چطور شله زرد درست کنیم؟
[ad_1]
شله زرد یک دسر سنتی ایرانی با بافتی ملایم و رنگ زرد طلایی است که عطری مطبوع و طعمی شیرین دارد. دستور زرد مجلسی در ایران نسل هاست که از مادر به دختر به ارث رسیده است. روش شیرینی زرد ساده است اما ترفندهای خاص خود را دارد که با پیروی از آنها ماکارونی زرد شما از یک دسر سنتی به یک دسر رنگارنگ با عطر و طعم مناسب و طعم بی نظیر تبدیل می شود. زعفران ایرانی ماده اصلی تهیه شله زرد است که باید در مصرف آن احتیاط کرد. وقتی زعفران به اندازه کافی نباشد، رنگ زرد چربی کم می شود و طعم و بوی آن کم می شود. از طرفی وقتی زعفران زرد زیاد داشته باشید طعم آن قوی و تلخ می شود. با این قسمت از آموزش تصویری آشپزی با ای بی سی مگمگ همراه باشید تا نکات ضروری برای تهیه پاستا زرد خوشمزه را یاد بگیرید.
مواد لازم برای پخت غذای زرد
- برنج ایرانی: 1 و یک چهارم (250 میلی لیتر)
- شکر: 2.5 فنجان (250 میلی لیتر)
- روغن جامد: 1 قاشق غذاخوری
- وزن: 40 گرم
- زعفران: نصف قاشق چایخوری
- مایه خرد شده: نصف فنجان
- گل رز: نصف اندازه
- پودر هل: 10 عدد
- پسته، دارچین و گل رز را به میزان لازم برای لطافت خرد کنید
طرز تهیه شله زرد
1.
برای شروع زعفران را با کمی آب جوش مخلوط کنید و بگذارید خوب خیس بخورد. شله زرد زعفران را باید غلیظ نوشید.
.
هل را با آب جوش بجوشانید. پودر هل نیز باید غلیظ باشد.
3.
ابتدا برنج را در 11 فنجان آب ولرم و 1 قاشق چایخوری نمک به مدت 3 یا 4 ساعت خیس کنید. برنج را در یک قابلمه بزرگ بریزید و بگذارید آب بجوشد. وقتی آب برنج به جوش آمد، با قاشق یا کفگیر کف برنج را از آب جدا کنید. سپس در قابلمه ای بریزید و اجازه دهید برنج به مدت 3 ساعت با حرارت ملایم بپزد تا نرم و کاملا نرم شود. در صورت تمایل می توانید از نصف دانه برنج نیز برای تهیه شله زرد استفاده کنید. تا آن زمان هر 10 دقیقه یکبار از ماهیتابه خارج کنید و روی برنج بریزید تا به هم نخورد. همچنین دقت کنید که در پایان پخت برنج آب نباشد زیرا چربی زرد بعد از افزودن شکر نرم می شود.
4.
وقتی برنج کاملا نرم شد، زعفران آماده شده را به همراه خلال بادام داخل آن بریزید و مخلوط کنید.
5.
اجازه دهید زعفران با برنج 10 دقیقه بپزد و برنج را خوب بخورید. سپس شکر را اضافه کنید.
6.
در یک کاسه زرد هم بزنید تا شکر خوب مخلوط شود. سپس هل دم کرده را به صافی اضافه کنید و شله زرد را اضافه کنید. تفاله هل را نباید اضافه کرد تا دانه های هل سیاه شکل و ظاهر شله زرد را تغییر ندهند.
7.
شیرهای زرد را تکرار کنید و کشمش، کره و روغن را اضافه کنید.
8.
در نهایت یک کتری را روی تابه قرار دهید و اجازه دهید همه مواد با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه با هم مخلوط شوند. سپس شله های زرد را در ظرفی بریزید و روی آن را با برش های دارچین، گل رز و پسته تزئین کنید.
طرز تهیه و عکس: مریم ابراهیمی
.
[ad_2]