طرز تهیه دلمه کلم برگ (کلم سفید)
[ad_1]
دلمه یکی از معروف ترین غذاهای ایرانی است که انواع مختلفی دارد. قبل از دستور طرز تهیه مربای برگ مو و فلفل را در ای بی سی مگمگ آموزش دادیم. این بار طرز تهیه کلم پیچ که به کلم و کلم سفید نیز معروف است را به شما آموزش می دهیم.
دلمه برای قرن ها بخشی از غذاهای خاورمیانه بوده است. تاریخچه زولبیا در ایران به قرن هفدهم بعد از میلاد برمی گردد، در قرن نوزدهم سرآشپز دربار ناصرالدین شاه انواع زولبیا از جمله کشک کلم، کشک برگ، کشک خیار، کشک بادمجان و … را ثبت کرد. سیب. کشک و کشک در آشپزخانه اش. همه این گوش ماهی ها مثل گوش ماهی امروزی با گوشت و نعناع و برنج و زعفران پر شده بود.
دلمه در کشورهای دیگر مانند ترکیه، عراق و ارمنستان نیز تولید می شود و طرفداران زیادی دارد. در واقع کلمه “دولمه” ریشه ترکی از “دولمک” به معنای پر کردن دارد.
مواد لازم (برای 5 نفر)
- کلم: 1 عدد بزرگ
- گوشت چرخ کرده: 400 گرم
- پیاز نگینی: 1 عدد درشت
- لپه پخته شده: ½ فنجان
- برنج خیس شده: 1 پیمانه
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- کره: 100 گرم
- سرکه انگور: به میزان لازم
- کشمش یا زرشک: 3 قاشق غذاخوری
- سماق: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران: به میزان لازم
- شکر: به میزان لازم
- نعنا خشک: 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، پودر کاری، نمک: به میزان لازم
طرز تهیه شلغم
1.
انتهای کلم را مانند تصویر برش بزنید و جدا کنید. سپس در یک قابلمه بزرگ آب را بجوشانید و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید و کلم را داخل آن بریزید. پس از 10 دقیقه جوشیدن، برگ های کلم را به آرامی جدا کرده و در آبکش بریزید.
2.
پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید. وقتی پیازها طلایی شدند، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با هم تفت دهید.
3.
بعد از تفت دادن گوشت، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ادویه اضافه کنید.
4.
بعد از مدتی برنج را خیس کرده و لپه های پخته شده را به گوشت اضافه کرده و هم می زنیم تا مواد خوب با هم مخلوط شوند. سپس حرارت را خاموش کرده و سماق، کشمش یا زرشک، نعنا خشک و نصف مقدار کره را اضافه کنید. در آخر مقدار نمک را تنظیم کرده و کنار بگذارید.
5.
قسمت های ضخیم تر برگ های جوان را مطابق شکل جدا کنید. برگ های بزرگ را مطابق شکل به دو قسمت تقسیم کنید و ضخیم ترین قسمت را بگیرید.
6.
یک لایه از برگ کلم را کف قابلمه مورد نظر قرار دهید. سپس دلمه ها را مانند تصویر با برگ های کلم بپیچید و یکی یکی داخل قابلمه تا انتها فشار دهید. دو فنجان آب روی گوش ماهی ها بریزید و یک بشقاب بزرگ روی آن قرار دهید تا صدف ها باز نشوند. قابلمه را به مدت دو ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا کشک بپزد.
7.
بقیه کره و رب گوجه فرنگی را تفت دهید و 1.5 پیمانه آب جوش، کمی نمک، سرکه، شکر، زعفران و دارچین را اضافه کنید. سس کشک باید طعم نسبتا لطیفی داشته باشد. در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذاخوری رب انار نیز برای طعم بیشتر به سس اضافه کنید.
بعد از دو ساعت که کشک ها نرم شدند و آب آن ها کم شد، سس کشک را به آن اضافه کنید. پس از افزودن سس، دوباره ظرف را روی دلمه ها قرار دهید و 30 دقیقه دیگر اجازه دهید تا سس کاملاً جذب گوش ماهی شود.
8.
برای سرو مربا می توانید روی آن را با کمی زرشک تزئین کنید.
.
[ad_2]