علت درد پاشنه پا چپ چیست

درد پاشنه پا

درد پاشنه پا یکی از مشکلات شایعی است که می تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اگر چه گاهی اوقات درد پاشنه پا می تواند ناشی از یک بیماری سیستمیک (درگیر کننده نقاط مختلف بدن) مانند آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) یا نقرس باشد، اما معمولاً این درد یک عارضه موضعی است که تنها مچ پا را درگیر می کند.

 

اگر درد پاشنه پا دارید که با گذشت چند روز خوب نشده  ، حتماً باید به یک متخصص طب فیزیکی و توان بخشی مراجعه کنید.

علت ها و دلایل

شایع ترین دلایل موضعی درد پاشنه پا عبارتند از:

فاسئیت پلانتار

فاسئیت پلانتار التهاب درد غلاف کف پا است، که یک نوار فیبری از بافت می باشد که در کف پا قرار داشته و به حمایت از قوس کف پا کمک می کند. فاسئیت پلانتار زمانی رخ می دهد که غلاف کف پا تحت فشار یا بار بیش از حدی قرار بگیرد. این باعث می شود پارگی های کوچکی در فیبرهای غلاف ایجاد شود، خصوصاً در محل اتصال غلاف به استخوان پاشنه.

هر کسی ممکن است به فاسئیت پلانتار دچار شود، اما این عارضه در میان این گروه از افراد شایع تر است: مبتلایان به دیابت، افراد چاق، زنان باردار، دوندگان، والیبالیست ها، تنیس بازها و کسانی که ورزش های استپ آیروبیک و بالا رفتن از پله را انجام می دهند. همچنین هل دادن و جابجا کردن وسائل بزرگ یا اثاثیه منزل، یا پوشیدن کفش های فرسوده یا بدساخت نیز می تواند شما را دچار فاسئیت پلانتار کند.

ورزشکاران نیز ممکن است بعد از یک دوره تمرینات شدید به فاسئیت پلانتار شوند، خصوصاً دوندگانی که به خود فشار می آورند تا مسافت های طولانی تر را بدوند. افراد مبتلا به صافی کف پا بیش از سایرین در خطر ابتلا به این عارضه هستند.

خار پاشنه

خار پاشنه عبارت است از رشد غیرطبیعی یک استخوان در ناحیه اتصال غلاف کف پا به استخوان پاشنه. دلیل بروز درد خار پاشنه پا کشیدگی طولانی مدت غلاف کف پا و عضلات مچ پا است که خصوصاً در افراد چاق، دوندگان یا دوندگانِ دوِ آهسته (جاگینگ) رخ می دهد.خارپاشنه یک علت درد پاشنه پا می باشد.

در اینجا نیز مانند عارضه فاسئیت پلانتار، استفاده از کفش های فرسوده، تنگ یا گشاد و یا بدساخت مشکل را بدتر می کند. گاهی اوقات خار پاشنه ای که وجود آن در عکس های رادیولوژی نیز تأیید می شود علت درد پاشنه پا نیست. در واقع، این عارضه در واکنش به فاسئیت پلانتار بروز می کند.

آپوفیزیت کالکانه

در این عارضه، مرکز استخوان پاشنه پا، در نتیجه پوشیدن کفش های نو یا افزایش فعالیت های ورزشی، دردناک می شود. این درد در پشت پاشنه پا رخ می دهد، نه در کف آن. این عارضه یکی از دلایل نسبتاً شایع درد در کودکان فعال و در حال رشد بین 8 تا 14 سال است. اگر چه تقریباً هر کودکی می تواند به آپوفیزیت کالکانه دچار شود، اما کودکانی که در ورزش هایی شرکت می کنند که در آن ها نیاز زیادی به پریدن است بیش از همه در خطر ابتلا به این عارضه هستند.

بورسیت

بورسیت به معنی التهاب بورس است که کیسه ای است که در اطراف بسیاری از مفاصل بدن وجود داشته و به تاندون ها و عضلات اجازه می دهد که در هنگام حرکت مفصل به راحتی حرکت کنند. بورسیت می تواند باعث درد در پشت و کف پاشنه پا شود. در بعضی موارد، بورسیت پاشنه پا به برخی مشکلات ساختاری مچ پا مربوط می شود که باعث غیرطبیعی شدن راه رفتن می شوند. در موارد دیگر، پوشیدن کفش هایی که پاشنه آن ها به اندازه کافی نرم نیست می تواند باعث بروز بورسیت شود.

ضربه کفش پاشنه بلند

این عارضه که نام پزشکی آن اگزوستوز پشت پاشنه است، عبارت است از رشد غیرطبیعی یک زائده استخوانی در پشت پاشنه پا. این عارضه بیشتر در میان زنان جوانی شایع است که به دلیل فشارهای ناشی از کفش های پاشنه بلند، مدت زیادی دچار بورسیت بوده اند.

کبودی های موضعی

پاشنه پا نیز مانند سایر بخش های پا، در حوادث ضربه خورده و دچار کبودی می شود. عموماً، این حالت به شکل یک «کبودی سنگ» رخ می دهد که یک آسیب ضربه ایِ ناشی از قدم گذاشتن بر روی یک جسم تیز در حین راه رفتن با پای برهنه است.

تاندونیت آشیل

در اکثر موارد، تاندونیت آشیل (التهاب تاندون آشیل) به دلیل استفاده بیش از حد از تاندون آشیل، خصوصاً از طریق پریدن خیلی زیاد در طول فعالیت های ورزشی، رخ می دهد. البته، تاندونیت آشیل می تواند به دلیل پوشیدن کفش های نامناسبی که بخش بالایی پشت آن ها تاندون آشیل را می گیرد نیز رخ می دهد. گاهی اوقات هم، این عارضه به دلیل وجود یک بیماری التهابی مانند اسپوندیلیت انکیلوزان (که به آن اسپوندیل آرتریت محوری نیز گفته می شود)، آرتریت واکنشی، نقرس یا آرتریت روماتوئید رخ می دهد.

گیر افتادن عصب

فشرده شدن یک عصب کوچک (شاخه ای از عصب پلانتار خارجی) می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزش در ناحیه پاشنه پا شود. در بسیاری از موارد، این فشردگی عصب ناشی از پیچ خوردگی، شکستگی یا تورم سیاهرگ نزدیک پاشنه پا است.

 

تشخیص

پس از آنکه علائم مچ پایتان را توضیح دادید، پزشک از شما خواهد خواست جزئیات بیشتری را در مورد درد، تاریخچه پزشکی و سبک زندگی تان در اختیار او قرار دهید.

معاینه پزشک شامل موارد زیر خواهد بود:

  • ارزیابی راه رفتن: پزشک از شما خواهد خواست که پا برهنه بایستید و راه بروید تا بتواند حرکت مچ  پایتان را در حال راه رفتن ارزیابی کند.
  • بررسی مچ پاها: پزشک مچ پاهایتان را از لحاظ هرگونه تفاوتی با یکدیگر مقایسه می کند. سپس او مچ پای دردناکتان را از لحاظ وجود هرگونه نشانه ای از حساسیت به لمس، تورم، تغییر رنگ، ضعف عضله و کاهش دامنه حرکت بررسی می کند.
  • معاینه عصبی: اعصاب و عضلات از طریق چک کردن قدرت، حساسیت و رفلکس ها، ارزیابی می شوند.

ممکن است که پزشک علاوه بر معاینه شما کفش هایتان را نیز بررسی کند. وجود نشانه هایی از ساییدگی های بیش از حد در بعضی بخش های به خصوص از کفش اطلاعات باارزشی را در مورد مشکلات راه رفتن و هرگونه ضعف در هم ترازی استخوان ها برای پزشک فراهم می کند. بسته به نتایج معاینه فیزیکی، ممکن است به عکس رادیولوژی یا سایر تست های تشخیصی برای درد پاشنه پا نیاز داشته باشید.

درمان

 

اگر چه نحوه درمان به دلیل واقعی درد پاشنه پا بستگی دارد، با این حال اکثر افراد به درمان های عصبی محافظه کارانه پاسخ می دهند. برای مثال، دست کم 90% از افراد مبتلا به فاسئیت پلانتار طی 6 تا 8 هفته درمان های محافظه کارانه، یا درمان محافظه کارانه و به دنبال آن 6 تا 8 هفته استفاده از اسپلینت های شبانه، بهبود می یابند. کمتر از 5% از افراد مبتلا به فاسئیت پلانتار به عمل جراحی نیاز پیدا می کنند.

نحوه درمان درد پاشنه پا به علت درد پاشنه پا بستگی دارد:

  • فاسئیت پلانتار: اکثر پزشکان برای این عارضه یک برنامه شش تا هشت هفته ای درمان محافظه کارانه شامل کنار گذاشتن موقت ورزش هایی که باعث بروز این مشکل در مچ پا می شوند، تمرینات کششی، ماساژ یخ کف پا، اصلاح کفش و دمپایی بیمار و کفی های مخصوص، تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی، بستن کف پای آسیب دیده با نوار چسب های مخصوص، و داروهای ضدالتهاب برای کاهش درد کف پا، را توصیه می کنند. اگر این درمان محافظه کارانه جواب ندهد، پزشک پوشیدن یک اسپلینت شبانه یا یک گچ کوتاه پا را توصیه کرده یا در ناحیه درد یک داروی کورتیکواستروئید تزریق می کند. انجام عمل جراحی به ندرت لازم می شود و همیشه موفقیت آمیز نیست.
  • خار پاشنه: درمان محافظه کارانه برای این عارضه شامل استفاده از تکیه گاه های کفش(یک بالا برنده پاشنه یا یک ضربه گیر حلقه ای پاشنه) و تعداد محدودی تزریقات موضعی کورتیواستروئید (معمولاً تا سه بار در سال) است. در اینجا نیز، مانند فاسئیت پلانتار، عمل جراحی آخرین گزینه است.
  • آپوفیزیت کالکانه: این عارضه معمولاً بعد از مدتی خودبه خود رفع می شود. درمان محافظه کارانه ای که می توان در طول این مدت انجام داد عبارت است از استراحت و استفاده از ضربه گیر ها و پدهای پاشنه.
  • بورسیت: درمان این عارضه شبیه درمان خار پاشنه پا است. ممکن است تغییر نوع کفش هم ضروری باشد.
  • ضربه کفش پاشنه بلند: درمان این عارضه شبیه درمان بورسیت و خار پاشنه است. در موارد نادر، نیاز می شود که زائده استخوانی با استفاده از عمل جراحی برداشته شود.
  • کبودی های موضعی: با استفاده از کیسه یخ در چند دقیقه اول بعد از آسیب دیدگی می توان کبودی های پاشنه پا را درمان کرد.
  • تاندونیت آشیل: با استراحت، داروهای ضدالتهاب، فیزیوتراپی و حرکات کششی برای درد پاشنه پا می توان این عارضه را به روش محافظه کارانه درمان کرد.
  • گیر افتادن عصب: اگر پیچ خوردگی، شکستگی یا سایر آسیب ها باعث گیر افتادن یک عصب شدند، باید ابتدا این علت های زمینه ای درمان شوند. در موارد نادر، برای آزاد کردن عصب گیر افتاده به عمل جراحی نیاز خواهد بود.

به منظور درمان درد پاشنه پا روش های دیگری مانند استفاده از آتل پاشنه و کفی مناسب نیز می تواند موثر باشد.

پیشگیری

شما می توانید با حفظ یک وزن سالم، گرم کردن پیش از شرکت در فعالیت های ورزشی و پوشیدن کفش هایی که از قوس کف پا حمایت کرده و ضربه های وارده به پاشنه را می گیرند، از بروز درد پاشنه پای چپ و راست جلوگیری کنید.

اگر مستعد ابتلا به فاسئیت پلانتار هستید، انجام تمریناتی که تاندون آشیل (طناب پاشنه) و غلاف کف پا را تحت کشش قرار می دهند به جلوگیری از آسیب دیدگی مجدد این ناحیه کمک خواهد کرد. همچنین می توانید پس از انجام موفقیت آمیز فعالیت های ورزشی کف پایتان را با یخ ماساژ دهید. گاهی اوقات، تنها اقدامات مورد نیاز عبارت است از یک دوره کوتاهِ استراحت و تعویض کفش های مخصوص پیاده روی یا دویدن.

درد پاشنه پا نشانه چیست؟

بزرگ ترین استخوان مچ پا استخوان پاشنه است و بیشترین وزن بدن را تحمل می کند. عوامل بیرونی می توانند بر یک پارچگی پا اثر بگذارند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شوند.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص استخوان و مفاصل مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره استخوان و مفاصل

علل مختلفی را می توان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسک کمر و مشکل های مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.

شناسایی زودهنگام دلایل درد پاشنه پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد. این مطلب را به بررسی این درد و راهکارهای درمانی آن اختصاص دادیم. پس تا انتها با ما همراه باشید تا ببینیم درد کف پا از چیست.

علت درد کف پا چیست؟

به طور کلی علت درد کف پا ضربه، بد راه رفتن، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب است ولی بعضی از دلایل شایع تری نیز وجود دارند که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد.

خار پاشنه

خارپاشنه در صورتی ایجاد می شود که یک زائده استخوانی در زیر استخوان پاشنه پا به وجود آید. این عارضه به وسیله تصویربرداری با اشعه ایکس از ناحیه کف پا مشاهده می شود.

وجود خار پاشنه به تنهایی باعث بروز درد در فرد نمی شود ولی اگر این خار بزرگ و ملتهب شود، فرد ممکن است درد را حس کند. در افراد فربه و چاق ملتهب شدن خار پاشنه بیشتر به چشم می خورد. خار پاشنه از عارضه های شایع است و از هر ده نفر یک نفر به آن مبتلا خواهد شد.

علل درد پاشنه پا

خمیدگی بیش از حد پا به داخل

خمیدگی بیش از حد پا به داخل می تواند باعث ایجاد کشش بر تاندون ها و رباط های متصل به پایین و پشت استخوان پاشنه پا شود. این اختلال در لگن، زانو و کمر فرد ممکن است آسیب هایی را به وجود آورد.

نوشته های مشابه

  • پا درد در بارداری

    پا درد در بارداری نشانه چیست؟ + معرفی بهترین راه های درمان و کاهش درد

    1401-04-13

  • مشکل رایج آب آوردن زانو چگونه درمان کنیم

    1401-03-05

پیچ خوردگی مچ پا

اگر شدت پیچ خوردگی زیاد باشد درد در پا شکل می گیرد.

شکستگی پا

گاهی بر اثر وارد شدن نیرو و ضربه بر کف پا ممکن است استخوان پاشنه بشکند. همین شکستگی ایجاد درد می کند.

تاندونیت آشیل یا التهاب تاندون آشیل

تاندون آشیل ساق پا را به پاشنه متصل می کند. ویژگی درد التهاب تاندون آشیل سوزاننده و سفت بودن است. این اختلال زمانی ایجاد می شود که فرد از تاندون خود زیاد استفاده کند، مثلا فردی که زیاد می دود یا ورزشکاری که بدون گرم کردن ورزش می کند.

همچنین آرتروز و کفش نامناسب نیز می تواند از دلایل ایجادکننده این عارضه باشد. در اکثر موارد فقط تاندون آشیل ملتهب می شود اما گاهی این تاندون بر اثر فعالیت شدید ناگهان پاره می شود که علاوه بر درد شدید، صدایی مثل صدای پاپ در آن موقع به گوش می رسد.

بورسیت یا التهاب بورس ها

بورس ها کیسه هایی پر شده از مایع هستند که در صورت التهاب در فرد درد ایجاد می کنند.

گیر افتادن عصب پا

گاهی بر اثر شکستگی، تورم سیاهرگ یا پیچ خوردگی عصب گیر می افتد که علائم آن درد، بی حسی و سوزش در کف پا است.

علاوه بر دلایل گفته شده علت های دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز درد پاشنه پا سمت چپ می شوند اما در میان افراد، رواج کمتری دارند. این علت ها شامل موارد زیر است:

  • سندروم تارسال تونل
  • کبودی پاشنه
  • سندروم هاگلوند
  • آتروفی پد پا
  • سندروم سینوس تارسی
  • عفونت استخوان پاشنه
  • تومور استخوان پاشنه

درد پاشنه پا و کمبود ویتامین

ممکن است شما از افرادی باشید که از درد استخوان در نواحی مختلف بدن به ویژه پاشنه پا شکایت کنید و بعد از مراجعه به دکتر مچ پا و انجام آزمایش های مربوطه متوجه شوید که مشکل، کمبود ویتامین D در بدنتان است.

ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و این مواد معدنی در استحکام استخوان ها نقش اصلی را دارند. به همین دلیل وجود ویتامین D کافی در بدن از بروز دردهای استخوانی و عضلانی جلوگیری می کند.

منبع تولیدکننده ویتامین D خود بدن است و این ویتامین با مصرف مواد غذایی خیلی کم جذب بدن می شود، زیرا بدن ویتامین مورد نیاز خود را به دنبال تابش نور خورشید بر پوست، تامین می کند.

پس یکی از دلایل درد استخوان پاشنه پا کمبود ویتامین D و کلسیم است که در صورت درمان نشدن فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می دهد همچنین فرد در برابر نیروهای وارده بر کف  پا مستعد آسیب بیشتری است.

علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب

علت های مختلفی برای ایجاد درد کف پا هنگام صبح وجود دارد که با بررسی کیفیت و نوع درد می توان علت آن را دریافت. مثلا اگر درد ناحیه پاشنه پا دردناک و تیز باشد نشان دهنده التهاب است. بعضی از این دلایل را در زیر نام می بریم:

  • فاشئیت کف پا (التهاب فاشیای کف پا): فاشیا یک نوار بافتی ضخیم در کف پا است که اگر بیش از حد از آن استفاده شود یا تحت کشش مداوم قرار گیرد، درد در این ناحیه را تجربه خواهید کرد.
  • التهاب تاندون آشیل
  • شکستگی

درمان درد پاشنه پا هنگام صبح معمولا در چند قدم اول بعد از بیدار شدن از خواب شروع می شود و ممکن است در طول روز با شروع فعالیت ها این درد کم شود.

اما برای بسیاری از افراد درد صبحگاهی آزاردهنده است، زیرا باید چند دقیقه ثابت بایستند تا این درد کمتر شود و گاهی روند انجام کارهای روزانه را کاهش می دهد.

علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن چیست؟

درد کف پا هنگام راه رفتن دلایل زیادی می تواند داشته باشد که از دلایل ساده تا پیچیده را در بر می گیرد. بهتر است در هنگام شروع درد با مراجعه به پزشک ارتوپدی و تشخیص دلیل درد از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

اگر برای سوال درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؟ دنبال پاسخ می گردید، متخصص آنلاین استخوان و ارتوپدی پذیرش 24 در هر ساعت از شبانه روز می تواند به صورت آنلاین در خدمت شما باشند.

بعضی از دلایل درد پاشنه پا هنگام راه رفتن شامل موارد زیر می شود:

ورم کف پا

این عارضه زمانی اتفاق می افتد که فاشیای پا بیش از حد طبیعی کشیده شدهو باعث پارگی جزئی فاشیا شود. افراد دیابتی، افراد چاق، بازیکنان والیبال، افرادی که کف پا صاف دارند، زنان باردار، تنیس بازان، دونده ها و پله نوردان بیشتر مستعد ورم کف پا هستند.

پوشیدن کفش نامناسب و فشار دادن یک وسیله سنگین احتمال بروز این اختلال را افزایش می دهد.

خار پاشنه

استفاده از کفش مناسب ممکن است درد خار پاشنه را در هنگام راه رفتن کاهش دهد.

آپوفیزیت پوستی

عارضه آپوفیزیت پوستی در کودکان سن 8 تا 14 سال و کودکانی که فعالیت زیادی دارند مثل افرادی که ورزش های پرشی انجام می دهند شیوع بیشتری دارد. درد این اختلال در پشت پاشنه پا به وجود می آید و پوشیدن کفش نامناسب ابتلا به آپوفیزیت پوستی را افزایش می دهد.

بورسیت

همان طور که در مطالب فوق گفتیم بورس ها کیسه هایی پر شده از مایع هستند که حرکت تاندون ها و عضلات را هنگام حرکت مفصل آسان می کنند.

بورسیت علت درد پاشنه پا در طب سنتی است و به دو دلیل ممکن است ایجاد شود. اول به دلیل پوشیدن کفش نامناسب و دوم به دلیل مشکلات ساختاری پا به وجود می آید. بورسیت یا التهاب بورس ها باعث ایجاد درد در پشت پاشنه می شوند.

کبودی موضعی

ممکن است در هنگام راه رفتن با وارد شدن ضربه ای به پا، کف پا کبود شود که همین کبودی دردآور است. اگر با استراحت این درد از بین نرود و شدت پیدا کند باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

التهاب آشیل

این مشکل می تواند به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، آرتریت واکنشی، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید ایجاد شود.

فشرده شدن عصب

علائم آن بی حسی، گزگز و درد پاشنه پا است.

پوشیدن کفش نامناسب

یکی از شایع‎ ترین علل درد پاشنه پا در هنگام راه رفتن پوشیدن کفش نامناسب است که خود این موضوع می تواند علت شروع عارضه های مختلف باشد. پوشیدن کفش طبی مناسب از ایجاد عوارض مربوطه جلوگیری می کند.

علت درد پاشنه پا و کمر

برخی افراد که درد در پاشنه پا را احساس می کنند، بعد از مراجعه به دکتر اسکن پا و انجام آزمایش ها متوجه می شوند که ساختار پا سالم است و اختلالی در آن وجود ندارد. پس به نظر شما این درد به چه علت است؟

بعضی از دردهای پا دلایلی غیر از اختلال های ساختاری پا دارند. مثلا ممکن است فردی که دیسک کمر یا اختلال در سیاتیک دارد، احساس درد در ناحیه پاشنه پا را تجربه کند.

بسیاری از اختلال های کمر بر عملکرد فرد اثر می گذارند و باعث کاهش سرعت در انجام فعالیت های او می شوند. این اختلال ها علائم و نشانه های مختلفی دارند که درد پاشنه پا یکی از این علائم است. این دردها کیفیت زندگی فرد را می توانند کاهش دهند.

تشخیص درد پا به چه صورت است؟

دکتر ارتوپد مچ دست و پا شما با بررسی نوع کفشی که می پوشید، طرز راه رفتن، میزان راه رفتن و ایستادن در روز و سابقه بیماری های شما علت درد را تشخیص می دهد و درمان مربوطه را شروع می کند. گاهی برای تشخیص بهتر انجام آزمایش هایی مثل تصویربرداری درخواست می شود.

درمان درد پاشنه پا به روش سنتی

اگر شدت درد پا کم باشد می توان با استفاده از روش های خانگی و ساده درد را کاهش داد یا متوقف کرد. اجازه دهید تعدادی از آن ها را نام ببریم.

  • از انجام فعالیت هایی که فشار زیاد بر پاشنه پا وارد می کند دوری کنید.
  • کفش مناسب پای خود تهیه کنید. زیرا همان طور که در متن بالا گفتیم کفش نامناسب علت بسیاری از اختلال ها می تواند باشد.
  • برای کاهش فشار وارده بر کف پا سعی کنید پا برهنه راه نروید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • اگر ورزش می کنید حتما قبل از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین B مثل آووکادو، تخمه آفتاب گردان، ماهی سالمون و تخم مرغ را در وعده های خود بگنجانید.
  • برای کاهش درد از کیسه های یخ در محل استفاده کنید.

درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی

برای درمان درد پاشنه با استفاده از داروهای گیاهی یا روش های خانگی راهکارهای زیر را امتحان کنید.

سرکه

سرکه برای کاهش التهاب استفاده می شود. وان حمام را با آب داغ پر کنید و سپس سرکه و نمک را در آن بریزید. پاهای خود را به مدت 20 دقیقه در وان قرار دهید.

روش دیگر استفاده از سرکه برای کاهش درد به این صورت است که دو وان را با آب و سرکه پر کنید. در یکی آب سرد و در دیگری آب گرم بریزید.

روزانه 3 تا 4 بار یک حوله را در وان گرم خیس کنید و دور پای خودت به مدت 5 دقیقه بگذارید و همین عمل را با وان آب سرد هم انجام دهید.

سولفات منیزیوم

2 تا 3 قاشق غذاخوری نمک سولفات منیزیوم را در وان آب گرم بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. نمک باعث کاهش درد فوری می شود اما پوست شما را خشک می کند که باید بعد از استفاده از آن مرطوب کننده بزنید.

روغن میخک

روغن را به پاشنه پای خود بزنید و به آرامی ماساژ دهید. انجام این کار جریان خون ناحیه را افزایش می دهد و باعث کاهش درد می شود.

فلفل قرمز

اگر زمانی که کف پا شما سرد می شود درد به سراغ شما می آید مقداری فلفل قرمز در جوراب خود بریزید و بعد آن را بپوشید.

این کار باعث می شود پای شما گرم بماند. همچنین می توانید برای کاهش درد نصف قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز در نصف سطل آب گرم بریزید و بعد پاهای خود را در آن خیس کنید.

علاوه بر روش های گفته شده، برای درمان درد پاشنه پا از جراحی، انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی نیز می توان کمک گرفت که برای استفاده از این  روش ها باید به دکتر فیزیوتراپ مچ دست و پا مراجعه کنید. اگر دسترسی به پزشک ندارید حتما با متخصصان مشاوره استخوان و ارتوپدی پذیرش 24 صحبت کنید.

پیشگیری از درد پاشنه پا

راه هایی برای پیشگیری از درد پاشنه پا وجود دارد که متناسب با شرایط خود می توانید آن ها را رعایت کنید:

  • زمانی که احساس خستگی و درد در پاهای خود حس می کنید استراحت کنید.
  • وزن خود را متعادل نگه دارید.
  • رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین B داشته باشید.
  • از مکمل های D استفاده کنید.
  • قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید و کفش مناسب بپوشید.
  • تمرینات کششی را که باعث کشش تاندون آشیل و فاشیا پا می شوند انجام دهید.
  • اگر ورزشکار هستید پس از انجام حرکات سنگین کف پاهای خود را با کیسه یخ ماساژ دهید.
  • تشخیص زودهنگام دردها و ناراحتی ها که نشان دهنده هشدار برای توقف یا کاهش فعالیت های سنگین است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر شدت درد کم باشد با روش های خانگی ممکن است درد متوقف شود اما گاهی نیاز است حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. با توجه به موارد زیر این درد را جدی بگیرید.

  • اگر درد پاشنه پا بیشتر از یک هفته طول بکشد و در صورت ثابت و بی حرکت بودن پا درد تداوم داشته باشد.
  • در راه رفتن طبیعی فرد مشکل ایجاد شده باشد.
  • تب نیز همراه درد پاشنه پا در فرد ایجاد شود.
  • اگر درمان های خانگی موثر نباشد.
  • درد ناگهانی شروع شود.
  • در پاشنه پا التهاب دیده شود.
  • اگر شدت درد به حدی زیاد باشد که فرد نتواند راه برود.

برای جلوگیری از وخیم تر شدن شدت درد خود و همچنین تشخیص زمان مراجعه حضوری به پزشک می توانید با متخصص آنلاین ارتوپدبه صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه روز در ارتباط باشید. پا ستون بدن است و با جدی گرفتن درد پاشنه پا می توانید زندگی را بهتر و سالم تر پیش ببرید.






3.1/5


(7 نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص استخوان و مفاصل را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر استخوان و مفاصل

دکمه بازگشت به بالا