طرز تهیه‌ 6 مربای خانگی مقوی و آسان

[ad_1]

طرز تهیه مربای کدو حلوایی در پاییز

صبحانه یک وعده غذایی بسیار مهم است – می تواند روز شما را بسازد یا به پایان برساند. خوردن صبحانه می تواند به شما کمک کند تا انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز دریافت کنید. ممکن است از خواب بیدار شده باشید و به جای نان و پنیر ساده، یک صبحانه تازه و خوشمزه میل کنید. اگر امروز از آن روزهاست و هوس یک مربای خوشمزه و متفاوت را دارید، مربائی را که در این مطلب آورده ایم، فراموش نکنید. در این مطلب طرز تهیه 6 مربای خانگی مخصوص و مقوی را به شما آموزش می دهیم. با ای بی سی مگمگ همراه باشید.

1. طرز تهیه مربای کدو حلوایی خانگی

طرز تهیه مربای کدو حلوایی در پاییز

مربای کدو حلوایی یک مربای بسیار خوش طعم، خوش رنگ و معطر است که برای فصل پاییز بسیار مناسب است. تهیه مربای پاییزی زمان زیادی نمی برد. پس هر چه زودتر دست به کار شوید و این مربای خوشمزه و مقوی را برای خانواده خود تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی خانگی

  • کدو تنبل: 900 گرم
  • شکر: 250 گرم
  • آب پرتقال: دو قاشق غذاخوری
  • آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای کدو حلوایی خانگی

1.
یک دانه کدو تنبل بردارید و با پوست آن را خرد کنید. کدوهای خرد شده را در قابلمه ای بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید. قابلمه را روی آتش بگذارید و کدو را به مدت 30 دقیقه دم بکشید.

2.
وقتی کدو کاملاً پخت، آن را در ظرفی بریزید تا خنک شود. سپس کدو را پوست بگیرید و در مخلوط کن بریزید یا با چرخ گوشت له کنید. شما باید 2 وعده (530 گرم) کدو تنبل له شده دریافت کنید.

3.
کدو تنبل له شده، شکر، آب پرتقال، آب لیمو و نمک را در یک تابه بزرگ بریزید. تابه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و مدام هم بزنید تا کدوها نسوزند. بعد از حدود 10 دقیقه که مخلوط یکدست شد آن را در یک لیوان تمیز و خشک بریزید و لیوان را در یخچال قرار دهید. می توانید روی پای کدو حلوایی مربا بریزید و نوش جان کنید.

2. طرز تهیه مربای سیب زرد خانگی

طرز تهیه مربای سیب زرد

مربای سیب یک نوع مربای خوشمزه و مقوی است. سیب سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است و به تنظیم قند خون، کاهش وزن، بهبود هضم و رفع یبوست و اسهال کمک می کند. این مربا به راحتی تهیه می شود و به راحتی نگهداری می شود.

مواد لازم برای تهیه مربای سیب زرد

  • سیب زرد کوچک: پنج (حدود 600 گرم)
  • آب: دو پیمانه
  • شکر: یک پیمانه
  • آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک قاشق غذاخوری
  • دارچین یا هل: به میزان لازم (اختیاری)
  • گلاب و زعفران: به میزان لازم (اختیاری)

طرز تهیه مربای سیب زرد

1.
سیب ها را خوب بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. اینکه چقدر و چقدر سیب را ورقه کنید بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید آنها را به صورت مربع های کوچک برش دهید یا سیب ها را از وسط نصف کنید. کدو تنبل را پوست گرفته و رنده کنید و آب لیمو را بگیرید.

2.
آب، شکر و آبلیمو را در قابلمه ای بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی آتش بگذارید تا بجوشد. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا چند بار بجوشد. سپس وانیل، هل یا دارچین، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید. این شربت ابتدا رقیق است اما پس از جوشاندن کمی غلیظ می شود.

3.
سیب ها را به شربت اضافه کنید و حدود 45 دقیقه بجوشانید. می توانید سیب ها را با چنگال تست کنید تا مطمئن شوید درست شده اند. اگر پخته شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربای سیب به دمای محیط برسد. سپس آن را در لیوان خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

3. طرز تهیه مربای موز خانگی

طرز تهیه مربای مخصوص موز در منزل

مربای موز مربای خاص و خوشمزه ای است که احتمالا کمتر کسی آن را امتحان کرده است. اما هر کسی آن را تجربه کند، همیشه طرفدارش خواهد بود. مربای موز علاوه بر خوشمزه بودن بسیار مقوی نیز می باشد. موز سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C، منیزیم، مس و منگنز است. پتاسیم موجود در موز به حفظ ضربان قلب منظم و تحریک ترشح انسولین برای کنترل قند خون کمک می کند. مربای موز به راحتی تهیه می شود و در کمتر از 60 دقیقه قابل تهیه است.

مواد لازم برای تهیه مربای موز مخصوص

  • موز: شش عدد
  • شکر: ¼ فنجان ریز خرد شده
  • شکر: دو قاشق غذاخوری قهوه
  • آب: دو قاشق غذاخوری
  • آب لیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل: 1 قاشق چایخوری
  • نمک: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای مخصوص موز در منزل

1.
برای تهیه مربای موز گالیسی ابتدا موز را خوب بشویید و سپس پوست آن را بگیرید. سپس آنها را از وسط نصف کنید. در یک کاسه، موز، شکر گرانول و شکر قهوه ای را با هم مخلوط کنید. موز را با چنگال له کنید. به مخلوط کردن موز و شکر ادامه دهید. مخلوط را به یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.

2.
آب لیموی تازه، آب و نمک را اضافه کنید. مربا را هر از چند گاهی هم بزنید. اجازه دهید مربا به مدت 10 دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود.

3.
ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و عصاره وانیل را اضافه کنید. قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس آن را در لیوان بریزید و در یخچال قرار دهید. مربای موز شما آماده است. نوش جان.

4. طرز تهیه مربای مقوی و خوشمزه کنجد

مربای کنجد یک مربای بسیار مقوی و خوشمزه است که می توانید برای دریافت انرژی مورد نیاز در طول روز در وعده صبحانه میل کنید. کنجد مغذی است و حاوی پروتئین، مس، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی و تیامین است و به کاهش کلسترول، محافظت از سلامت قلب، بهبود فشار خون و تنظیم هورمون ها کمک می کند. مربای کنجد به راحتی تهیه می شود و در مدت زمان کوتاهی قابل تهیه است. می توانید این مربای خوشمزه را با خامه و عسل میل کنید و یک صبحانه مقوی و خوشمزه را در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای کنجد

  • کنجد: 650 گرم
  • شکر: 1 حبه
  • پودر نارگیل: نصف فنجان
  • آب: نیم کیلو
  • زعفران: یک قاشق غذاخوری
  • خلال پسته: یک چهارم کیسه
  • خلال بادام: یک چهارم کیسه

طرز تهیه مربای کنجد

1.
برای تهیه مربای کنجد ابتدا آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و بگذارید بجوشد. در ضمن زعفران هم نوشیده می شود. کتری را یخ زده و اجازه دهید آب بجوشد. زعفران را در قوری مخصوص ریخته و به مقدار لازم آب جوش در آن می ریزند. قوری را روی کتری بگذارید تا زعفران آماده شود. به جای زعفران می توانید از یک قاشق غذاخوری دارچین استفاده کنید.

2.
زعفران را هم بزنید، پسته، خلال بادام، پودر نارگیل و کنجد را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی مربا شروع به ظاهر شدن کرد، انگشت اشاره خود را به آرامی داخل قابلمه فرو کنید تا مقداری از مربا به انگشت شما بچسبد. انگشت اشاره را روی انگشت اشاره قرار دهید. اگر مربا به هر دو انگشتتان چسبید، مربا سفت است.

3.
تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید مربای کنجد خنک شود. سپس مربا را در یک لیوان تمیز و خشک با درب فلزی بریزید و در یخچال قرار دهید. مربای مقوی و خوشمزه کنجد آماده است. نوش جان.

چند نکته برای تهیه مربای کنجد

  • اگر می خواهید شربت براق شود، وقتی مربا غلیظ شد، 2 قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از شکری شدن مربا، نصف قاشق چایخوری عصاره لیمو یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.

5. طرز تهیه مربای انگور خانگی

مربای انگور علاوه بر طعم بسیار خوب، بسیار مقوی است. انگور حاوی انواع مواد مغذی و ویتامین ها از جمله ویتامین K، نیاسین، اسید فولیک، پتاسیم، کلسیم و ویتامین های C، A و B6 است. این مربای خوشمزه را می توانید در 60 دقیقه درست کنید. مربای انگور یکی از مقرون به صرفه ترین انواع مربا است زیرا برای تهیه آن تنها به سه ماده اولیه نیاز خواهید داشت که عبارتند از انگور، شکر و آب. بهترین انگور برای تهیه این مربا انگورهای قرمز، بنفش، سیاه یا سبز بدون هسته است. مربای انگور را می توانید سه ماه در یخچال و شش ماه در فریزر نگهداری کنید.

مواد اولیه مربای انگور خانگی

  • انگور بدون هسته: 4 فنجان
  • شکر: سه فنجان
  • آب: نصف فنجان

طرز تهیه مربای خانگی انگور

1.
برای تهیه مربای انگور ابتدا انگورها را با دقت بشویید و خوشه ها را جدا کنید. در یک قابلمه بزرگ و عمیق، انگور، شکر و آب را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بجوشد. در این زمان مدام هم بزنید. وقتی شکر حل شد، مواد ژل مانند می شوند. به هم زدن ادامه دهید تا انگور نسوزد.

2.
تابه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید مخلوط کمی خنک شود. سپس با همزن آن را له کنید.

3.
پوره انگور را دوباره روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا بجوشد. به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که حالت ژله ای به خود بگیرد، مدام هم بزنید. سپس آتش را خاموش کنید.

4.
اجازه دهید مربای انگور تا دمای اتاق گرم شود. سپس آن را در یک فنجان بزرگ و تمیز بریزید. درب شیشه ای را گذاشته و در یخچال نگهداری کنید. مربای انگور آماده است. نوش جان.

چند نکته برای تهیه مربای انگور

  • بهترین انگور برای تهیه این مربا، انگور بدون هسته است. اما اگر از انگور سنگی استفاده می کنید، ابتدا باید انگور را پوست بگیرید و کنار بگذارید. سپس گوشت انگور را با آب بپزید. سپس انگور را می گیریم، پوست انگور را اضافه می کنیم و دوباره مانند مرحله اول می پزیم تا مربا درست شود.
  • شکر باعث می شود ژله شبیه مربا شود. بنابراین سعی کنید تا حد امکان مقدار آن را کاهش ندهید.

6. طرز تهیه مربای خانگی پرتقال خوشمزه و مقوی

پرتقال سرشار از ویتامین C است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. مارمالاد بهترین انتخاب برای فصول سرد است. برای تهیه مارمالاد می توانید از هر نوع پرتقال استفاده کنید. پرتقال های شمالی نرم تر و آبدارتر هستند و پرتقال های جنوبی کمتر آبکی و شیرین تر هستند. اگر پرتقال شیرین است از شکر کمتری برای تهیه این مربای فوق العاده استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای پرتقال

  • پرتقال: کیلو و 300 گرم
  • شکر: یک پیمانه
  • چوب دارچین: یک یا دو عدد
  • میخک: به میزان لازم
  • آب لیمو: دو یا سه قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه مربای پرتقال

1.
پرتقال را پوست بگیرید و با چاقوی تیز رنده کنید. قسمت سفید پرتقال را تا حد امکان کاملا جدا کنید. پرتقال ها را به چهار قسمت تقسیم کرده و با غذاساز یا مخلوط کن آن ها را له کنید. اگر مقدار پرتقال زیاد است یا غذاساز کم است این کار را چند بار انجام دهید تا پوره پرتقال یکدست و یکدست شود. اگر پوست یا تکه های پرتقال در پوره بماند، نتیجه نهایی اصلا جالب نخواهد بود.

2.
پوره پرتقال را در قابلمه ای بریزید و شکر را اضافه کنید. اگر مقدار پوره پنج پیمانه باشد باید یک پیمانه شکر اضافه کنید. این مقدار شیرینی بسیار زیاد است و به قلب آسیب نمی رساند. اگر دوست داشتید کمی آبلیمو اضافه کنید.

3.
دارچین و میخک را اضافه کنید. مخلوط را باید 20 تا 30 دقیقه روی حرارت متوسط ​​هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. در این مرحله مربا را بچشید و آن را خاموش کنید.

4.
مربا را در یک فنجان تمیز و خشک بریزید و با قاشق غیرفلزی آن را هم بزنید تا حباب های هوایی که بین مواد ایجاد می شود خارج شود. توجه داشته باشید که شیشه ها نباید کاملا با مربا پر شوند و سر خالی آنها حداقل شش یا هفت میلی متر باشد. مارمالاد شما آماده است. نوش جان.

چند نکته برای تهیه مربای پرتقال

  • یک کیلو و 300 گرم پرتقال 235 میلی لیتر مربا به شما می دهد که تقریباً دو بسته کوچک مربا است. می توانید مقدار پرتقال را دو یا سه برابر کنید. اما افزایش این مقدار کمی مشکل است و ممکن است حالت ژله ای ایجاد نکند. بنابراین با بیش از سه برابر مقدار دستور شروع نکنید.
  • در صورت تمایل می توانید کمی زنجبیل به مارمالاد اضافه کنید. زنجبیل و پرتقال ترکیب خوبی هستند.
  • بعد از برداشتن قابلمه از روی گاز حتما همه ادویه ها (مثل چوب دارچین) را از روی مربا جدا کنید.
  • پرتقال حاوی مقدار زیادی ژلاتین است، بنابراین نیازی به افزودن ژلاتین به مارمالاد نیست.

منبع: خانه نانوایان، غذا 52

[ad_2]

دکمه بازگشت به بالا