علت درد در پاشنه پای چپ چیست
درد پاشنه پا
درد پاشنه پا یکی از مشکلات شایعی است که می تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اگر چه گاهی اوقات درد پاشنه پا می تواند ناشی از یک بیماری سیستمیک (درگیر کننده نقاط مختلف بدن) مانند آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) یا نقرس باشد اما معمولاً این درد یک عارضه موضعی است که تنها مچ پا را درگیر می کند.
اگر درد پاشنه پا دارید که با گذشت چند روز خوب نشده حتماً باید به یک متخصص طب فیزیکی و توان بخشی مراجعه کنید.
علت ها و دلایل
شایع ترین دلایل موضعی درد پاشنه پا عبارتند از:
فاسئیت پلانتار
فاسئیت پلانتار التهاب درد غلاف کف پا است که یک نوار فیبری از بافت می باشد که در کف پا قرار داشته و به حمایت از قوس کف پا کمک می کند. فاسئیت پلانتار زمانی رخ می دهد که غلاف کف پا تحت فشار یا بار بیش از حدی قرار بگیرد. این باعث می شود پارگی های کوچکی در فیبرهای غلاف ایجاد شود خصوصاً در محل اتصال غلاف به استخوان پاشنه.
هر کسی ممکن است به فاسئیت پلانتار دچار شود اما این عارضه در میان این گروه از افراد شایع تر است: مبتلایان به دیابت افراد چاق زنان باردار دوندگان والیبالیست ها تنیس بازها و کسانی که ورزش های استپ آیروبیک و بالا رفتن از پله را انجام می دهند. همچنین هل دادن و جابجا کردن وسائل بزرگ یا اثاثیه منزل یا پوشیدن کفش های فرسوده یا بدساخت نیز می تواند شما را دچار فاسئیت پلانتار کند.
ورزشکاران نیز ممکن است بعد از یک دوره تمرینات شدید به فاسئیت پلانتار شوند خصوصاً دوندگانی که به خود فشار می آورند تا مسافت های طولانی تر را بدوند. افراد مبتلا به صافی کف پا بیش از سایرین در خطر ابتلا به این عارضه هستند.
خار پاشنه
خار پاشنه عبارت است از رشد غیرطبیعی یک استخوان در ناحیه اتصال غلاف کف پا به استخوان پاشنه. دلیل بروز درد خار پاشنه پا کشیدگی طولانی مدت غلاف کف پا و عضلات مچ پا است که خصوصاً در افراد چاق دوندگان یا دوندگانِ دوِ آهسته (جاگینگ) رخ می دهد.خارپاشنه یک علت درد پاشنه پا می باشد.
در اینجا نیز مانند عارضه فاسئیت پلانتار استفاده از کفش های فرسوده تنگ یا گشاد و یا بدساخت مشکل را بدتر می کند. گاهی اوقات خار پاشنه ای که وجود آن در عکس های رادیولوژی نیز تأیید می شود علت درد پاشنه پا نیست. در واقع این عارضه در واکنش به فاسئیت پلانتار بروز می کند.
آپوفیزیت کالکانه
در این عارضه مرکز استخوان پاشنه پا در نتیجه پوشیدن کفش های نو یا افزایش فعالیت های ورزشی دردناک می شود. این درد در پشت پاشنه پا رخ می دهد نه در کف آن. این عارضه یکی از دلایل نسبتاً شایع درد در کودکان فعال و در حال رشد بین 8 تا 14 سال است. اگر چه تقریباً هر کودکی می تواند به آپوفیزیت کالکانه دچار شود اما کودکانی که در ورزش هایی شرکت می کنند که در آن ها نیاز زیادی به پریدن است بیش از همه در خطر ابتلا به این عارضه هستند.
بورسیت
بورسیت به معنی التهاب بورس است که کیسه ای است که در اطراف بسیاری از مفاصل بدن وجود داشته و به تاندون ها و عضلات اجازه می دهد که در هنگام حرکت مفصل به راحتی حرکت کنند. بورسیت می تواند باعث درد در پشت و کف پاشنه پا شود. در بعضی موارد بورسیت پاشنه پا به برخی مشکلات ساختاری مچ پا مربوط می شود که باعث غیرطبیعی شدن راه رفتن می شوند. در موارد دیگر پوشیدن کفش هایی که پاشنه آن ها به اندازه کافی نرم نیست می تواند باعث بروز بورسیت شود.
ضربه کفش پاشنه بلند
این عارضه که نام پزشکی آن اگزوستوز پشت پاشنه است عبارت است از رشد غیرطبیعی یک زائده استخوانی در پشت پاشنه پا. این عارضه بیشتر در میان زنان جوانی شایع است که به دلیل فشارهای ناشی از کفش های پاشنه بلند مدت زیادی دچار بورسیت بوده اند.
کبودی های موضعی
پاشنه پا نیز مانند سایر بخش های پا در حوادث ضربه خورده و دچار کبودی می شود. عموماً این حالت به شکل یک «کبودی سنگ» رخ می دهد که یک آسیب ضربه ایِ ناشی از قدم گذاشتن بر روی یک جسم تیز در حین راه رفتن با پای برهنه است.
تاندونیت آشیل
در اکثر موارد تاندونیت آشیل (التهاب تاندون آشیل) به دلیل استفاده بیش از حد از تاندون آشیل خصوصاً از طریق پریدن خیلی زیاد در طول فعالیت های ورزشی رخ می دهد. البته تاندونیت آشیل می تواند به دلیل پوشیدن کفش های نامناسبی که بخش بالایی پشت آن ها تاندون آشیل را می گیرد نیز رخ می دهد. گاهی اوقات هم این عارضه به دلیل وجود یک بیماری التهابی مانند اسپوندیلیت انکیلوزان (که به آن اسپوندیل آرتریت محوری نیز گفته می شود) آرتریت واکنشی نقرس یا آرتریت روماتوئید رخ می دهد.
گیر افتادن عصب
فشرده شدن یک عصب کوچک (شاخه ای از عصب پلانتار خارجی) می تواند باعث درد بی حسی یا سوزش در ناحیه پاشنه پا شود. در بسیاری از موارد این فشردگی عصب ناشی از پیچ خوردگی شکستگی یا تورم سیاهرگ نزدیک پاشنه پا است.
تشخیص
پس از آنکه علائم مچ پایتان را توضیح دادید پزشک از شما خواهد خواست جزئیات بیشتری را در مورد درد تاریخچه پزشکی و سبک زندگی تان در اختیار او قرار دهید.
معاینه پزشک شامل موارد زیر خواهد بود:
- ارزیابی راه رفتن: پزشک از شما خواهد خواست که پا برهنه بایستید و راه بروید تا بتواند حرکت مچ پایتان را در حال راه رفتن ارزیابی کند.
- بررسی مچ پاها: پزشک مچ پاهایتان را از لحاظ هرگونه تفاوتی با یکدیگر مقایسه می کند. سپس او مچ پای دردناکتان را از لحاظ وجود هرگونه نشانه ای از حساسیت به لمس تورم تغییر رنگ ضعف عضله و کاهش دامنه حرکت بررسی می کند.
- معاینه عصبی: اعصاب و عضلات از طریق چک کردن قدرت حساسیت و رفلکس ها ارزیابی می شوند.
ممکن است که پزشک علاوه بر معاینه شما کفش هایتان را نیز بررسی کند. وجود نشانه هایی از ساییدگی های بیش از حد در بعضی بخش های به خصوص از کفش اطلاعات باارزشی را در مورد مشکلات راه رفتن و هرگونه ضعف در هم ترازی استخوان ها برای پزشک فراهم می کند. بسته به نتایج معاینه فیزیکی ممکن است به عکس رادیولوژی یا سایر تست های تشخیصی برای درد پاشنه پا نیاز داشته باشید.
درمان
اگر چه نحوه درمان به دلیل واقعی درد پاشنه پا بستگی دارد با این حال اکثر افراد به درمان های عصبی محافظه کارانه پاسخ می دهند. برای مثال دست کم 90% از افراد مبتلا به فاسئیت پلانتار طی 6 تا 8 هفته درمان های محافظه کارانه یا درمان محافظه کارانه و به دنبال آن 6 تا 8 هفته استفاده از اسپلینت های شبانه بهبود می یابند. کمتر از 5% از افراد مبتلا به فاسئیت پلانتار به عمل جراحی نیاز پیدا می کنند.
نحوه درمان درد پاشنه پا به علت درد پاشنه پا بستگی دارد:
- فاسئیت پلانتار: اکثر پزشکان برای این عارضه یک برنامه شش تا هشت هفته ای درمان محافظه کارانه شامل کنار گذاشتن موقت ورزش هایی که باعث بروز این مشکل در مچ پا می شوند تمرینات کششی ماساژ یخ کف پا اصلاح کفش و دمپایی بیمار و کفی های مخصوص تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی بستن کف پای آسیب دیده با نوار چسب های مخصوص و داروهای ضدالتهاب برای کاهش درد کف پا را توصیه می کنند. اگر این درمان محافظه کارانه جواب ندهد پزشک پوشیدن یک اسپلینت شبانه یا یک گچ کوتاه پا را توصیه کرده یا در ناحیه درد یک داروی کورتیکواستروئید تزریق می کند. انجام عمل جراحی به ندرت لازم می شود و همیشه موفقیت آمیز نیست.
- خار پاشنه: درمان محافظه کارانه برای این عارضه شامل استفاده از تکیه گاه های کفش(یک بالا برنده پاشنه یا یک ضربه گیر حلقه ای پاشنه) و تعداد محدودی تزریقات موضعی کورتیواستروئید (معمولاً تا سه بار در سال) است. در اینجا نیز مانند فاسئیت پلانتار عمل جراحی آخرین گزینه است.
- آپوفیزیت کالکانه: این عارضه معمولاً بعد از مدتی خودبه خود رفع می شود. درمان محافظه کارانه ای که می توان در طول این مدت انجام داد عبارت است از استراحت و استفاده از ضربه گیر ها و پدهای پاشنه.
- بورسیت: درمان این عارضه شبیه درمان خار پاشنه پا است. ممکن است تغییر نوع کفش هم ضروری باشد.
- ضربه کفش پاشنه بلند: درمان این عارضه شبیه درمان بورسیت و خار پاشنه است. در موارد نادر نیاز می شود که زائده استخوانی با استفاده از عمل جراحی برداشته شود.
- کبودی های موضعی: با استفاده از کیسه یخ در چند دقیقه اول بعد از آسیب دیدگی می توان کبودی های پاشنه پا را درمان کرد.
- تاندونیت آشیل: با استراحت داروهای ضدالتهاب فیزیوتراپی و حرکات کششی برای درد پاشنه پا می توان این عارضه را به روش محافظه کارانه درمان کرد.
- گیر افتادن عصب: اگر پیچ خوردگی شکستگی یا سایر آسیب ها باعث گیر افتادن یک عصب شدند باید ابتدا این علت های زمینه ای درمان شوند. در موارد نادر برای آزاد کردن عصب گیر افتاده به عمل جراحی نیاز خواهد بود.
به منظور درمان درد پاشنه پا روش های دیگری مانند استفاده از آتل پاشنه و کفی مناسب نیز می تواند موثر باشد.
پیشگیری
شما می توانید با حفظ یک وزن سالم گرم کردن پیش از شرکت در فعالیت های ورزشی و پوشیدن کفش هایی که از قوس کف پا حمایت کرده و ضربه های وارده به پاشنه را می گیرند از بروز درد پاشنه پای چپ و راست جلوگیری کنید.
اگر مستعد ابتلا به فاسئیت پلانتار هستید انجام تمریناتی که تاندون آشیل (طناب پاشنه) و غلاف کف پا را تحت کشش قرار می دهند به جلوگیری از آسیب دیدگی مجدد این ناحیه کمک خواهد کرد. همچنین می توانید پس از انجام موفقیت آمیز فعالیت های ورزشی کف پایتان را با یخ ماساژ دهید. گاهی اوقات تنها اقدامات مورد نیاز عبارت است از یک دوره کوتاهِ استراحت و تعویض کفش های مخصوص پیاده روی یا دویدن.
با افزایش سن ما به طور کلی چربی کف پا را از دست می دهیم که این باعث فشار غیر طبیعی و شوک به پا می شود. افرادی که دارای قوس غیرطبیعی یا دارای اضافه وزن هستند نیز ممکن است دچار درد کف پای چپ یا راست شوند.
درد کف پا همچنین می تواند ناشی از برخی ناهنجاری های پا آرتروز کفش های نامناسب پوشیدن بیش از حد کفش پاشنه بلند یا فشار غیرطبیعی به کف پا مانند تغییر در راه رفتن باشد. سایر مشکلات پا مانند انگشت چکشی پا نیز می تواند باعث توزیع نامناسب فشار بر پاها شود.
علت درد کف پا
دلایل زیادی برای درد کف پا وجود دارد.
صدمات
آسیب به پا یکی از مهمترین دلایل درد کف پا است. انواع مختلفی از آسیب دیدگی پا وجود دارد که ممکن است باعث درد شود از جمله:
- پیچ خوردگی یا کشیدگی: کشیدگی یا پارگی رباط های کف پا منجر به التهاب و حساسیت می شود.
- شکستگی: شکستگی یا ترک خوردگی استخوان در پا می تواند بسیار دردناک باشد.
- پارگی یا التهاب تاندون آشیل: پارگی یا پارگی تاندون آشیل در پا منجر به درد و سفتی در پاشنه و یا کف پا می شود.
- قرار دادن جسم سنگین یا فرورفتن چیزی در پا: جسمی مانند ترکش یا خار اگر در پا فرو رود می تواند باعث درد شود.
پیچ خوردگی و کشیدگی معمولاً افرادی را که ورزش می کنند تحت تأثیر قرار می دهد. آن ها معمولاً با تغییر جهت سریع یا سرعت یا هنگام زمین خوردن فردی به طرز ناخوشایند روی پاهایشان رخ می دهند. آسیب دیدگی در افرادی که مدت زمان طولانی را روی پاهایشان می گذرانند نیز بیشتر دیده می شود.
نقرس
نقرس نوعی آرتروز است که به دلیل غلظت بیش از حد زیاد اسید اوریک در خون تشکیل بلورها در بدن را شامل می شود. وقتی این کریستال ها در نزدیکی مفاصل پا ایجاد می شوند می توانند باعث درد و التهاب شدید پا شوند که ممکن است چندین روز ادامه داشته باشد.
وروکا
وروکا که به زگیل نیز معروف است یک رشد کوچک سفید است که می تواند روی پاها ایجاد شود. از آنجا که معمولاً در کف پا ایجاد می شوند در هنگام ورزش های تحمل وزن مانند راه رفتن یا دویدن می توانند بسیار دردناک باشند.
کفش نامناسب
کفش هایی که مناسب پا نباشند می توانند به پوست آسیب برسانند و باعث درد پا شوند. کفش های نامناسب ممکن است منجر به ایجاد تاول میخچه یا پینه شود که هنگام راه رفتن ناراحت کننده یا دردناک است.
انحراف شست پا یا بونیون
بونیون یک رشد استخوانی است که در قاعده انگشت شست پا ظاهر می شود. این مشکل قردادن صحیح پا در کفش را دشوار می کند. درد پا می تواند در اثر برخورد بونیون به کفش باشد.
فرو رفتن ناخن شست پا در گوشت
فرو رفتن ناخن شست پا در گوشت شامل رشد ناخن پا در پوست اطراف است که می تواند بسیار دردناک باشد. ناخن می تواند پوست را سوراخ کند و باعث ایجاد التهاب و حساسیت در ناحیه شود. همچنین ممکن است انگشت پا آلوده شده و منجر به تجمع فشار در داخل انگشت شود و در نتیجه درد شدیدتری ایجاد کند.
پلانتار فاسیا
درد در پاشنه پا ممکن است ناشی از پلانتار فاسیا یا همان التهاب رباط کف پا باشد. این بیماری شامل آسیب به فاسیا بافت زیر کف پا است. این امر معمولاً در افراد میانسالی که مدت طولانی را روی پاهایشان می گذرانند به خصوص اگر دارای اضافه وزن هستند تأثیر می گذارد.
نورومای مورتون
نورومای مورتون شامل ایجاد بافت فیبری در اطراف اعصاب بین انگشتان پا است. این بیماری منجر به تحریک و فشرده شدن اعصاب و در نهایت منجر به درد شدید و سوزش پا می شود.
آرتروز
استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید نیز ممکن است عامل ایجاد درد کف پا باشند. استئوآرتریت شایع ترین نو آرتروز است و شامل التهاب بافت های اطراف مفاصل پا مانند مچ پا و انگشتان پا است. آرتریت روماتوئید شامل یک واکنش خود ایمنی است که به بافت های اطراف مفاصل آسیب می رساند که ملتهب و دردناک می شوند.
بیماری ادم یا ورم پا
تورم پا معروف به ادم می تواند باعث درد کف پا شود. این شامل تجمع مایعات در پا و پایین پا است. در بیشتر موارد این عارضه منجر به ناراحتی و درد پا می شود.
پای دیابتی
افرادی که بیماری های پزشکی دیگری مانند دیابت دارند بیشتر دچار مشکلات پا و درد می شوند. دیابت کنترل نشده احتمال آسیب به اعصاب و عروق خونی پا را دارد که می تواند منجر به درد نوروپاتیک شود. این به بروز احساس گزگز یا احساس عجیب در پا اشاره دارد.
خار پاشنه
خار پاشنه رشد غیر طبیعی استخوان در قسمت پایین پاشنه پا است. علت اصلی خارپاشنه معمولا شامل پوشیدن کفش های نامناسب راه رفتن با حالت غیر طبیعی و یا حتی فعالیت هایی مانند دویدن است. هنگام راه رفتن یا ایستادن ممکن است خار ایجاد شود. بسیاری از مردم آن ها را دارند اما بیشتر آنها درد ندارند. افرادی که کف پای آن ها صاف است یا قوس زیادی دارد بیشتر دچار خار پاشنه دردناک می شوند.
صاف بودن کف پاها
قوس های افتاده یا صافی کف پا وقتی قوس پا صاف می شود (اغلب هنگام ایستادن یا راه رفتن) اتفاق می افتد و باعث درد پا و سایر مشکلات می شود. صافی کف پا را می توان با قرار دادن کفی طبی در کفش پوشیدن کفش مناسب استراحت یخ استفاده از عصا یا بریس مخصوص راه رفتن یا فیزیوتراپی درمان کرد. گاهی اوقات جراحی لازم است.
تشخیص
حتی در این عصر تکنولوژی مدرن تشخیص درد کف پا اساساً بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینات بالینی است. لمس توبرکل میانی پاشنه پا اغلب درد شدیدی ایجاد می کند. این درد عموماً در مبدأ باند مرکزی آناتومیک فاشیای کف پا قرار دارد و معمولا در هنگام فشرده سازی پاشنه از یک جهت داخلی به یک طرف جانبی درد قابل توجهی وجود ندارد. رادیوگرافی استاندارد تحمل وزن در طرح ریزی قدامی و خلفی می تواند ویژگی بیومکانیکی پا و سایر ناهنجاری های استخوانی مانند شکستگی تومور یا آرتریت روماتوئید در استخوان پا را نشان دهد. با این حال رادیوگرافی معمولاً فقط به عنوان کمکی برای تأیید تشخیص پزشک است.
درمان درد کف پا
درمان باید به عوامل ایجاد کننده التهاب درد و اختلال در حرکت دادن پا تمرکز کند. آموزش بیمار ضروری است. بیماران باید علت علائم و درمان درد کف پا را بشناسند. آن ها باید در مورد درمان های خانگی که ممکن است برخی از ناراحتی ها را برطرف کند و همچنین در مورد تغییرات توصیه شده در فعالیت های روزانه مانند پوشیدن کفش ورزشی مناسب با قوس داخلی قابل توجه هنگام راه رفتن اطلاعات کسب کنند. بیمارانی که علائم آنها با افزایش ورزش همراه است باید یک برنامه ی ورزشی با فشار کمتر تا زمان برطرف شدن درد جایگزین کنند.
پد متاتارسال
در برخی موارد برای درمان درد کف پا پد متاتارس توصیه می شود. این پد که از جنس سیلیکون به ضخامت 3 تا 10 سانتی متر تهیه شده است از قسمت دیستال توبرکل کالکانه میانی پاشنه پا تا حدود 0.5 سانتی متر پروگزیمال تا پنج سر استخوان متاتارس گسترش می یابد. پزشک باید این پد را کات کند (برش یا اریب) دهد تا بیشترین ضخامت آن در مقایسه با قسمت جانبی پا در زیر قسمت داخلی قوس باشد. این پد به عنوان یک پشتیبانی از قوس میانی داخلی برای کاهش پروناسیون و یا حرکت پا در طول دوره چرخه عمل می کند.
تیپینگ یا نوار درمانی
برخی از پزشکان قرار دادن پد قوس میانی به طور مستقیم روی پوست و استفاده از نوار تیپینگ (نوار پهن) روی پای بیمار از قسمت پلانتار داخلی به پلانتار جانبی کف پا را مناسب تر می دانند. این نوار و پدهای موقت پشتیبانی بیومکانیکی بیشتری نسبت به کفی های پاشنه دار بدون نسخه یا پدهای پاشنه دارند. اگر بیمار دارای درد قابل توجهی در ناحیه کف پا به علت نابرابری در طول اندام یا یک طرفه مچ پا داشته باشد لیفت پاشنه نیز در درمان کف پای آسیب دیده نیز می تواند تسکین موقتی داشته باشد.
یخ و ماساژ
هر شب به مدت 10 تا 14 روز بیمار باید 15 تا 20 دقیقه قبل از خواب کیسه یخ را روی قسمت کف پاشنه پا قرار دهد. یک روش جایگزین ماساژ فاسیای کف پا با بلوک یخی (ساخته شده از آب منجمد در یک فنجان کاغذی) به مدت 15 دقیقه در روز و به مدت دو هفته است.
داروها
مصرف داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) به مدت شش تا هشت هفته اغلب برای بیمارانی که منع مصرف ندارند مفید است. پزشکان بر این باورند که در درمان اولیه ورم کف پا از تزریق کورتیکواستروئید باید خودداری شود. پزشکان بعد از دستیابی به کنترل بیومکانیکی کافی از آنها فقط به عنوان درمان تکمیلی استفاده می کنند. این تزریق ها ممکن است فقط تسکین موقتی داشته باشند و در صورت استفاده بی رویه باعث از بین رفتن پد چربی کف پا می شوند. به طور معمول 3.0 میلی لیتر مخلوط مساوی 1 درصد لیدوکائین 0.5 درصد مارکائین و 1 میلی لیتر تریامسینولون (40 میلی گرم در میلی لیتر) در اطراف فرایند داخلی توبروزیت جلدی تزریق می شود. از محلول های حاوی اپی نفرین استفاده نمی شود. هدایت رادیوگرافی برای قرار دادن تزریق ممکن است به یک پزشک بی تجربه کمک کند.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی بخش مهمی در درمان درد کف پا است. برای درد ناشی از التهاب بدنبال آسیب دیدگی پا یک بسته یخی که بلافاصله بعد از حادثه استفاده می شود می تواند کمک کند زیرا التهاب را پایین می آورد. از بسته های حرارتی می توان برای کاهش تورم و درد بیماران مبتلا به آرتروز و شرایط مشابه استفاده کرد.
ماساژ و طب سوزنی هر دو مزیتی در درمان درد پا دارند. ماساژ باعث ترمیم عضلات و بافت همبند پا می شود. در طب سوزنی از سوزن هایی استفاده می شود که به نقاط خاصی از بدن وارد می شود تا احساس درد را کاهش دهد.
علاوه بر این کشش ها و تمرینات خاصی وجود دارد که می تواند به افزایش یا حفظ قدرت و انعطاف پذیری عضلات حمایت کننده از پا کمک کند. این امر برای جلوگیری از آسیب دیدگی پا در آینده بسیار مهم است.
آتل شب
آتل های شب که پا را با زاویه 90 درجه یا بیشتر نسبت به مچ پا حفظ می کنند اخیراً به عنوان درمان کمکی برای ورم کف پا استفاده شده است. این ارتزها از انقباض فاشیای کف پا در هنگام خواب بیمار جلوگیری می کند. یک مطالعه نشان داد که تسکین درد غیرقابل تسکین فاشیای کف پا در 83 درصد از بیماران تحت درمان با چنین آتل ها است.
دستگاه های ارتز
دستگاه های ارتوتیک یا کفی های طبی اصلی ترین درمان مداوم محافظه کارانه برای بیماران مبتلا فاشیای پلانتار یا ورم کف پا است. فاکتورهای بیومکانیکی که باعث ایجاد نیروهای مفصلی غیرطبیعی و باعث فشار به باند داخلی فاشیای کف پا می شوند باید اصلاح شوند. افرادی که دارای قوس کف پای شدید هستند ممکن است استفاده از کفی های انعطاف پذیر با بالشتک اضافی پاشنه بهره مند شوند. این ارتزها می توانند علاوه بر پشتیبانی بیومکانیکی و حرکت پا نیرویی را که پاشنه پا در برخورد با زمین وارد می کند پراکنده کند. ارتزهای تجویز شده با کاهش استرس غیرطبیعی بر روی فاشیای کف پا تسکین طولانی مدت ایجاد می کنند.
پزشک باید یک معاینه بیومکانیکی کامل انجام دهد و دامنه حرکات مفاصل متاتارس فالانژ تارسال میانی مفصل ساب تالار و مچ پا و همچنین میزان زاویه پشت پا با جلو پا را بررسی کند تا به طور کافی هرگونه ناهنجاری بیومکانیکی اصلاح شود. برای تهیه ی کفی طبی یا ارتز پزشک باید پا را با مفصل ساب تالار در موقعیت خنثی نه معکوس یا وارونه گچ کند. گچ یا قالب گیری انجام شده در این موقعیت تغییر شکل پا را می گیرد و امکان کنترل بیومکانیکی مناسب را فراهم می کند. ارتز تهیه شده به درستی پشتیبانی بیومکانیکی را فراهم می کند و نیروی جبرانی غیرطبیعی را که متعاقباً می تواند باعث درد در کف پا شود کاهش می دهد. پزشکان عمومی برای ارائه این نوع خدمات ممکن است بیماران را به به متخصصان پا یا ارتوپدی ارجاع دهند.
برخی از پزشکان گچ گرفتن انتهای پا را به عنوان آخرین مرحله محافظه کارانه در درمان ورم فاسییت کف پا توصیه می کنند. در یک مطالعه مشخص شد که گچ پایین پا که به مدت حداقل سه هفته پوشیده شده است یک روش موثر در درمان درد مزمن کف پا است.
حرکات کشی پا
کشش تاندون آشیل به عنوان درمان کمکی برای درد کف پا مفید است. به بیمار آموزش داده می شود که با یک پا تقریباً 6 سانتی متر از دیوار و پای دیگرش حدود 2 فوت از دیوار رو به رو شود و سپس در حالی که هر دو پاشنه را روی زمین نگه می دارد به سمت دیوار خم شود. این تمرین پاشنه پا را که از دیواره فاصله دارد کشش می دهد. این تمرین باید با هر دو پا به جلو به مدت دو دقیقه روزانه سه تا پنج بار انجام شود. این برنامه کششی باید به مدت شش تا هشت هفته ادامه یابد و تا زمان ارزیابی مجدد بیمار توسط پزشک انجام می شود.
جراحی
قبل از هرگونه اقدام به جراحی باید برای چندین ماه درمان محافظه کارانه کافی (روش های بدون جراحی) دنبال شود. عاقلانه نیست که بیماری را که فقط تعداد محدودی از درمان های محافظه کارانه را امتحان کرده است و یا کمی از علائم مکانیکی غیرعادی را دارد جراحی کرد. مداخله جراحی ممکن است در درصد کمی از بیمارانی که نتوانسته اند از روش های محافظه کارانه بهره مند شوند و هنوز پس از یک دوره طولانی درمان درد کف پا دارند بکار برده شود.
بسته به شغل خود بیماران ممکن است روز بعد از جراحی به کار خود بازگردند. کسانی که کارشان شامل ایستادن یا راه رفتن است یا از نظر جسمی وضعیتی طاقت فرسا دارند ممکن است تا هشت هفته تحمل وزن جزئی روی پا را داشته باشند.