چاپ مش و کاربردهای آن

چاپ مش و کاربردهای آن | مراحل چاپ مش | چاپ مش پشت چسبدار

چاپ مش فرآیند فشار دادن جوهر از طریق یک صفحه مشبک شابلون، برای ایجاد یک طرح چاپ شده است. این روشی قابل توجه است که در بسیاری از صنایع به کار گرفته می شود. گاهی اوقات به این فرآیند، چاپ سرشماری یا سیلک اسکرین می گویند، اما همه این نام ها به یک روش اساسی اشاره دارند.

چاپ مش چیست؟

در چاپ مش ، انتقال طرح شابلون بر روی یک سطح صاف با استفاده از صفحه مشبک، جوهر و اسکریج انجام می شود. پارچه و کاغذ رایج ‌ترین سطوحی هستند که روی صفحه نمایش چاپ می‌شوند، اما با جوهرهای تخصصی می‌توان روی چوب، فلز، پلاستیک و حتی شیشه نیز چاپ کرد.

روش اصلی در چاپ مش ، شامل ایجاد یک شابلون بر روی یک صفحه مشبک ظریف و سپس فشار دادن جوهر یا رنگ، در مورد آثار هنری و پوستر،  برای ایجاد اثری از طرح شما بر روی سطح زیرین است. نحوه ایجاد شابلون بسته به مواد مورد استفاده می تواند متفاوت باشد.

تکنیک های مختلف چاپ مش عبارتند از استفاده از نوار چسب یا وینیل برای پوشاندن قسمت های مورد نظر صفحه و یا رنگ آمیزی شابلون روی مش با استفاده از مسدود کننده های صفحه مانند چسب یا لاک. یا آنکه استفاده از یک امولسیون حساس به نور برای ایجاد یک شابلون باشد که به روشی مشابه یک عکس ساخته می شود. طرح هایی که با استفاده از تکنیک چاپ مش انجام می شوند ممکن است فقط از یک سایه جوهر یا چند رنگ استفاده کنند. در مورد اقلام چند رنگ، آنها باید در لایه های جداگانه و با استفاده از شابلون های جداگانه برای هر جوهر اعمال شوند.

چرا از چاپ مش استفاده می شود؟

یکی از دلایلی که روش چاپ مش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد این است که رنگ های زنده را حتی روی پارچه های تیره تر ایجاد می کند. جوهر یا رنگ نیز به صورت لایه‌هایی روی سطح پارچه یا کاغذ قرار می‌گیرد که به چاپ کیفیت لمسی دلپذیری می‌دهد. ذکر این نکته ضروری است که تکنیک چاپ مش را نمی توان با تکنیک چاپ روی ام دی اف یکی دانست.

این تکنیک همچنین مورد علاقه بسیاری است. زیرا به چاپگر اجازه می دهد تا به راحتی یک طرح را چندین بار بازتولید کند. از آنجایی که در چاپ مش از همان شابلون می توان برای تکرار یک طرح بارها استفاده کرد، برای ایجاد کپی های متعدد از همان لباس یا لوازم جانبی بسیار مفید است.

مراحل چاپ مش

روش ‌ها و مراحل چاپ مش متفاوتی وجود دارد، اما همه آن‌ها از یک تکنیک اولیه استفاده می‌کنند. شکل چاپی آن، از یک امولسیون واکنشگر نور ویژه برای ایجاد یک شابلون سفارشی استفاده می کند. این روشی محبوب در چاپ تجاری محسوب می شود و به راحتی برای تهیه پیچیده ترین شابلون ها مناسب است.

برای شروع، چاپگر، طرحی را که می‌خواهد روی محصول نهایی با چاپ مش ایجاد کند، می‌گیرد و آن را روی یک فیلم شفاف استات چاپ می‌کند. این برای ایجاد شابلون استفاده خواهد شد. در مرحله دیگر، چاپگر برای انتخاب صفحه ای مشبک که مطابق با پیچیدگی های بافت و طرح پارچه است را انجام می دهد. سپس صفحه توری با لایه ای از امولسیون واکنش پذیر به نور پوشانده می شود که وقتی چاپ مش تحت نور شدید توسعه یابد سخت می شود.

ورق استات که دارای طرح است، بر روی صفحه نمایش پوشش داده شده با امولسیون گذاشته می شود و کل چیز در معرض نور بسیار روشن قرار می گیرد. نور امولسیون را سخت می کند، بنابراین قسمت هایی از صفحه که توسط طرح پوشانده شده است، در چاپ مش ، به صورت مایع باقی می مانند.

پس از اینکه مدتی صفحه نمایش در معرض دید ماند، بخش هایی از آن که بدون پوشش مانده است، سخت شده و پس از آن، امولسیونی که سخت نشده، شسته خواهد شد. سپس در چاپ مش ، صفحه بر روی دستگاه چاپ واقع شده و قطعه مربوط به چاپ، در زیر صفحه نمایش گذاشته خواهد شد.

صفحه روی سطح چاپ مش پایین می آید. جوهر به انتهای بالای صفحه اضافه می شود و از یک ابزار برای کشیدن جوهر در تمام طول صفحه استفاده می شود. این بخش، باعث می شود تا با فشار وارد، جوهر از مناطق باز شابلون بر روی محصول نشسته و طرح را بر روی آن، ایجاد کند. سپس محصول چاپ شده از یک خشک کن عبور می کند که جوهر را خشک می کند و یک روکش صاف و رنگی ایجاد می کند.

آشنایی با چاپ مش

چاپ مش به عنوان یکی از شیوه‌های تبلیغاتی بسیار پر طرفدار محسوب می شود. چرا که دنیای امروز یک دنیای پر رنگ و لعاب بصری است که برای محیط‌های مختلف کاربرد زیادی دارند. کار مش به دلیل این که دارای سوراخ‌های ریز است باعث می‌شود که نور محیط را در خود نگه دارد و در عین حال ویژگی‌های تبلیغ کنندگی را نیز داشته باشد. همین مقاومت محیطی باعث می شود تا بتوان آن را در هرجایی و به عنوان جایگزین چاپ عکس روی شیشه مورد استفاده قرار داد.

انواع چاپ مش

چاپ مش در تهران را میتوان در دو دسته مش پشت چسب‌دار و مش بدون چسب تقسیم بندی کرد. هر کدام از این نوع دسته بندی دارای کیفیت‌های متفاوت بوده و با توجه به نیاز شما است که تعیین میشود از کدام یک از آنها استفاده کرد. آنچه کیفیت چاپ مش را تعیین می کند کاغذ مش است. کاغذ مش میتواند تعیین کننده کیفیت آن باشد. اگر بخواهید چاپ مش را به بهترین صورت آن داشته باشیم باید کار چاپ ان را به یک مجموعه حرفه ای بسپارید. در ادامه شما را با دو دسته بندی چاپ مش در تهران آشنا می کنیم.

۱-چاپ مش های چسب دار

مش های چسب دار دارای سوراخ‌های ریز است که پشت آن حالت چسب دار دارد و میتوان آن را به سطوح مختلف چسباند. البته باید در نظر داشته باشید که کار شما در چه زمینه است. چرا که اینگونه برچسب برای سطوح شیشه ای بسیار کاربردی است

۲-چاپ مش بدون چسب

این مدل از چاپ مش‌ها بدون چسب است که ضخامت بیشتری نسبت به مش چسب دار دارند. از جمله ویژگی های مش بدون چسب میتوان به مقاومت بالای آن در مقابل ضربه و پاره شدن اشاره کرد. که از کاربردهای مش بدون چسب می‌توان برای نصب بر روی استندهای تبلیغاتی بهره گرفت.

اقدامات لازم برای نصب چاپ مش چسب دار

یکی از نکات مهم در زمینه نصب مش پشت چسب دار برای اینکه بدون ایجاد حباب و نمایش بدون کیفیت میتوان آن را روی محیط های دلخواه پیاده کرد. به دلیل وجود سوراخ‌های ریزی که بر روی مش وجود دارد شما می‌توانید چاپ مش را بدون دردسر روی سطح مورد نظر بچسبانید. برای اینکه شما بتوانید یک کار تر و تمیز داشته باشید قبل از نصب آن محیط را با آب و شیشه پاک کن تمیز نمایید تا در صورت نیاز بتوانید محل چسباندن را در جهتی که می خواهید جا به جا کنید.

اگر مش بزرگ باشد بهتر است برای نصب به صورت دو نفره اقدام کنید. تا نتیجه‌ی دلخواه شما به دست آید. با این وجود کار نصب آن خیلی سخت نیست و نیازمند داشتن اطلاعات تخصصی در این زمینه نیست. شما به راحتی می توانید با یک سرچ ساده آن را نصب نمایید. قبل از نصب بهتر است محل نصب را کمی خیس کنید. تا چسباندن مش به خوبی صورت پذیرید. در این بین دقت کردن به سطح مورد نظر دارای اهمیت است. و با نگاه کردن از نمای دورتر می‌توانید متوجه کیفیت نصب آن گردید.

تفاوت چاپ مش در تهران با چاپ های استیکری

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که در زمینه چاپ استیکر و مش وجود دارد. این است که شما زمانی که مش را برای تبلیغات محیطی استفاده می کنید به دلیل وجود سوراخ‌های ریزی که بر روی آن وجود دارد باعث حفظ نور خورشید به محیط شده که برای استیکر این امر امکان پذیر نیست. در واقع اگر بخواهید علاوه بر حفظ زیبایی محیط، تبلیغات خود را به بهترین شکل انجام دهید بهتر است چاپ مش را انتخاب کنید. چرا که هم در برابر نور مقاوم است و هم زیبایی و جلوه تبلیغی خاص خود را دارد.

چاپ مش چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

چاپ مش متریالی است که منافذ ریزی روی خود دارد. مش برای مصارف خاص استفاده می شود، چاپ مش در دو نوع پشت چسب دار و معمولی موجود است. نوع پشت چسب دار مش معمولا بر روی شیشه ها استفاده می شود، زیرا این امکان را می دهد که شیشه به طور کامل پوشیده نشود و دید آن از بین نرود، شما در عین حالی که کار چاپی خود را روی شیشه چسبانده اید تمامی فضای شیشه را نپوشانده اید و دید خود را از بین نبرده اید. در ضمن نور داخل را نیز تا حدودی حفظ کرده اید، نوع بدون چسب مش معمولا برای مصارفی همچون تبلیغات روی استند برای محصولات ویژه چاپ می شود، زمانی که شما نیاز به کار خاصی دارید و می خواهید محصولی را با تبلیغات خاص چاپ نمایید می توانید از مش استفاده کنید.

انواع مش را بیشتر بشناسیم:

مش به دو صورت عمده توزیع می شود. مش چسب دار و مش بدون چسب که در بازار ایران موجود می باشد. مش بنر برای مکان هایی که باد بنر را پاره می کند مورد استفاده قرار می گیرد. مش بنر به خاطر سوراخ هایی که دارد باد از آن عبور کرده و دیگر احتمال پاره شدن و خراب شدن کار دیگر از بین می رود و دوم اینکه از مش بنر برای ایجاد سایه و … در جلو پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرد. ولی متاسفانه مش بنر زیاد در ایران مورد استقبال قرار نگرفته است. با توجه به موارد بالا می توان گزینه خوبی برای دکوراسیون و خیر مقدم و … باشد. این نوع مش بنر و در صورت کلی خانواده مش ها دارای دانه بندی های می باشد.

سوراخ مش در سایز متفاوتی از جمله مش سوراخ ریز و مش سوراخ متوسط و مش سوراخ درشت موجود می باشد. سایز این سوراخ ها و به اصطلاح سید بندی این مش ها دارای استاندارد خاصی نیست و هر کارخانه با توجه به دستگاه های خود این مش ها را تولید می کند.

مش استیکر هم از شرایط بالا پیروری می کند. مش ها دارای دو حالت کلی مش پشت سفید و مش پشت طوسی می باشند. مش بنرها غیر از مدیا های قابل چاپ که دارای روی سفید می باشند دارای رنگ های متنوعی می باشند که بسته به نوع استفاده از رنگ های خاص آن استفاده می کنند. ولی با توجه به اینکه اغلب دستگاه های چاپ دارای رنگ سفید نیستند بیشتر مش های رنگ سفید مورد استفاده در صنعت چاپ لارج فرمت است. مش استیکر ها نیز از همین قاعده رنگی پیروی می کنند.

مش استیکر های مورد استفاده در صنعت چاپ ایران دارای روی سفید و پشت طوسی و یا پشت سفید می باشند. و لازم به ذکر است که مش های مخصوص چاپ حتما دارای لایه محافظ باشند تا در موقع چاپ اپراتور با دردسر رنگی شدن پلیت مواجه نشود. همچنین چاپ به خاطر جمع شدن رنگ روی پلیت خراب می شود و رنگ جمع شده روی پلیت کار را خراب می کند. حال پس از تمام شدن پروسه چاپ اگر از مش بنر استفاده کرده باشیم لایه محافظ زیرین را جدا می کنیم و از مش بنر استفاده می نماییم.

برای مش استیکر هم همین روش است ولی با این تفاوت که مش استیکر را روی سطوح مختلف می چسبانند و روش چسباندن مش استیکر همانند خانواده استیکرها می باشد با این تفاوت که کار کمی راحت تر می باشد چون دیگر از حباب خبری نیست. سطح مورد نظر را کاملا تمیز نمایید و با حوصله چسب پشت مش استیکر را بردارید. خوب آنرا با آب و کمی شوینده های مورد استفاده در آشپزخانه ها خوب خیس می کنیم و بعد سطح مورد نظر را نیز کاملا خیس کرده و از بالا به پایین شروع به چسبانده مش استیکر می کنیم و و کاملا آب زیر آنرا با کاردک لاستیکی کاملا خالی می کنید.

نصب چاپ مش شیشه

طریقه نصب مش پشت چسب دار تقریبا همانند استیکر است. حتی می توان گفت که کمی از آن راحت تر است، چرا که به دلیل وجود سوراخ های متعدد روی آن هنگام چسباندن روی شیشه، دیوار یا سطوح مختلف معمولا بدون حباب چسبیده می شود ولی با وجود این توصیه می شود این متریال را نیز همانند استیکر با آب بچسبانید تا در صورتی که نیاز به جابجایی آن داشتید بتوانید آنرا به راحتی جابجا کنید. نوع دیگری از انواع مش، نوع خود چسب آن می‌باشد که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

مش خود چسب بست تولید شده از بهترین نوع PVC خالص و به‌کارگیری کوتینگ خاص، چاپ درخشانی دارد. همچنین به دلیل خاصیت ضد کشش آن، بدون تغییر شکل، به‌راحتی بر روی شیشه و سطوح شیشه‌ای نصب می‌شود و به‌راحتی آن را می‌توان از سطح جدا کرد.

کاربردهای مش:

  • شیشه‌های مراکز تجاری و اداری
  • مکان‌هایی که از دو سمت دید دارد.
  • شیشه‌های ساختمان‌ها
  • فضای داخل و فضای بیرون
  • شیشه اتومبیل و اتوبوس

Back to top button