغز و محافظت از سلول های عصبی به بهبود حافظه تمرکز و عملکرد شناختی کمک می کند.

  • خواص ضد التهابی: سیر سیاه با مهار آنزیم های التهابی به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

نحوه درست کردن سیر سیاه در خانه:

اگرچه می توانید سیر سیاه را از فروشگاه های مواد غذایی خریداری کنید اما می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید. برای این کار به چند وسیله ساده و زمان کمی نیاز دارید.

مواد لازم:

  • سیر تازه: 1 کیلوگرم
  • ظرف در بسته: به اندازه کافی برای پوشش سیر
  • فر: با قابلیت تنظیم دما
  • سینی فر

روش تهیه:

  1. سیرها را شسته پوسته و ریشه آنها را حذف کنید.
  2. سیرها را به مدت 2 ساعت در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد در فر خشک کنید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
  3. سیرها را در ظرف در بسته قرار داده و آن را در فر با دمای ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد برای ۶۰ تا ۹۰ روز قرار دهید.
  4. در طول این فرآیند هر چند روز یک بار در دمای فر و رطوبت داخل ظرف نظارت کنید. در صورت نیاز دمای فر را تنظیم کنید.
  5. پس از اتمام فرآیند تخمیر سیر سیاه آماده است.

نکته:

  • برای حفظ رنگ و طعم سیر سیاه آن را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید.
  • می توانید سیر سیاه را به مدت چند ماه در فریزر نگهداری کنید.

راهکارهای خانگی برای استفاده از سیر سیاه:

  • مصرف مستقیم: می توانید سیر سیاه را به طور مستقیم مصرف کنید. سیر سیاه طعم شیرین تر و ملایم تر از سیر سفید دارد و در ساندویچ سالاد و غذاهای مختلف مناسب است.

  • چاشنی: می توانید سیر سیاه را به عنوان چاشنی در سس های سالم و سالم استفاده کنید.

  • ترکیب با مواد غذایی دیگر: می توانید سیر سیاه را با مواد غذایی دیگری مانند عسل زنجبیل و لیمو ترکیب کنید تا طعم و خواص آن را بهبود ببخشید.

جدول ترکیبات سیر سیاه:

ترکیب مقدار در 100 گرم
پروتئین 6 گرم
چربی 0.1 گرم
کربوهیدرات 29 گرم
فیبر 2 گرم
قند 11 گرم
کلسیم 30 میلی گرم
آهن 1 میلی گرم
پتاسیم 360 میلی گرم
ویتامین C 1 میلی گرم
ویتامین B6 0.1 میلی گرم
آلیسین 2 میلی گرم

عوارض جانبی احتمالی سیر سیاه:

اگرچه سیر سیاه معمولاً امن است اما مصرف آن ممکن است عوارض جانبی به صورت زیر به دنبال داشته باشد:

  • مشکلات گوارشی: مصرف سیر سیاه ممکن است باعث تهوع استفراغ اسهال و گاز شود.
  • آلرژی: افراد حساس به سیر ممکن است به سیر سیاه نیز واکنش آلرژیک نشان دهند.
  • تداخل با داروها: سیر سیاه ممکن است با برخی داروها مانند ضد انعقادها ضد فشار خون و ضد قارچ تداخل داشته باشد.

نکات ایمنی:

  • در مواقع بارداری و شیردهی قبل از مصرف سیر سیاه با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر به سیر حساس هستید از مصرف سیر سیاه خودداری کنید.
  • در مصرف سیر سیاه محدودیت وجود ندارد اما برای دستیابی به بهترین نتایج مناسب است که به توصیه های پزشک خود عمل کنید.

نتیجه گیری:

سیر سیاه یک ماده غذایی مغذی و دارویی است که با تخمیری که در آن انجام می شود طعم و خواص جدید و مفیدی پیدا می کند. سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مغذی است و در کاهش قند خون فشار خون کلسترول و التهاب موثر است. می توانید سیر سیاه را در خانه درست کنید و از آن به صورت مستقیم یا در غذاهای مختلف استفاده کنید. با این حال قبل از مصرف سیر سیاه به خطرات احتمالی و تداخل آن با داروها توجه کنید.

پرسش و پاسخ:

1. آیا سیر سیاه برای همه مناسب است؟

نه. افرادی که به سیر حساسیت دارند باید از مصرف سیر سیاه خودداری کنند. همچنین افرادی که داروهای ضد انعقاد ضد فشار خون یا ضد قارچ مصرف می کنند قبل از مصرف سیر سیاه با پزشک خود مشورت کنند.

2. چه میزان سیر سیاه در روز مصرف شود؟

مصرف روزانه سیر سیاه معمولاً به صورت یک یا دو حبه است. اما برای دستیابی به بهترین نتایج به توصیه های پزشک خود عمل کنید.

3. آیا سیر سیاه می تواند با سایر مواد غذایی ترکیب شود؟

بله. سیر سیاه را می توانید با مواد غذایی دیگری مانند عسل زنجبیل و لیمو ترکیب کنید تا طعم و خواص آن را بهبود ببخشید.

دکمه بازگشت به بالا