اسانس توت فرنگی ؛ نکاتی برای استفاده بهینه در شیرینی پزی و آشپزی

هیچ چیز لذت بخش تر از عطر و طعم طبیعی و شیرین توت فرنگی نیست. اسانس توت فرنگی خوراکی یکی از محبوب ترین مواد در آشپزی و شیرینی پزی به حساب میاد که به راحتی می تونه به غذاها و دسرها طعمی منحصر به فرد بده. اما مثل هر ماده دیگری استفاده بهینه از اون هم نیازمند دقت و تجربه ست. در این مقاله می خوام با شما تجربه هام از استفاده های مختلف اسانس توت فرنگی رو به اشتراک بذارم و چندتا نکته عملی رو بهتون یادآوری کنم که باعث میشه غذاهاتون از نظر طعم و بو به سطح جدیدی برسه.

چرا اسانس توت فرنگی؟

اسانس توت فرنگی یه گزینه عالی برای کسانیه که می خوان عطر و طعم طبیعی توت فرنگی رو بدون نگرانی از خراب شدن میوه تازه به دست بیارن. توی دسرهایی مثل کیک کاپ کیک شکلات ها و حتی نوشیدنی ها این اسانس به شما اجازه می ده که طعم قوی و متمرکز توت فرنگی رو به کار ببرین بدون اینکه نیاز به مقدار زیادی از میوه داشته باشین.

چطور بهترین نتیجه رو بگیرین؟

۱. مقدار مصرف رو درست محاسبه کنین

اگه تجربه استفاده از اسانس ها رو داشته باشین می دونین که اینا مواد خیلی قوی ای هستن و مقدار کمشون کافیه. اولین باری که از اسانس توت فرنگی تو کیک استفاده کردم حسابی ذوق زده بودم و با خودم فکر کردم که هرچی بیشتر بریزم بهتر میشه. ولی برعکس طعم مصنوعی غلیظی به وجود اومد که دیگه اون لطافت توت فرنگی رو نداشت.

راه حل : به ازای هر یک کیلو آرد در پخت کیک یا شیرینی بیشتر از چند قطره اسانس نریزید. کم کم اضافه کنید و بعد از هر مرحله طعم رو تست کنید. چون بعد از پخت طعم اسانس قوی تر هم میشه.

۲. کیفیت اسانس رو بررسی کنین

یه بار توی خرید اینترنتی یه شیشه اسانس توت فرنگی ارزون پیدا کردم. به ظاهر خوب می اومد ولی وقتی استفاده کردم طعمش نه تنها خوشایند نبود بلکه بوی بدی هم به غذا داد. یاد گرفتم که کیفیت اسانس توی نتیجه نهایی خیلی موثره.

راه حل : همیشه از برندهای معتبر و مطمئن خرید کنید. بهتره اسانسی بگیرین که صد درصد طبیعی باشه یا حداقل کیفیت بالا و استاندارد داشته باشه.

۳. زمان اضافه کردن اسانس

تجربه به من نشون داده که اضافه کردن اسانس ها توی زمان اشتباه می تونه باعث بشه عطر و طعم اصلیشون از بین بره. اگه اسانس رو تو مراحل اولیه پخت اضافه کنید ممکنه طی فرایند حرارت دادن بخار بشه و طعمش کم بشه.

راه حل : بهتره اسانس رو آخرین مرحله قبل از ریختن خمیر کیک یا مواد شیرینی در قالب به موادتون اضافه کنید. اینطوری عطر و طعمش تا آخر حفظ میشه.

کاربردهای اسانس توت فرنگی در آشپزی و شیرینی پزی

۱. کاپ کیک و مافین ها

کاپ کیک های توت فرنگی از اون دسته دسرهاییه که با یه قطره از این اسانس عطر و بوی عالی ای پیدا می کنه. دفعه اول که توی خمیر کاپ کیکم استفاده کردم بوی خوش توت فرنگی تو کل خونه پیچید.

۲. خامه و فراستینگ

خامه فرم گرفته و انواع فراستینگ ها یکی از مواردی هستن که اسانس توت فرنگی توشون معجزه می کنه. فقط کافیه چند قطره به خامه اضافه کنید و طعم فوق العاده ای به دست میارید.

۳. پودینگ ها و دسرهای ژلاتینی

یه بار برای درست کردن پودینگ توت فرنگی به جای استفاده از خود میوه از اسانس استفاده کردم. نتیجه؟ یه پودینگ خوشرنگ و خوش طعم که همه ازش تعریف کردن.

دو جدول کاربردی در مورد اسانس توت فرنگی

نوع استفاده

مقدار پیشنهادی اسانس (قطره)

نکته کاربردی

کیک و کاپ کیک

۳ تا ۵ قطره

به ازای هر یک کیلو آرد

فراستینگ و خامه

۲ تا ۳ قطره

بعد از فرم گرفتن خامه اضافه شود

 

نوع دسر

زمان افزودن اسانس

توضیحات

پودینگ و ژله

بعد از حل شدن مواد ژلاتینی

از حرارت دادن زیاد اجتناب کنید

بستنی و اسموتی

هنگام میکس نهایی

اسانس به مایع خنک بهتر جواب می دهد

چالش ها و تجربیات ناموفق

یه بار به اشتباه اسانس رو قبل از پخت توی شیرینی ناپلئونی اضافه کردم و بعد از پخت حس کردم هیچ اثری ازش نمونده. تجربه دیگه ام این بود که توی تهیه مارمالاد خونگی از اسانس به جای میوه تازه استفاده کردم. نتیجه نهایی طعم مصنوعی داشت که به دل کسی ننشست.

راه حل : از اسانس در دسرهای سرد و کیک هایی که نیاز به طعم قوی دارن استفاده کنید. برای مارمالادها و دسرهای میوه ای که به طعم طبیعی نیاز دارن بهتره از میوه تازه استفاده بشه.

نظرات و تجربیات شما

حالا نوبت شماست! آیا شما هم تجربه استفاده از اسانس توت فرنگی در آشپزی و شیرینی پزی دارین؟ اگه تجربه موفق یا ناموفقی داشتین خوشحال می شم توی کامنت ها باهام به اشتراک بذارید. شاید بتونیم از تجربه های همدیگه چیزای جدید یاد بگیریم.

پرسش و پاسخ های متداول

۱. آیا اسانس توت فرنگی برای نوشیدنی ها هم مناسبه؟ بله! می تونید چند قطره اسانس توت فرنگی رو به شیر میلک شیک یا اسموتی ها اضافه کنید تا عطر و طعم خوشایندتری بهشون بدید.

۲. آیا استفاده از اسانس توت فرنگی جایگزین استفاده از میوه تازه ست؟ در بسیاری از موارد بله اما برای دسرهایی که نیاز به بافت میوه دارن بهتره از میوه تازه هم استفاده کنید. اسانس بیشتر به طعم دادن به مواد کمک می کنه.

۳. آیا اسانس توت فرنگی باعث تغییر رنگ مواد غذایی هم میشه؟ خیر اسانس خالص به خودی خود رنگ مواد غذایی رو تغییر نمیده ولی بهتره دقت کنید که بعضی از برندها اسانس های رنگ دار هم تولید می کنن که می تونن کمی رنگ مواد رو تغییر بدن.

نتیجه گیری

در نهایت اسانس توت فرنگی یه ابزار قدرتمند برای اضافه کردن طعم به غذاها و دسرهاست. با توجه به نکات مطرح شده می تونید از این ماده به بهترین شکل استفاده کنید.

‫2 دیدگاه ها

  1. من از اسانس توت فرنگی برای کیک تولد استفاده کردم ولی به نظرم زیادی قوی بود و کل طعم های دیگه رو تحت تاثیر قرار داد. چطور میشه طعم متعادل تری به دست آورد؟

  2. وقتی برای دسر ژله ای از این اسانس استفاده کردم یه جورایی به نظرم مصنوعی اومد. آیا کسی تجربه مشابهی داشته؟ میشه بگید چطوری می تونم طعم طبیعی تری داشته باشم؟

دکمه بازگشت به بالا