بهترین متخصص ختنه در تهران
ختنه چیست؟ بررسی مزایا، معایب و بهترین روش انجام
ختنه عمل جراحی برای برداشتن پوست ختنه گاه با هدف نمایان شدن سر آلت تناسلی است. با این که ختنه عملی جاافتاده و قدیمی است اما برای والدین تصمیم گیری در مورد انجام یا عدم انجام آن مملو از نگرانی و استرس است. ختنه فواید زیادی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مثل عفونت های دستگاه ادراری دارد. این عمل معمولا توسط بهترین متخصص ختنه در تهران انجام می شود. برای اینکه بدانید ختنه چیست، چه فواید و مضراتی دارد و اینکه بهترین روش آن کدام است با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
عمل ختنه چیست؟
نوزادان پسر با یک پوست شل در قسمت بالای آلت تناسلی خود به دنیا می آیند؛ این پوست از نوک آلت محافظت می کند. به این پوست، ختنه گاه گفته می شود و حاوی اعصاب، رگ های خونی و بخش کوچکی از ماهیچه است. بگذارید تا در پاسخ به سوال عمل ختنه چیست، ابتدا کمی درباره سازوکار آن صحبت کنیم. در ابتدای دوران نوزادی پسران، پوست ختنه گاه به آلت تناسلی چسبیده اما با رشد کودک به تدریج این پوست از آلت تناسلی جدا شده و اجازه می دهد تا ادرار بهتر از بدن خارج شود.
در طی عمل ختنه این پوست، بریده و برداشته می شود. شاید این بهترین پاسخ به سوال چرا پسران را ختنه میکنند باشد. ختنه یک عمل جراحی سرپایی محسوب می شود که توسط متخصص جراحی عمومی و متخصص اورولوژی انجام می پذیرد و گاهی برخی از متخصصان کودکان نیز این عمل را انجام می دهند.
عمل ختنه سابقه بسیار طولانی در تاریخ دارد و بیش از 5000 سال است که در میان جوامع بسیاری رایج است. در گذشته، ختنه بیشتر به دلایل بهداشتی انجام می شد ولی امروزه بسیاری از پیروان ادیان مختلف مانند اسلام، مسیحیت و یهود عمل ختنه را بخشیاز واجبات دینی خود می دانند و آن را انجام می دهند. گمان می رود که اثرات بهداشتی این کار باعث واجب شدن ختنه شده است. برخی از والدین هم نه به دلیل حکم شرعی بلکه به دلیل مسائل اجتماعی و ترس از اینکه در آینده فرزند آنها متفاوت از بقیه به نظر برسد یا در روند ازدواج او خللی وارد شود، فرزند خود را ختنه می کنند.
عمل ختنه شایع ترین عمل جراحی در بین مردان است. در آمریکا بالغ بر 60 درصد از نوزادان پسر ختنه می شوند و این میزان در سراسر جهان به 33 درصد می رسد. در ایران بیش از 90 درصد پسران ختنه می شوند. تحقیقات در مورد اینکه آیا ختنه بر روی میل جنسی و یا حساسیت آلت تناسلی در هنگام رابطه جنسی تاثیر سوء دارد یا خیر، هنوز در حال پیگیری است و اختلاف نظرات زیادی درباره آن وجود دارد.
با اینحال، بر اساس آخرین و معتبرترین نتایج تحقیق علمی و پزشکی مرکز کنترل بیماری های آمریکا (CDC)، هرگونه تاثیر منفی ختنه روی کیفیت رابطه جنسی رد شده است. بر اساس نتایج این تحقیق، ختنه حتی می تواند از بروز برخی بیماری ها مانند سرطان دستگاه تناسلی و انواع عفونت جلوگیری کند. شاید این جوابی به سوال چرا ختنه میکنن باشد.
فواید عمل ختنه
همانگونه که گفته شد عمل ختنه از دیدگاه بسیاری از جوامع پزشکی معتبر دنیا فواید زیادی به همراه دارد که عبارتند از:
- کاهش خطر ابتلا به سرطان آلت تناسلی
- جلوگیری از بروز بیماری بالانوپوستیت (التهاب غده و پوست ختنه گاه)
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی مانند STD و HIV
- کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری
- جلوگیری از بیماری فیموز (چسبیدن بسیار شدید و سفت پوست ختنه گاه به آلت تناسلی)
- کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم برای شریک جنسی به دنبال کاهش عفونت ها و آلودگی ها در آلت تناسلی
عوارض ختنه
معمولا عوارضی که به دنبال عمل ختنه مخصوصا به سراغ کودک می آیند، بسیار نادر هستند اما بعضی از آن ها عبارتند از:
- خون ریزی
- انسداد مجرای ادرار
- عفونت
- تحریک نوک آلت تناسلی
- برداشتن بیش از حد یا خیلی کم پوست ختنه گاه
- میاتیت (التهاب دهانه آلت تناسلی).
- چسبندگی در آلت تناسلی
بهترین زمان برای ختنه پسران چه زمانی است؟
در گذشته عمل ختنه معمولا در سنین 5-6 سالگی و حتی سنین مدرسه اتفاق می افتاد که البته با آثار روحی و ضربه های روانی زیادی برای پسربچه ها همراه بود. انجام ختنه در این سن همراه با خونریزی و احتمال بالای عفونت بود. اما امروزه بسیاری از پدران و مادران، یک یا دو روز پس از تولد در بیمارستان، عمل ختنه نوزاد را انجام می دهند. لازم به ذکر است که برخی تا 40 روزگی این کار را به تعویق می اندازند که البته در عمل، تفاوت چندانی باهم ندارند.
در هر صورت بهتر است ختنه را در اسرع وقت انجام دهید زیرا در سنین نوزادی، آثار روحی و تبعات روانی این عمل برای بچه ها به حداقل می رسد. همچنین به دلیل شل بودن بافت آلت تناسلی در نوزاد، این عمل راحت تر انجام می شود. البته مراقبت های بعد از عمل ختنه هم برای والدین راحت تر و احتمال عفونت نیز کاهش پیدا می کند.
انواع روش های ختنه کردن
در این بخش می خواهیم تا به سوال ختنه كردن چگونه است، پاسخ دهیم. در ایران ختنه به دو روش انجام می شود: ختنه با حلقه (Pelastibell) و ختنه به روش جراحی و بخیه. البته انواع ختنه دارای روش های دیگری مثل ختنه لیزر هم می شود اما همانطور که مشخص است ما به دو روش مرسوم این عمل در ایران خواهیم پرداخت.
عمل ختنه به روش حلقه
رایج ترین روش برای ختنه پسران، استفاده از روش حلقه یا رینگ است که در اصطلاح پزشکی به آن Plastibell گفته می شود. برای انجام عمل ختنه حلقه ابتدا پزشک یک حلقه نسبتاً تنگ را در قسمت کلاهک آلت قرار می دهد و با استفاده از نخ، آن را به خوبی محکم کرده و گره می زند. در نتیجه این کار به قسمت بالایی آلت خون نمی رسد و به تدریج به رنگ کبودی در می آید. پوست ختنه گاه توسط پزشک بریده می شود و حلقه حدود 6 الی 12 روز بعد به صورت خود به خود از آلت جدا می شود.
همانگونه که بند ناف بعد از بریدن توسط یک گیره بسته می شود و به علت عدم خونرسانی به آن، خشک شده و می افتد، ختنه به روش حلقه هم به همین شکل باعث جدا شدن پوست ختنه گاه می شود. محل قرار گرفتن حلقه روی آلت تناسلی و میزان بریده شدن پوست بسیار مهم است که کم یا زیاد نباشد به همین جهت برای این کار حتما باید به متخصص این کار مراجعه نمایید.
عمل ختنه با حلقه برای برخی از نوزادان توصیه نمی شود زیرا برخی از نوزادان به صورت مادرزادی، در آلت تناسلی خود دچار بدشکلی یا نقص ظاهری هستند و یا برخی از آنها دچار هیدروسل یا تجمع مایع در قسمت بیضه هستند. برای این دسته از نوزادان و پسربچه ها، ختنه با حلقه می تواند خطرناک باشد و یا بدشکلی در آلت تناسلی را افزایش دهد.
همچنین کودکانی که دچار اختلالات خونی و عفونت های جدی هستند مانند کودکان مبتلا به هموفیلی که در صورت خونریزی دچار اختلالاتی در انعقاد خون می شوند و همچنین نوزادانی که مادران آنها به هردلیلی مجبور به مصرف قرص های ضد انعقاد خون هستند برای ختنه حتما باید احتیاط بیشتری داشته باشند و با متخصص اورولوژی و متخصص کودکان به صورت همزمان مشورت نمایند.
عمل ختنه سنتی
در روش ختنه با جراحی و بخیه که به آن عمل ختنه به روش سنتی هم می گویند، این عمل به ر.ش قدیمی تر و کلاسیک آن انجام می شود. در ختنه سنتی، پزشک ابتدا پوست ختنه گاه را بریده و سپس با استفاده از تکنیک های بخیه، محل برش را بخیه زده و از خونریزی بیشتر جلوگیری می نماید. پس از بریدن پوست، این ناحیه از آلت کودک خونریزی می کند. برای قطع خونریزی قسمت بریده شده آلت باید با دستگاه سوزانده و بخیه شود. معمولا خونریزی در این روش بیش از روش حلقه است ولی مراقبت های بعد از عمل راحت تر از روش حلقه هستند.
ختنه با روش حلقه بهتر است یا ختنه با روش جراحی و بخیه؟
ختنه به روش حلقه یا روش جراحی؟ اینکه کدامیک را برای ختنه کردن پسر نازنین تان انتخاب می کنید احتمالا درگیری فکری زیادی را برای تان به وجود آورده است. کدام یک از این روش ها بهتر هستند؟ با درد کمتری همراه هستند و یا در آینده باعث شکل بهتر و قابل قبول تری برای آلت تناسلی می شوند؟ آیا شایعه ها در مورد اینکه روش حلقه باعث کوچک ماندن آلت تناسلی می شود، صحیح است؟
در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که در واقع تفاوت چشمگیری بین این روش ها وجود ندارد و هر یک از این روش ها اگر توسط یک پزشک توانمند و با تجربه انجام شوند، می توانند نتایج مثبت و خوبی را به دنبال داشته باشند و عوارض زیادی برای کودک دلبند شما به همراه ندارند. تنها تفاوتی که در ختنه به روش حلقه و ختنه با روش جراحی وجود دارد، نوع انجام آن است و هیچ تفاوتی در میزان برش پوست در این دو روش وجود ندارد. نکته مورد توجه برای انتخاب روش ختنه سن نوزاد یا کودک برای ختنه است.
معمولا در نوزادان زیر 6 ماه، روش حلقه بیش از روش جراحی توصیه می شود زیرا خونریزی در روش جراحی بیشتر است. اما در کودکان بالای یک سال، روش جراحی ارجحیت دارد. بسیاری از طرفداران انجام ختنه به روش کلاسیک، اظهار می کنند که استفاده از حلقه برای انجام عمل ختنه باعث مسدود شدن عروق خونی و توقف رشد آلت تناسلی کودک می شود و این مساله باعث مشکلاتی مانند کوچک ماندن آلت تناسلی در سنین بالاتر یا میکروپنیس می شود. اما این اظهارات ریشه علمی ندارند و به هیچ وجه صحیح نیستند. روش حلقه نیز یکی از روش های کارآمد برای انجام عمل ختنه است.