طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی
[ad_1]
در دستور پخت امروز طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی را به شما آموزش می دهیم. یک غذای دلچسب و شیک ساخته شده از بادمجان، گوشت و پنیر موزارلا، در بسیاری از کشورها محبوب است. موساکا یا ریپ که تا حدودی شبیه گراتن بادمجان است، تاریخچه پیچیده ای دارد. این غذا بیشتر در یونان معروف است و به یکی از غذاهای اصلی یونانی ها تبدیل شده است. بنابراین، بسیاری معتقدند که موساکا یک غذای یونانی است. اما ممکن است ریشه این غذا به کشورهای عربی برگردد.
البته طرز تهیه موساکا یونانی با روش ترکی و عربی متفاوت است. یک نوع موساکا رایج در کشورهای عربی است که سرد سرو می شود و به جای بادمجان از کدو و گوجه فرنگی استفاده می کنند. این غذا در ترکیه با برنج سرو می شود.
دستور تهیه موساکا بادمجان یونانی ما بر اساس دستور اصلی و انواع این غذای خوشمزه است. اگر از این دستور پخت لذت می برید، حتما به آرشیو آشپزی ای بی سی مگمگ سر بزنید تا با سایر غذاهای ایرانی، فرانسوی و تخصصی آشنا شوید.
مواد لازم (برای 5 نفر)
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- بادمجان: 3 عدد بزرگ
- سیب زمینی سرخ کرده: 2 عدد بزرگ
- قارچ: 300 گرم
- رب گوجه فرنگی: 2 عدد
- نگینی پیاز خرد شده: 1 عدد
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- شیر داغ: 3 فنجان
- پنیر موزارلا: 200 گرم
- پنیر پارمزان: 50 گرم
- کره: 50 گرم
- سیر له شده: 2 حبه
- رب گوجه فرنگی: 1.5 قاشق غذاخوری
- آرد: یک چهارم پیمانه
- پاپریکا، زردچوبه، پودر کاری، آویشن، نمک: به میزان لازم
طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی
1.
بادمجان ها را به ضخامت 1 سانتی متر حلقه حلقه کنید. سپس مقداری نمک روی بادمجان بپاشید و در آبکش بریزید تا تلخی آن گرفته شود. بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را با آب گرم بشویید و با یک پارچه تمیز خشک کنید. کناره های بادمجان را با کمی نمک در روغن تفت دهید و پس از خارج کردن از ماهیتابه روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
سیب زمینی ها را به ضخامت نیم سانتی متر حلقه حلقه کنید و با آب سرد بشویید. سپس برش های سیب زمینی را خشک کنید و با کمی نمک سرخ کنید. قارچ ها را به همین ترتیب به ضخامت نیم سانت خلال کرده و در کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
2.
پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیازها، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
3.
رب گوجه فرنگی، سیر و ادویه جات را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
4.
در آخر گوجه فرنگی له شده را اضافه کرده و تفت دهید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، مایه موساکا آماده است و می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
5.
برای تهیه سس، آرد خمیر را در قابلمه ای روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس کره را اضافه کنید. بعد از کره، شیر گرم را کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا یکدست شود. سس را روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود. در آخر نمک، فلفل سیاه و پنیر پارمزان را اضافه کرده و سس را از روی حرارت بردارید.
6.
وقتی سس خنک شد زرده تخم مرغ را کم کم اضافه کنید و با همزن سریع هم بزنید. سس آماده شده را کنار بگذارید.
7.
سیب زمینی ها را به صورت لایه اول در کف سینی فر مانند شکل بچینید. سپس بادمجان سرخ شده را روی آن قرار دهید. بعد از بادمجان، سس گوشت و قارچ سرخ شده را اضافه کنید. در آخر سس بشامل را روی سطح موساکا بمالید و روی آن را با یک لایه پنیر موزارلای رنده شده بپوشانید.
8.
موساکا را به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. در آخر گریل را روشن کنید تا پنیر روی موساکا طلایی شود.
.
[ad_2]