برای کمردرد به چه دکتری مراجعه کنیم

بیش از هشت نفر از هر ده نفر در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می شوند. در بیشتر موارد درد به مرور زمان برطرف می شود. اما گاهی مشکلات کمر می تواند از بدترین مشکلات زندگی باشد به طوری که حتی برداشتن یک قدم را برای شما دشوار کند. اگر کمردرد شما شدید یا بهبود نیافته است ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید. پزشکان متخصص کمر در درمان این مشکلات به شما کمک می کنند.

اگر کمر درد شما ناشی از کشیدگی اخیر یا آسیب خفیف باشد احتمالاً پزشک عمومی می تواند به شما کمک کند. اما اگر درد شدید مداوم یا همراه با علائم دیگری مانند بی حسی یا گزگز در بازوها یا پاها باشد ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک متخصص کمر داشته باشید. متخصصان کمر درد در واقع پزشک هایی هستند که تمرکز ویژه ای بر تشخیص و درمان انواع دردها و آسیب های کمر و ستون فقرات دارند.

دکتر کمر درد چه تخصص هایی باید داشته باشد؟

پزشکان مختلفی وجود دارند که بیماران کمر و ستون فقرات را درمان می کنند. انتخاب مناسب ترین پزشک متخصص کمر تا حد زیادی به علائم بیماری و مدت زمان بروز علائم بستگی دارد. یک دکتر کمر درد خوب می تواند پزشک متخصص ارتوپدی فوق تخصص جراحی کمر متخصص طب جراحی یا متخصص نورولوژی باشد. آنها همچنین ممکن است شما را به متخصصان کمر دیگری مثل یک فیزیوتراپیست فوق تخصص درد یا جراح ستون فقرات ارجاع دهند.

مطالعه بیشتر: متخصص کمردرد تهران

 

چه نکاتی را برای انتخاب فوق تخصص کمر باید در نظر گرفت؟

اگر شما هم به مشکلات کمر و ستون فقرات دچار هستید و نیاز به مراجعه به فوق تخصص کمر دارید موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در اینجا برخی از این موارد را ذکر می کنیم:

  1. نظرات سایرین را بررسی کنید. با بررسی نظر مراجعه کنندگان دیگر می توانید آنچه را که افراد دیگر با شرایط شما در مراجعاتشان به دکتر تجربه کرده اند مشاهده کنید.
  2. تحصیلات گواهینامه های آموزشی و سابقه کاری پزشک را بررسی کنید. در واقع آموزش ها و سطح تحصیلات و تجربیات پزشک است که بهترین جراح متخصص کمر را از سایر پزشک ها متمایز می کند.
  3. با دوستان و آشنایان مشورت کنید و از تجربیات آن ها استفاده کنید.
  4. برای این که از جزئیات بیشتری اطلاع پیدا کنید از پزشک سؤال بپرسید. راهنمایی های دقیق پزشک می تواند در تصمیم گیری به شما کمک کند.

مطالعه بیشتر: علت کمر درد

 

دکتر کمر درد از چه روش هایی برای درمان استفاده می کند؟

در درمان کمر درد از روش های متعددی استفاده می شود که در زیر مواردی را ذکر می کنیم:

داروها

بسته به علت و شدت کمردرد پزشک ممکن است داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی شل کننده های عضله و مسکن های موضعی را تجویز کند. مسکن های موضعی معمولاً شامل کرم ها و پمادها هستند و از طریق پوست اثرشان را اعمال می کنند.

فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپیست می تواند تمریناتی را برای افزایش انعطاف پذیری تقویت عضلات پشت و شکم و بهبود وضعیت بدن به شما آموزش دهد؛ استفاده منظم از این تمرین ها می تواند مانع بازگشت درد شود. فیزیوتراپیست همچنین به شما آموزش می دهد که چگونه حرکات خود را در طی یک دوره کمردرد تغییر دهید تا از ادامه علائم درد جلوگیری کند.

برای کسب اطلاعات در مورد کلینیک درد در کلینیک نیاوران کلیک کنید.

روش های جراحی و سایر روش ها

روش های مورد استفاده برای درمان کمر درد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تزریق کورتیزون: اگر اقدامات دیگر درد شما را تسکین نمی دهد و اگر درد شما به پاهایتان کشیده شده است پزشک ممکن است کورتیزون (یک داروی ضدالتهاب قوی) را به همراه یک داروی بی حس کننده به فضای اطراف نخاع شما (فضای اپیدورال) تزریق کند. تزریق کورتیزون به کاهش التهاب در اطراف ریشه های عصبی کمک می کند اما تسکین درد معمولاً موقتی است.

نوروتومی فرکانس رادیویی: در این روش یک سوزن ظریف از طریق پوست وارد می شود و نوک آن در نزدیکی ناحیه ای قرار می گیرد که باعث درد شما شده است. امواج رادیویی از طریق سوزن منتقل می شوند تا به اعصاب اطراف آسیب برسانند که این امر در انتقال سیگنال های درد به مغز اختلال ایجاد می کند.

محرک های عصبی کاشته   شده: دستگاه های کاشته  شده در زیر پوست شما می توانند تکانه های الکتریکی را به برخی اعصاب منتقل کنند تا سیگنال های درد را مسدود کنند.

عمل جراحی: اگر درد بی وقفه همراه با درد پا یا ضعف عضلانی پیش رونده ناشی از مشکلات عصب دارید ممکن است مجبور به انجام جراحی شوید. این روش ها معمولاً مختص درد مربوط به مشکلات ساختاری مانند باریک شدن ستون فقرات (تنگی نخاع) یا فتق دیسک است که به درمان های دیگر پاسخ نداده اند. دکتر جراحی کمر درد می تواند از روش های جراحی شامل همجوشی ستون فقرات لامینکتومی تعویض دیسک ورتبروپلاستی و … برای درمان شما استفاده کند.

مطالعه بیشتر: عمل دیسک کمر

 

قبل از مراجعه به دکتر کمر درد چه اقداماتی را باید انجام دهیم؟

با انجام برخی اقدامات می توانید قبل از مراجعه به جراح کمر از درد خود بکاهید. البته این اقدامات جایگزین مراجعه به پزشک نیستند. در زیر به بعضی از این اقدامات اشاره می کنیم:

» در صورت نیاز از مسکن ها استفاده کنید. مسکن های بدون نسخه درد را کاهش می دهند. برخی از این مسکن ها باعث کاهش التهاب نیز می شوند. استامینوفن (تایلنول) ایبوپروفن (Advil, Motrin) و ناپروکسن (Aleve) از جمله مسکن های بدون نسخه هستند.

» از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید. در مرحله اولیه یا حاد یک دوره کمردرد یخ می تواند درد را بی حس کرده و تورم (التهاب) بافت های آسیب دیده را تسکین دهد. بعد از چند روز کمپرس گرم ممکن است راحتی بیشتری ایجاد کند و باعث افزایش جریان خون در ناحیه آسیب دیده شود و از شدت کمردرد بکاهد.

» از نظر جسمی فعال باشید. دوره های کوتاه استراحت در رختخواب یا نشستن ممکن است در مرحله حاد مفید باشد اما استراحت طولانی مدت در رختخواب مناسب نیست. سعی کنید تا حد امکان فعالیت های روزمره خود را تا جایی که باعث تشدید درد نشود ادامه دهید.

مطالعه بیشتر: عمل تنگی کانال نخاع

 

فوق تخصص کمر (دکتر کمر درد) در نیاوران کلینیک

کلینیک فوق تخصصی دیسک کمر و گردن نیاوران با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی های پیشرفته و به روز و بهره مندی از بهترین متخصص جراحی کمر آماده خدمت رسانی به بیماران است. در این مرکز درمان انواع دردها و مشکلات ستون فقرات کمری و گردنی که اکثراً به دلیل بیرون زدگی دیسک ایجاد می شوند زیر نظر بهترین دکتر کمر درد در تهران معالجه خواهد شد. در کلینیک نیاوران شما می توانید ضمن مشاوره با بهترین جراح کمر شیوه درمانی متناسب با علت و شدت درد خود را انتخاب کنید. یکی از مهم ترین خدمات این مجموعه انجام عمل لیزری دیسک کمر است. در این مرکز درمان مشکلاتی مانند آرتروز نیز قابل درمان است. اگر به دنبال بهترین دکتر متخصص کمر درد در تهران هستید همین امروز با کلینیک نیاوران تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر: بهترین جراح ستون فقرات

 

کمردرد علل بسیاری دارد. برخی از شایع ترین علل کمردرد آسیب دیدن عضله یا تاندون (رگ به رگ شدگی) آسیب دیدن یک لیگامان (پیچ خوردگی) یا بیرون زدگی یا فتق دیسک (بیرون زدن ماده نرم داخل دیسک میان مهره های ستون فقرات که بر اعصاب مجاور فشار می آورد) هستند. بسیاری از این مشکلات در نهایت به خودی خود بهبود می یابد.

اما در برخی موارد کمردرد ناشی از تنگ شدن کانال نخاعی (استنوز نخاعی) است که نیاز به مراجعه به متخصص دارد. درصورتی که اقدامات محافظه کارانه نتوانند کمردرد را تسکین دهند علائم بهبود نیابند و بدتر شوند یا احتمال نیاز به جراحی وجود داشته باشد باید به متخصص ارجاع شوید.

در قدم اول برای تشخیص علت کمردردتان باید به پزشک عمومی مراجعه کنید. اگر پزشک عمومی تشخیص دهد که نیاز به ارجاع به متخصص دارید ممکن است شما را به یکی از این متخصصان ارجاع دهد:

– نورولوژیست (متخصص مغز اعصاب) که پزشکی است که در درمان بیماری های دستگاه های عصبی تخصص دارد. کمردرد در بسیاری از موارد با علائمی در اندام های تحتانی یا پاها همراهی دارد مانند بی حسی یا مورمور. این علائم ممکن است ناشی از عوارض عصب شناختی باشد که به ستون فقرات ربطی ندارند مانند ام اس (اسکلروز متعدد). نورولوژیست ها در تعیین علت اصلی کمردرد و ارائه حل به شما تخصص دارند.

– فیزیاتریست (متخصص طب فیزیکی) که پزشکی است که در طب فیزیکی و توان بخشی تخصص دارد. اگر کمردردتان مربوط به آسیب دیدن حین ورزش است اگر جراحی لازم نباشد و هنگامی داروها مؤثر نباشند مراجعه به متخصص فیزیوتراپی ممکن است به شما کمک کند.

– روماتولوژیست (متخصص روماتولوژی) پزشکی است که متخصص درمان بیماری های مفاصل عضلات و استخوان ها است. ارجاع به روماتولوژیست بیش از همه هنگامی سودمند است که التهاب در مفاصل در کمر وجود داشته باشد یا کمردرد به یک بیماری التهابی عمومی مثلاً التهاب مفاصل مربوط به بیماری پسوریاز مربوط باشد.

– فیزیوتراپیست درمانگری جواز دار است که به شما کمک می کند که شما کمرتان و عضلات تنه تان را تقویت کنید تا فشار روی ستون فقرات جذب شود.

– پزشک متخصص کنترل درد که برای تسکین درد شما دارو تجویز می کند در صورت لازم تزریقاتی را انجام می دهد یا سایر رویکردها برای تخفیف درد برای مثال اعمال جراحی روی مفاصل کوچک تر کمر را در نظر بگیرد.

– جراح ارتوپد فوق تخصص ستون فقرات یا جراح مغز و اعصاب که در مواردی که درد شدید و بی امان که ممکن است ناشی از مشکلات ستون فقرات یا دیسک های بین مهره ای باشند برای انجام جراحی روی ستون فقرات بیماران را به آنان ارجاع می کنند.

توجه داشته باشید که ممکن است چندین نوع آزمایش مانند رادیوگرافی ام آرآی و آزمایش های خون ممکن است برای تعیین علت دقیق کمردرد لازم باشد.

از طرف دیگر ممکن است بیش از یک متخصص برای درمان کمردرد شما مورد نیاز باشد. این امر بسته به وضعیت شما دارد. بسیاری از افرادی که بیش یک متخصص را برای کمردردشان می بینند بیش از یک مشکل دارند و درمان های قبلی دردشان را بهبود نبخشیده است.

اما در مورد رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی ستون فقرات پزشک عمومی یا پزشک مراقبت های اولیه به احتمال زیاد می تواند مشکل شما را حل کند.

  • آشنایی با علائم فتق دیسک کمر
  • آشنایی با عوامل بروز کمر درد
  • آشنایی با مهم ترین روش های پیشگیری از کمر درد
  • آشنایی با نکاتی درباره کمردرد کودکان

Harvard Health Letter

کد خبر 387313

Back to top button