طرز تهیه شیره توت

توت یکی از میوه های شیرینی است که با آن به استقبال تابستان می رویم. همانطور که می دانید انواع توت عمر طولانی ای ندارند و زود اکسید، فاسد و غیرقابل خوردن می شوند. از آنجایی که درختان این میوه معمولا پربار و محصول هستند؛ انواع روش ها برای نگهداری توت به شکل فرآورده های مختلف وجود دارند که اجازه استفاده از این خوشمزه تابستانی را در طول سایر ایام سال به ما می دهند. شیره توت یکی از خوشمزه ترین و پر فایده ترین انواع شیره ها است که ادامه این نوشتار به طرز تهیه، طبع و خواص زیاد آن می پردازیم.

مقداری توت سفید برای تهیه شیره توت روی میز در یک باغ است

طرز تهیه شیره توت

مقداری توت سفید برای تهیه شیره توت روی میز در یک باغ است

مرحله اول

قبل از شروع توت ها خوب پاک کنید. برگ ها، توت های خیلی سیاه شده و از بین رفته و شاخه های ریز را جدا کنید. حالا توت ها را در یک ظرف بریزید و آب را با فشار خیلی کم و مدت کوتاهی روی آنها بریزید تا خاکشان گرفته شود.

ترفند شستن توت: حواستان باشد فشار زیاد آب یا ماندن بیش از حد توت ها درون آب سبب از بین رفتن طعم آنها می شود.

مرحله دوم

توت های شسته شده را درون قابلمه بریزید و به ازای هر یک کیلوگرم توت 400 گرم (4 لیوان فرانسوی)آب بریزید؛ قابلمه روی شعله اجاق گاز قرار دهید و وقتی به جوش آمد شعله را کم کنید. اجازه بدهید تا توت ها کاملا بپزند به طوری که له شوند.

ترفند پختن توت برای شیره: حواستان باشد تا پخت کامل توت ها به صورت مداوم باید کف روی سطح را بردارید تا شیره توت با کیفیتی داشته باشید.

مرحله سوم

یک توری نازک روی قابلمه ی دیگری بکشید و توت ها را از توری رد کنید. با دست تمیز خوب توت ها را فشار دهید تا عصاره ی توت ها و آب آنها خارج شود. تفاله ی بی آب و خشک باقی بماند.

ترفند صاف کردن توت برای شیره: اگر توت ها را همان زمانی که داغ هستند صاف کنید، نتیجه بهتری در پی خواهد داشت و عصاره ی آنها کامل خارج خواهد شد. بنابراین اگر از پارچه توری استفاده می کنید، تورهایی که جنس پلاستیکی دارند را انتخاب نکنید تا از بو گرفتن شیره توت جلوگیری کنید.

مرحله چهارم

قابلمه ی عصاره ی توت ها را روی شعله قرار دهید و دما را ملایم تنظیم کنید. صبر کنید تا مایع به جوش آید و غلیظ شود. یک ساعت پس از جوشیدن شیره ها، زمانی که ترکیب به غلظت ایده آل رسید، ظرف را از روی شعله بردارید و اجازه بدهید تا خنک شود.

ترفند پخت شیره توت: در طی جوشیدن عصاره ی توت ها باید به طور مداوم کف روی سطح را با قاشق تمیز و خشک بردارید تا شیره توت نهایی شما یک شیره توت شفاف باشد.

فرآورده نهایی را در ظرفی شیشه ای تمیز و خشک بریزید و از طعم و فواید آن لذت ببرید. نوش جان!

خاصیت شگفت انگیز شاه توت (و طرز تهیه ی 2 خوردنی  دلچسب با آن)

طبع شیره توت

این خوراکی شیرین و خوش طعم دارای طبعی گرم است و برای افرادی که مزاج سرد دارند بیشتر می تواند مفید باشد. هر چند این شیره علاوه بر تقویت بدن، سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است که همه  ی افراد با طبع های مختلف می توانند از آن بهره بگیرند. شیره توت منبع خوبی از آهن ، ویتامین های گروه A و B است و مصرف منظم آن می تواند به جذب این ویتامین ها و مواد معدنی کمک کند.

توت خشک محلی قربانی مارکت - 250 گرم

شیره توت سفید در بارداری

همان طور که گفتیم طبع شیره توت گرم است و باعث تسهیل خون رسانی در محیط رحم شده که در باروری نقش زیادی ایفا می کند. این شیره محیط رحم را برای لانه گزینی تخمک بارور شده ممکن می سازد. همچنین استفاده منظم از شیره به صورت ترکیب با ارده یا سه شیره موجب افزایش احتمال باروری می شود. همچنین در دوران شیردهی مادران، باعث افزایش شیر مادر و همچنین کیفیت بهتر شیر مادر می شود.

رژیم دیابت بارداری؛ بهترین و بدترین غذاها برای کنترل قند خون کدام اند؟

روی گاز توت و آب مخلوط شده و در حال پختن برای تهیه شیره توت است

خواص شیره توت

شیره توت یک خوراکی خوش طعم است که به عنوان ماده ای مغذی و مقوی در طب سنتی طی سالیان دراز از جایگاه خوبی برخوردار بوده است.

افزایش سطح آهن

میوه توت منبع خوبی از آهن به حساب می آید که شیره آن با توجه به دارا بودن خواص اساسی این میوه تابستانی، دارای خواص مشابهی است. افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هستند با میل کردن شیره توت به صورت مداوم و البته با مشورت پزشک متخصص می توانند این مشکل را تا حدی کنترل کنند. اما در نظر داشته باشید که مصرف این شیره جایگزین درمان های پزشکی نیست.

بهترین زمان مصرف آهن چه موقع است؟

تقویت اعصاب

منابع مناسبی از ویتامین های گروه B در شیره توت موجود هستند که در تقویت اعصاب مؤثرند. این دسته ویتامین ها می توانند در کنترل و کاهش استرس و اضطراب هم تاثیر زیادی داشته باشند. همچنین این ویتامین ها در افزایش استحکام استخوان و بنیه بدنی انسان تأثیر دارند.

کاهش مشکلات گوارشی

فیبر طبیعی که در شیره توت وجود دارد به سیستم گوارش انسان برای درست و سالم کار کردن کمک می کند. همچنین از جمله فواید این شیره برای دستگاه گوارش می توان به کمک برای دفع بهتر و عملکرد مناسب روده ها برای افرادی که دچار یبوست هستند، اشاره کرد.

16 باور اشتباه رایج درباره ی دستگاه گوارش که باید کنار بگذارید

عملکرد چندگانه

از خواص دیگر این شیره می توان به میزان بالای ویتامین A موجود در آن اشاره کرد. این ویتامین نقش مؤثری در سلامت پوست، مو، ناخن و چشم های انسان دارد. همچنین کنترل سطح موجود این ویتامین در بدن موجب کاهش مشکلاتی چون خواب رفتن های مداوم دست و یا کاهش گرفتگی عروق می شود. به این ترتیب این شیره از طریق کاهش گرفتگی عروق می تواند در سلامت قلب نیز نقش مهمی داشته باشد.

سرگیجه و سردرد

در طب سنتی از خواص شیره توت برای کاهش عارضه هایی چون سردرد و سرگیجه استفاده می شود. دلیل این امر می تواند محتوای مغذی و ویتامین های موجود در این خوراکی خوش طعم باشد.

15 %

655,000

556,750 تومان

خواص آنتی اکسیدانی

همانطور که در آغار این نوشتار خواندید، روش تهیه این شیره به صورت طبیعی و بسیار ساده است، و با انجام آن فرآیند پخت خواص آنتی اکسیدانی فراوان توت حفظ می شود. آنتی اکسیدان ها نقش مؤثری در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی دارند و همچنین می توانند در کاهش کلسترول خون نیز مؤثر باشند.

15 خاصیت عجیب آنتی اکسیدان ها و 11 ماده ی غذایی سرشار از آن ها

تقویت عمومی بدن

از خواص شیره توت می توانید برای تقویت عمومی بدن و افزایش سلامتی خود بهره بگیرید. این ماده خوراکی را می توان برای سلامت اندام های مختلفی مانند کبد و طحال استفاده کرد. همچنین از خواص آن می توان جهت  تصفیه خون، بهبود حافظه، افزایش انرژی، بهبود آنفولانزا و سرماخوردگی نیز استفاده کرد.

طرز تهیه موهیتو توت سیاه؛ طعم خنک و جادویی

از آنجا که شیره توت کالری نسبتاً بالایی دارد، مصرف آن برای افراد مستعد قند خون و چاقی باید با احتیاط انجام شود. همچنین طبیعت گرم این ماده خوراکی ممکن است برای افرادی با طبعی گرم موجب بروز حساسیت شود. این ماده لذیذ به عنوان بخشی از صبحانه یا میان وعده ای خوش طعم، سلامتی را برایتان به همراه می آورد.

سخن پایانی

توت یکی از میوه های فصلی در فصل بهار است که مدت زمان طولانی در دسترس و در بازار نیست، این میوه خوشمزه و مفید را دریابید و در انواع خوراکی ها از آن استفاده کنید و لذت ببرید.

منبع: sinalcoholshop و healthline

این مطلب صرفا جنبۀ آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه ی رفع مسؤولیت ای بی سی مگ را بخوانید

Back to top button