نحوه نصب شیر برقی تصفیه اب
شیر برقی دستگاه تصفیه آب چیست؟
یکی از قطعات برقی دستگاه تصفیه آب، شیر برقی است. این شیر که با یک آداپتور کار میکند برای محدود کردن جریان آب در دستگاه به کار میرود. شیر برقی از یک دیافراگم استفاده کرده و از ورود آب به دستگاه تصفیه جلوگیری و یا راه آب را برای ورود به تصفیه آب فروشگاه به آبی باز میکند. این شیر برقی از آداپتور جریان الکتریسیته را گرفته و آن را به انرژی مکانیکی تبدیل خواهد کرد. این قطعه امکان این را دارد که جریان آب را به طور اتوماتیک کنترل کند. شیر برقی در بسیاری از صنایع کاربرد داشته و با عملکرد ساده خود استفاده از آن بسیار ضروری است. در این صنایع میتوان از طریق کامپیوتر آن را کنترل کرد و از راه دور به آن دستورات لازم را بدهید.
قطعات مورد نیاز برای نصب شیر برقی دستگاه تصفیه آب خانگی
- شیر برقی دستگاه تصفیه آب
- سیم برق دستگاه تصفیه
- اتصالات تصفیه آب
- دستکش بهداشتی
- شلنگ تصفیه آب خانگی در صورت نیاز
شیر برقی دستگاه تصفیه آب چگونه کار میکند؟
شیر برقی تصفیه آب خانگی دارای یک سیمپیچ فنر مانند بوده که یک آهنربا در داخل آن قرار گرفته است. با استفاده از جریان الکترومغناطیس پیستون موجود در شیر برقی به وجود میآید و در آهنربا شروع به بالا و پایین کردن میکند. در هنگام قطع برق شیر اگر در حالت معمولاً باز و یا معمولاً بسته باشد موقعیت خود را تغییر میدهد.
سوئیچ لو پر شر و سوئیچ پر شر سنسورهایی هستند که به شیر برقی دستگاه تصفیه آب دستور قطع یا وصل جریان را میدهند. در ادامه هرکدام از آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سوئیچ پر شر:
این سوئیچ به سنسور فشار بالا نیز معروف بوده و بدین صورت عمل میکند که وقتی مخزن تصفیه آب پر شد به شیر برقی دستور قطع جریان آب را میدهد. همین باعث میشود که پمپ بیدلیل کار نکند و آب هم هدر نرود.
سوئیچ لو پر شر:
سوئیچ لو پر شر با سنسور فشار پایین نیز شناخته میشود و زمانی که فشار در آب در دستگاه تصفیه کم و یا قطع شود جریان برق را قطع میکند. با این عمل از روشن بودن بیمورد دستگاه تصفیه آب و از خرابشدن پمپ نیز جلوگیری خواهد شد.
از نظر ولتاژ ورودی نیز شیر برقی دستگاه تصفیه آب نیز تقسیمبندی میشود. بهعنوان مثال شیر برقی که ولتاژ آن 24 ولت است در بیشتر موارد برای دستگاه تصفیه آب خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. شیر برقی با ولتاژ 36 برای دستگاه تصفیه نیمهصنعتی به کار میرود.
آموزش نحوه نصب و تعویض شیر برقی با چهارراهی در دستگاه تصفیه آب
برای نصب و تعویض شیر برقی با چهارراهی در دستگاه تصفیه آب خانگی ابتدا باید آب ورودی دستگاه تصفیه را ببندید و شیر ورودی را با دنبالکردن شیلنگ پیدا کرده و برق دستگاه را قطع کنید. سپس شیر مخزن تصفیه را بسته و چهارراهی تصفیه آب را پیدا کنید. این چهارراهی یک قطعه سفید رنگ است که اندازه آن حدوداً 5 سانتیمتر قطر، 8 سانتیمتر طول و 5 سانتیمتر ارتفاع بوده و از طریق شیلنگ به هوزینگ ممبران خانگی وصل میشود. پس اگر شیلنگ آب تصفیه شده که از محفظه ممبران خارج میشود را دنبال کنید چهارراهی را پیدا خواهید کرد.
در قسمت پایینی چهارراهی شاهد دو علامت IN و OUT خواهید بود. شیلنگهای که به این دو قسمت وارد شده را باید به هم وصل کنید پس آنها را خارج کرده و اگر این چهارراهی اتصال فتینگی داشت ضامن آن را به داخل فشار دهید. سپس شیلنگ را بیرون بکشید و در اتصال مهرهای با پیچاندن آن باز خواهد شد. برای اتصال این دو شیلنگ میتوانید از یک رابط شلنگ استفاده کرده و برای جلوگیری از نشتی کل مسیر را با یک شلنگ جدید جایگزین کنید.
این شلنگ بین فیلتر سوم و هوزینگ ممبران قرار میگیرد. دو شلنگ دیگر در قسمت بالایی چهارراهی وجود دارد که یکی از آنها خروجی هوزینگ ممبران و دیگری وارد فیلتر پست کربن میشود آنها را نیز جدا کنید. این دو شلنگ را نیز میتوانید به یکدیگر متصل کرده و یا طول مناسبی را از شلنگ بریده و کل مسیر را با آن جایگزین کرد. بعد از انجام این کارها چهارراهی شما آزاد شده و دیگر نیازی به آن ندارید.
نصب شیر برقی دستگاه تصفیه آب خانگی:
با انجامدادن مراحل بالا میتوان شیر برقی دستگاه تصفیه آب را جایگزین کرد. پمپ تصفیه آب نصب شده را روی دستگاه پیدا کرده و شلنگ ورودی به پمپ را مشخص کنید و محل ورودی آن را با کاتر ببرید. بعد ورودی و خروجی شیر برقی را مشخص کنید و آن را قبل از پمپ و روی محل بریده شده نصبکرده بهطوری که محل جریان آب بهطرف پمپ باشد.
اگر شیر برقی دستگاه تصفیه آب شما از نوع اتصالات فیتینگی سرخود است فقط شلنگ را وارد کنید؛ اما اگر اتصالات لازم را ندارد باید اتصال مناسب آن را انجام دهید. سپس برق را به شیر قطع کن وصل کرده و بهصورت موازی با پمپ تصفیه آب سیمهای آن را متصل کنید. سیمهای سرخود را حتماً عایقبندی کرده و اگر سیم برقی ندارد بهتر است دو عدد سیم برق تصفیه آب را تهیه و آن را به محل انشعاب برق پمپ متصل کنید.
سپس آب ورودی دستگاه تصفیه آب و برق آن را متصل کرده و عملکرد شیر برقی را امتحان کنید. برای انجامدادن این کار شلنگ خروجی پمپ را میتوانید خارج نماید. با بازکردن شیر برداشت روی سینک دستگاه باید روشن باشد و آب از خروجی پمپ خارج شود که نشان میدهد شیر برقی دستگاه تصفیه آب خانگی بهدرستی کار میکند.
آموزش نحوه نصب و تعویض شیر برقی با چهارراهی در دستگاه تصفیه آب خانگی
یکی از قطعات بسیار مهم در دستگاه تصفیه آب ، شیر قطع اتوماتیک است ( Auto Shut-Off Valve ) که در دستگاههای مختلف عموما از 2 قطعه برای آن استفاده میشود . وظیفه این شیرها در واقع قطع جریان آب است تا زمانی که مخزن پر شده و پمپ خاموش میشود ، آب وارد دستگاه نشود چرا که اگر آب وارد دستگاه شود به علت پر بودن مخزن ، همگی از خروجی فاضلاب خارج خواهند شد .
چهارراهی 4way Auto Shut-Off valve Switch :
این قطعه به صورت مکانیکی عمل قطع کردن آب را انجام میدهد . یک دیافراگم در وسط آن قرار گرفته است که وقتی فشار مخزن از فشار آب ورودی به دستگاه بیشتر میشود ، مسیر آب ورودی را مسدود میکند .
معایب و مزایای چهارراهی :
– دقت پایینی دارد
– دور ریز آب در آن زیاد است
– خرابی آن معمولا زیاد است
– عیب یابی دستگاه معمولا مشکل است
– مسیر لوله کشی دستگاه کمی شلوغ و پیچیده میشود
+ بدون برق قادر به انجام کار است و برای محل هایی که فشار آب بالاست میتوان بدون برق دستگاه را روشن کرد .
+ ارزان قیمت است
نشانه خرابی آن :
گاهی اوقات دیافراگم معیوب میشود و آب لوله با آب تصفیه شده قاطی میشود و سختی آب خروجی تصفیه شده بالا میرود .
در بسیاری از مواقع در زمانی که مخزن پر میشود و دستگاه خاموش میشود ، خروجی فاضلاب قطع نمی شود و آب یکسره به فاضلاب میرود .
گاهی اوقات سبب میشود که دستگاه خاموش و روشن شود .
شیر برقی SOLENOID VALVE:
این قطعه به صورت الکترونیکی عمل میکند و عملکرد آن با پمپ موازی میباشد بدین صورت که وقتی پمپ روشن است این قطعه نیز مسیر آب را باز میکند ( شیربرقی روشن میشود ) و وقتی مخزن پر میشود و پمپ خاموش میشود ، این قطعه نیز مسیر آب را مسدود میکند ( شیر برقی خاموش میشود ). بخش فروش شیربرقی >>> شیربرقی دستگاه تصفیه آب خانگی
معایب و مزایای شیر برقی :
– دستگاه برای انجام کار حتما نیاز به برق دارد
– قیمت بالا
+ دور ریز آب کمتر است
+ عمر بالاتر
+ دقت بالاتر
+ عیب یابی دستگاه بسیار راحت تر
+ مسیر لوله کشی های دستگاه بسیار کمتر و مرتب تر
نشانه خرابی آن :
دستگاه روشن میشود ولی هیچ آبی تصفیه نمیشود . درواقع شیربرقی مسیر آب را باز نمی کند .
در زمان خاموش بودن دستگاه ، آب به فاضلاب میریزد .
با توجه به معایب و مزایای این 2 قطعه ما اکیدا توصیه میکنیم که از شیر برقی در دستگاه خود استفاده کنید . برای تعویض شیربرقی بجای چهاراهی در دستگاه تصفیه آب ، آموزش زیر را دنبال کنید .
منبع : harveynorman