خواص سیر سیاه در طب سنتی
بیشتر مردم با خواص شگفت انگیز سیر سفید آشنایی دارند، اما چطور است اگر به شما بگویم خواص سیر سیاه حتی فراتر از آن است؟ سیر سیاه در واقع یک نوع فراورده از سیر سفید است که با فرایند تخمیر تغییر پیدا کرده و تا 4 تا 5 برابر خواص درمانی بیشتری نسبت به سیر سفید عرضه می کند. از مهم ترین خواص سیر سیاه برای سلامتی بدن می توان به درمان کبد چرب، پیشگیری از آسیب های کبدی، کنترل رادیکال های آزاد، جلوگیری از رشد سلول های سرطانی، پیشگیری از سکته، کمک به درمان زود انزالی، کنترل میزان قند خون، سلامت قلب و عروق و چندین خاصیت دیگر اشاره کرد.
مضرات و خواص درمانی سیر سیاه
خواص سیر سیاه برای کبد چرب پژوهش ها در کره جنوبی نشان داده اند که سیر سیاه توانمندی بالایی در حفاظت از کبد دارد. سیر سیاه قدرت عجیبی در کاهش چربی های انباشته شده در کبد و جلوگیری از آسیب های کبدی ناشی از تغذیه نادرست دارد. برای افراد مبتلا به کبد چرب، این یک خبر خوب است. به علاوه، آنتی اکسیدان های قوی در سیر سیاه موجب می شوند که این محصول طبیعی به یک درمان موثر برای آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل تبدیل شود. خرید سیر سیاه دکتر بیز میتواند به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کند .
سیر سیاه چیست؟
سیر سیاه یک فرآورده ی غذایی است که از تخمیر سیر خام در حرارت و رطوبت کنترل شده به دست می آید. برای تهیه ی سیر سیاه، سیر خام را کم وبیش 50 تا 90 روز در دمای تقریبی 60 تا 77 درجه نگهداری می کنند. پس از این مدت سیر حالت ژله ای پیدا می کند و مزه آن شیرین و رنگ آن هم سیاه می شود. در میان فرآورده های سیر خام، سیر سیاه لاغری یکی از شناخته شده ترین مواد غذایی موجود در بازار جهانی است. جدا از مصارف آشپزی و دارویی، این ماده برای تولید نوشابه های انرژی زا و شکلات هم کاربرد دارد. به طور کلی، سیر سیاه در مقایسه با سیر خام دارای رنگ سیاه، طعم شیرین و بافت جویدنی و بدون بو است.
خواص سیر سیاه چیست؟ 7 خاصیت سیر سیاه برای سلامتی سیر سیاه یک ماده ی مغذی و سرشار از ترکیبات مفیدی است که می تواند به حفظ سلامتی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف کمک کند. در ادامه مهم ترین فواید سیر سیاه را فهرست کرده ایم که نشان می دهند چرا باید این ماده ی خوراکی را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنید. در ادامه به مبحث سیر سیاه دکتر بیز چه خواصی دارد خواهیم پرداخت .
1. سرشار از آنتی اکسیدان است نخستین خاصیت سیر سیاه برای بدن این است که آنتی اکسیدان بالایی دارد. فرآیند تخمیر و تولید سیر سیاه باعث می شود این ماده حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به سیر خام باشد. در فرآیند تخمیر، ترکیبی به نام آلیسین که بوی تند سیر را شکل می دهد، به ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند آلکالوئیدها و فلاونوئیدها تبدیل می شود. به همین دلیل، سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند به محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب های اکسیداتیو کمک کند. با توجه به پژوهش ها، آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه می توانند خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهند و همچنین خواص ضدپیری داشته باشند.
2. کمک به تنظیم قند خون از خواص سیر سیاه است قند خون بالا خطرات زیادی برای سلامتی دارد و در افراد مبتلا به دیابت هم می تواند منجر به آسیب کلیوی، عفونت و بیماری های قلبی شود. با توجه به پژوهش ها، مصرف سیر سیاه کاهش کلسترول و التهاب بدن و تنظیم اشتها را به دنبال دارد. در یک مطالعه ی دیگر هم دید شده آنتی اکسیدان های سیر سیاه به محافظت از بدن در برابر عوارض ناشی از قند خون بالا کمک می کنند. به طور کلی، بیشتر آزمایش های جانوری به این نتیجه رسیده اند که سیر سیاه برای بهبود مقاومت به انسولین، سطح گلوکز، تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است.
3. از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کند مطالعات نشان می دهند سیر سیاه می تواند سطح کلسترول کلی بدن، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش داده و همچنین سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. همه ی این ها به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کنند.
4. ترکیبات موجود در سیر سیاه برای حفظ سلامت مغز مفید هستند شکل گیری التهاب می تواند حافظه را دچار اختلال کرده و کارکرد مغز را با گذر زمان بدتر کند. سیر سیاه به جلوگیری از شکل گیری التهاب کمک می کند و به همین دلیل برای حفظ سلامت مغز مفید است. با توجه به پژوهش ها، تجمع یک ترکیب پروتئینی به نام «آمیلوئید بتا» باعث التهاب در مغز می شود و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. یک مطالعه با آزمایش روی موش ها نشان داده که سیر سیاه می تواند التهاب مغز ناشی از آمیلوئید بتا را کاهش دهد و حتی حافظه ی کوتاه مدت را هم بهبود ببخشد.
5. سیر سیاه دارای خواص ضدسرطانی است سیر سیاه در مقایسه با سیر خام دارای ترکیبات تقویت کننده ی سیستم ایمنی، آنتی اکسیدان ها و همچنین خواص ضدسرطانی بیشتری است. پژوهش گران پی برده اند که عصاره ی سیر سیاه می تواند برای از بین بردن سلول های سرطانی ریه، سینه، معده و کبد کارآمد باشد. در مطالعات دیگری هم دیده شده که سیر سیاه باعث می شود سلول های سرطانی در روده ی بزرگ، معده و خون از بین بروند و رشد آن ها کاهش پیدا کند.
6. سیر سیاه می تواند به حفظ سلامت کبد هم کمک کند سیر سیاه می تواند به محافظت از کبد در برابر آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، داروها، الکل و میکروب ها کمک کند. پژوهش های جانوری با آزمایش روی موش ها نشان داده اند که سیر سیاه دارای خواص محافظتی از کبد است و در صورت آسیب دیدن کبد می تواند جلوی آسیب های بیشتر کبدی را بگیرد. جدا از این، می توانیم به خواص سیر سیاه برای کبد چرب هم اشاره کنیم. آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه با سلول های چربی در کبد مبارزه می کنند و چربی کبد را کاهش می دهند.
7. خواص سیر سیاه برای لاغری جدا از همه ی خواصی که بررسی کردیم، پژوهش ها همچنین نشان می دهند سیر سیاه برای لاغری مفید است و می تواند به چربی سوزی کمک کند. این فایده ی سیر سیاه به دلیل ترکیبات چربی سوز و آنتی اکسیدان هایی است که در این ماده ی غذایی پیدا می شوند و به افزایش سطح چربی سوزی بدن، تنظیم قند خون و کاهش کلسترول کمک می کنند. به معنای دیگر، باید از سیر سیاه در کنار سایر خوردنی های سالم، کم کالری، پروتئین های باکیفیت و کربوهیدرات های پیچیده استفاده کنید و همچنین ورزش منظم و کافی داشته باشید تا نتیجه بگیرید.
چگونه می توانید سیر سیاه را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنید؟ اگرچه خیلی ها ممکن است با سیر سیاه آشنا نباشند و تنها از سیر معمولی در خوراک های خود استفاده کنند، سیر سیاه می تواند یک افزودنی خوشمزه به شمار برود که تنوع بیشتری به غذاهای شما می دهد. طعم شیرین و حالت ژله ای سیر سیاه باعث می شود بتوانید از این ماده برای تهیه ی خوراک های مختلفی استفاده کنید. برای نمونه می توانید:
- آن را به سس سویا اضافه و برای سرخ کردن انواع مواد غذایی استفاده کنید.
- آن را به عنوان چاشنی به سوپ اضافه کنید.
- آن را خرد و به پنیر یا سس اضافه کنید.
- آن را با سس مایونز مخلوط کنید.
- آن را ریز کنید و به همراه انواع در سالاد بریزید.
- از آن برای تزیین پیتزا استفاده کنید.
- آن را با روغن زیتون مخلوط و به همراه سالاد مصرف کنید.
سخن پایانی
سیر سیاه همان سیر خام و معمولی است که برای چندین هفته در شرایط خاصی نگهداری شده و به همین دلیل مزه ی شیرین دارد و سیاه رنگ است. فرآیند تهیه ی سیر سیاه باعث می شود این ماده ی خوراکی آنتی اکسیدان بیشتری داشته باشد و به همین دلیل بتواند به حفظ سلامت قلب، سیر سیاه به طور کلی ماده ای مقوی و مفید است و همه می توانند از آن در برنامه ی غذایی خود استفاده کنند. با وجود این، اگر به سیر حساسیت دارید یا داروهای رقیق کننده مصرف می کنید باید از خوردن سیر سیاه خودداری کنید و دیدگاه یک متخصص را درباره ی این موضوع جویا شوید.