نکات طلایی تسک اول آزمون آکادمیک آیلتس

یکی از معتبرترین و محبوب ترین آزمون های سنجش مهارت زبان انگلیسی در جهان آزمون آیلتس است. بسیاری از دانشگاه هاي انگليسي زبان سرتاسر جهان براي پذیرش دانشجو از دیگر کشورها به مدرک آیلتس نیاز خواهند داشت.  این آزمون دو نوع مختلف دارد که به دلخواه خود می توانید در هریک از آن ها شرکت کنید اما پیش از شرکت در این آزمون بهتر است با فرمت آن نیز آشنایی کامل داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با این آزمون با سایت انگلیش بای رز همراه شوید.

آزمون IELTS که مخفف عبارت International English Language Testing System است محبوب ترین و معتبرترین آزمون برای سنجش مهارت های زبانی به منظور تحصیل کار و مهاجرت در جهان است. نتایج این آزمون برای بیش از 10 هزار سازمان در 140 کشور جهان شناخته شده و قابل توجه است. شما می توانید بر اساس انتخاب و راحتی خود این آزمون را روی برگه به صورت کتبی و یا با استفاده از کامپیوتر بدهید. هیچ تفاوتی میان فرمت محتوا و درجه سختی هیچ یک از این دو گزینه وجود ندارد. البته در ایران هنوز مرکزی برای برگذاری آزمون IELTS از طریق کامپیوتر نداریم و تنها انتخاب شرکت در آزمون به صورت کتبی است.

 

چرا آزمون آیلتس مهم است

همانگونه که گفتیم نتایج  این آزمون برای بیش از 10 هزار سازمان در سرتاسر جهان قابل اعتماد است؛ یعنی شما می توانید با گرفتن نمره قابل قبول دراین آزمون در هر سازمان آموزشی استخدامی و دولتی مشغول به فعالیت شوید. کشورهای استرالیا کانادا نیوزلند آمریکا و انگلستان برای قبولی مهاجران خود به نتایج آزمون مذکور استناد می کنند. با این حال بسیاری از دانشجویان و افراد مهاجر ممکن است دلیل اهمیت بالای نمره ی حاصل از این آزمون را ندانند؛ دلیل اهمیت بالای نمره ی آزمون این است که دانشگاه های خارجی و سازمان های اعطای ویزا باید اطمینان داشته باشند که شما در طول اقامت خود در کشور مورد نظر هیچ مشکلی برای برقراری ارتباط با دیگران نخواهید داشت. سوال دیگری که بسیاری از دانشجویان ممکن است داشته باشند این است که آیا آزمون آیلتس آزمونی اجباری است؟ در جواب باید بگوییم شرکت در این آزمون برای تمام دانشگاه ها اجباری نیست؛ بسیاری از دانشگاه ها ممکن است به هیچ وجه به مدرک آیلتس شما نیاز نداشته باشند. اما به یاد داشته باشید که شرکت نکردن در این آزمون ممکن است در مسیر گرفتن ویزای دانشجویی برای شما مشکلات زیادی ایجاد کند؛ زیرا مقامات اعطای ویزا از سطح زبان انگلیسی شما اطمینان نخواهند داشت.

انواع آزمون آیلتس

پیش از هر چیزی بهتر است درباره انواع آزمون IELTS و خصوصیات هریک بدانید. انواع آزمون IELTS عبارت است از IELTS Academic Test و IELTS General Test. بخش شنیداری (Listening) و گفتاری (Speaking) برای هر دو نوع کاملاً یکسان است. اما بخش نوشتاری (Writing) و خواندنی (Reading) متفاوت است و موضوعات آن بسته به نوع انتخابی تفاوت خواهد داشت.

  • آیلتس آکادمیک (IELTS Academic Test):

اگر می خواهید بدانید سطح مهارت زبان انگلیسی شما برای امور تحصیلی مانند آموزش و یا تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی مناسب است بهتر است آیلتس آکادمیک را انتخاب کنید.

  • آیلتس جنرال (IELTS General Test):

آزمون جنرال آیلتس سطح مهارت زبان انگلیسی شما را در کاربردهای روزمره و اجتماعی تعیین می کند. در آزمون جنرال با پرسش هایی مواجه خواهید شد که سطح مهارت زبان شما را در محل کار و یا شرایط اجتماعی دیگر می سنجند.

 

فرمت آزمون آیلتس

اگر قصد شرکت در آزمون IELTS را دارید بهتر است ابتدا درباره فرمت آزمون نیز بدانید. هر دو نوع آیلتس (آکادمیک و جنرال) به یک شیوه نمره دهی خواهند شد. سه بخش از آزمون (شنیداری خواندنی نوشتاری) در یک روز و به همین ترتیب انجام می شود. اما امتحان بخش گفتاری با توجه به مرکز آزمون انتخابی شما ممکن است در همان روز 7 روز قبل و یا 7 روز بعد از شما گرفته شود.

1.  بخش شنیداری (Listening):

بخش شنیداری آزمون IELTS به گونه ای طراحی شده است که بتواند بخش وسیعی از مهارت های شنیداری شخص داوطلب را بسنجد. برای مثال:

  • شخص داوطلب به چه اندازه می تواند حقایق و ایده های متن بیان شده را تشخیص دهد
  • فرد تا چه حد می تواند در یک گفتگو نظرات نگرش ها و اهداف فرد مقابل را متوجه شود
  • شخص به چه اندازه می تواند استدلال های یک گفتگو را به خوبی تشخیص دهد
  • فرمت بخش شنیداری IELTS

فرمت بخش شنیداری به این صورت است که شما باید به 4 فایل از مکالمات ضبط شده از افراد انگلیسی زبان گوش داده و به 40 سوال خواسته شده پاسخ دهید.

  • فایل اول: مکالمه ای اجتماعی و روزمره میان دو شخص
  • فایل دوم: یک سخنرانی تک نفره درباره موضوعات روزمره و اجتماعی
  • فایل سوم: مکالمه ای میان حداکثر 4 شخص درباره موضوعات تحصیلی و آموزشی (برای مثال مکالمه میان استاد و دانشجو درباره انجام پروژه های تحصیلی)
  • فایل چهارم: یک سخنرانی تک نفره درباره موضوعات آکادمیک و تحصیلی (برای مثال یک ارائه علمی در محیط دانشگاهی)
  • زمان بخش شنیداری IELTS

زمان تخصیص داده شده به بخش شنیداری از آزمون آیلتس تقریبا 30 دقیقه است و در آخر 10 دقیقه نیز برای انتقال جواب ها به پاسخ نامه نهایی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.

2.   بخش خواندنی (Reading):

در بخش خواندنی داوطلب موظف به مطالعه سریع سه متن مجزا و پاسخ به 40 سوال مرتبط است. شما باید متن ها را به بهترین و سریع ترین شکل ممکن مطالعه کنید.  متن بخش Reading برای دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال متفاوت خواهد بود. بخش خواندنی آزمون IELTS به گونه ای طراحی شده است که بتواند دامنه وسیعی از مهارت های خواندنی داوطلبان را بسنجد. برای مثال:

  • داوطلب تا چه اندازه می تواند مفهوم و ایده اصلی متن را متوجه شود
  • فرد تا چه اندازه می تواند متوجه نظرات و اهداف نویسنده شود
  • شخص تا چه حد می تواند به جزئیات ارائه شده در متن توجه کند
  • فرمت بخش خواندنی IELTS

در بخش خواندنی با 3 متن مجزا و بلند درباره موضوعات مختلف و با ماهیت های گفتاری تحلیلی و توصیفی روبرو خواهید شد. این متون از روزنامه ها مجلات و کتاب های مختلف استخراج می شوند. در آزمون آکادمیک این متون برای افراد غیرمتخصص انتخاب می شوند؛ اما برای اشخاصی که وارد دوره های دانشگاهی می شوند مناسب اند.

  • زمان بخش خواندنی IELTS

زمانی که برای مطالعه و پاسخگویی به 40 سوال موردنظر در بخش خواندنی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد با در نظر گرفتن زمان انتقال پاسخ ها حدود 60 دقیقه است.

1.     بخش نوشتاری (Writing):

بخش دیگر آزمون آیلتس بخش نوشتاری است که برای سنجش دامنه وسیعی از مهارت های نوشتاری داوطلبان طراحی می شود. برای مثال:

  • آیا شخص داوطلب می تواند پاسخ مناسبی را برای موضوع موردنظر یادداشت کند
  • فرد تا چه اندازه می تواند ایده ها و مطالب مورد نظر خود را با نظمی منطقی و به صورت پیوسته بیان کند
  • شخص تا چه حد توانایی استفاده از لغات و نکات گرامری را در جای مناسب دارد
  • فرمت بخش نوشتاری IELTS

در تسک اول آزمون آکادمیک با یک جدول نمودار و یا چارت روبرو خواهید شد. از شما خواسته می شود که خلاصه اطلاعات بیان شده در شکل را به زبان خود توضیح دهید. در آزمون آكادميك بهتر است براي بخش نوشتاري از زبان رسمي استفاده كنيد. در تسک اول آزمون جنرال شما با شرایطی خاص روبرو خواهید شد که در ادامه از شما خواسته می شود نامه اي را براي توضيح بيشتر و يا درخواست اطلاعات بيشتر بنويسيد. در اين بخش مي توانيد از سبك رسمي نيمه رسمي و يا شخصي و صميمانه استفاده كنيد. در تسك دوم آزمون آكادميك و جنرال از شما خواسته مي شود مقاله اي را در پاسخ به یک مشکل استدلال و یا دیدگاه بنویسید.

  • زمان بخش نوشتاری IELTS

برای  بخش نوشتاری به طول کلی حدود 60 دقیقه زمان در اختیار خواهید داشت.(20 دقیقه برای تسک اول و 40 دقیقه برای تسک دوم) در این بخش شما می توانید به دلخواه خود زمانتان را تنظیم کنید. اما بهتر است مطمئن شوید که در عرض 20 دقیقه تسک اول را به پایان خواهید رساند.

  • بخش گفتاری (Speaking)

در بخش گفتاری آزمون آیلتس با یک مصاحبه کننده معتبر صحبت خواهید کرد. این بخش از آزمون کاملا تعاملی و تا حد ممکن به شرایط دنیای واقعی نزدیک است. ممکن است مصاحبه کننده از لهجه های مختلفی استفاده کند. علاوه بر این آزمون به طور کامل ضبط خواهد شد. محتوای این بخش از آزمون برای آزمون آکادمیک و جنرال یکسان خواهد بود.

  • فرمت بخش گفتاری IELTS
  • بخش اول: در این بخش مصاحبه کننده به معرفی خود پرداخته و از شما نیز می خواهد که خود را معرفی کنید. سپس از شما درباره موضوعات کلی و روزمره سوال خواهد شد. (مانند آب و هوا علایق خانواده و دوستان)
  • بخش دوم: در بخش دوم مصاحبه کننده به شما کارتی خواهد داد که در آن موضوعی خاص نوشته شده است. شما 1 دقیقه برای آماده کردن مطالب مورد نظر فرصت خواهید داشت. پس از آن می توانید از 1 تا 2 دقیقه درباره موضوع خواسته شده صحبت کنید. در این زمان مصاحبه كننده صحبت شما را قطع نخواهد كرد؛ پس بهتر است تا حد ممکن صحبت کنید. پس از اتمام صحبت های شما مصاحبه کننده چند سوال مرتبط از شما خواهد پرسید.
  • بخش سوم: در بخش آخر مصاحبه كننده سوالات بيشتري درباره موضوع پیشین خواهد پرسید. این سوالات به گونه ای خواهند بود که به شما فرصت بیشتری برای صحبت کردن و ارائه نظرات شخصی خواهند داد.
  • زمان بخش گفتاری IELTS

به طور مجموع زمانی که با مصاحبه کننده خود خواهید گذراند 11 تا 14 دقیقه خواهد بود.

کلام آخر

همانطور که در انگلیش بای رز خواندید آزمون آیلتس آزمونی در سطح جهانی است که توسط بیش از 10 هزار سازمان معتبر در بیش از 140 کشور در جهان مورد اعتماد است. بسیاری از دانشگاه های کشورهای انگلیسی زبان برای پذیرش دانشجویان خارجی به مدرک آیلتس نیاز خواهند داشت. آزمون آیلتس شامل دو نوع آکادمیک و جنرال است که می توانید با توجه به قصد خود از شرکت در آزمون یکی از این دو نوع را انتخاب کنید.

0
0
رای ها
امتیازدهی به مقاله

دکمه بازگشت به بالا