طرز تهیه لواشک زردآلو

فصل تابستان بهترین فرصت برای تهیه انواع دسر و تنقلات است. لواشک از پرطرفدارترین تنقلاتی است که می توان با میوه های تابستانه درست کرد. برای تهیه انواع لواشک کافی است پس از تهیه میوه دلخواه آن را روی حرارت گذاشته و پس از پوره شدن مواد، مایه لواشک را درون سینی یا روی سلفون ریخته و در معرض نور مستقیم آفتاب یا پنکه قرار دهید. در این مقاله از مجموعه مقالات ای بی سی مگ، به طرز تهیه لواشک های مختلفی از جمله لواشک زردآلو، لواشک آلو و لواشک چند میوه اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

زردآلو Fresh مقدار 500 گرم

طرز تهیه لواشک زردآلو

زرد آلو میوه ای با خاصیت ها و کاربرهای فراوان است. از زردآلوی خشک به عنوان یکی از تنقلات اصلی ایرانی ها می توان اسم برد. برای تهیه لواشک، ابتدا زردآلوها را با دقت شسته و سپس هسته های آن ها را جدا کنید. زردآلوها را همراه با آب درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. با جمع شدن آب درون قابلمه و غلیظ شدن مواد، مقداری نمک به آن  ها اضافه کنید و خوب هم بزنید. قابلمه دیگری برداشته و توری یا سبد روی آن قرار دهید و به کمک ملاقه مواد لواشک را روی آن بریزید. این کار باعث می شود پوست و سایر مواد اضافی از مایه لواشک شما جدا شود. سپس مواد را مجدد روی گاز قرار دهید تا غلیظ شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به دمای محیط برسد. سینی، سلفون یا سفره یک بار مصرف محکمی را در محیطی آفتاب گیر یا جلوی پنکه پهن کنید و مواد لواشک را به کمک قاشق روی آن پخش کنید. پس از خشک شدن، لواشک ها را برش دهید و در محیطی خشک و خنک مانند کابینت و درون ظرف های در بسته نگهداری کنید. برای جلوگیری از چسبیدن مواد لواشک به سینی یا نایلون می توانید سطح مورد نظر را با مقداری روغن چرب کنید.

برای مطالعه بیشتر: 9 خاصیت شگفت انگیز زردآلوی خشک و ارزش غذایی آن

مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو

عنوان مقدار
زردآلو یک کیلو
آب یک پیمانه
نمک به میزان دلخواه
روغن (در صورت لزوم) به میزان دلخواه

زردآلو Fresh مقدار 500 گرم

زردآلو میوری - 500 گرم

طرز تهیه لواشک زردآلو

طرز تهیه لواشک کیوی

کیوی به عنوان میوه ای سرشار از ویتامین c در تهیه مربا، دسر و لواشک استفاده می شود. اگر قصد تهیه لواشک کیوی را دارید، ابتدا باید میوه ها را شسته و خرد کنید. میوه های خرد شده و آب را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از غلیظ شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به دمای محیط برسد و مواد درون آن خنک شود. سپس کیوی ها را درون مخلوط کن بریزید تا پوره ای یک دست به شما بدهد. سینی، نایلون یا سفره یک بار مصرف را روی سطحی صاف و در معرض نور خورشید قرار دهید. سطح مورد نظر را چرب کنید و مواد را روی آن بریزید. اگر می خواهید لواشک ملس داشته باشید می توانید از کیوی های نسبتا رسیده و نرم استفاده کنید و اگر قصد تهیه لواشکی ترش را دارید می توانید از کیوی های سفت تر استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر: 12 خاصیت استثنایی کیوی از بهبود هضم تا درمان سرطان

مواد لازم برای تهیه لواشک کیوی

عنوان مقدار
کیوی نیم کیلو
آب نصف پیمانه
نمک به میزان دلخواه
روغن (در صورت لزوم) به میزان دلخواه

 

طرز تهیه لواشک آلو

برای تهیه لواشک آلو می توانید از انواع آلوهای جنگلی، آلو قطره طلا، آلو سیاه و … استفاده کنید. آلوها را پس از شستن در قابلمه ریخته و به آن مقداری آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلوها به خوبی له شوند. پس از غلیظ شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید تا به دمای محیط برسد. سبدی با منافذ ریز یا توری ای را روی ظرف دیگری قرار دهید. مایه لواشک را روی سبد ریخته و با قاشق به آرامی هم بزنید تا پوست و هسته از مواد اصلی جدا شود. برای جلوگیری از کپک زدن مواد در زمان خشک شدن، مقداری نمک به آن اضافه کنید. سطح سینی یا سلفون را با مقداری روغن چرب کنید. مایه لواشک را روی آن ریخته اجازه دهید خشک شود. برای بهتر خشک شدن لواشک ها می توانید آن ها را روبروی پنکه یا روی شوفاژ قرار دهید. برای تهیه لواشک آلو می توانید مواد را درون سینی فر ریخته و آن را برای 2 الی 3 ساعت درون فر قرار دهید. ضخامت لواشک در این روش خشک کردن باید نسبتا زیاد (حدود نیم سانتی متر) باشد.
نکته: بیشتر ترشی آلو دور هسته یا در پوست آن قرار دارد، بنابراین بهتر است پوست آلوها را قبل از پختن جدا نکنید.

مواد لازم برای تهیه لواشک آلو

عنوان مقدار
آلو یک کیلو
نمک به میزان دلخواه
روغن (در صورت لزوم) به میزان دلخواه

طرز تهیه لواشک هلو

پس از شستن هلوها، هسته آن ها را جدا کرده و هلوها را درون قابلمه بریزید. مقداری آب به مواد اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا هلوها بپزند و آب اضافه شان جمع شود. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد آن را درون مخلوط کن بریزید تا پوره ای یک دست داشته باشید. سبدی با سوراخ های ریز را روی ظرف دیگری قرار دهید و با قاشق مواد مواد را روی آن ریخته و صاف کنید. مایه لواشک را روی سینی یا سلفونی که سطح آن را چرب کرده اید بریزید تا خشک شود. اگر زمانتان محدود است می توانید مایه لواشک هلو را درون سینی فر ریخته و به مدت دو الی سه ساعت آن را درون فر قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه لواشک هلو

عنوان مقدار
هلو یگ کیلو
نمک به میزان دلخواه
روغن (در صورت لزوم) به میزان دلخواه

طرز تهیه لواشک انار

برای تهیه لواشک انار، ابتدا دانه های انار را درون ظرفی ریخته، مقداری نمک به آن اضافه کنید و مواد را 5 ساعت درون یخچال قرار دهید تا آب بیاندازند. انارها را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم نرم شوند. هنگام حرارت دیدن، روی سطح انارها کف هایی تشکیل می شود که باید با قاشق آن ها را جدا کنید. پس از کامل پخته شدن دانه ها، انارها را با مخلوط کن هم بزنید. سپس مایه لواشک را از صافی یا سبدی با سوراخ ریز رد کنید تا هسته های آن ها جدا شود. اگر مایه لواشک شما رقیق است مجدد آن را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود و اگر غلیظ است مواد را داخل سینی یا روی سلفون بریزید.

مواد لازم برای تهیه لواشک انار

عنوان مقدار
انار یک کیلوگرم
نمک یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه لواشک تمشک

اگر در جاده های شمالی قدم بگذارید، احتمالا از دیدن تمشک های تازه و ترش دهنتان آب بیافتد. می توانید از تمشک های چیده شده برای تهیه لواشک استفاده کنید. برای تهیه این لواشک، تمشک ها را داخل مخلوط کن ریخته و کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. تمشک های له شده را روی سینی یا سلفونی که چرب کرده اید بریزید و در مقابل نور خورشید یا پنکه قرار دهید. اگر نور محل زندگی تان کم است یا می خواهید لواشک ها زودتر خشک شوند می توانید پوره میوه را درون سینی فر ریخته و برای 5 ساعت در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه لواشک تمشک

عنوان مقدار
تمشک 1 کیلوگرم
آب لیمو 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه لواشک شلیل

برای تهیه لواشک شلیل کافی است پس از شستن شلیل ها، هسته آن را جدا کرده و میوه را درون مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره در آیند. پوره شلیل را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. اگر می خواهید لواشک خیلی ترشی داشته باشید، می توانید مقداری آب لیمو به مواد اضافه کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد لواشک به دمای محیط برسد. سپس سینی یا سلفونی را چرب کرده و مایه لواشک را روی آن بریزید و اجازه دهید چند روز در معرض هوا یا نور خورشید بماند تا کاملا خشک شود.

مواد لازم برای تهیه لواشک شلیل

عنوان مقدار
شلیل 1 کیلوگرم
آب لیمو 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه انواع لواشک چند میوه

برای تهیه لواشک میوه محدودیتی در انتخاب میوه ها ندارید. می توانید از انواع میوه های شلیل، هلو، آلبالو، انبه، زرد آلو، گیلاس، آلو قطره طلا و آلو سیاه، تمشک و توت فرنگی استفاده کنید. میوه ها را پس از شستن به همراه مقداری آب درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی بجوشند و له شوند. پس از له شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به دمای محیط برسد. سپس مواد را درون سینی یا روی سلفون ریخته و در معرض نور مستقیم آفتاب یا باد پنکه قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه لواشک چند میوه

عنوان مقدار
زردآلو، آلبالو، هلو به میزان دلخواه
آب 2 پیمانه
آلو، شلیل، تمشک به میزان دلخواه
روغن (در صورت لزوم) به میزان دلخواه

از دیگر موارد مهم در طرز تهیه انواع لواشک چند میوه می توان به افزودن مقداری آب لیمو به مایه لواشک اشاره کرد. این کار باعث ترش تر شدن لواشک شما می شود.

25 %

49,900

37,400 تومان

سخن آخر

لواشک ها علاوه بر داشتن خواص مختلف مانند ضد ویروس و ضد باکتری بودن، یکی از تنقلات محبوب ایرانی ها به شمار می روند. شما می توانید از انواع میوه های مختلف تابستانی مانند هلو، شلیل، آلو، زردآلو و … برای تهیه انواع لواشک استفاده کنید. مراحل و فرایند ساخت این خوراکی خوشمزه در طرز تهیه انواع لواشک یکسان است. ممکن است برای تهیه برخی از لواشک ها به رد کردن مایه لواشک از صافی نیاز داشته باشید. برای زودتر خشک شدن لواشک می توانید مواد را پس از ریختن در سینی، برای 5 ساعت در فر قرار دهید.

Back to top button